• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Benim kızımda da var kayınvalidem falan geçer her bebekte plur dediler o yüzden üzerine düşmemiştim ama bende bi doktora götürsem mi acaba egzama olabilir gibi

Benim 25 günü buldu rahat hareket etmem ama iç dikişimin çok fazla olduğunu söylemişlerdi belki onun etkisi olmuştur

Benim kızımda da genzine kaçırma çok oluyor ne dedi gpt
Hemen acile git diye 50 tane senaryo yazdı. Sizde morarma oluyor mu peki kaçtığında?

Benim dikis dustu kendinden ama ilk dogumumda enfeksiyon olmustu tekrar dikildi falan orası7 sene gecmesine ragmen bagdas kurdum m arada sızlar ama smdiki 38 gun olmasina ragmen cok sukur gecti benim sıkıntım makat catlagim, hemoroidim tekrarlamasin diye arada duphalac icip hergun kahve tuketmeye calisiyorum yumusatiyor napim kafein emzirirken etkilemiyordur 1 bardak
Vajinal doğum yapan hanımlar Epizyotomi dikişleriniz ne zaman iyileşti benim sürekli olmasa da arada bir ağrım oluyor yine 🫠

pim

Benim kızımda kolları mutlaka dışarıda serbest istiyor uyku tulumunun kollarını çıkardım öyle uyuyor Togg ve evin ısı durumuna göre içine ince yada kalın tulum giydiriyorum
Bence o kundağı boşuna sipariş ettin kolları içeride kalınca sinirlenen türden bizimkiler
O an yeterki kaliyeli uyusun diye bi çare sipariş verdim. Olmazsa da yine yapacak bir şey yok canı sağ olsun.

Geçmiş zaman kullanmişsiniz. Artık böyle hissetmiyorsunuz diye yorumladım 🥲
Ne zaman geçti
40i gecip biraz uykusu uzamaya basladiginda rahatladim ne yalan soyleyeyim. Ama uykusu uzadigi ilk anlar da bu sefer biyolojik saatim sik sik uyanmaya alistigindan kendi kendime uyaniyordum. Bakiyordum hala uyuyor, geri yatiyordum. Bir de ilk zamanlar tedirgin hissetmistim hala uyuyor mu hic sesi cikmadi, acaba bisey mi oldu vs diye uyanip nefesine bakiyordum. Simdi 2.5 aylik geceleri 4 saate kadar uyuyabiliyor, acikirsa uyaniyor vs. Yine oluyor ama ilk haftalar gibi her gun degil.

Kızlar hani size dün mü demiştim hatırlamıyorum artık zamanl kavramım kayboldı. bebeğime eşim baktı süperim diye, çocuğum o uykudan beri doğru dürüst uyumadı. Yorgunluktan artık ne yaptığımı bilmiyorum 😂 Tom ve Jerry diye bi çizgi film vardı orada Tom gözlerine kibrit çöpü takıp geziyordu o raddeye geldim uykusuzluktan 🥺

Kızlar bebeğim emerken genzine süt kaçıyor boğuluyor ve morarıyor. Nefes alamıyor. Chat cpt o kadar kötü şeyler dedi ki şu an acile mi gitsem ne yapsam bilemedim çok korkuyorum
Bizde de oluyor bu çok sık hem de. Morarmıyor çok şükür hemen müdahale ediyorum ama öyle bir öksürüyor ki boğuluyor bildiğin ödüm kopuyor her seferinde. Bununla ilgili bir tanıdıkta bir rahatsızlık çıkmıştı ciğerle ilgili bi şeydi sanırım ama büyüdükçe geçer demişti doktor. Ben de gittiğimde soracağım yani basit bi boğazına kaçma olmayabilir doktora sormak gerek bence.

40i gecip biraz uykusu uzamaya basladiginda rahatladim ne yalan soyleyeyim. Ama uykusu uzadigi ilk anlar da bu sefer biyolojik saatim sik sik uyanmaya alistigindan kendi kendime uyaniyordum. Bakiyordum hala uyuyor, geri yatiyordum. Bir de ilk zamanlar tedirgin hissetmistim hala uyuyor mu hic sesi cikmadi, acaba bisey mi oldu vs diye uyanip nefesine bakiyordum. Simdi 2.5 aylik geceleri 4 saate kadar uyuyabiliyor, acikirsa uyaniyor vs. Yine oluyor ama ilk haftalar gibi her gun degil.

Keşke benim bebişimde 5 saat filan uyusa da acıkınca kalksa,nerdeyse 2 saat ya da 1 buçuk saate bir memedeyiz

Keşke benim bebişimde 5 saat filan uyusa da acıkınca kalksa,nerdeyse 2 saat ya da 1 buçuk saate bir memedeyiz
Acaba aktif bir sekilde emse bile sut o anlik doygunluk saglamiyor olabilir mi? Benim sutum az ama geceleri emziriyorum uyandiginda sut uretimi devam edebilsin diye. 10-15 dakika sonra memeyi birakiyor diyelim ki, bakiyorum eger 1-2 saate tekrar uyanirsa demekki diyorum bir oncekinde doymadi kalkip mama yapiyorum. Bu sefer yine once meme (doyurmayacagini bilerek sadece ceksin diye) sonra da mamayi veriyorum. Biberonu biraktiginda karnini elliyorum siskinlik yapmissa daha fazla vermiyorum, yapmamissa 5-10 dakika sonra tekrar vermeye calisiyorum.

Bu gece tam bir imtihan benim içinnnn delirmek üzereyim. 12 de yattım 1:30 emmeye kalktı 2 de uyduuk 3:30 kaka emdi kaka yaptı hadi bez değitie gaz çıkart ayağında salla bi baktm 5;30 ayağımda uyurken biraz kestirmişim tam o sırada kızım uyandı tuvalete girip yattı. Sonra tam uyuyacakken bebek acıktı onu emzirirken bez sızdırmış üstünü değiştirirken uykusu açıldı şimdi yine emiyor ama sinirden uyku falan kalmadı bende uyumasın artık bu saatten sonra çok sinirr oldum ya eşimi boğcam simdi horul horul uyuyor işe gidiyor araba kullanıyor diye uyandırmıyorum
Ben aslında bu döngüyü her gece yaşıyorum ben sanki bunu normal olduğunu zannediyorum ama beyin yandı hunilik 😆🤪 oldum
Gece üstünü islatma bende en az iki oluyor.
tabi gecenin öncesinde akşam da kolik ağrılarımız oluyor 3-4 saat kadar
Biraz zor bir bebişimiz var galiba şükür sağlık olsun

Kızlar benim bebiş gündüzleri rahat, akşam ve geceleri huzursuz. Doktorun da dediği gibi tam kolik bebek özelliklerini taşıyor. Bir şey olmadığını biliyorum ama bu kadar ağlaması beni gerçekten çok üzüyor. Şubat, Mart ayına ışınlanmak istiyorum.

Acaba aktif bir sekilde emse bile sut o anlik doygunluk saglamiyor olabilir mi? Benim sutum az ama geceleri emziriyorum uyandiginda sut uretimi devam edebilsin diye. 10-15 dakika sonra memeyi birakiyor diyelim ki, bakiyorum eger 1-2 saate tekrar uyanirsa demekki diyorum bir oncekinde doymadi kalkip mama yapiyorum. Bu sefer yine once meme (doyurmayacagini bilerek sadece ceksin diye) sonra da mamayi veriyorum. Biberonu biraktiginda karnini elliyorum siskinlik yapmissa daha fazla vermiyorum, yapmamissa 5-10 dakika sonra tekrar vermeye calisiyorum.

15 dk aktif emiyor genelde,kendinin bıraktığını pek görmedim.Fazla emdiği için de genelde çıkarıyor .Ben çoğunlukla 15dk emziriyorum.Ama kalkması acıkmasından mı kaynaklı yoksa memede durmak istemesinden mi onu anlamadım .Önceleri uyuyordu 3 saat filan son 1 haftadır bitti 3 saat filan yerinde uyumak istemiyor hep kucakta istiyor

15 dk aktif emiyor genelde,kendinin bıraktığını pek görmedim.Fazla emdiği için de genelde çıkarıyor .Ben çoğunlukla 15dk emziriyorum.Ama kalkması acıkmasından mı kaynaklı yoksa memede durmak istemesinden mi onu anlamadım .Önceleri uyuyordu 3 saat filan son 1 haftadır bitti 3 saat filan yerinde uyumak istemiyor hep kucakta istiyor
Bir gecis donemi olabilir belki. Bizde de memede uyudugu cok oldu. Hatta biraz rahat edeyim diyip sirtimi yatak basligina yaslamaya kalktigimda da agliyordu, uyaniyordu. Mecbur put gibi duruyordum.

Bir gecis donemi olabilir belki. Bizde de memede uyudugu cok oldu. Hatta biraz rahat edeyim diyip sirtimi yatak basligina yaslamaya kalktigimda da agliyordu, uyaniyordu. Mecbur put gibi duruyordum.

Evet mesela şu an eşimin göğsünde neredeyse 2 saattir uyuyor,yerine koysak uyanır öyle bit huzursuzluk var 1 haftadır.1 Haftadır zordayız bu durumdan dolayı,3 saatte uyansa valla her şey daha kolaylaşacak

Kolik degildi ama gazliydi. Hala daha da gazi var. Ozellikle geceleri gaz cikarmaya calisirken uykusundan aglayarak uyaniyordu, yapamiyordu cunku. O zamanlar yattigi yerden hic kaldirmadan gobegini ovuyordum ya da ayaklarini kendisine dogru yaklastiriyordum. Kakasini yapabilsin diye yine masaj yapiyorduk 15 gun. (Kaka masajini biraktik sonra bagirsaklari tembellesir diye korktuk kendi kendimize). Ise yaradigi da oluyordu, yaramadigi da 🤷🏻‍♀️ Yaramazsa mecbur kucakta ev turu atiyorduk, etrafi izleyince sakinlesiyordu biraz. Mesela sogan sut yapar dediler bana yaramadı bebekte gaz yapti 2 gun catladi resmen. Anne sutlerinin icindeki cemen otu yine bana ve bebege yaramadi. Eger boyle farkedebildigim seyler olduysa da onlari yemeyi biraktim. Simdi geceleri nadiren agliyor ama gaz cikarmaya calisirken o suratindaki ifadeyi goruyorum ecis bucus oluyor boyle. Benim bebegim 40i cikinca biraz daha duzeldi her anlamda. Uykusu uzadi, gazini daha kolay cikardigi anlarin sayisi artti vs. Ilk 1 hafta, 1 ay hem gaz hem de uyku anlaminda kotuydu. Evin icinde 7/24 beyaz gurultu caliyordu. Ama simdi daha iyi sukur. Her gun bir onceki gunden daha iyi.
Maşallah 🧿 cevabınız için çok teşekkürler. Sağlıkla büyütün bebişinizii 🌸

Kızlar a kızlar hepimiz biraz delirmişiz daha da delireceğiz gibi duruyor bugünler geçici diyorum teselli ediyorum kendimi ama bebeğim hem aç hem uykusuz ne denediysem olmuyor tam olarak şu: beni görünce ağlama elini emme meme isteme alıyorum emzirmeye birkaç dakika aktif sonra göğsümden süt değil de uyku ilacı gelmiş gibi uyuyor dürtüyorum sıkıyorum topuğuna vuruyorum uyanmıyor ayırıyorum memeden hemen gözünü açıp tekrar memeye ağlıyor ne emmeye ne uyumaya ikisine de yanaşmıyor saatlerce bu döngü devam ediyor böyle olan çözümmbulan var mı kendimi tüketiyorum aç kalıyor diye

Kızlar bişey sormak istiyorum lütfen cevap verir msiniz.
Ben mama artı emzirme yapıyorum geceleri emip uyuyor mama vermiyorum ama gündüzler emiyor memede uyuyor öyle kalmak istiyor bazen kendi memeyi bırakıyorr uyumuş oluyorr ama yerne koyunca ağlamaya başlıyor vee emsede ağlıyorr bu sefer dpymado diye mama veriyorum böyle olan varmı memeyi versem memede susuyor ama bu sefer saatlerce memede kalıyorr ve bıraktırdığım an ağlıype

Emse bile aç kalıyor olabilir mi sizce? Benim oğlum yarım saat emiyor bırakıyorum tekrar meme istiyor anında. Doymuyor. Çok şükür sütüm var ama yağsız mı diye düşünmeye başladım.

Back
X