• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Bende mide bulantisi devam, bir de 13e girdigim gibi geceleri mide yanmasi basladi 🥹

Bi ara bende de okuyordu ama gecti simdi sadece akinti var. Belki cok su ictiginizdendir. Sanki idrar torbasi cok dolunca rahim baski yaptikca ben hissetmeden akiyo gibiydi.
Acaba çok sudan olabilir mi günde 2 litre falan içiyorum hatta zorluyorum kendimi bitirmek için fazla mı geliyor acaba

Bugün demir ilacımı içmedim ve kahvaltı yaptım. Henüz kusmadım bakalım. Yarın bunlardan sadece birini yapmayıp deney yapıcam bilim kadını kişiliğimi ortaya çıkardı zorluklar😂
Bana demir ve vitamin ilacını bulantı geçene kadar başlama dedi dr. Bir kac gündür kusmuyorum hadi bi vitamin içeyim bari dedim ictim yine kustum. İlaçlarda farkediyor. İçmeyince midem daha rahat ama vicdanim🥹 vitaminsiz kaldı cocukcagız diye üzülüyorum.

İyiyim şimdi canım ya. Biraz limitlerimi zorlamıştım bugün yorgun ve uykusuz bi de az bi kahvaltıyla gidince sabah kötü oldum 🫠 aman siz zorlamayın 🙏🏻
Çok dikkat et canim
Kendine bebeğine küçük yaş grubu öğretmeni misin az daha sabir az kaldı okulların kapanmasına açılana kadar da doğum iznine çıkarsın belki

Bana demir ve vitamin ilacını bulantı geçene kadar başlama dedi dr. Bir kac gündür kusmuyorum hadi bi vitamin içeyim bari dedim ictim yine kustum. İlaçlarda farkediyor. İçmeyince midem daha rahat ama vicdanim🥹 vitaminsiz kaldı cocukcagız diye üzülüyorum.
Canım çocuk değil biz kalıyoruz çoğunlukla yani bu hikayede yanan biziz için rahat olsun😂

Asm deki idrar tahliline ek olarak özelde de yaptir mutlaka. Benim doktorum hic asm de idrar verme boşa dedi. Tahliller bekliyor bozulma daha çabuk olur idrarda dedi. Ben asm ye göre kum dokuyorum. Tahlilde oyle çıkmış:) özelde yaptırdım hic bir sey yok. Tsh da da 5 cikti asm de özelde yaptırdım 2 :) biraz dengesizlik var
Tsh benim de yillar once cok acayip farkli cikmisti ozelikle, en cok da onun beklememesi gerekiyormus sonra doktorum uyarmisti herseye baktir ama tsh i asm de ciddiye alma diye😬 ben soyle guvendim asmye, cuma rahmimdeki mini sancilari doktora soyleyince tahlil yapmayalim ama evdeki fitilinden bir tane uygula demisti bundan suphelenip. Dun tahlili atinca direkt antibiyotik yazip yolladi, emin olmasa isterdi kesin. Bir de bir gunde hemen cikmisti hani gunlerce beklemedim allahtan

Yaaa bu haftaya kadar güzel idare ediyordum aslında demek ki normal 🙏🏻 ama tavsiye olarak şunu söyliyim baktınız gözünüz kararıyo sakın ayakta kalmayın kaldırım bile olsa oturun 😀
Ay ben de fazla ayaklandim 2-3 haftadir evde durmuyorum ya. Uc ayin acisini cikardim resmen cocugun odasina kadar aldim djdjfjfj. Artik dinlenicem sicaklar iyice cokmeye basladi falan zaten biraz eskisi gibi sakin yasama donecegim🤣 boyle diyorum da haftaya bayram memlekete gidecegim filan jdjfjf oturamam yerimde

Çok dikkat et canim
Kendine bebeğine küçük yaş grubu öğretmeni misin az daha sabir az kaldı okulların kapanmasına açılana kadar da doğum iznine çıkarsın belki
Ortaokulda İngilizce öğretmeniyim canım. Eylülde başlıyor doğum izni en erken 😀 bakalım zorlanırsam eylülde hemen başlatırım 🙏🏻 sen nasılsın

Ay ben de fazla ayaklandim 2-3 haftadir evde durmuyorum ya. Uc ayin acisini cikardim resmen cocugun odasina kadar aldim djdjfjfj. Artik dinlenicem sicaklar iyice cokmeye basladi falan zaten biraz eskisi gibi sakin yasama donecegim🤣 boyle diyorum da haftaya bayram memlekete gidecegim filan jdjfjf oturamam yerimde
işte o enerji artışıyla insan kendini normal zannediyor ama bizim bebikler kendini belli ediyor hemen djdjdj çok uzun yolsa eğer mola vere vere arada kalkıp yürüyerek git kuzu

Kızlar bişey soracağım size benim bebeğim erkek. Fetal dna vs yaptırdık ama orada Sma hastalığına ne yazık ki bakılmıyor sizin doktorlarınız bu hastalık ile ilgili bi test vs istedi mi

Benim takviye de pregnom max diye bir takviye yavrum,hatta içeriğinde probiyotik katkılı filan yazıyor ama isal olmaktan sıkıldım ya.Sanki tuvalete yetişmeye çalışır gibi oluyorum.Doktora da söylediğimde normal diyor çoğu şeye bu sefer gaita istedi allahım o da normal çıkmış.Normal çıktığına da sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum sanki adama her gittiğimde bir problem söylüyorum ya da evham yapıyorum gibi oluyor .Ama Napayım bir şey bozuyor bağırsak sistemimi,Allahım ne zaman hayırlısıyla düzelecez bilmiyorum :(
Ben de pregnom max kullanıyorum ama ben de bi şikayet oluşturmadı. Ama bi süredir diz kapaklarım aşırı ağrıyo özellikle geceleri uyurken. Yetersiz mi geliyo diye düşünmeye başladım. Doktorum ek olarak Vicium D3 kullanabilirsin dedi ama ben henüz başlamadım ona. Sen de mi sadece pregnom max kullanıyosun yoksa ek olarak kullandığın başka takviyeler var mı?

Kızlar bişey soracağım size benim bebeğim erkek. Fetal dna vs yaptırdık ama orada Sma hastalığına ne yazık ki bakılmıyor sizin doktorlarınız bu hastalık ile ilgili bi test vs istedi mi
Merhaba eşinizle beraber ASM ye gidip taşıyıcı olup olmadığınıza baktırabilirsiniz. Bazı Asm lerde sadece erkekten kan alınıyor eğer sma taşıyıcısı çıkarsa telefonda bilgilendirip kadından da kan isteniyor ve onda da taşıyıcılık var mı diye bakılıyor. Telefonla aramazsak taşıyıcı çıkmamıştır diyorlar, bize öyle dediler. Eğer anne ve baba ikisi de taşıyıcı çıkarsa doğacak çocuğun SMA olma ihtimali oluyor ve tüp bebeğe yönlendiriliyor. Ama sadece erkekte çıkıp kadında çıkmamışsa sorun olmuyor.
Yakın zamanda evlendiyseniz evlilik öncesi bu taramalar zaten yapılıyor.
Şimdi verdiniz kanı ve diyelim ki ikinizde taşıyıcı çıktınız yapabileceğiniz tek şey Kadın doğum uzmanınıza bilgi vermek o sizi neye yönlendirirse ona göre hareket edersiniz. SMA bakan fetal dna paketleri var ondan yaptırabilirsiniz yada amniyosentez istenirse onu yaptırırsınız doktorunuz yönlendirir.

Merhaba eşinizle beraber ASM ye gidip taşıyıcı olup olmadığınıza baktırabilirsiniz. Bazı Asm lerde sadece erkekten kan alınıyor eğer sma taşıyıcısı çıkarsa telefonda bilgilendirip kadından da kan isteniyor ve onda da taşıyıcılık var mı diye bakılıyor. Telefonla aramazsak taşıyıcı çıkmamıştır diyorlar, bize öyle dediler. Eğer anne ve baba ikisi de taşıyıcı çıkarsa doğacak çocuğun SMA olma ihtimali oluyor ve tüp bebeğe yönlendiriliyor. Ama sadece erkekte çıkıp kadında çıkmamışsa sorun olmuyor.
Yakın zamanda evlendiyseniz evlilik öncesi bu taramalar zaten yapılıyor.
Şimdi verdiniz kanı ve diyelim ki ikinizde taşıyıcı çıktınız yapabileceğiniz tek şey Kadın doğum uzmanınıza bilgi vermek o sizi neye yönlendirirse ona göre hareket edersiniz. SMA bakan fetal dna paketleri var ondan yaptırabilirsiniz yada amniyosentez istenirse onu yaptırırsınız doktorunuz yönlendirir.
Bizim doktorumuz bu konuda hiç bişey demedi. Bir kaç kişide duyunca merak ettim sizlerinde fikrini almak istedim

Bizim doktorumuz bu konuda hiç bişey demedi. Bir kaç kişide duyunca merak ettim sizlerinde fikrini almak istedim
Hemen sağlık ocağına gidip kan verebilirsiniz. Biz gebeliği öğrendiğimizde kadın doğum doktoru yönlendirmişti. Eşimden kan alındı taşıyıcı çıkmadığı için benim vermeme gerek kalmadı. Bebeğin hasta doğması için hem anne hem babanın taşıyıcı olması gerekiyor. Sizde verirsiniz kanı içiniz rahat eder. Allah korusun baktınız ki ikinizde taşıyıcısınız o zaman SMA bakan fetal dna paketleri var ona baktırırsınız yada doktor ne önerirse onu yaparsınız.

Ben de pregnom max kullanıyorum ama ben de bi şikayet oluşturmadı. Ama bi süredir diz kapaklarım aşırı ağrıyo özellikle geceleri uyurken. Yetersiz mi geliyo diye düşünmeye başladım. Doktorum ek olarak Vicium D3 kullanabilirsin dedi ama ben henüz başlamadım ona. Sen de mi sadece pregnom max kullanıyosun yoksa ek olarak kullandığın başka takviyeler var mı?
Sabahları bir de demir hapım var,başka da herhangi bir şey kullanmıyorum.3 gün filan hiçbirini kullanmayacağım ben de.İsal şikayetimin nedeni pek bulamadım .Diz kapağı ağrısını ilk defa duydum canım magnezyum filan mı gerekli acaba onun için ?

Günaydın kızlar,

Cinsiyetle ilgili rüya gördüm 🤣 rüyamda doktor bana kız dedi, ben de emin misiniz iyice bakın diyorum (buradaki ŞAKACILARDAN sonra) sonra bakıyor pipiyi gösteriyor, yok erkekmiş diyor 🤣🤣 benimki de rüyada şakalar peşinde….
Hahahaha nasıl etkilendiysen rüyalarına bile girmiş bende o zamanlar şey görmüştüm erkeğe benziyor ama net değil demişti rüyamda bir keresinde de doğum yapıyorum bi bakıyorum kız doğurmuşum 😂😂
Kızlarrr günaydın. Doktordan çıktım kız annesi oluyorummn. Tabi sonradan değişmezse djsksldjdkskkdkx. Bacak arası bomboştu doktor zor bir ihtimal değişmesi dedi fjsldkkfkc
Bacimmm sen gene de çok şey yapma 😂😂 bana da 13 de kız dedi sonraki kontrole kadar alışveriş yapma derim 😀

Şu an sadece 1 tane kıyafet almaya geldim sadece 1 tane fjskkdkfkdkf. O kadar boşluktan sonra pipi çıkarsa çok gülerim djskdjksjxjck
Ayyy imkansız ama çıkıyor maalesef ya bende pembis emzik almıştım iade edeceğim kısmet olursa 😂😂

Back
X