Braxton hicks kasılması ile normal kasılmayı nasıl ayırt ediyorsunuz yabenim de bazen karnımın tümü sertleşiyor birkaç saniyelik ama ağrı sızı bir şey yok o mu değil mi anlamıyorum bebek mi dayanıyor diyorum bi yandan da ama genel karnımda sertlik oluyor
| Braxton Hicks (Hazırlık Kasılmaları) | Gerçek Doğum Kasılmaları |
Zamanlama | Düzensizdir, belli bir ritmi yoktur | Düzenli aralıklarla gelir (başta15-20 dakikada bir, sonra 5 dakikada bire iner) |
Süre | Genelde 30-60 saniye | 30-90 saniye, zamanla daha uzun sürer |
Şiddet | Değişken, genellikle hafif-orta | Her seferinde daha şiddetli ve dayanılmaz hale gelir |
Yerleşim | Çoğunlukla karnın ön kısmında hissedilir | Belden başlayıp öne doğru yayılır veya tüm karnı sarar |
Aktiviteyle değişim | Dinlenince, pozisyon değiştirince veya su içinince azalır/geçer | Dinlenmekle geçmez, aksine yürüyünce/dinlenince bile devam eder |
Serviks etkisi | Serviks açılmasına yol açmaz | Serviks incelir ve açılmaya başlar (doğumun ilerlemesi) |
tansiyonun kaçlarda peki şuan
Benim öyle oluyor evet ama karnımın bir anda sertleşmesi bile beni geriyor ya, perşembe randevum var doktordan bunun normal olduğunu duymaya ihtiyacım var sanırımCanım ben geçen gittiğimde görüştüm. Gerçek kasılmalarda ağrı ve kasılma şiddeti artarmış. 60 sn den uzun sürermiş her kasılma ve düzenli aralıklarda olurmuş. Atıyorum biri 7 dk arayla olduysa diğeri 9 dk sonrasında gibi. Ayrıca pozisyon değiştirdiğinde geçmezmiş. Ama yalancı kasılmalar bi gün dene yatarken olduysa diğer tarafa döndüğünde geçiyor.
Ay bu çok açıklayıcı ya, benim gerçek kasılma değil yani ağrım sızım yok onu biliyorum ama karnımın sertleşmesi bile beni huzursuz ediyor sanırım doktoruma soracağım perşembe randevum var benim de
Braxton Hicks (Hazırlık Kasılmaları) Gerçek DoÄŸum KasılmalarıZamanlama Düzensizdir, belli bir ritmi yoktur Düzenli aralıklarla gelir (başta15-20 dakikada bir, sonra 5 dakikada bire iner) Süre Genelde 30-60 saniye 30-90 saniye, zamanla daha uzun sürer Şiddet Değişken, genellikle hafif-orta Her seferinde daha şiddetli ve dayanılmaz hale gelir Yerleşim Çoğunlukla karnın ön kısmında hissedilir Belden başlayıp öne doğru yayılır veya tüm karnı sarar Aktiviteyle değişim Dinlenince, pozisyon değiştirince veya su içinince azalır/geçer Dinlenmekle geçmez, aksine yürüyünce/dinlenince bile devam eder Serviks etkisi Serviks açılmasına yol açmaz Serviks incelir ve açılmaya başlar (doğumun ilerlemesi)
GErcek kasilma gittikce sıklasiyor ve gecmiyor canim, sanciyla beraber suruyor geldiginde mutlaka anlarsin anne hissiBraxton hicks kasılması ile normal kasılmayı nasıl ayırt ediyorsunuz yabenim de bazen karnımın tümü sertleşiyor birkaç saniyelik ama ağrı sızı bir şey yok o mu değil mi anlamıyorum bebek mi dayanıyor diyorum bi yandan da ama genel karnımda sertlik oluyor
Peki o kasılmalar sırasında karında tümseklik oluyor mu. Bende ne zaman yalancı kasılma olsa sertleşse bi bakıyorum karnım sağa ya da sola eğimlenmiş. Bebek toplanması değil amaGErcek kasilma gittikce sıklasiyor ve gecmiyor canim, sanciyla beraber suruyor geldiginde mutlaka anlarsin anne hissi
ben de nesquik tozu yazan gördüm bebeği kilo almayan bi hamilenin reelsındaYa kızlar az önce bir instagebe millete hamilelikte bebeğe kilo aldırmak için hazır bebe bisküvisi önerdi. Ben tabii durur muyum yazdım sorumluluğun var çok zararlı diye. Ben ebeyim doktorlar da tavsiye ediyor demiş. Aksine doktorlar adı bebe bisküvisi ama kendisi değil diyor. Neyse şimdi biraz araştırdım gerçekten hazır bisküviler hiç masum değil insanlar nasıl bu kadar sorumsuz ya. Yorumlarda da çok kişi tarif falan istemiş. Yani ben çok zayıf doğmuşum ama gayet sağlıklı bir bireyim bazı şeyleri yememek daha iyi sırf kendini tatmin etmek için yanlış uygulamalar yapmaktansa ve üstelik bunu insanlara özendirmektense. Akşam akşam yükseldim oturduğum yerde
Bunu bende yaşıyorum karnımın bir tarafı tümsekleşip sertleşiyor bazen bence bebek yapıyor onu. Braxon kasılması tüm karında olan kasılma diye biliyorum.Peki o kasılmalar sırasında karında tümseklik oluyor mu. Bende ne zaman yalancı kasılma olsa sertleşse bi bakıyorum karnım sağa ya da sola eğimlenmiş. Bebek toplanması değil ama
az kaldı dayan son haftalardayız125-85 lerde. 4 doz ilaç ile. Ama bugün hastanede 15-10 lardaydı. Doktorum da beni aşırı geriyor. Valla gebelikte en şanslı olanlar doktorundan memnun olanlar bence. Benim doktorun ilgisizliği beni çok yordu .
Çok ilginç bak o kasılma olacağı zaman önce içimi bi sıkıntı basıyor sonra yavaş yavaş karnım sertleşip sağda ya da solda tümsekleşiyor. Gerçeğini yaşamadan yalancısını ayırt etmek de cok zor beBunu bende yaşıyorum karnımın bir tarafı tümsekleşip sertleşiyor bazen bence bebek yapıyor onu. Braxon kasılması tüm karında olan kasılma diye biliyorum.
bende hiç tümsek falan olmuyo ya neden acabaÇok ilginç bak o kasılma olacağı zaman önce içimi bi sıkıntı basıyor sonra yavaş yavaş karnım sertleşip sağda ya da solda tümsekleşiyor. Gerçeğini yaşamadan yalancısını ayırt etmek de cok zor be
Kız olmasın susss daha iyibende hiç tümsek falan olmuyo ya neden acaba
İyice delirmeden bi doğursaydıkÇok ilginç bak o kasılma olacağı zaman önce içimi bi sıkıntı basıyor sonra yavaş yavaş karnım sertleşip sağda ya da solda tümsekleşiyor. Gerçeğini yaşamadan yalancısını ayırt etmek de cok zor be
Ay kahkaha attım harbiden iyice deli yaptık kendimiziİyice delirmeden bi doğursaydık
Bende de tümsek oluyo ama ben bebe bi yerde duruyor diye yorumlamıştım. Tam sağımda olduğunda orası tümsek oluyor falan. Kasılma da olmuyor. Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum amaKız olmasın susss daha iyibende anlamadım ki niye oluyo. Kasılma ya da bebek toplaşması ckfjfj
Bende birkaç gündür gece uyanması var ve birkaç saat uyanık kalıyorum. Ama canım hep bi şeyler yemek istiyor o esnada. BUNU NASIL ENGELLEYEBİLİRİM? hızlı kilo alımına başladım bu huy yüzünden
Keşke benimki de 5-6 olsa yaa güne başlarım sırf yemek yememek için. O kadar sinir bozucu ki 2-3 arası böyle ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu arada bebiş de maşallah o kadar aktif ki ne zaman uyuyor anlamıyorum. Yani doğmadan dışarıda gibi hayatımızın içindeBende de bu var hep aynı saatte oluyor. Bebek de o saatlerde aşırı aktif . Sabah 5-6 uyanığım mutlaka. Ama ben genelde stresli ve derin düşüncelerde olduğumdan yemek gelmiyor aklımaona rağmen 9 kilo almam.
Şaka bir yana eğer ne kadar çok atıştırmalık yersek bunlar daha çok yemeğe sevk ediyor. O yüzden akşam yemekten sonra tatlı ve meyve yerine yoğurt, süt salatalık falan yemeğe çalışıyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?