2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Kızlar bu lohusalığı en az hasarla nası atlatabiliriz ya
Ben kendi ailemle sorunlarım olduğu için kayınvalideme geldik hastanr sürecinden sonra. Kendisi evinde daha rahat edeceğini söyledi çünkü. Bu sefer de ben evimi özledim diye efkarlanıyorum. Hemen evime dönmek istiyorum. Bebeğime kendim bakıyorum sadece. Çok müdahaleci olduğu için arada bi sevmesi dışında çok vermiyorum resmen. Akşam bebeğimiz eşim ben odada uzanıp uyuklarken yalandan kapıyı tıklayıp dalıveriyo içeriye, uyuyan bebeği almak istiyo, emen bebeği emdiyse ver diye almaya çalışıyo veya ailece dinlenirken birileri ile telefonlaşıp odaya gelip zorla telefonu bize vermeye çalışıyo. Buraya gelme sebebimiz bi süre ev işi derdimiz olmaz vs diyeydi. Günlerdir sabah akşam hep kahvaltılık usül besleniyoruz. Bi tencere çorba bi tencere sulu yemek bile yapmıyor bırakın süt yapan yiyecekleri. Dolayısıyla lohusalığın verdiği şeyle sürekli kafamda düşünüp kuruyorum. Takriben ne zaman geçiyo bu lohusa kafası ya

Canimm valla bu hormonlar neymis boyle diye bir kez daha saygı duydum vücuduma lohusa döneminde bende 50. Gun gibi bi hafifleme oldu. Dogum sonrası enerjiye kavuştum. Annemle sorunlar yaşıyordum bende 45 be 50. Günden sonra normal gelmeye başladı artik :)

Bizde 2 gundur aksam uykularina zor geciyoruz. Hele dün benim uykum geliyor bebisimin gelmiyor. Bende kaşla göz arasında alışverişe bskiyorum. Arkadasimin kızına yilbasi hediyesi cok tatlı bir triko tulum aldım fiyati baya uygun olunca sizinlede paylasayim istedim henuz gelmedi az once siparis ettim bakmak isteyen olursa

Emziriyorum ama bazen memeyke kavga ediyor emiyor ağlıyor bırakıp tekrar emiyor. Gündüz uyudu emmeye kalktı şimdi açtı gözleri bakalım bu geve neler olcaka

Ben kendimi saldım artık ağlayasım varsa ağlıyorum zaten tek başına olduğum için ne teselli eden var ne de ağlama üzülme ben varım diyen. Geçen ay haftalarca hastanede yattım odamda pencere bile yoktu ki ben kapalı ortam sevmeyen ve sürekli evde yaz kış cam açan insanımdır. Odam zaten tek kişilk makineye bağlıydım. Öylece tavanı izliyordum. Sağlam bi psikoloji ile duruyorum şu anda dersem kendime yalan söylerim ama iyiyim. Lohusalıkta geçecek biliyorum artık yeni bir ben oluşuyor. Anne kimliğim var bu sayede daha da iyi olacağım. Önümüzdeki yaz size buradan dünyanın herhangi bir sahil şehrinden fotoğraf atacağım bebeğimle beraber. şu an zor gelen herşey yazın sıcağı güneşin tenimizi ısıttığı zaman da tatlı telaşlı günler olacak. Bu da evrene buradan gönderdiğimiz mesaj olsun

Canım seninki lohusalıktan değil normal zamanda normal insanın da sıkıntı yapacağı bir şey. Eşinle konuşup eve dönmek en iyisi saçın başın birbirine girer yoğunluktan ama en azından depresyona girmezsin

Emziriyorum ama bazen memeyke kavga ediyor emiyor ağlıyor bırakıp tekrar emiyor. Gündüz uyudu emmeye kalktı şimdi açtı gözleri bakalım bu geve neler olcaka
Canım seninle aynı şeyleri yaşıyoruz ya. Zaten günümüzde aynı bende 19.gündeyim. Acaba yakınlarda doktor kontrolün var mı?

Kızlar siz sağlık bakanlığının önerdiği bütün aşıları yaptıracak mısınız
Ben baska bir ulkede yasiyorum. Burada da hemen hemen ayni asilar. Ben hepsini yaptiracagim. Ayrica Turkiyeye geldigimizde yapiliyorsa verem asisini da yaptiracagim. Burada verem vakasi olmadigi icin asi takviminde yer almiyormus.

Kızlar Türkiye’de yenidoğana hastaneden çıkmadan rsv aşısı (alt solunum yolu enfeksiyonları) yapılıyor mu?
Ben Amerikadayim. Burada annenin hamileligi doneminde yapilmissa bebege yapilmiyor, eger anneye yapilmamissa (bana yapilmamisti, rsv donemine denk gelmemis o haftalar) bebege yapiliyor. Bizimkine de yapildi.

Vaay! Dis fircalamak bile onemli bir bakim adimi bu gunlerde

Merhaba genel anesteziden hemen uyanır uyanmazmı ağrı oluşuyor

Kızlar, rop muayenesi yaptıranlar tecrübelerini yazabilir mi? Çok geriliyorum o gün için..
Bizim bebekler miadında doğdu yoğun bakımda filan kalmadı neden yapıyorlar soran var mı? Artık rutin mi yapılıyor anlamadım. Ben daha yaptırmadım.

Merhaba genel anesteziden uyanır uyanmaz mi agrı olmaya başlıyor

Benim de 5. Hafta ve aynı durumdayız gündüz uykuları yarım saat ancak kucakta ise o da yatağa koyduğum an hiç uyumamış gibi gözler açık. Gece de yanımda yatıyor muhtemelen ondan daha uzun uyuyor uzun dediğim de bir buçuk iki saat

Lohusa kafasinin gecmesi 40-45.gunu buluyor. Bu surede de insan ekstra hassas oluyor. Yeri geliyor bir bakis bile insani rahatsiz ediyor, aglatiyor. Belki esinizle konusabilirsiniz biraz daha destek gormek istediginizi (duzenli yemek yiyebilmek cok onemli bir sey), kendi evinizde degil de orada kalmanizin sebebini. Yeri gelir kayinvalideniz bebege de bakar tabii ama ondan once yemektir, caydir, corbadir isleri var.

Ben baska bir ulkede yasiyorum. Burada da hemen hemen ayni asilar. Ben hepsini yaptiracagim. Ayrica Turkiyeye geldigimizde yapiliyorsa verem asisini da yaptiracagim. Burada verem vakasi olmadigi icin asi takviminde yer almiyormus.
Ben de yurtdışında yaşıyorum ama doğum sebebiyle Türkiye’ye gelmiştim hala buradayım.
Verem aşısını sordum doktora ileriki aylarda yaptırabilir miyiz diye, hayır dedi

Hemen hemen herkes aynı durumda demekki en azından yalnız değiliz öyle düşünelim

Canım seninle aynı şeyleri yaşıyoruz ya. Zaten günümüzde aynı bende 19.gündeyim. Acaba yakınlarda doktor kontrolün var mı?
Yok canım ya ilk doğduğunda kontrole gittik. Sonra işitme testi sağlık ocağı. 2 aylık olunca kalça ultrasonu ve aşıları var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…