• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Yani bu konuyla bu kadar ilgilenilmesi itici geliyor bana da. Ben hayatım boyunca hep hamile kadınlara hassasiyet hürmet gösterdim kimseye de doğum şeklini ya da sütünü sormadım. Bana da yapılmaz zannediyordum ama yapıyolarmış. İlginç şekilde densiz oluyor bazı kadınlar
Kız ben o kadar hassasım böyle konularda, geçen hafta hastane doğum tanışmasına gittik genellikle de ilk bebek bekleyen çiftler ve aynı haftaları almışlar herkesin karnı burnunda. Ebe yarım saat susmadı o sırada yanında sandalye olan gebeler oturdu, bi baktım bi ara bi kadın ayakta duruyor, hemen kalktım yer vermek için. Eşimde diyor ki sende gebe olduğunu unuttun galiba. 😅 Çileğim damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.

Of kızlar kocama sinir oluyorum ya. Burda mide yanmam ayrı yatakta dönüp durmam ayrı. Nefes alamayıp kapı pencere açmam ayrı. Bin kez tansiyon ölçmem ayrı. Horul horul uyuyor yaaa.
Ahaha derya ya. Bebek doğunca da uyuyacak balım şimdiden sinirlenme o zaman alev atarsın. Benimki 20 gün evdeydi işe başlayınca gece kalkma artık dedim kendi ağzımla teklif ettim e haliyle kalkmadı niye kalkmıyosun diye carladım lohusalık berbat bişi🤣

Ahaha derya ya. Bebek doğunca da uyuyacak balım şimdiden sinirlenme o zaman alev atarsın. Benimki 20 gün evdeydi işe başlayınca gece kalkma artık dedim kendi ağzımla teklif ettim e haliyle kalkmadı niye kalkmıyosun diye carladım lohusalık berbat bişi🤣

2.5 senedir evliyiz. 2 gecedir gönderiyorum yan odaya. Tahammül edemiyorum. Şimdi böyleyse lohusalığı düşünemiyorum kız. Fragman mı bunlar yoksa

2.5 senedir evliyiz. 2 gecedir gönderiyorum yan odaya. Tahammül edemiyorum. Şimdi böyleyse lohusalığı düşünemiyorum kız. Fragman mı bunlar yoksa
Hamilelik hormonları lohusalığın yanında şeker kaymak benim içimden canavar çıkıyo terör estiriyorum bazen, tek başımayım en başından beri annem vs yok yardım edenim de olmadı eşimden başka, haliyle çok yıprandım o yüzden bi tık ağır geçiriyorum bi çocuğum daha var malum onun da sevgiye ilgiye ihtiyacı var onu geçtim evin işi gücü yemeği derken bi köşede bayılmamak için kendimi telkin ediyorum devamlı.

25 gündür günde max 3 saat uyuyorum. Bebek uyuyunca uyuyum diyorum bakıyorum oğlumun okuldan gelme saati dershane saati akşam yemek saati bebeğin emme saati derken gün bitmiş. Yanında destekçisi olanlar çok şanslı valla.

Hamilelik hormonları lohusalığın yanında şeker kaymak benim içimden canavar çıkıyo terör estiriyorum bazen, tek başımayım en başından beri annem vs yok yardım edenim de olmadı eşimden başka, haliyle çok yıprandım o yüzden bi tık ağır geçiriyorum bi çocuğum daha var malum onun da sevgiye ilgiye ihtiyacı var onu geçtim evin işi gücü yemeği derken bi köşede bayılmamak için kendimi telkin ediyorum devamlı.

Offf kuzum ya.. Allah yardımcın olsun hormonlar yerinde bile olsa herşeye yetmek çok zor. Bin tane sorumluluk var. Ama bunlar seni çok güçlü bir anne Yapacak. Çocuklar büyüyümce göğsünü gere gere tek başına büyütttüm sizi dersin hakkındır😘😘

Bende farklı şehirdeyim.Benimde annem babam ablam gelecek 2,5 ay kalırız diyorlar bişey diyemiyorum kendilerine göre plan yapmışlar 😂 sonra 15 tatilde abimler gelecekmiş birlikte döneriz onlarla diyorlar kayınvalidem olsa gidin derim ama kendi aileme bişey diyemiyorum nasıl geçecek süreç bilmiyorum. Keşke bana sorsalar ne istiyorsun diye ama yok herkes bi plan yapıyor kafasına göre

Bende farklı şehirdeyim.Benimde annem babam ablam gelecek 2,5 ay kalırız diyorlar bişey diyemiyorum kendilerine göre plan yapmışlar 😂 sonra 15 tatilde abimler gelecekmiş birlikte döneriz onlarla diyorlar kayınvalidem olsa gidin derim ama kendi aileme bişey diyemiyorum nasıl geçecek süreç bilmiyorum. Keşke bana sorsalar ne istiyorsun diye ama yok herkes bi plan yapıyor kafasına göre
Belki size yardımları dokunur. Şu an henüz anlamıyoruz ama eminim yanımızda olmalarının birçok avantajı da olacaktır 🙏🏻 Umarım öyle olur sizin için

Bu arada birçoğumuzun benzer mesajını gördüm. Bana da bir çok kişi sordu normal doğum mu sezaryen mi istiyorsun diye.
Sinirlendirmiyor neyse ki beni soruları ama gerçekten manasız. Ne diye bir insan merak eder bunu anlamıyorum 😅
Hatta yolda 3-4 tanımadığım teyzeler erkek mi erkek mi diye sordu. Tahminleri tutunca mutlu mu oluyorlar anlamadım ama düşününce çok ilginç 🤣

Kızlar doğum öncesi böyle buzluğa atmalık yemek kurabiye falan yaptınız mı? Yalnızım eşim dışında kimsem yok, buzlukta bi şeyler yapmam lazım ama eşim çok yorulduğumu söylüyor bırakmıyor, doğumdan sonra ben yaparım sana diyor kafam karıştı. Yapsam mı yapmasam mı diye
Canım ben yaptım normalde de yaparım buzluk boşaldıkça ıspanak attım bol bol kilitli poşetlerde doğranmış soğan köfte çeşitleri falan pratik olacak ne varsa atmaya çalıştım yorgunsan boşver ama madem eşin yaparım diyor o yapabilir atar buzluğa doğum öncesi

Kızlar doğum öncesi böyle buzluğa atmalık yemek kurabiye falan yaptınız mı? Yalnızım eşim dışında kimsem yok, buzlukta bi şeyler yapmam lazım ama eşim çok yorulduğumu söylüyor bırakmıyor, doğumdan sonra ben yaparım sana diyor kafam karıştı. Yapsam mı yapmasam mı diye
Çorba yapıp kavanozlara vakumla aşırı rahat oluyor doğum sonrası

Canım ben yaptım normalde de yaparım buzluk boşaldıkça ıspanak attım bol bol kilitli poşetlerde doğranmış soğan köfte çeşitleri falan pratik olacak ne varsa atmaya çalıştım yorgunsan boşver ama madem eşin yaparım diyor o yapabilir atar buzluğa doğum öncesi
Çorba yapıp kavanozlara vakumla aşırı rahat oluyor doğum sonrası
Evet yapayım ya sağolun kızlar. doğumdan sonra bütün zamanım bebişimin olur 🥰

Kız ben o kadar hassasım böyle konularda, geçen hafta hastane doğum tanışmasına gittik genellikle de ilk bebek bekleyen çiftler ve aynı haftaları almışlar herkesin karnı burnunda. Ebe yarım saat susmadı o sırada yanında sandalye olan gebeler oturdu, bi baktım bi ara bi kadın ayakta duruyor, hemen kalktım yer vermek için. Eşimde diyor ki sende gebe olduğunu unuttun galiba. 😅 Çileğim damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
Aynı bende öyleyim işte kuzucum kendi hamileliğimi unutup başka hamilelere yardım edesim geliyordu hep😂 keşke her kadın bizim gibi merhametli olsa

evet bi de hastane ayağı var. Yarından itibaren bi şeyler hazırlamaya koyulayım.
Evet iyi bir fikir, annelik gerçekten fedakarlık, doğuma gidiyorsun ama aklın geride kalan diğer evladında aynı zamanda. Bende anne olacağım ilk evladım olacağı için sadece ona odaklıyım. ikinci üçüncü kez anne olacaklara duam, Allah işinizi kolaylaştırsın 🙏
Annelik çok başka gerçekten. Tek düşündüğüm geri de kalan kızım şu sıralar. Çok o duygusallığa girmek istemiyorum ama muhtemelen doğum olacağı gün beni en zorlayan şey o olacak. Sağol canım Allah hepimizin işini kolaylaştırsın yeni anneliği tadacaklar için de çok heyecanlı eşsiz bir süreç olacak. Sağ salim kucağımıza alalım inşallah 🙏🥰

Uyanmaya çalışırken fena sancım vardı o yana bu yana dönüyordum doğuracağım sanmıştım. Uyandım idrarımı yaptım bi şeyim kalmadı😂 Sonra tabii ki buzdolabını açtım🥹

Uyanmaya çalışırken fena sancım vardı o yana bu yana dönüyordum doğuracağım sanmıştım. Uyandım idrarımı yaptım bi şeyim kalmadı😂 Sonra tabii ki buzdolabını açtım🥹
Bende uyumuşum geçmiş yalancı bu sancılar 😆

Çok geçmiş olsun ömürleri sağlıkla geçsin ikisininde.
Canım ısrarla öyle bi inanıyorlar ki dediklerine, tartışmak sadece beni yıpratıyor. Ama bıktım ya normal doğum güzellemesi duymaktan herkesten. Neden bu kadar merak ediyorlar doğum şeklini Ve neden hemen üstüne yorum yapma gereği duyuyorlar bilmiyorum. Ben bgne kadar Allah şahidim bi kula sormadım nasıl doğuracaksın sütün var mu diye. Neden bu kadar meraklı herkes bilmiyorum.
Ya gerçekten dediğin gibi sanane kardeşim ben o çocuğun annesiyim onun için en iyisini zaten ben isterim. Bunu kimse anlamıyor herkes kafasının dikine 😂 hani bu şekilde olduğu zaman zorunlu şekilde sezaryana yönelen insan sayısı da az değil o kişiler de kendini kötü hissediyor bunu anlamıyorlar. İki seçenek arasından bıraksalar da biz seçsek veya doktorlara bıraksalar.

Back
X