Bende aynıyım canım ilk doğum, 5 yıl sonra gelen bir hamilelik. Herkesin süreci farklı oluyor, hatta aynı kişinin iki doğumu bile farklı oluyor o yüzden kendimizi şartlamamak en güzeli. İnşallah burda pozitif doğumlarımızı anlatırız bikaç haftaya bizdeBende ilk doğum, korku heyecan endişe. Bi de kaç senedir bekliyorum bebeğimi. Artık kimsenin telefonlarını açmıyorum bu yüzden. Kötü bi hikayen olabilir ama reelde beni tanıyorsun ne kadar uzun zamandır bekliyorum bu bebeği, biraz pozitif ol, her sancı seni bebeğine yaklaştıracak de. Yok illa bi kötü yorumlar, anladık doğum zor ama destekte mi zor. Ayy neyse ya burada Kasım annesi olarak, Kasım annelerimin pozitifliği yeter bana. İlk kez yine zaten burada okuyordum başka sayfalara girmek istemiyorum bende. sonra üye oldum zaten sizlerle konuşmak için. Hepinizden Allah razı olsun. Grubumuzun tüm anneleri şahane herkes pozitif.
Belki biliyorsundur ama ben yine de söylemiş olayım 2 saatte bir mola verip yürüyüş yap mutlaka canım. Bide nerden nereye gideceksin bilmiyorum ama hava değişimi çarpmasın yolda molalarda hırka giy üstüne mutlaka son haftalarda bide hastalıkla uğraşma. İnşallah bişey olmazAy kizlar ben yola çıkıyorum gece 3te. 10 saat yol. Bana dua edin inş yolda bişey olmasın :/ yol güzergahındaki bütün hastaneleri not aldim gerçi
Ben doktorumdan yakınmıştım geçenlerde ilgilenmiyor vs diye belki denk gelmişsindir. Pazartesi de gittim yine selam haydi tartıya ilaçların bitti mi haydi uzan bakalım . Neyse uzandım suyun iyi dedi bebek kilosu boyu söyledi . Yüzünü görmek için bi çaba yok renkli ultrasona geçince 10 saniye sonra ayyy dudaklara bak ayyy burna bak aynı sen yalandan ama hepsi biz o arada video da alıyoruz . Görünmüyor bisey hani ben ilgileniyorum sizinle der gibi bide al babası Buda fotoğrafı diyor ama yüzünün bi gram belli olmayışı dalga geçer gibiBen İzmir Tınaztepe Galende yapıcam doğumu doğum ücretine epidural anestezi, fotoğraf çekimi falan hep dahilmiş sende bir sorarsın. Benim nst hep 50 lerde çıkmış bikaç yerde 75 e kadar yükselip düşmüş ben onları hissettim zaten. Ultrason sırasında bebeğin için bişey dedi mi sana aşağı inmiş falan diye. Bide alt kemiğinde ağrı başladı mı. Ben bacak bacak üstüne atamıyorum artıkInşallah beklemeyiz ya doktorda hiç tüyo vermedi ne zaman olabilir diye
Evet canım istemesemdeO zaman gittiğin yerdemi doğum yapacaksın?
Ay yok çıkamadım ya teraziliğim konuştu karar değiştirdim yarın çıkıcam ahah oğlumun dershanesi vardı bugün saatler uymadıPuxhu Ne yaptın çıktın mı dışarı. Ben olsam çıkar gezerdim biraz ki lohusalığımda öyle yapmayı planlıyorum Normal halimle bikaç gün evden çıkmasam bunalıyorum bide lohusayken 40 gün duramam gibi geliyor
Çok sağol canım 2 saatte bir molayı biliyorum evet. Ama hava değişimi olayı önemli doğru söylüyorsun. Olacak çünküBelki biliyorsundur ama ben yine de söylemiş olayım 2 saatte bir mola verip yürüyüş yap mutlaka canım. Bide nerden nereye gideceksin bilmiyorum ama hava değişimi çarpmasın yolda molalarda hırka giy üstüne mutlaka son haftalarda bide hastalıkla uğraşma. İnşallah bişey olmaz
Merak ettim neden orda olacak doğum nerden nereye gidiyorsunuzEvet canım istemesemde
Anladım. Ben kendi sürecimi yazayım size. Bende 25.haftamda şeker çıktı. İlk 2 gün diyet ve yürüyüş yaparak sabah açlık, sabah tokluk, öğle tokluk ve akşam tokluk değerlerimi istediler. Maalesef hala yüksek olduğu için bu sefer endokrinoloji doktoru insüline başlayalım dedi. Onun da dozunu yine değerlerime göre zamanla arttırdı.Dahiliyeye gittim. Diyet ve takip dedi. Şu an 2-3 kere yüksek çıktı işte gitsem mi gitmesem mi emin olamıyorum. Çok dikkat edersem sıkıntı yok azıcık ucu kaçınca fırlıyor
Bu haftaya kadar nasıl dayandınız o doktora ben olsam değiştirmiştim çoktan. Benimki kendi sordu nasıl olacak doğumun karar verdin mi diye. Sağolsun ne sorsam tek tek anlatır ultrasonda da gördüğü herşeyi anlatır uzun uzun.Ben doktorumdan yakınmıştım geçenlerde ilgilenmiyor vs diye belki denk gelmişsindir. Pazartesi de gittim yine selam haydi tartıya ilaçların bitti mi haydi uzan bakalım . Neyse uzandım suyun iyi dedi bebek kilosu boyu söyledi . Yüzünü görmek için bi çaba yok renkli ultrasona geçince 10 saniye sonra ayyy dudaklara bak ayyy burna bak aynı sen yalandan ama hepsi biz o arada video da alıyoruz . Görünmüyor bisey hani ben ilgileniyorum sizinle der gibi bide al babası Buda fotoğrafı diyor ama yüzünün bi gram belli olmayışı dalga geçer gibiyine ultrasondan kalkışım Max 2 dk .
Çıkarken sordum ayak üstü hocam konuşmadık daha ama yani sezeryan mı olucak normal mi doğurucam . Bunları konuşmadık hiç . Kadın boşver sen stres yapma kafana takma bisey dedi bizi şutladıyani nst de hemşire karnın aşağı inmiş vs demişti bi kere . Dr 40 yıllık başından savmaca sürekli bizde alıştık.
Belki ben sezeryan istiyorum fikrimi sordun mu 36 haftalığım yani bi sor . Tamam normal istiyorum ama bi ilgilen yani . Deli etcek karı beni .
Bazen sağ vajina kemiğime ağrı gelip gidiyor oda saniyelik gerdirince geçecek gibi bi his .
Ben 17/18 kilo aldım ama atabiliyorum bacaklarımı üst üste hala kız sende benden önce elenme bari yakın zamanda gidelim . Puxhu sen ben çilek yakın tarihlerdeyiz diye takipteydim onlar elendi bi kaş gün arayla
Bence havalar şu aralar iyiyken çıkabilirsiniz öğlen tam güneşli saatlerde açık alanda yürüyüş iyi gelir.Ay yok çıkamadım ya teraziliğim konuştu karar değiştirdim yarın çıkıcam ahah oğlumun dershanesi vardı bugün saatler uymadı
İnstagramda Seyfettin özvuralın eşi öyle doğum yaptı. O.P doğum diye yazınca doğum hikayesine merak edip araştırmıştım ben de.kızlar 36+2 haftalık hamileyim bebişim baş aşağı ama oksiput posterior gelişli yani başı sırtıma dönükmüş bebişin kendi etrafında da dönmesi gerekiyomuş doktorum yer sil bol yürüyüş yap dedi, yogada çocuk duruşu denen duruştan yapıyorum dönsün diye bebeği bu şekilde olan var mı?
Kızlar aranızda insülin kullanan varsa cevaplayabilir mi? Benim gebelik şekerim çıktı 30 haftada ama insülin vermedi doktor takip edelim dedi. 3 kere 150yi geçerse gel direkt dedi. Bende 1-2 kere tam sınırda oldu 140küsür. 1 kere 151 oldu. Bide dün boğazımı tutamadım tatlı yedim uçtu gitti. Şimdi ben dikkat etmeye devam mı edeyim yoksa insülin için direkt doktora mı gideyim. Sizde nasıldı da insülin başlandı?
Ben de senin gibiyim canım şeker yüklemesi sınırda çıkmıştı. Doktor diyet takip önerdi. Açlık güzel çıkıyor ancak tokluk sınırda genelde. Dikkat edersem normal değerler azıcık kaçırayım 140-150 lerde. Bebeğin suyu normal kilosu çok az önde. Dikkate etmeye çalışıyorum ancak her zaman olmuyor. İlk gebelikte yoktu çok rahattım kısıtlanma fikri beni yoruyor. Yarın kontrolümde doktora sorucam. Benim de kafama takılıyor 150 lerde olunca korkuyorumPeki insülin kullanıyor musunuz? Bebeğin suyu ve kilosu iyi mi? Ben insülin kullanmıyorum. Kilosu haftasıyla uyumlu ama suyum bir tık fazlaymış. O yüzden korkuyorum biraz
Kadın işinin Ehl-i doğum sürecinde falan baya beğeniliyor . 40 yıldır meslekte biraz sıkılmış galibaBu haftaya kadar nasıl dayandınız o doktora ben olsam değiştirmiştim çoktan. Benimki kendi sordu nasıl olacak doğumun karar verdin mi diye. Sağolsun ne sorsam tek tek anlatır ultrasonda da gördüğü herşeyi anlatır uzun uzun.
Ya ben o kadar kilo almadım ama bugün otururken bi denedim olmuyor atamadım10 Kasıma kadar da beklemek istemiyorum artık şiştim belim falan fena bizde bikaç gün arayla doğururuz bir iki haftaya sen takiple beni
Aynı ben de öyleyim. İnsülinsiz devam ediyorsun dimi? Sadece diyetleBen de senin gibiyim canım şeker yüklemesi sınırda çıkmıştı. Doktor diyet takip önerdi. Açlık güzel çıkıyor ancak tokluk sınırda genelde. Dikkat edersem normal değerler azıcık kaçırayım 140-150 lerde. Bebeğin suyu normal kilosu çok az önde. Dikkate etmeye çalışıyorum ancak her zaman olmuyor. İlk gebelikte yoktu çok rahattım kısıtlanma fikri beni yoruyor. Yarın kontrolümde doktora sorucam. Benim de kafama takılıyor 150 lerde olunca korkuyorum
Maşallah senin doktorun da çok tecrübeliymiş bu da baya iyi bişey. Ben bel ağrısına egzersiz yapıyorum youtubedan bakıp, arada eşime masaj yaptırıyorum bide sıcak duş iyi geliyor dün girdim duşa sıcak suyun altında bekledim biraz rahatlattı. Ama geceleri yatağın içinde dönmek işkence gibi. Doktorda her seferinde normal diyor böyle idare etcez artıkKadın işinin Ehl-i doğum sürecinde falan baya beğeniliyor . 40 yıldır meslekte biraz sıkılmış galiba2 ay olmadan arkadaşım doğurdu . Kadın hiç gıcık değilmiş çok anaçtı falan diyor doğum paketinde belirli drlar var ondan dolayı en iyi seçim bu
Bende temizlik sonrası bel / kuyruk sokumuna yüklenmişim galiba . 2 haftadır ne dönebiliyorum ne adım atabiliyorum . Yatalak gibiyim tövbest
Son 2 gündür de parol içiyorum ve kapsikumlu krem buldum gpt zararlı dese de valla en doğal oydu . Bezdim çünkü ağrı saplanınca kendimi klozette otururken buluyorum . O zaman rahatlıyor .
Pişmanım yani bilseydim kendimi zorlamazdım . Gün içinde 3/4 parol içiyorum yoksa bıçak saplanması yaşıyorum bağırtıyor . Geçsin bitsin artık yine de çok şükür her halimize .
Ne şanslısınız Dr ilgili olunca bütün tereddütlerinde bitiyordur …
Ben çoğu şeyi buradan öğrendim kızların paylaşımlarından günde en az 10 hareket olması dahil
Uykular haram oldu
Ben olsam uyuyamam bu gece çok haklısınUykular haram olduben uyuyamam bu sabah bile 6 da uyandım bazen diyorum plansız daha iyi bir bakmışsın hop kucağında ben bir de biraz sıkıntılıyim takıntılıyim kocanın yedek çorabını da düşünme di mi şimdiden uyardım herkesi bebekle olan ilişkime karışmayın emzirirken başımda durmayın çok istiyorsanız yemek temizlik yapın dedim lohusalıkta geliyorlarmis arada sesimi ayarlayamam boşuna kırgınlık olmasın herkes işine baksın dedim
Ben sadece detaylı ultrasonu yaptırdım canım bu 3.gebeliğim hepsinde sadece onu yaptırdımKızlar testleri yaptırmayan var mı başkaben yaptırmadım ama emin de değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?