• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Bu gece tam bir imtihan benim içinnnn delirmek üzereyim. 12 de yattım 1:30 emmeye kalktı 2 de uyduuk 3:30 kaka emdi kaka yaptı hadi bez değitie gaz çıkart ayağında salla bi baktm 5;30 ayağımda uyurken biraz kestirmişim tam o sırada kızım uyandı tuvalete girip yattı. Sonra tam uyuyacakken bebek acıktı onu emzirirken bez sızdırmış üstünü değiştirirken uykusu açıldı şimdi yine emiyor ama sinirden uyku falan kalmadı bende uyumasın artık bu saatten sonra çok sinirr oldum ya eşimi boğcam simdi horul horul uyuyor işe gidiyor araba kullanıyor diye uyandırmıyorum

kızlar emzirdikten 10 dk sonra sağım yapınca 45 ml süt çıkması bebeğin göğüsleri tam boşaltamadığını mı gösterir yoksa 10 dk içinde yeniden 45 ml süt üretilir mi acaba

Ben dogdugu gunden beri bebegi beslemek icin hic uyandirmadim. Kendisi ne zaman aglarsa o zaman besledim. Ilk 15 gun zaten neredeyse saat basi uyaniyordu. 40indan sonra da 2-3 saati buldu besleme araligi. Simdilerde uyumadan yedigi miktara bagli olarak 3-4 saat uyuyor sukur.
Sizin bebeğiniz kaç aylık oldu

kızlar bebeklerinizi uyurken örtüyo musunuz ve ne giydiriyosunuz? ben hala bebek uyurken nöbet tutuyorum eğer kendim uyucaksam da eşim veya annemi nöbetçi yapıyorum bebeğin başında. uyurken burnunu falan kapatır veya kusar diye korkuyorum. elleri yüzünde uyumayı çok seviyo. o uyurken ben de uyusam o kadar iyi gelicek ki geceleri aralıksız 3 saat uyuyo çünkü ben onu izliyorum ama😔

Örtmüyorum. Zıbın üstü tulum giydiriyorum.

Bu gece tam bir imtihan benim içinnnn delirmek üzereyim. 12 de yattım 1:30 emmeye kalktı 2 de uyduuk 3:30 kaka emdi kaka yaptı hadi bez değitie gaz çıkart ayağında salla bi baktm 5;30 ayağımda uyurken biraz kestirmişim tam o sırada kızım uyandı tuvalete girip yattı. Sonra tam uyuyacakken bebek acıktı onu emzirirken bez sızdırmış üstünü değiştirirken uykusu açıldı şimdi yine emiyor ama sinirden uyku falan kalmadı bende uyumasın artık bu saatten sonra çok sinirr oldum ya eşimi boğcam simdi horul horul uyuyor işe gidiyor araba kullanıyor diye uyandırmıyorum
Her gece rutinim aynı bu sekilde. Eşlere bişey olduğu yok tabi horul horul uyuyolar. Bigün sıkıvercem ümüğünü o güzellik uykusundayken

durumu nasıl peki kolik bebek miydi gaz sancısı vs var mıydı ? Varsa düzelme var mı biraz olsun bi umut soruyorum 😔
Kolik degildi ama gazliydi. Hala daha da gazi var. Ozellikle geceleri gaz cikarmaya calisirken uykusundan aglayarak uyaniyordu, yapamiyordu cunku. O zamanlar yattigi yerden hic kaldirmadan gobegini ovuyordum ya da ayaklarini kendisine dogru yaklastiriyordum. Kakasini yapabilsin diye yine masaj yapiyorduk 15 gun. (Kaka masajini biraktik sonra bagirsaklari tembellesir diye korktuk kendi kendimize). Ise yaradigi da oluyordu, yaramadigi da 🤷🏻‍♀️ Yaramazsa mecbur kucakta ev turu atiyorduk, etrafi izleyince sakinlesiyordu biraz. Mesela sogan sut yapar dediler bana yaramadı bebekte gaz yapti 2 gun catladi resmen. Anne sutlerinin icindeki cemen otu yine bana ve bebege yaramadi. Eger boyle farkedebildigim seyler olduysa da onlari yemeyi biraktim. Simdi geceleri nadiren agliyor ama gaz cikarmaya calisirken o suratindaki ifadeyi goruyorum ecis bucus oluyor boyle. Benim bebegim 40i cikinca biraz daha duzeldi her anlamda. Uykusu uzadi, gazini daha kolay cikardigi anlarin sayisi artti vs. Ilk 1 hafta, 1 ay hem gaz hem de uyku anlaminda kotuydu. Evin icinde 7/24 beyaz gurultu caliyordu. Ama simdi daha iyi sukur. Her gun bir onceki gunden daha iyi.

Kızlar bu 5. Hafta atağı erken başlayan var mı? Beslenme ve kilo artışı gayet iyi çok şükür...
Biz suan 4. Hafta içindeyiz. Tam sikayetlerde düzelme olurken dün öğleden sonra ve tüm gece beni epey zorladı. Uykuya dalmakta inanılmaz zorluk yaşadı. Tam daldı derken uykusunda gaz sancısı çekti ve uyurken ıkınıp ağladı bol bol. Karnına masaj yapıp sakinleştirdim her seferinde, 1 saat sürdüğü bile oldu tüm kaka ve gazi çıkarması. Herseyi çıkardıktan sonra bu sefer de acıktı ve biz başa sardık. 😤

Kime sorsam 8. Haftadan sonra birdenbire bitti diyor gaz ve kolik için.
Kendime resmen 8. Haftaya sartladim orada bitmeli diye. Ya bitmezse... 😔

Kızlar bu yerine konulunca uyanmaya ne çözüm bulabiliriz ya valla çok stres oluyorum artık :(

Uyuduğu yeri ısıtın. Karnınızda uyuyunca uyku tutumunu ısıtıp sırt kısmından geçirin kollarını. Yavaş yavaş yatağına bırakın, ellerinizi hemen çekmeyin. Cekseniz de bir süre karin üstünde tutun elinizi.
Ani ısı değişiminden dolayı uyaniyorlar dedi bizim ebe.

Kundaklıyken çok güzel uyuyor aslında ama kollarını çok hareket ettiren bir bebek. 1 saniye bile durmuyor. O yüzden kendini sıkarak kollarını açmaya çalışıyor ve çığlık atarak ağlıyor resmen minik kuşum. Ben de o yüzden kundak yapmıyorum, kıyamıyorum. Kundaksız da 5 dakika uyuyor 🤦🏻‍♀️
Off aynı problemi yaşıyoruz ya. Yıldım artık kolları açık bırakıyorum uyuyor ama huzursuz uyuyor ya. Kapatsam anında hissediyor kollarını gerdirip ağlıyor kendini sıkıyor. Kolları açık kaldı mı da göğsü açık kalıyor ne yapacağımı şaştım. İnternetten hazır kundak siparişi verdim bugün gelecek. Böyle kolları içinde bakalım onu sever umarım.

Off aynı problemi yaşıyoruz ya. Yıldım artık kolları açık bırakıyorum uyuyor ama huzursuz uyuyor ya. Kapatsam anında hissediyor kollarını gerdirip ağlıyor kendini sıkıyor. Kolları açık kaldı mı da göğsü açık kalıyor ne yapacağımı şaştım. İnternetten hazır kundak siparişi verdim bugün gelecek. Böyle kolları içinde bakalım onu sever umarım.
Ben 3 tane farklı kundak denedim. Hiçbirini sevmedi. Anam babam usulü battaniye ile sarınca duruyor biraz 😶

Kızlar bu 5. Hafta atağı erken başlayan var mı? Beslenme ve kilo artışı gayet iyi çok şükür...
Biz suan 4. Hafta içindeyiz. Tam sikayetlerde düzelme olurken dün öğleden sonra ve tüm gece beni epey zorladı. Uykuya dalmakta inanılmaz zorluk yaşadı. Tam daldı derken uykusunda gaz sancısı çekti ve uyurken ıkınıp ağladı bol bol. Karnına masaj yapıp sakinleştirdim her seferinde, 1 saat sürdüğü bile oldu tüm kaka ve gazi çıkarması. Herseyi çıkardıktan sonra bu sefer de acıktı ve biz başa sardık. 😤

Kime sorsam 8. Haftadan sonra birdenbire bitti diyor gaz ve kolik için.
Kendime resmen 8. Haftaya sartladim orada bitmeli diye. Ya bitmezse... 😔
bizimde döngüde aynıı malesef nası geçicel bilmiyorjm

Back
X