• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
2 doz aldım canım, tansiyon ilk gün 14/10 oldu sonra bana bi daha söylemediler hoca tembihlemiş ebeleri. Ölçüp ölçüp veriyolar bi ilaçlar bende içiyorum. Ama ben sanırım göremicem 36yı. Sancı cıkıyor nstde şuan
Kıyamam bebişin gelmek istiyo galiba ya :(
Kaç çıkıyo sancın çok mu

2 doz aldım canım, tansiyon ilk gün 14/10 oldu sonra bana bi daha söylemediler hoca tembihlemiş ebeleri. Ölçüp ölçüp veriyolar bi ilaçlar bende içiyorum. Ama ben sanırım göremicem 36yı. Sancı cıkıyor nstde şuan
Olurda 36 yı beklemezse bile ciğer geliştirici tedavi aldın canım ve 24 saatte etkisini gösteriyor bildiğim kadarıyla.

Ah canım ya neler yaşamışsın sinir olmaman elde değil gerçekten. Ya ben hâlâ anlayamıyorum kendimide sıcak tutuyorum bugün nerdeyse öğleden sonra Full yattım. Bebek de hareketli ama belim tutuk kasıkta Regl gibi ağrı. Geçmezse yarın kesin gidicem acile. Gerçekten ihmal etmeye gelmiyor böyle şeyler
Ağrı nasıl oluyor belden kasığa makata doğru yayılan bir ağrı mı. Bide sıklığı falan nasıl canım eğer sık oluyorsa ihmal etme.

Evet canım benim doktorum Gökalp Tokaç. Gönlümün efendisi o kadar tatlı ki, deli dudusuna hiç sıra bekletmedi şimdiye kadar, sistemli ve disiplinlidir. Hikayemi biliyor ve çok önemsiyor onun insani yönünü seviyorum. Bu hamileliğimde onunla yepyeni bir sayfa açmış oldum iyi ki tanımışım diyorum. Şükran kopal da tatlı bi kadın seneler önce enfeksiyon şikayetiyle gitmiştim ona cok ağzı dualı bi kadın. Ama mesleki başarısını bilemem, biraz iyi olmayan şeyler duymuştum hakkında. Bilemem tabi benm basıma gelmedi sadece duyum
Aaa hastanelerimiz ve doktorumuz aynı şok oldum şuan İzmir de olduğunuzu bile bilmiyordum. Hemşireler orda bana en iyi doktoru da seçmişsin demişlerdi. Bu arada bugün biraz fazla kalktım galiba ufak ufak kasılmalar olmaya başladı hemen korktum yattım geri geçer inşallah🙏🙏 şu 36 yı bir geçseydik🥲

Kendini iyi takip et birtanem artarsa git hemen. Kafan rahat olsun. Sonra gönül rahatlığı ile dönersin evine. Zaten kontrolün pazartesi idi galiba. Bşy de kalmadı.
Evet biraz oynattı ciğer geliştiriciler. 14-9 ları gördüm sabah yatakta. Normalde evde o kdr yüksek çıkmazdı. Ama sabit kalmadı. Bakalım 2. Doz bu gece nasıl etkileyecek. İnş çok yükseltmez. B
O kadar artırması normal güzelim iyi bari sabit kalmamış. Diğeri de çok oynatmaz inşallah 🙏 sürekli tetikte oluyor zaten insan ister istemez riske atmam bi durum olursa şükür şu an iyiyim 🥰

Bak o cümleni okuyunca tetiklendim biliyor musun. Bana da gün ay sancısı onlar gün ay sancısı onlar deyip durdular. Ulen sen ne bilirsin benim ne yaşadığımı be ben 3 tane yavrumu kaybetmişim senin gibi ne bok yediğimi anlamadan doğurma şansım olmuş mu hiç benim? Bazen gerçekten insanlara hakettikleri cevabı verip sen karısma sen bilmezsin diye rencide etmek gerekiyor.
Sen şimdiye kadar hiçbir sikayetini ihmal etmeden doktoruna gittin arkadasım seni tebrik ediyorum en güzelini yapıyorsun. Hepte böyle devam et sağlıkla kucakla bebeğini
Hiç kırcam etcem diye düşünme cahilliğin tanımı o yorumları yapan insanlar. Ne olduğunu bilmeden yaşamış doğurmuşlar şimdi aman nolcak diye geziyorlar. Ben kesinlikle dinlemiyorum yorum yaptırmıyorum. Geçen kamyınvalidem emzirmeyle ilgili bir yorum yaptı dedim emzirmezsem nolcak sen mi emzireceksin 😂 sonra b şeyler dedi dedim hamile olan benim lohusa olacak olan da benim ben sizi idare edemem lafımı derim bilginiz olsun siz beni idare edeceksiniz o yüzden çok konuşmayın dedim. Şükür eşim de benim tarafımda hep de haklısın dedi sustu bişey diyemedi. Yani hislerine güven gerekirse lafını da esirgeme bi zahmet alttan alsınlar susup seninle ilgilensinler.

O kadar gerçek hislerle yazıyoruz ki birbirimizi görmeden tanımadan. Gerçek ki okuduklarımızla gözlerimiz doluyor. Ve kalben dua ediyoruz. 🙏 iyiki tanışmışız.
Kimseyle bişey paylaşmıyorum durumumdan falan kimsenin haberi yok kız kardeşim dışında. Bişey olsa hemen buraya yazıyorum çünkü biliyorum herkes anlayacak halimden. Burada ki herkes kız kardeşten yakın olduğu bana hep dualarımdasınız 😍

Hiç kırcam etcem diye düşünme cahilliğin tanımı o yorumları yapan insanlar. Ne olduğunu bilmeden yaşamış doğurmuşlar şimdi aman nolcak diye geziyorlar. Ben kesinlikle dinlemiyorum yorum yaptırmıyorum. Geçen kamyınvalidem emzirmeyle ilgili bir yorum yaptı dedim emzirmezsem nolcak sen mi emzireceksin 😂 sonra b şeyler dedi dedim hamile olan benim lohusa olacak olan da benim ben sizi idare edemem lafımı derim bilginiz olsun siz beni idare edeceksiniz o yüzden çok konuşmayın dedim. Şükür eşim de benim tarafımda hep de haklısın dedi sustu bişey diyemedi. Yani hislerine güven gerekirse lafını da esirgeme bi zahmet alttan alsınlar susup seninle ilgilensinler.
İyi yapmışsın vallahi benm de tahammülğm kalmadı kimseye ama hatır gönül meselesine he deyip geçiyorum.
Emzirmeyle ilgili de şimdiden baslamış seninki maşallah

Ağrısı olan kızlar, vücut doğumun ilk fazına girdiğinde biseylerin nasıl farklı ilerlediğini anlamanız açısından yazıyorum. Pazartesi günü benim 3-4 saat kadar aralıksız kasılmalarla 15-20 dakikada bir gelen regl ağrılarım oldu. Ama cok zorlayıcıydı ve rengim kireç gibi oldu. Doktorumu aradık, muayeneden yeni cıktınız hersey yolundaydı bol su içip istirahat et dedi. Okey dedik, bekledik. o geceyi otururken rahat, ayaktayken sancılı geçirdim. Ertesi gün evde istirahat halindeydim koltuktan hiç kalkmadım ama yine aralıklı olarak sancılar gelmeye devam etti ama şu şekilde; kasığıma regl ağrısı giriyor, makatım oturduğum yerde çivi varmışcasına batıyor, ayaktaysam oturamıyorum oturuyorsam kalkamıyorum. Çarşamba günü ağrım olmadığına kendimi ikna etmeye calıstım güldüm eğlendim sizlerle konustum, kendimi sıcak tuttum. Amaaa gece olduğunda kabus başladı. Uykumda belim, makatım, özel bölgem ve kasığım aynı anda sıkışmış kasılmıştı ve inleyerek uyandım. Yağmur yağıyordu cok severim, cıktım balkonda biraz hava aldım geri uyumaya calıstım ve her uzandğımda aynı korkunç sancılar geldi. Sabahı sabah ettim, doktorumu aradım. Bol su iç istirahat et bunlar artık olacak seyler dedi. Ama işler yine yolunda gitmedi ve ben artık anladım bu işin içinde bi iş olduğunu. Doktoruöa yazdım, hocam normaldir dediniz ama ben artık hayatıma devam edemiyorum otursam olmuyor yatsam olmuyor ne yapacağımı şaşırmış haldeyim dedim. Peki gel bakalım sen bi inceleyelim dedi. Gittiğimde yüzüme baktı direkt aa süslenmemişsin solmuşsun da, sende bi iş var dedi hemen nstye yolladı. Bir de ne görelim sancılar düzenli ve 80-90-100.. eşime döndü dedi ki evham yapıyor dedik ama kız günlerdir kıvranıyormuş nasıl dayanmış dedi. Eşimle genelde iş birliği yaparlar beni ciddiye almama konusunda bu arada.. Sonrası malumunuz işte. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, kimsenin lafına bakmayın kendi hislerinizle hareket edin diye yazdım bunları canlarım. Anneler hisseder, prof doktorların bile bilgisinin ilminin ötesinde. Birinize bile yol gösterse ihmalden döndürse benim için mutluluk sebebi olur. Bu haftalar şakaya gelmezmiş, ben bu şekilde anladım..
Anneme söylüyorum normaldir annem deyip geçiyor. Kayınvalideme söylüyorum, abarttığımı düşündüğü her halinden belli. Görümceme söylüyorum canım onlar yalancı kasılma ben o kasılmalarla amerikaya uçtum diyor. Eşim doktor ne derse ona tapıyor, bence senin canın tatlı diyor. Bende böyle olunca kendimden utandım da alıp başımı gitmedim doktora. Kendimi ikna ettim ben abartıyorum benim canım tatlı diye. Düşününce sinirleniyorum ya. Şimdi hepsi bin pişman. Siz kimsenin lafına bakmayın lütfen benm gibi yapmayjn
Yaa bu yazdıkların beni hem çok duygulandırdı hem de çok üzdü. Bazen benim de naz yapıyor gibi görüneceğim diye birseyleri söylemeye utandığım oluyor. Psikolojik olarak altüst olmuşuz bee 😞
Sana kocaman sarılıyorum 🩷

Yavrum ne olacaksa en kolayıyla olsun öyle dua edelim🫶🏻 doktor zaten en doğru kararı verecektir 🙏🏻
Serum sonrası bi nst daha olacak o da akıbetimizi belirlicek. Gece uykusunda da serum takın sancılanmasına izin vermeyin demiş iki gözümün çiçeği♥️ baba gibi adam ya. O değil bu serum 40dkya anca biter. Bi 40 dk da nst sürer. Uykusuzluktan bayılazaam

İyi yapmışsın vallahi benm de tahammülğm kalmadı kimseye ama hatır gönül meselesine he deyip geçiyorum.
Emzirmeyle ilgili de şimdiden baslamış seninki maşallah
Ben de şimdiden susturdum 😂 ay biraz geriden geldim nasılsın sancın ne durumda güzelim? Gelse bile artık bişey olmaz Allahın izniyle geliştiriciler de etkilemiştir. Son ana kadar beklesin de sonrasında sağ salim al kucağına inşallah 🥰

Yaa bu yazdıkların beni hem çok duygulandırdı hem de çok üzdü. Bazen benim de naz yapıyor gibi görüneceğim diye birseyleri söylemeye utandığım oluyor. Psikolojik olarak altüst olmuşuz bee 😞
Sana kocaman sarılıyorum 🩷
Canımsın sen desteğini hep hissediyorum ♥️
Naz yapmayı bile kendimize çok görüyoruz ya bazen ah yani ahh..

Serum sonrası bi nst daha olacak o da akıbetimizi belirlicek. Gece uykusunda da serum takın sancılanmasına izin vermeyin demiş iki gözümün çiçeği♥️ baba gibi adam ya. O değil bu serum 40dkya anca biter. Bi 40 dk da nst sürer. Uykusuzluktan bayılazaam
Uyu birazcık serum bitene kadar uyusan bile yeter sana biraz dinlenirsin hem iyi gelir 🥰

Ben de şimdiden susturdum 😂 ay biraz geriden geldim nasılsın sancın ne durumda güzelim? Gelse bile artık bişey olmaz Allahın izniyle geliştiriciler de etkilemiştir. Son ana kadar beklesin de sonrasında sağ salim al kucağına inşallah 🥰
Beklemiyo canikom valla sancılar düzenli yine. Serumdan sonraki nst akıbeti belirlicek

Çok mücadele ettin bebişim sen de elinden geleni yaptın doktor da 💖 kendini dinlendir uykun gelirse nstden sonra koy kafayı kimseyi de duyma🫶🏻 inşallah serumlar uyku yapar rahatlatır seni

Back
X