• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Kızlar bu 5. Hafta atağı erken başlayan var mı? Beslenme ve kilo artışı gayet iyi çok şükür...
Biz suan 4. Hafta içindeyiz. Tam sikayetlerde düzelme olurken dün öğleden sonra ve tüm gece beni epey zorladı. Uykuya dalmakta inanılmaz zorluk yaşadı. Tam daldı derken uykusunda gaz sancısı çekti ve uyurken ıkınıp ağladı bol bol. Karnına masaj yapıp sakinleştirdim her seferinde, 1 saat sürdüğü bile oldu tüm kaka ve gazi çıkarması. Herseyi çıkardıktan sonra bu sefer de acıktı ve biz başa sardık. 😤

Kime sorsam 8. Haftadan sonra birdenbire bitti diyor gaz ve kolik için.
Kendime resmen 8. Haftaya sartladim orada bitmeli diye. Ya bitmezse... 😔
dün gece bizde aynen böyleydik
İnan kollarım tutmuyor sırtımın ağrısından kollarım uyuşuyor.

Kızlar benim bebeğim mamayı içtikten sonra gazını çıkarırken mamayı biraz geri çıkarıyor. Bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat anne sütünü gaz çıkarırken de çok çıkarıyor. Bir saat sonrasında da süt kesiği gibi çıkarıyor. Bu normal mi?

Off aynı problemi yaşıyoruz ya. Yıldım artık kolları açık bırakıyorum uyuyor ama huzursuz uyuyor ya. Kapatsam anında hissediyor kollarını gerdirip ağlıyor kendini sıkıyor. Kolları açık kaldı mı da göğsü açık kalıyor ne yapacağımı şaştım. İnternetten hazır kundak siparişi verdim bugün gelecek. Böyle kolları içinde bakalım onu sever umarım.
Benim kızımda kolları mutlaka dışarıda serbest istiyor uyku tulumunun kollarını çıkardım öyle uyuyor Togg ve evin ısı durumuna göre içine ince yada kalın tulum giydiriyorum
Bence o kundağı boşuna sipariş ettin kolları içeride kalınca sinirlenen türden bizimkiler

Kızlar benim bebeğim mamayı içtikten sonra gazını çıkarırken mamayı biraz geri çıkarıyor. Bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat anne sütünü gaz çıkarırken de çok çıkarıyor. Bir saat sonrasında da süt kesiği gibi çıkarıyor. Bu normal mi?
Evet canım normal fazlasını çıkarıyor
Süt kesiği gibi olmasınada yediği yarıyor derler çıkan da fazla geleni.
Yatırmadan gazını çıkar biraz dik tut
Bende her seferinde yapıyorum ama yinede bazen çıkarıyor sanırım fazla veriyoruz annelik içgüdüsüyle

Evet canım normal fazlasını çıkarıyor
Süt kesiği gibi olmasınada yediği yarıyor derler çıkan da fazla geleni.
Yatırmadan gazını çıkar biraz dik tut
Bende her seferinde yapıyorum ama yinede bazen çıkarıyor sanırım fazla veriyoruz annelik içgüdüsüyle
Anne sütünü daha fazla çıkarınca acaba midesini mi bulandırıyor, yaramıyor mu diye düşündüm. Nasıl oluyorsa mamayı içtikten sonra daha rahat gaz çıkarıyor, daha rahat uyuyor. Anne sütü içtikten sonra bir garip oluyor çocuk. Anlamadım gitti canım. Yine de normal olmasına sevindim.

Canım benim kızımın suratında kırmızı lekeler oldu başta yeni doğan aknesi diye geçer dedim ama geçmeyince ve dağılınca doktora götürdüm egzema yeni doğam aknesi karışımı birşey dedi yeni doğanlarda çok olur zamanla geçer dedi
2 çeşit krem verdi bikaç defa da hemen geçirdi şükür bende internet yorumları üzerine mustela nın bir kremini sipariş verdim ama kullanmadım inşallah birdaha olmazda kullanmaya gerek kalmaz.
hangi kremleri kullandınız

Anne sütünü daha fazla çıkarınca acaba midesini mi bulandırıyor, yaramıyor mu diye düşündüm. Nasıl oluyorsa mamayı içtikten sonra daha rahat gaz çıkarıyor, daha rahat uyuyor. Anne sütü içtikten sonra bir garip oluyor çocuk. Anlamadım gitti canım. Yine de normal olmasına sevindim.
Yok bence anne sütü mutlaka yarıyordur
Ver sen mutlaka belki göğüs fazla dolu olunca veriyorsan çok çekiyordur fazlası çıkıyordur
Anne sütünün su yüzdesi daha fazla ama mama öyle değil daha çabuk doyuruyor ve daha uzun süre tok tutuyor
bende meme+mama veriyorum gerçekten dediğin gibi mama içince daha bi huzurlu sanki ama yinede memeyede devam hatta sütüm yetse sadece memeyle devam

Yok bence anne sütü mutlaka yarıyordur
Ver sen mutlaka belki göğüs fazla dolu olunca veriyorsan çok çekiyordur fazlası çıkıyordur
Anne sütünün su yüzdesi daha fazla ama mama öyle değil daha çabuk doyuruyor ve daha uzun süre tok tutuyor
bende meme+mama veriyorum gerçekten dediğin gibi mama içince daha bi huzurlu sanki ama yinede memeyede devam hatta sütüm yetse sadece memeyle devam
Anne sütünü de biberonla veriyorum canım. Dediğin gibi su yüzdesi fazla olduğu için biberondan daha hızlı akıyor. Belki de o rahatsız ediyor yavrumu. Şimdi sen böyle söyleyince aklıma geldi.
Ben de hep böyle söylüyorum. Keşke sütüm fazla olsa da gece gündüz sağıp versem diye dertleniyorum.

Anne sütünü de biberonla veriyorum canım. Dediğin gibi su yüzdesi fazla olduğu için biberondan daha hızlı akıyor. Belki de o rahatsız ediyor yavrumu. Şimdi sen böyle söyleyince aklıma geldi.
Ben de hep böyle söylüyorum. Keşke sütüm fazla olsa da gece gündüz sağıp versem diye dertleniyorum.
Neden sağarak veriyorsun ? Bebek çekerse süt daha da çoğalıyor hiçbir makina onlar kadar güçlü çekemiyor.
Anne sütü verirken başlığı 1 numara kullan sende Avent kullanıyordun değil mi ?
2 numarayla verince hızlı akıyor ben çareyi 1 numarada buldum.

Ya arada da baş ağrım oluyor ondan demek. Bugünümüze şükür tabi canım o an çok korkmuştum bi hata yapıp kalıcı bişey kalacak diye. Hatta buraya da hiç yazmadım doğum yapmayan arkadaşlar vardı korkmasınlar diye.🙁 demek daha erken bazı şeylerin yoluna girmesi için inşallah senin de bi an önce geçer. Hamilelikte zaten kısıtlıydı hareketlerimiz şimdide bunları yaşıyoruz hiç bir şeye yetememek de sinirini bozuyor insanın. Ama yine de bugünümüze şükür 🙏
Evet canim henuz 23 gunluk bebem sabah 8:3 uyandi tam 4 tane dongu yaptim ama hala uyumadi bekliyorum boyle uyusa da ben de iki bayilsam diye gece uyusa gunduz duruyo gundu uyusa gece duruyo bi yandan ameliyatliyiz allah hepimizin yardimcisi olsun herseye ragmen su hallerini hep ozlicez bence🥹❤️❤️

Canım benim kızımın suratında kırmızı lekeler oldu başta yeni doğan aknesi diye geçer dedim ama geçmeyince ve dağılınca doktora götürdüm egzema yeni doğam aknesi karışımı birşey dedi yeni doğanlarda çok olur zamanla geçer dedi
2 çeşit krem verdi bikaç defa da hemen geçirdi şükür bende internet yorumları üzerine mustela nın bir kremini sipariş verdim ama kullanmadım inşallah birdaha olmazda kullanmaya gerek kalmaz.

Verdiği kremlerin ismini yazabilir misin canım

Neden sağarak veriyorsun ? Bebek çekerse süt daha da çoğalıyor hiçbir makina onlar kadar güçlü çekemiyor.
Anne sütü verirken başlığı 1 numara kullan sende Avent kullanıyordun değil mi ?
2 numarayla verince hızlı akıyor ben çareyi 1 numarada buldum.
Benimki memeyi tutmuyor her yolu denememize rağmen. Philips’de iki numarayı kullanıyorum. 1 numaralı uç alarak deneyeyim ben de. İnşallah çeker onu da. Şırıngaya alıştığı için fazla güç harcamak istemiyor.

Back
X