2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238

Annemi anlattın eksiği var fazlası yok O kadar kontrolcü ki. Ben de oğlak burcuyum yapacağım iş söylenince dayanamıyorum. Nasıl biliyor musun bardakları kaldırıyorum masadan, ikisini koymuşum, üçüncü bardak için al bunu da kaldır diyor. Ya zaten sırayla tepsiye koyuyorum görüyorsun ya Böyle bir şey yok. Bu en hafifi. Onun dışında çocuk sizin odayı sevmiyor çocuk beşiğini sevmeyecek. Yoğunbakımdayken “orada seni emmeyi unutur”. Ki bu benim patlama sebebimdi. Buraya kadar iyiydik burdan sonra iflah olmadık. Bir de hep kendisini haklı görür…

Annemle annen akraba olabilir mi? bende boğayım toprak gurubuyuz kesinlikle bana ne yapacağımı söyleyince delleniyorum bende. Aynılarmış gerçekten benim ki de öyle çocuğun kafasını düz tut kafası yamuk olmasın. Yok akşam yıkama kırkın çıkana kadar sende yıkanma sakın. Ne var canım onda ne alaka dedim diye hayatı kaydı o gün en sonunda babam aradı kızım annene he de geç biliyorsun huyunu dedi sırf öyle dedim diye. He bi de Çocuğun bezlerini nereye atıyorsun yemek çöplerini attığın yere atma sakın. Offf hep olumsuz şeyler hep. Değişmezler bu yaştan sonra. İyi ki varlar ama bir arada yaşamayız biz artık onlarla. Özellikle evlendikten sonra çok daha iyi anladım.

1.30 saatten fazladır uyutmaya çalışıyorum . Emiyor o ara uyuyor sonra tekrar uyanıyor yine ağlıyor tekrar memeye geliyor resmen kısır döngüye girdik. Nasıl uyuyacak bu çocuk

Ben de çok hızlı kaybettim 14 kilo verdim ama çok mutluyum keşke biraz daha gitse şu göbek nasıl gidecek onu düşünüyorum kara kara zaten bebekle uğraşmaktan kendimden geçmişim aynaya bile bakmak istemiyorum o yüzden kendiliğinden vermek çok işime geldi
benim bebeğim de sevmiyor çığlıklar atıyor direkt ellerini çıkarmak istiyor ben de yapmıyorum bıraktım ama bir sorun olacağını sanmıyorum

İsteyen değişir canım ama bunlar hep haklı olduğu için istemezler diyecek o kadar şeyim var ki bu konuda. Bir yandan da vicdan azabı çekiyorum çünkü annem yalnız kaldı babamı kaybettikten sonra. Ama yalnızlık onun tercihi bu saatten sonra. Ben gerçekten lohusa ve uykusuz aç duygusal ve sinirli halimle elimden geleni yaptım diye düşünüyorum.

1.30 saatten fazladır uyutmaya çalışıyorum . Emiyor o ara uyuyor sonra tekrar uyanıyor yine ağlıyor tekrar memeye geliyor resmen kısır döngüye girdik. Nasıl uyuyacak bu çocuk

Canım biz seninle yakınız benimki de öyle. 4. haftadan sonra ataklar böyle oluyormuş. Ben bu akşam nice uğraştan sonra banyo yaptırdım öyle rahatlayıp uyku moduna geçti kuzum.

hiç denemedim kundak

atak haftası mini fırtına diye boşuna dememişler biz de aynıyız hep memede olmak istiyo

Bebeği 2500-3000 gram arası doğanlar, 1. Ayınızda bebişiniz kaç kiloydu acaba. Bizim 3 gün sonra 1. Ay kontrolü var kilo alımı iyi mi değil mi gerildim biraz
Merhaba benim bebegim 3100 gram doğmuştu, 1.5 aylikken 4.4e yükselmişti. Kilo alimini ben kiyafetlerinden takip etmeye calisiyordum ilk kontrole kadar. Yenidoganlarin icini doldurmaya basladiysa guzel kilo almistir muhtemelen :)

Sali gunu de 2.5 aylik kontrolu vardi 4.9a yukselmis sadece 500 gram almis. Bu surede boyu 56 cm'den 58.4 cm'e yukselmis. Suan percentile olarak baktigimizda %18lik dilime dusmus. Butun denemelerime ragmen sutum cogalmiyor, o yuzden dogdugu gunden beri meme ve mama birlikte veriyorum. Son 3 haftadır bebegin uyuma saati gozle gorunur sekilde artti eskiden 12-14 saat uyurken simdi 14-16 saat arasinda uyuyabiliyor. Besleme isini sadece uyku aralarinda yapabiliyorum, o zamanlarda da tamamini icmiyor. Yani gunluk almasi gereken miktari tutturamiyoruz aslinda. Dunku kontrole kadar, ac olsa aglar demek ki yedigi yetiyor diye dusundugum icin cok uzerinde durmadım. O istemeden agzina biberon veya meme verdigimde diliyle disari ittiriyor veya damagiyla sikiyor ama emmiyor. Bugune kadar uzerinde durmuyor olmamin sebebi de, uyanikken hareketli ve bu yasinda yapmasi gereken gelisim basamaklarini gosteriyor.

Doktoru bu aylarda kilo aliminin yavaslamasini beklemiyoruz dedi. 1 ay sonra degil de daha yakin zamanda tekrar kilo ve boy olcumu olacak. O yuzden bende de endise oldu 2 gundur habire cocugun agzina tikip duruyorum bir seyleri. Sizin sorunuzdan konuyu cok saptirdim kusura bakmayın. Tecrubesi olanlar benim icin de yorum yapabilirse cok sevinirim.

Bazi bebekler kundak sevmiyormuş, uykusundayken refleksle sicrama ile uyanma durumu yoksa yarim kundak yeterli olur bence. Kundaklama konusu bizdeki kadar insanlarin ille de uygulayalim dedigi bir sey degil bazi ulkelerde. O yuzden bebek rahatsa kundaksiz da olur.

Merhaba, bebegimde kolik yoktu ama ilk 15 gun cok sik uyaniyordu, derin uykuya giremiyordu belki 30 dakika 1 saate uyanmis oluyordu ozellikle geceleri. Belki yattigi yeri degistirebilirsiniz. Bu surede bizimki sallanan ana kucaginda uyuyabildi sadece. Bizde uyusun da nasil uyursa uyusun dedik ve orada biraktik bebegi, bizimde gozumuze biraz uyku girebildi. Sonrasinda gunduzleri koltukta uyuyabiliyor diye koltugun oturak kismini yatagina goturduk orada da uyumaya baslayabildi. Bazi arkadaslarimiz 10-15 gun geceleri araba koltugunda uyutmus vs.

Cemen tohumu benim bebegimde sancili gaza sebep oldu. Gaz cikarirken uykusundan aglayarak uyanmaya basladi, yaparken zorlandigi icin. O yuzden mecburen cayi biraktim ben. Size fayda saglamasina cok sevindim. Ama cayi Kullanirken goguslerimin sistigini hissediyordum ben de.

Bende sallanan anakucağı almayı düşündüm ama elektrikli olana cesaret edemedim korktum bişey olur diye. 2 saat uyudu aralıksız. Şuan yime uyutmaya çalışıyorum çok zor bi süreç gerçekten

Bende sallanan anakucağı almayı düşündüm ama elektrikli olana cesaret edemedim korktum bişey olur diye. 2 saat uyudu aralıksız. Şuan yime uyutmaya çalışıyorum çok zor bi süreç gerçekten
Evet haklisiniz. Uykusu bolunmesin diye kemerlerini baglayamiyordum. En dusuk seviyede 1er saat araliklarla sallaniyordu. Anakucaginin 1 saat sonra ninnisi bitince uyanip hem yeniden baslatiyordum hem de kontrol ediyordum kaymis mi vs diye. Uyku duzeni ilk 40 gunden sonra biraz duzeldi - atak haftalari haric. Bu arada sadece uyurken emzik de vermeye baslamistik simdi aklima geldi. Uyuyasiya kadar emiyor, sonra agzindan kendi kendine cikariyordu. Insallah sizinkinin de bir an önce düzelir uykusu.

Sağolun şu an ne durumdasınız bebek emiyor mu hala devam ediyor musunuz
Danismanla yok kat ettik sihirli degnek olmadi biraz ugrastik ama su an aktif 10-15 dk emiyor ustumu komple ciplak hale getiriyorum bebegin karni karnima bakacak sekilde yatiriyorum bir kolunu koltuk altima dogru koyup sabitliyorum diger kolunu da ayni kolumun eliyke tutup sabitliyorum kendi kol hareketlerinden dikkati dagilip memeden koparmis bi de ten temasi yani ciplak ustle emzirmek sutumu arttirdi bebek giyinik tabi usumesin diye. Solgar brewer’s yeast sabah 3 aksam 3 icmehe basladim 1 hafta sonra 2ser sonra 1 er icicem. Sut kasigi ile mamaya devam etmem gerekiyor ama bebegim kasigi sevmiyor tskviyesi eksik kaldi cisli bez sayisi azaldi yarin saglik ocaginda tarttirio whatsapotan doktoruma yazicam durumu bu sekilde ozetleyip bakalim ne diyecek. emzirme dnaismani ama iyi yorumlari vs olan mutkaka tavsiye ederim

Kaynanam aradı normal değil doktora götürün niye böyle sütün mü yetmiyor problem mi var vay efendim mama verilmezmiş insanı depresyona sokar(girdi bile)
Belki ustu kapali esinizle konusabilirsiniz bu durumun siz üzdüğünden bahsedebilirsiniz. Bizde de bir kucaga alistirmayin, sonra kucaktan inmez lafi vardi. Ilk bebegim oldugu icin hep kucagimda olsun kokusunu duyayim istiyordum. Sonra birgun esimle konusurken, kiminle konussam bir kucaga alistirmayin uyarisi yapiyorlar, icim sisti herkesten fikir duymaktan diye soylendim. O da bunu soyleyenlerden birinin kendi annesi oldugunu da bildigi icin rahatsizligimi anlamis oldu, sonra da bu konu kapandi. Bu tip konular ozellikle lohusalik doneminde beni aglatiyordu, defalarca tuvalete gidip aglayip odaya dondugumu hatirliyorum maalesef.

Geldiğinde söyler misiniz nasıl bir yöntem belirlediniz
Danismanla yok kat ettik sihirli degnek olmadi biraz ugrastik ama su an aktif 10-15 dk emiyor ustumu komple ciplak hale getiriyorum bebegin karni karnima bakacak sekilde yatiriyorum bir kolunu koltuk altima dogru koyup sabitliyorum diger kolunu da ayni kolumun eliyke tutup sabitliyorum kendi kol hareketlerinden dikkati dagilip memeden koparmis gogus ucumu iki parmakla kucultup agzina tikiyorum tabi sakin olmasi lazim sakinlestirmek icin kucaga alip squat yaparken gibi comel kalk hareketi gosterdi bi yNdan shhht diyorum yaparken bi de ten temasi yani ciplak ustle emzirmek sutumu arttirdi bebek giyinik tabi usumesin diye. Solgar brewer’s yeast sabah 3 aksam 3 icmehe basladim 1 hafta sonra 2ser sonra 1 er icicem. Sut kasigi ile mamaya devam etmem gerekiyor ama bebegim kasigi sevmiyor tskviyesi eksik kaldi cisli bez sayisi azaldi yarin saglik ocaginda tarttirio whatsapotan doktoruma yazicam durumu bu sekilde ozetleyip bakalim ne diyecek. emzirme dnaismani ama iyi yorumlari vs olan mutkaka tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…