Ya inşallah çileğimmm bakalım neler olcak çıkar çıkmaz yazarım vallahi zaman geçmiyor bu seferBence yarın cok güzel seyler duyacaksın ve bebiş kilo almıs olacak![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya inşallah çileğimmm bakalım neler olcak çıkar çıkmaz yazarım vallahi zaman geçmiyor bu seferBence yarın cok güzel seyler duyacaksın ve bebiş kilo almıs olacak![]()
Kuşum mide tarafında baskı varsa dönmüş de olabilir bıdıkKızlar benim cimcimenin ayaklar aşağıda ama kafayı mı dayadı naptı bilmiyorum az bi hareket etse çekse ne koyduysa nefes alıcam![]()
Ben bugün bir firmayla görüştüm de. 10 yıl şaklatma teminatı verirsek doğumdan bir yaşa kadar 25 bin. Sonra her yıl 5 bin + tüfe kadar artış. Sonraki yıl da önceki yıldan tüfe kadar artış… Sen de bilgi alırsan paylaşır mısın hangisi daha iyi vs. Burası Türkiye’de en eski firmaymış (yaşam).Ben istiyorum yarın kontrole gittiğimde hastane ile konuşacağım saklanma süresi vs fiyatları da hiç bilmiyorum
Ah yavruşum keşke dönse annesinin içini kazmasaKuşum mide tarafında baskı varsa dönmüş de olabilir bıdıkkafalar ıyla o kadar baskı yapamıyorlar
![]()
Sonradan dönünce bana kararını vermiş gibi geldi:)) Ben de ters doğdum zaten annesine çekti yavrucak demek ki. Bakalım dönecek mi…Evet 2900 küsürdü dün. Benimki baş aşağı devam ediyor ama daha dönüyolarmış zaten 37 ye kadar.
Ya benimki de başı yukarda olunca nefesimi daraltmaya başladı. Artık zor nefes alıyorum.Kuşum mide tarafında baskı varsa dönmüş de olabilir bıdıkkafalar ıyla o kadar baskı yapamıyorlar
![]()
Sende mi makat gelişmişsin. Canları nasıl istiyorsa öyle gelsinler. Sağlıkları yerinde olsun yeterSonradan dönünce bana kararını vermiş gibi geldi:)) Ben de ters doğdum zaten annesine çekti yavrucak demek ki. Bakalım dönecek mi…
Ailede hematolojik hastalık öyküsü varsa yada bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıkları olanlar varsa mantıklı kordon kanı. Ama yoksa tamamen maddi durumunuza bağlı çünkü kullanma ihtimali çok düşük ve yıllık saklama ücreti var.Kızlar kordon kanı saklama konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ay geç oldu galiba ama bizim ikinci isim seçeneğimiz Keremdi çok güzel vıbe veriyorKızlar hasta olanlara, düşenlere geçmiş olsun az kaldı sabırbizim kontroller bir haftaya düştü gece uyuyamama, ağrılar, sancılar her şey bende de var ev temizliği hariç her şeyi hallettim çantalar falan hazır evi de temizlersem doğuma hazırım yani sayılırım herhalde
bende size bir şey sormak istiyorum hala isim konusunda karar veremedim sizce Erdem mi Kerem mi fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum
![]()
Çok güzel bir isimmm ben de Emirhan koyacağım inşallahErkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan![]()
o bende de oluyo kalbimin altı ve midem sola çok yatınca oluyo özellikle doktorumun karnının üstüyse miden demişti banaYa böyle batma gibi sanki karnımın o kısmı sıkışmış. Göğsümün alt tarafına denk geliyor. Duş alayım dedim yine geçmedi. Tuhaf bi acı ya sabah biraz adet ağrısı gibi vardı ama o kısa sürdü geçti![]()
ayy tam olarak bennnBen de senin gibiyim sürekli etrafımdakilere bu bebek içimden nasıl çıkacak diye sorup duruyorum![]()
o zaten ayrı bir dertBende doğum değil de doğurduktan sonra bu bebekle ne yapacağım korkusu var. İçimde korunaklı ama dışarı çıkınca ne gelir başımıza diye bir endişe var
of bende hem normal doğum hem sezaryene çok girdim, napcağımı bilmiyorumOlmaz mı bende de varNormal doğumun sancı aşamasından ve doğum anından, sezaryen doğumun da doğum sırasında neler olacağını bildiğim için panik yapmaktan ve sonrasında olacak ağrıdan korkuyorum. İki doğumla ilgili de etraftan duyduğum kötü deneyimler…Daha nasıl doğum yapacağıma karar veremedim akışına bıraktım.
Tabi birde doğum sonrası Lohusa psikolojisi var, alışma süreci var.
O yüzden hemen seneye bu günlere ışınlanmak istiyorum kızımın ilk doğum gününe hazırlıklar yaptığım zamanlara![]()
en iyisi hiç bilmemek ya, ya iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ama ben korkuyrum dedikçe bide insanlar üstüme geliyoDoğumun nasıl bisey olduğunu bilmediğim için korkum yok ama içimde hep gelgitler yaşıyorum. Sezaryen istesem aklım normal doğumda kalıyor, normal doğumu düşünsem yok anam yapamam en hızlı şekilde kavusayım sezaryen olsun diyorumüçüncü bi seçenek daha olaydı iyiydi dkdjdjjd
ben de her gün ağlıyorum, anneme söylüyorum bazen oda bi sen mi doğurdun diyo sonra kimseye söyleyemiyorum da böyle diyecekler diye, cidden çok yalnız hissediyorum bu konudaher gün düşünüp ağlıyorum korkudan ya zaten hastane doktor fobim var iğne yaptırmak bile çok büyük mesele benim için aşırı prenses bünyeliyim en azından diyorum ki kendimi en kötüye hazırlayayım evet çok acılı geçicek ama bebişin kokusunu alınca azalır belki biraz![]()
yaa kuzum inşallah öyle olurrrr, teşekkür ederim gerçekten arada şöyle 1 2 güzel temenniye insanın o kadar ihtiyacı oluyo kiHiç öyle düşünmeeesonuçta bebek getiriyoruz dünyaya her türlü zor sezaryen vajinal hiç farketmez. Ama geçip gidecek elbette ki ağrı sızı olacak ama kucağımıza aldığımızda eminim hiç bişey kalmaz
o kadar kadın doğuruyor sen niye yapamayasın öyle düşün
![]()
yaa iyi temennileriniz ve bilgilendrimeleriniz için çok teşekkür ederim, bu konuyu ara ara böyle konuşmak iyi gelecek sanırımHepinize sağlıklı doğumlar diliyorumlütfen ne gerilin ne polemiğe girin, bebeklerin gelmesine az kalmışken birbirinizi kırmayın
Sanırım birçoğunuzun ilk doğumu, o yüzden korkmanız endişe etmeniz normal, vajinal veya sezaryen doğum şekliniz fark etmeksizin bilmediğiniz o doğum anı biraz korkutuyor, her şey yolunda gidecek mi endişesi de yaşıyorsunuz, sonra bebeğinizi düşünüp heyecan basıyor, o gün birçok duyguyu bir arada yaşayacaksınız hepiniz ama inşallah hepiniz için her şey yolunda gidecek
Tecrübeli bir anneyim, seneler önce kızımı sezaryenle doğurdum, hastaneye giderken kızıma kavuşacağım diye güle oynaya gittim ama doğum öncesi odama alıp sizi hazırlamamız lazım dediklerinde içim bir tuhaf olmuştu, doğurmak nasıl bir şey bilmiyordum, eşime sarıldım o anın yoğun duygularıyla helalleştim, çok şükür her şey yolunda gitti bebeğim doğdu.
Ağrı kısmı kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişiyor, sonuçta karnınıza bir kesi atıyorlar, doğum yaptığınız gün biraz ağrı hissetmeniz doğal, eğer acı ve ağrı eşiğiniz yüksekse akşama doğru ağrılar kendisini daha hafif hissettiriyor, mühim olan gaz probleminizi çözmek ve ilk yürüyüşün sorunsuz geçmesi, ertesi gün daha iyi oluyorsunuz, eve döndüğünüzde de doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız her şey sorunsuz giderse ağrı da hissetmiyorsunuz acı da.
Sezaryen doğum yapacaklar için doktorlarına danışmaları şartıyla korse kullanımı ağrı acı ve ani hareketlerin yaşatabileceği aksilikleri biraz daha hafifletiyor.
Ben doktorumun izniyle doğumdan 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım, bebeği beşikten alırken eğilip kalkarken ağrı ve acı hissetmemi önemli ölçüde azaltmıştı.
Biz kiti birkaç ay önce aldık açıkçası. Benim kafamda en önemli şeylerden biriydi. Direkt 10 yıllık ödeme yapacağız diye konuştuk eşimle maddi durum elveriyorken.Kızlar kordon kanı saklama konusunda ne düşünüyorsunuz?
İçme canim , çook az kaldı. Ben kendimi zararli bişey canim cektiğinde böyle teselli ediyorum . Az daha sabır…….Bugün moralim çok bozuk, aslında düştüğümde kafamda bir sorun vardı o yüzden dalıp hamile olduğumu unutup hızlı hızlı çıktım merdivenleri ve düştüm. Hala daha bi hüzün var bi de yalnızım ya. Şimdi şeytan diyor ki bi kola söyle iç. Canım çekti. Sizce hak ettim mi yoksa şeytana uymayayım mı limonata ile soda falan mı karıştırıp içeyim![]()
Bibs aldim iyi dedilerKızlar emzik aldınız mı ne aldınız,ben Philips aldım .Bir de termometre aldınız mı bu gereksiz mi ?Fikir please![]()
Ay çok güzel ben de erkek olsaydı ya ege ya metehan istiyordumErkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan![]()
Bibs e kimi de büyük demiş,Philips aldım o yüzden.Bibs aldim iyi dediler
Kiz minicik onun ayi var. Hatta görünce ne kadar küçük bu dedim. Ama philipste iyiBibs e kimi de büyük demiş,Philips aldım o yüzden.