• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Kızlar bu 40 muayenesinde alttan muayene mi oluyor ya 😫😫😫
Evet benim doktorum o sekilde muayene etti. Dogum sirasinda acilmayi kontrol ettikleri sekilde elleriyle. Bir tik insanin canini yakiyor. Dikisin varsa onlari da kontrol ediyor dusmus mu vs diye ama zaten 40ina kadar dusmustur.

kızlar bebekte gaz sancısı olduğunu nasıl anlıyorsunuz net olarak
Boyle surati sekilden sekile giriyor. Iki yana salliyor kafasini, ellerini kafasina goturuyor ayni anda. Sanki kulaklarini koparivercekmis gibi yapiyor. Bacaklarini da kendine dogru cekiyor hareket ettiriyor yapabilmek icin.

Arkadaslar pompalarinizi nasil temizliyorsunuz? Ben gunluk kullanimdan sonra kimyasal olmayan deterjanla yikiyorum sungersiz. Sonra sterilizasyon makinesine atip orada kurutuyorum. Ama simdiden plastik kisimlari bulanik hale geldi bile. Bulanik gorundugu icin yeterince temiz gibi de hissedemiyorum.

Ücretsiz mi dediler sana? Benden 500 tl aldılar ve saçma sapan sinirlerimi bozdular. Sana tavsiyem sonradan bu ücretli derlerse asla ödeme eğitim falan verdikleri yok. Onlar sözde eğitim verirken çocuk emzirmrk için kapıda kuyruk oluyor insanlar
Bizden para aldılar mı acaba öğrenicem çilek çok şaşırdım kız. İri gözlü uzun saçlı bir hemşire geldi bizim odaya ilk emzirmeyi o gösterdi aynı kişi mi acaba

Cannım bugün doktora gittim ve kusmayı tekrar söyledim doktora foto bile gösterdim çok kusuyor diye doktor 1 haftalık kilo takibi istemişti bebek kiloyu güzel almış o yüzden reflü tanısı tam koymadı ama bitkisel kusmayı azaltacak bir şurup yazdı bize bu iyi gelecek dedi 🪻

Bir haftada kaç gram almış canım? Günlük ne kadar yada

Ücretsiz mi dediler sana? Benden 500 tl aldılar ve saçma sapan sinirlerimi bozdular. Sana tavsiyem sonradan bu ücretli derlerse asla ödeme eğitim falan verdikleri yok. Onlar sözde eğitim verirken çocuk emzirmrk için kapıda kuyruk oluyor insanlar
Valla geçen hafta instagram hesabında eğitim videosu paylaşmışlar bende mesaj attım nasıl katılabilirim diye bilgilerinizi paylaşın sizi arayalım demişler. Neyse aradılar 2 kişilermiş zaten sahada da görevli olduğumuz için her zaman yapamıyoruz bu eğitimleri dediler. Haftaya cts günü de olacakmış sanırım perşembeden falan bu numarayı arayıp isim yazdırın dediler. Hiç ücretten bahsedilmedi. Kendi sayfalarında da bahsetmemişler. Biz doğum sonrası da destek veriyoruz dediler telefonda.

Bu eğitimler ücretsiz değil mi canım? Bu hafta beni Özge hanımdı sanırım aradı haftaya perşembe gibi arayın randevu alın dedi. Haftaya arayacaktım bende hem doğum odalarını gösteririz falan dedi. Bende doktorumu çok seviyorum. Doktorum aslında Çınarlı’da doğum yaptırıyordu ama sanırım tadilata girecekmiş o yüzden mecburen egepol’de yaptıracak.
Bana da özge hanım gelmişti şimdi buldum ismini, çok yardımcı olmuştu sağolsun inatla uğraştı bebişe tutturana kadar

Bana da özge hanım gelmişti şimdi buldum ismini, çok yardımcı olmuştu sağolsun inatla uğraştı bebişe tutturana kadar
Beni arayıp telefonda eğitimler ve emzirmeyle ilgili konuşanda Özge hanımdı canım. Eğitimi de kendisi veriyormuş. 5 dakika falan anlattı bana telefonda tatlı bir ses tonu falan vardı.

Cannım bugün doktora gittim ve kusmayı tekrar söyledim doktora foto bile gösterdim çok kusuyor diye doktor 1 haftalık kilo takibi istemişti bebek kiloyu güzel almış o yüzden reflü tanısı tam koymadı ama bitkisel kusmayı azaltacak bir şurup yazdı bize bu iyi gelecek dedi 🪻
Bizimki de bir ara cok kusuyordu ama herhalde bizim hatamizdi. Besledikten sonra d vitaminini verdigimizde, altini degistirdigimizde hemen kusuyordu. Sonradan bir sure mide bolgesini rahat biraktik cocugun, sikistiracak bir hareket ve besledikten sonra biraz kucakta tuttuk sutler tam midesine iner diye dusunduk 😅 oyle olunca gecti kusmasi.

Arkadaslar pompalarinizi nasil temizliyorsunuz? Ben gunluk kullanimdan sonra kimyasal olmayan deterjanla yikiyorum sungersiz. Sonra sterilizasyon makinesine atip orada kurutuyorum. Ama simdiden plastik kisimlari bulanik hale geldi bile. Bulanik gorundugu icin yeterince temiz gibi de hissedemiyorum.
Valla ben de temiz içerikli deterjan ile yıkayıp 5 dk kaynar suda tutuyorum sonra kendim kuruluyorum

Benimki bazen krize giriyor 3 saniye falan nefes almadığı bir an oluyor kıpkırmızı oluyor dudaklarında da morarma görüyorum. Çok korkuyorum öyle olunca..
Alya da aşı olurken öyle olmuştu acıdandır dedim ama az önce ağlarken yine oldu o morarıp kitlenme. Yüzüne üflüyorum normale dönüyor hemen ama aklıma takıldı simdi doktoruna yazdım. Türlü türlü gariplikler olmasa şaşırırdım zaten

Beni arayıp telefonda eğitimler ve emzirmeyle ilgili konuşanda Özge hanımdı canım. Eğitimi de kendisi veriyormuş. 5 dakika falan anlattı bana telefonda tatlı bir ses tonu falan vardı.
Evet evet çok tatlı birisi, benim bebiş biraz zor emdi gitti geldi denedi çok uğraştı. İnşallah doğumunuza da denk gelir🙏🏻

Back
X