• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Puxhu Puxhu Ne yaptın çıktın mı dışarı. Ben olsam çıkar gezerdim biraz ki lohusalığımda öyle yapmayı planlıyorum 😂 Normal halimle bikaç gün evden çıkmasam bunalıyorum bide lohusayken 40 gün duramam gibi geliyor 😂

Benim ameliyatım da 13-14 dakika civarı sürmüş. 06:37’de oğlum doğmuş. Ama odaya 08:30 gibi geldim. Uyanma süresi böyle oluyor sanırım.
Ben hala doğum yaptığıma inanamıyorum. O kadar ani oldu ki. Şaşkınım. İlk iki gün biraz korktum, üzüldüm ama bugün daha iyi hissediyorum. Sen nasıl oldun canım?

İnşallah canım. Neden küvözde bende anlayamıyorum açıkçası. Entübe değil. Solunum yapıyor kendisi. Oksijen desteği alıyor. Hortum takılı mideden besleniyor. Aşırı huzursuzum ve istemeden kendimi suçluyorum, neden 1 hafta daha dayanamadım diye 😞 Saçma bir ruh halindeyim. Sanki kendime iyi bakamadım ve o yüzden bebeğim erken doğup küvöze girdi gibi düşünceler üstüme geliyor. Yarın ben taburcu olacağım. Bebeğimi burada bırakıp gitmek üzüyor. Bu duyguyu zaten çok iyi biliyorsundur.
Senin düşüncelerinin aynısı bende yaşadım hep kendimi sucladim . Sen kendine iyi bak bol bol süt sağ ki ona şifa olsun

Kızlar aranızda insülin kullanan varsa cevaplayabilir mi? Benim gebelik şekerim çıktı 30 haftada ama insülin vermedi doktor takip edelim dedi. 3 kere 150yi geçerse gel direkt dedi. Bende 1-2 kere tam sınırda oldu 140küsür. 1 kere 151 oldu. Bide dün boğazımı tutamadım tatlı yedim uçtu gitti. Şimdi ben dikkat etmeye devam mı edeyim yoksa insülin için direkt doktora mı gideyim. Sizde nasıldı da insülin başlandı?
Diyete rağmen mi geçiyor sınırı cnm yoksa kaçamaklarda mı?

kızlar, erken doğum yapanlar,

son kontrollerinizde sancınız çıkmış, rahim ağzı açılmaya başlamış mıydı? yoksa her şey normalken birdenbire kendimizi doğum sürecinde bulabilir miyiz? bugün 34+0 olduk ve doktor kontrolümüz vardı. rahim ağzı kapalı ve CTG de sancı görünmüyor. yani buradan hareketle ''haftasında gelecek bu kız'' çıkarımında bulanabilir miyim? yoksa 2 gün sonra dahi sürpriz olabilir mi? hazırlıklarım henüz bitmediği için geriliyorum. :) teslimatlar geciktikçe daha fazla...

bu arada 34+0 da 2700 gibi bir şey ölçtü. çok değil mi dedim, e büyüyor işte gibi bir şey dedi. tabiki bu ölçümler net ölçümler değil onu da göz önünde bulunduruyorum.

bir güzel haber de kızımın kalp ritmini daha iyi gördü doktor, bizim için en rahatlatıcı haber de bu oldu. onun dışında çok hareketliydi ve göbek kordonuyla oynuyor dedi doktor. :KK200:

Ben hala doğum yaptığıma inanamıyorum. O kadar ani oldu ki. Şaşkınım. İlk iki gün biraz korktum, üzüldüm ama bugün daha iyi hissediyorum. Sen nasıl oldun canım?
Ben de aynıyım canım. Ve benim doğumum o kadar garip oldu ki film sahnesi gibiydi. Kordon sarkması yüzünden normal doğumdan son anda döndük. Bir doktor sedyenin üzerine çıktı. Bebeğin başını ittirdi alttan, gelmesin diye. Biz ameliyathaneye öyle gittik. Anlatırken hâlâ o anı yaşıyor gibi oluyorum. Ama bebeğimin iyi olduğunu duydukça yavaş yavaş toparlıyorum galiba. Kendimle ilgili şu an tek korktuğum şey var. O da tuvalet konusu. Gaz çıkardım ama henüz hiç tuvalete gidemedim.

Senin düşüncelerinin aynısı bende yaşadım hep kendimi sucladim . Sen kendine iyi bak bol bol süt sağ ki ona şifa olsun
Bugün kendimi daha olumlu düşüncelere odakladım. İnşallah çabucak zaman geçecek. Bugün biraz dinlenirim. Yarın eşim yatak odasını temizleyecek. Beşigini kuracağız. Ani olunca hazırlıklar tamamlanmamış oldu. Biraz o hazırliklarla oyalanmaya kendimi meşgul etmeye çalışırım. Zaten gün biraz uyu, birsey atıştır, süt sağ döngüsünde ilerliyor. Allahın izniyle haftaya bebeğim eve gelecek diye düşünüyorum 🤲

Ben de aynıyım canım. Ve benim doğumum o kadar garip oldu ki film sahnesi gibiydi. Kordon sarkması yüzünden normal doğumdan son anda döndük. Bir doktor sedyenin üzerine çıktı. Bebeğin başını ittirdi alttan, gelmesin diye. Biz ameliyathaneye öyle gittik. Anlatırken hâlâ o anı yaşıyor gibi oluyorum. Ama bebeğimin iyi olduğunu duydukça yavaş yavaş toparlıyorum galiba. Kendimle ilgili şu an tek korktuğum şey var. O da tuvalet konusu. Gaz çıkardım ama henüz hiç tuvalete gidemedim.
Kuzum kayısı hoşafı iç bol bol arkadaşım öyle demişti tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi

Kuzum kayısı hoşafı iç bol bol arkadaşım öyle demişti tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi
Kayısı hoşafı, karışık hoşaf içiyorum canım. İnşallah kabız olmam. Normalde de bağırsakları sorunlu biriydim. Öyle olursa da mecbur ilaç kullanırım galiba.

kızlar, erken doğum yapanlar,

son kontrollerinizde sancınız çıkmış, rahim ağzı açılmaya başlamış mıydı? yoksa her şey normalken birdenbire kendimizi doğum sürecinde bulabilir miyiz? bugün 34+0 olduk ve doktor kontrolümüz vardı. rahim ağzı kapalı ve CTG de sancı görünmüyor. yani buradan hareketle ''haftasında gelecek bu kız'' çıkarımında bulanabilir miyim? yoksa 2 gün sonra dahi sürpriz olabilir mi? hazırlıklarım henüz bitmediği için geriliyorum. :) teslimatlar geciktikçe daha fazla...

bu arada 34+0 da 2700 gibi bir şey ölçtü. çok değil mi dedim, e büyüyor işte gibi bir şey dedi. tabiki bu ölçümler net ölçümler değil onu da göz önünde bulunduruyorum.

bir güzel haber de kızımın kalp ritmini daha iyi gördü doktor, bizim için en rahatlatıcı haber de bu oldu. onun dışında çok hareketliydi ve göbek kordonuyla oynuyor dedi doktor. :KK200:
Ben haftalık kontrollere gidiyordum. Geçen pazartesi doktorum çok iyi gidiyorsun, toparladın. 38 haftayı bile görebilirsin diyordu. Bu pazartesi cil doğuma girdim. Son iki gündür karnım aşağı düşmüştü. Vajina ve makatta baskı artmıştı. Belimde ağrı şiddetlenmişti. Ama benim için en farklı olan ağrı bacaklarıma vuran ağrıydı. Bir dakika bile yürüyemez olmuştum.

Ben haftalık kontrollere gidiyordum. Geçen pazartesi doktorum çok iyi gidiyorsun, toparladın. 38 haftayı bile görebilirsin diyordu. Bu pazartesi cil doğuma girdim. Son iki gündür karnım aşağı düşmüştü. Vajina ve makatta baskı artmıştı. Belimde ağrı şiddetlenmişti. Ama benim için en farklı olan ağrı bacaklarıma vuran ağrıydı. Bir dakika bile yürüyemez olmuştum.

Anladım, o zaman haftalık kontrollerimiz arasında bile aniden gelişebilir herşey.

Ben ütü yapmaya gideyim 🥲

Bir kaç gündür de bacak aram ağrıyor benim günlerimiz aynı sana sorayım bir de sen nasılsın? Bacak bacak üstüne atmakta zorlanıyorum öyle tarif edeyim
Aynı durum var bende de canım vajinam sanki morarmış gibi bi ağrı oluyor ara ara. Bacak bacak üstüne zaten atamıyorum kilodan kalınlaştı bacaklarım

Selam kızlar şimdi kontrolden çıktım. Doğum şeklimiz belli oldu vajinal doğuma karar verdik zaten bebeğimin başı aşağı baskı uyguluyormuş yürürken, ayakta kaldığında aşağı baskı hissedebilirsin bunlar normal dedi. Epidural anestezi hakkında konuştuk yapılmasını tavsiye etti, epidural kasları gevşettiği için açılmayı inanılmaz hızlandırıyor dedi kötü yanı ise ıkınmada güçsüzlük olabiliyor karından baskı uygulamamız gerekebiliyor dedi. Şuanlık epidural destekli vajinal doğum diye kararlaştırdık artık kendiliğinden gelmesini bekliyoruz 😍 Nst sırasında düzensiz hafif sancılarım çıktı onlar için de normal dedi. Doğuma kadar haftalık kontrolle devam edeceğiz. Kilomuz 3300 olmuş yine beslenmene dikkat et diye uyardı 😅
@nergiscicegi6 Tam evden çıkarken bi kustum tam aç gittim.🤣 Ona rağmen bir kilo almışım. Haftada 1 er kilo alarak devam ediyoruz bakalım. 😂
Canım tebrik ederim heyecanlı günler başlıyor desene 🥹😍
Allah nazarlardan saklasın bebişini güzel kilo almış maşallah sağlıkla gelsin bakalım ♥️🧿

36+2 yim canım. Doktor artık 37 nin içindesin 37 sayıyoruz kritik dönemi atlattık dedi. Bacak aralarım bide aşağıdaki vajinal kemiğim çok ağrıyor. Bel ağrımda arada vuruyor özellikle akşamları belimle beraber karnımda ağrı oluyor düzensiz.
Aramızda bir gün var 36+1 bende 💕 Ctesi kontrole gideceğim bende artık bişeyler kesinleşse keşke ama bende hiç baskı falan yok Oğluşum yukarda baya 😞

Geçen burada biri yazmıştı. ütü masasini sandalye hizasına getirip arkaya yastık koydum şimdi ben de.

Bir de podcast açtım, bitki çayımı yaptım. Başka türlü bitmez :)
Evet bende öyle yapıyorum yoksa ayakta max 10 tane anca ütülerim herhalde. 😂 bende bi dizi açarım ama şuan hiç halim yok yarına kaldı 🤭

Back
X