• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Aynen ben de ayırt edemiyorum. Yaşayan kişiler net tarif etse çok sevinirim burada bazen görüyorum kasıktan girdi sancı diye endişe ettim o yüzden😓
Canım benim gece 3 te sancım başladı hatta uyku sersemi oha adet oldum diye uyandım benim adetler çok sancılı olurdu. Sonra kız sen hamilesin ne alaka ne oluyor diye tuvalete gittim jelimsi, krem kıvamlı bir şey geldi su gibi böyle. 2 saat sonra da nişanım geldi bildiğin balgam diyebiliriz kanlı şekilde o zaman anladım aha geliyor diye. Google dan bakabilirsin çıkan görsellerle aynı doğru yani. Kafası da çıkcak gibi hissediyorsun gecesinde daha hissediyordum bir tuhaflık var bu defa diye. Nişanımın geldiği zaman 1-1,5 cm açılmam vardı. Benim gece 3ten öğlen 3e kadar 5 cm açılmam oldu. Doğumhaneye indiğimde 5 cm açılmam saat 4te 10 cm ulaştı. 16:25 te de oğlum doğdu. 4-5 defa ıkınmayla. Tek tavsiyem hareket yapamazsınız acıdan sizi duşa sokmalarını isteyin ve belinize masaj yapsınlar. Ben hareket yapamadım sadece duşta parmak uçlarımda çömeldim ve zıplama hareketiyle sağa sola salınma hareketi yaptım, bele olan masaj da rahatlatıyor. Sıcak su açılmayı kolaylaştırıyor.

Of başıma ağrı girdi tansiyonum çıktı. Ağrıların ve kasılmaların sıklığı azaldı. Yalancı kasılma mı bunlar? Yeniden olur mu acaba cok korktuk :(
Azaldı yazarken de karnım kasılıyor bak allahım sinirlerim bozuldu
Sen yine de süre tut canım benim belden kasiklara yayılıyor genelde doğum sancısı

Aynen öyle bir şey olması lazım herhalde benim karnım hep sert ,hep ayağı kalkınca kasıklarımda ağrı var.Bazen nefes alırken bile çok zorlanıyorum,bebek yukarıya baskı aşağıya baskı yapıyor.Zaten genele yayılmış bir ağrı oluyor ama vallahi bunu ayırt etmek çok zor.Acaba şiddetli bel ağrısı oluyor mu
sancı çıktığında adet olmadan önceki bel ve kasık ağrısı olur ya aynı öyle ağrı vardı ama aşırı şiddetli bi bel ağrısı değildi

Canım benim gece 3 te sancım başladı hatta uyku sersemi oha adet oldum diye uyandım benim adetler çok sancılı olurdu. Sonra kız sen hamilesin ne alaka ne oluyor diye tuvalete gittim jelimsi, krem kıvamlı bir şey geldi su gibi böyle. 2 saat sonra da nişanım geldi bildiğin balgam diyebiliriz kanlı şekilde o zaman anladım aha geliyor diye. Google dan bakabilirsin çıkan görsellerle aynı doğru yani. Kafası da çıkcak gibi hissediyorsun gecesinde daha hissediyordum bir tuhaflık var bu defa diye. Nişanımın geldiği zaman 1-1,5 cm açılmam vardı. Benim gece 3ten öğlen 3e kadar 5 cm açılmam oldu. Doğumhaneye indiğimde 5 cm açılmam saat 4te 10 cm ulaştı. 16:25 te de oğlum doğdu. 4-5 defa ıkınmayla. Tek tavsiyem hareket yapamazsınız acıdan sizi duşa sokmalarını isteyin ve belinize masaj yapsınlar. Ben hareket yapamadım sadece duşta parmak uçlarımda çömeldim ve zıplama hareketiyle sağa sola salınma hareketi yaptım, bele olan masaj da rahatlatıyor. Sıcak su açılmayı kolaylaştırıyor.
Kacte hastaneye gitmistiniz acaba nisan geldikten sonra hemen gittiniz mi ? Saglicakla buyusun 🤗🌸

Canım çok zorlu süreçlerden geçiyoruz psikoloji zaten çok kişisel birşey. Eğer kendini iyi hissetmiyorsan bunda vicdan yapacak birşey yok. Mutlu anne mutlu bebek diye boşuna demiyorlar. Gittiğinde zaten bebeğini düşünerek sana destek olacaklar hiç bişey olmaz endişelenme. Hem belki dokuma kadar aldıpın destek doğum sonrası için çok daha güzel olacak. Lohusalık diye birşey var iyice kötü hissedersen kendini daha fazla yıpratırsın. Herşey geçecek ve iyi olacaksınız bebeğinle 💕
Cok dogru dediniz bu hafta gun be gun takip edicem artis devam ederse psikiyatriye gidecegim, bebegimin bu stresi yasamasindansa doktor kontrolunde ilac almak daha mantikli geliyor ve lohusalikta bana daha cok ihtiyaci olacagi icin riske atmayacagim, cok tesekkur ederim size desteginiz icin💜🌺

Pasiflora tarzı nir şey düşündünüz mü? Benim doktorun bitkisel bir şey reçete etmişti

Alıntıları ayırmayı beceremedim kusura bakma. Vücut doğuma girmeden önce ishal olurmuş. Onunla alakalı olabilir.
Evet pasiflora surup verdi kadin dogum doktorum sabah aksam birer kasik iciyorum cok iyi geliyor daha sakin bakabiliyorum bir kac saat bile olsa❤️❤️

Kızlar ben sabahtan beri bulantı ve kusma yaşıyorum. Doktora gittim. Serum takıldı ama eve girer girmez yine kustum. Muayene de benim nabız 138 lerde çıktı. İlaç aldım. Ama benim tasıkardim bebeğide etkiliyor. Onunda kalp atışı 172 lere kadar çıkıyor. Şuan 33. Haftadayız. Doktor bir hafta daha direnelim nabız böyle giderse daha fazla risk almayız doğumu planlarız dedi. Artık bebekte strese giriyor ve yüksek nabzı tolere edemiyor. Sadece kilosu az işte. Doğarsa nasıl olur bilmiyorum. 2150 gram şuan.

Kızlar ben sabahtan beri bulantı ve kusma yaşıyorum. Doktora gittim. Serum takıldı ama eve girer girmez yine kustum. Muayene de benim nabız 138 lerde çıktı. İlaç aldım. Ama benim tasıkardim bebeğide etkiliyor. Onunda kalp atışı 172 lere kadar çıkıyor. Şuan 33. Haftadayız. Doktor bir hafta daha direnelim nabız böyle giderse daha fazla risk almayız doğumu planlarız dedi. Artık bebekte strese giriyor ve yüksek nabzı tolere edemiyor. Sadece kilosu az işte. Doğarsa nasıl olur bilmiyorum. 2150 gram şuan.
Canım cok güzel beslen 1 haftada 300-400 gram alır bol bol et ye tahin pekmez ye. Çok geçmiş olsun benim için de zor bi gündü ama atlatıcaz inşallah bugünleri🤲🏼

Canım cok güzel beslen 1 haftada 300-400 gram alır bol bol et ye tahin pekmez ye. Çok geçmiş olsun benim için de zor bi gündü ama atlatıcaz inşallah bugünleri🤲🏼
İnşallah canım. Sana da geçmiş olsun 🙏 Gerçekten hepimiz çok yorulduk artık. Ağrılarla uyumaya çalışmaktan, hergün yeni bir sorun yaşamaktan çok sıkıldım. İşin fiziksel boyutunun dışında, psikolojik olarak artık tükendiğimi hissediyorum. Evet son aya giriyoruz çok şükür. Hayırlısıyla bitsin artık. Sağlıklı bir şekilde doğsun yavrularımız.

nefes egzersizlerini dene bence nabzım yükselirken belki bir nebze de olsa durdurabilir. Benim doktorum bana bugün bebeğin kilo alması için kaşar, muz ve protein dedi. Bunlara yüklen bence bu hafta. Ama 2 kiloyu geçmişsiniz haftanız da iyi 🙏🏻

İnşallah canım. Sana da geçmiş olsun 🙏 Gerçekten hepimiz çok yorulduk artık. Ağrılarla uyumaya çalışmaktan, hergün yeni bir sorun yaşamaktan çok sıkıldım. İşin fiziksel boyutunun dışında, psikolojik olarak artık tükendiğimi hissediyorum. Evet son aya giriyoruz çok şükür. Hayırlısıyla bitsin artık. Sağlıklı bir şekilde doğsun yavrularımız.
Vallahi bugün bende ilk defa bıktım artık bu olanlardan dedim. Şu son zamanlar burnumuzdan geldi heryerden bi maraz cıktı. Neyse buna da şükür az kaldı.
Sen niye böyle kusuyormuşsun üşüttün mü ya da gıda zehirlenmesi falan mı

Normal doğum için bi şey yaptınız mı acaba
20. haftadan bu yana pilates yapıyordum hep çok aktiftim son anıma kadar. O yüzden 1,5 saatte 5 cm den 10 cm e çıktı açılmam çok hızlı doğum oldu. Kimse beklemiyordu eşime ve anneme 24 saati geçer ilk doğumu demiş doktorlar ve ebem ama şaşırdık işte birden olmasına.

03:00 / 15:00 arası 5 cm e ulaştı
Doğumhanede 1,5 saatte gerçekleşti.

kızlar yazılanları nasıl içselleştirdiysem hepsini yaşıyorum resmen ilk defa makat ağrım oldu hatta burda okumuştum bugün 😁

Back
X