- 28 Mart 2025
- 388
- 232
- 18
- 37
Süt sağma niye yasak ya .ben devlette sagmistim hatta hastaneden aldım makineyi ozmanBestlak damla ve humana çay aldım
Kesinlikle ne kadar da kayınvalidem iyi niyetli biri olsa da karışacak ister istemez farkındayım bende şuan bile tahammül seviyem o kadar azaldı her söyledikleri batmaya başladı. Zaten uzunca bir süre burda yalnızdık çok alışmışım bu yalnızlığa mutfağım bile alt üst oldu her yeri karıştıyor birbirine herkesin düzen anlayışı farklı sorun çıkmasın diye ses etmiyorum ama ben doldum taştım artık hamilelik sürecim çok stresli geçti inşallah bu bebeğe yansımıyordur.Emin ol iki başınıza daha güzel olur her kafadan bir ses çıkıyor evde aileden de olsa başka biri olunca olmuyor araya mesafe giriyor bence eşle ve baba biraz sürecin dışına itilmiş oluyor. Bir kere rahat hareket edemiyorsun zaten eşinin de izni varmış idare edersiniz bence.
Kesinlikle yorum yapılmasını kaldıramaz haldeyim yeni ev için bile şunu şuraya bunu buraya koyarsın falan diyor mesela sinirlerim tepeme çıkıyor kötü niyetli biri olmasada hormonlar artık izin vermiyor alttan almama.Canım inan yanlız olman zor olsada kafan daha rahat olur. Herkesin yapısı farklıdır mutlaka ama ben birinin sürekli bir şeylere yorum yapması şöyle yapalım böyle yapalım demesi falan bunlarda daha çok zorlanıyorum. Başarabilirsiniz 2 ay eşin sana destek olacakmış ne güzel. İnan sağlık olsun Herşey hallodur hiç sıkma sen canını. Çok normal bu endişelerin
Kesinlikle başbaşa olduğunuzda çok daha rahat edeceksiniz. Avrupa’da mı yaşıyorsunuz 2 ay izin olması harika burda 10 gün maksimumKesinlikle ne kadar da kayınvalidem iyi niyetli biri olsa da karışacak ister istemez farkındayım bende şuan bile tahammül seviyem o kadar azaldı her söyledikleri batmaya başladı. Zaten uzunca bir süre burda yalnızdık çok alışmışım bu yalnızlığa mutfağım bile alt üst oldu her yeri karıştıyor birbirine herkesin düzen anlayışı farklı sorun çıkmasın diye ses etmiyorum ama ben doldum taştım artık hamilelik sürecim çok stresli geçti inşallah bu bebeğe yansımıyordur.
Kesinlikle yorum yapılmasını kaldıramaz haldeyim yeni ev için bile şunu şuraya bunu buraya koyarsın falan diyor mesela sinirlerim tepeme çıkıyor kötü niyetli biri olmasada hormonlar artık izin vermiyor alttan almama.
Evet eşim de diyor hallederiz merak etme takma kafana diye canım böylesi daha iyi olacak düşününce gerçekten.
Birde kimseye muhtaçmışım gibi de gözükmek istemiyorum artık herkes evini yurdunu bilsin çünkü bunlar sonradan başa kakılacak gibi de geliyor öyle bi izlenim de almaya başladım.
Dediğin gibi sağlık olsun gerçekten sağ salim alalım kucaklarımıza yavrularımızı başka bişey istemiyorum
Canım inşallah hepsi yoluna girecek ne kadar stres yapma desek de insan kendini rahat bırakamaz en güvenli yerde bebeklerin öyle düşün süt gelmesi için önce sıcak kompres yapmayı dene memeye ondan sonra sağmayi dene bir de malt içecekler çok iyi geliyor tüm dualarım kalbim sizinle Allah en kısa zamanda yavrularına sarılmayı nasip etsinSelam kızlar . sezaryen doğum bu sefer beni çok zorladı 3. Gün hala hastanedeyimm.agrilarim çok . Bebisler kuvezde biri nazal oksijen alıyor diğeri entube ciğerine hortum gitmiş ona biraz canım sıkıldı . Ne zaman cikacaklari belli değil.esimin babalık izni bitecek geri dönecek bebeklere dokunamadik bile .ayrıca sütüm gelmedibebekler için süt istiyorlar 1 damla bile gelmiyor .takviyeler aldım su içiyorum yok iyice moralim bozuk
Oy canım Rabbim 3 ünüze de şifa versin inşallah 3 gündür aklımdasın dualarım seninle. Stres lisin üstüne canın acıyor sütünün etkilenmesi çok doğal. İnşalllah en kısa zamanda gelir. Şifa olur bebeklerineHastanede izin verilmiyor elle sağ diyor göğüs ucu yada olur diye izin verilmiyormus .eğer çıkarsam hastaneden iki saatte bir pompa ile uyaracam elbet gelecek inanıyorum
Bence burada artık iç sıkma düşüncesini kaldıralım. En iyi biz anlarız birbirimizi sıkmak ne demekKızlar ya bende bu ara hiç iyi değilim psikolojim alt üst resmen. Hamile olduğumu öğrendikten 1 ay sonra ev alma sürecine girdik. Ev 3 aydır tadilatta işler hep aksi gidiyor. Neyse ki son düzlüğe girdik sayılır ay sonuna kadar taşınıcaz inşallah.
Bu süreçte kayınvalidem kayınpederim bize destek olmak amaçlı bizle kaldılar.
Ama ev ev üstüne olmuyor o kadar bunaldım ki artık bi an önce taşınıp düzenimi kurmak istiyorum.
Kayınvalidem doğum da kalamayacak.
Eşimin babalık izni olucak 2 ay o şekilde idare edicez ister istemez korkuyorum başarabilecekmiyiz diye.
Bi yandan çekirdek ailemle kalmak istiyorum bi yandan da ya bana bişey olursa gurbette eşim kızım ne yaparlar diye düşünmekten alamıyorum kendimi.
İçinizi sıktıysam kusura bakmayın kimseyle de paylaşamıyorum bu düşüncelerimi
Kız ben temizliğe gel dedim sağolsun geldi. Çok da iyidir aslında severim kayılvalidemi. Ama ben 2 gün katlanabildim. 2 günde nasıl dolduysam ertesi gün hıncımı suçsuz günahsız kocamı pert ederek attımKesinlikle ne kadar da kayınvalidem iyi niyetli biri olsa da karışacak ister istemez farkındayım bende şuan bile tahammül seviyem o kadar azaldı her söyledikleri batmaya başladı. Zaten uzunca bir süre burda yalnızdık çok alışmışım bu yalnızlığa mutfağım bile alt üst oldu her yeri karıştıyor birbirine herkesin düzen anlayışı farklı sorun çıkmasın diye ses etmiyorum ama ben doldum taştım artık hamilelik sürecim çok stresli geçti inşallah bu bebeğe yansımıyordur.
Kesinlikle yorum yapılmasını kaldıramaz haldeyim yeni ev için bile şunu şuraya bunu buraya koyarsın falan diyor mesela sinirlerim tepeme çıkıyor kötü niyetli biri olmasada hormonlar artık izin vermiyor alttan almama.
Evet eşim de diyor hallederiz merak etme takma kafana diye canım böylesi daha iyi olacak düşününce gerçekten.
Birde kimseye muhtaçmışım gibi de gözükmek istemiyorum artık herkes evini yurdunu bilsin çünkü bunlar sonradan başa kakılacak gibi de geliyor öyle bi izlenim de almaya başladım.
Dediğin gibi sağlık olsun gerçekten sağ salim alalım kucaklarımıza yavrularımızı başka bişey istemiyorum
Evet Almanya da yaşıyoruz canım 2 ay gerçekten iyi bi zaman baya toparlamış biraz da olsa düzenimizi oturtmuş oluruz diye düşünüyorum ben de.Kesinlikle başbaşa olduğunuzda çok daha rahat edeceksiniz. Avrupa’da mı yaşıyorsunuz 2 ay izin olması harika burda 10 gün maksimumben de aksine fazla kalmasını istemiyorum kayınvalidem 1 ay kalırım diyor ama ben şahsen istemiyorum çünkü o anne baba hissini eşimin sürece dahil olmasını görmeyi istiyorum.
Teşekkür ederim gerçekten Motive ettiniz beni sağolunBence burada artık iç sıkma düşüncesini kaldıralım. En iyi biz anlarız birbirimizi sıkmak ne demekçok zor bir süreç hamilelik, taşınmak apayrı bir zorluk. Rabbim sabır versin ikisi çok zor. Üzerine bir de evdeki kalabalık derken bu kadar yıpranman çok doğal. Umarım herşey içinize siner bebeğinle musmutlu bir ev olur size. O evde yaşayacağınız güzel anılara odaklan biraz kendini rahatlat. Ben istesem bana yerleşecek herkes bebek doğunca 1 hafta sonra herkesi kovarım bilginiz olsun dedim boşver olmamaları daha iyi. Kimse doğuştan anne değil ama iç güdülerine güven. Çok da güzel bakarsınız bebeğinize, çok şanslısın ki 2 ay eşin yanında. En güzel zamanlarını çekirdek aile olarak geçirmek kadar güzel birşey yok bence. Üstelik yeni evinde huzurla. Elbette zor olacak ama çok hızlı geçecek o ilk zamanlar. onca zorluğun üstesinden geldin miniğin kucağındayken hiç birşeyin önemi kalmayacak.
Kız ben temizliğe gel dedim sağolsun geldi. Çok da iyidir aslında severim kayılvalidemi. Ama ben 2 gün katlanabildim. 2 günde nasıl dolduysam ertesi gün hıncımı suçsuz günahsız kocamı pert ederek attımsabırlı bir insanım ama hamilelik tahammül seviyesini çok düşürüyor. Üstüne düzenimi karıştırmış temizlik içime sinmedi derken dellendim sen iyi sabrtmişsin kutsanmış kişi olabilirsin. Konu kayınvalidenin iyi veya kötü olması değilmiş onu anladım ama kötü kayınvalidesi olanlara çok içten dualar ettim yalan yok
Vallahi şimdiden korku sardı benide kalmasınlar daha iyi yanımda.gun içinde gelebilirler gidebilirler kalma ne ya .bence hallederiz . Başka çocuğunuzda varmış ustusinden gelirsiniz şuan da sormayanlar napsin Bebek olunca evden çıkmayanlarEvet Almanya da yaşıyoruz canım 2 ay gerçekten iyi bi zaman baya toparlamış biraz da olsa düzenimizi oturtmuş oluruz diye düşünüyorum ben de.ya bende çok gelgitliyim çok bunaldım aynı evin içinde olmaktan zaten ama olurda muhtaç olacağım bi durum yaşanırsa diye korku geldi ister istemez. İlkokula başlayan kızım da var ekstra onun için de endişendim biraz o süreçte onu da desteklememiz gerekecek diye ah annelik ya herşeyi düşünüyoruz işte
Teşekkür ederim gerçekten Motive ettiniz beni sağolunevet kızımdayken de annem 3 gün kalmıştı yanımda sonrasında eşimle ikimizdik. Yine yaparız diye düşünüyorum sezeryan olacağım için o biraz korkutuyor ama kızımda hızlı toparlamıştım bunda da öyle olur inşallah güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım
evet hiç problem olmayan şeyler batar oldu ya bana demek ki yalnız değilmişim. bütün süreç üst üste geldi hamileliğim sonra kusmalardan dolayı hastanede yattım 4. Aya kadar ruh gibiydim bulantı hapşarından ve kusmalardan. 6 yaşında kızımda olunca mecbur sabretmek zorunda kaldım bir ev tadilatı taşınma süreci derken iş buralara kadar geldi oldum sabır taşı yok yok ev ev üstüne olmuyor canım bende çoook iyi bir şekilde anladım bunu valla
Ahahshsh resmen aynısını yaşadım. Her söylenen battı 2 günde Allah affetsin. Ki çok da severim normalde bi problemimiz yoktur yaniKız ben temizliğe gel dedim sağolsun geldi. Çok da iyidir aslında severim kayılvalidemi. Ama ben 2 gün katlanabildim. 2 günde nasıl dolduysam ertesi gün hıncımı suçsuz günahsız kocamı pert ederek attımsabırlı bir insanım ama hamilelik tahammül seviyesini çok düşürüyor. Üstüne düzenimi karıştırmış temizlik içime sinmedi derken dellendim sen iyi sabrtmişsin kutsanmış kişi olabilirsin. Konu kayınvalidenin iyi veya kötü olması değilmiş onu anladım ama kötü kayınvalidesi olanlara çok içten dualar ettim yalan yok
Çünkü ayakları aşağıda tatlımKızlar ben yine bebeğin hareketlerini çok aşağıda hissetmeye başladım. Resmen vajinamın orada hissediyorum idrar keseme baskı yapıyor
bende nasil yapayimda kimse gelmesin diye simdiden dusunuyorumKızlar ya bende bu ara hiç iyi değilim psikolojim alt üst resmen. Hamile olduğumu öğrendikten 1 ay sonra ev alma sürecine girdik. Ev 3 aydır tadilatta işler hep aksi gidiyor. Neyse ki son düzlüğe girdik sayılır ay sonuna kadar taşınıcaz inşallah.
Bu süreçte kayınvalidem kayınpederim bize destek olmak amaçlı bizle kaldılar.
Ama ev ev üstüne olmuyor o kadar bunaldım ki artık bi an önce taşınıp düzenimi kurmak istiyorum.
Kayınvalidem doğum da kalamayacak.
Eşimin babalık izni olucak 2 ay o şekilde idare edicez ister istemez korkuyorum başarabilecekmiyiz diye.
Bi yandan çekirdek ailemle kalmak istiyorum bi yandan da ya bana bişey olursa gurbette eşim kızım ne yaparlar diye düşünmekten alamıyorum kendimi.
İçinizi sıktıysam kusura bakmayın kimseyle de paylaşamıyorum bu düşüncelerimi
tebrikler canim sag salim insallah kavusup kucaklarsin bebislerini. Allah 3nuze de sifalar versin. stres yapma demek kolay ama bu donem kendini rahatlatip iyi seyler dusunmeye calis insallah her sey yoluna girerBestlak damla ve humana çay aldım
Neee aakwkwk kız kokarKızlar benimde arada görümcem kalıyor yanımda. Ne kadar batıl varsa onda. Ama ona göre kadim bilgilermişben de tutamıyorum kendimi sonra kırmaktan da korkuyorum. O yüzden diyorum ya yanlız olmak daha iyi
Siz duydunuz mu hiç bebeğin ilk kakasının saklanıp evin girişine konulduğunu
Allahım daha neler duyacağız djdjdjd ben de kayınvalideyle kundak savaşı verdim çocuğu lahana sarması gibi sarmaya niyetlenmiş bacakları güzel oluyormuş öyleKızlar benimde arada görümcem kalıyor yanımda. Ne kadar batıl varsa onda. Ama ona göre kadim bilgilermişben de tutamıyorum kendimi sonra kırmaktan da korkuyorum. O yüzden diyorum ya yanlız olmak daha iyi
Siz duydunuz mu hiç bebeğin ilk kakasının saklanıp evin girişine konulduğunu
Neee aakwkwk kız kokar
Allahım daha neler duyacağız djdjdjd ben de kayınvalideyle kundak savaşı verdim çocuğu lahana sarması gibi sarmaya niyetlenmiş bacakları güzel oluyormuş öyleamannn yapmayın yaparsanız ben geri açarım zaten dedim
En son gittiğimde başı aşağıdaydı. Tekrardan mı döndü acabaÇünkü ayakları aşağıda tatlım
Ya gerçekten istenmemelerinin sebepleri var işte kimse durduk yere yalnız olayım daha iyi demezBebeği görmeye gelenler arasında abdestsiz olanlar bebeği gördüklerinde veya öptüklerinde bebeğin yüzü sivilcelenirmiş. Doktorlar buna alerji diyorlarmış ama asıl sebebi oymuşabdestsiz kişi bebişin kakasının üstünden geçerse bebişte hiç bir şey olmuyormuş daha neler duyacağız.
Kız çok tanıdık geldi bu. Benim babaannem hala derki sizi ben kundakladım bakın bacaklarınız nasıl güzel hepinizin diye. Kaynana terorü online
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?