• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Hayır tuvaletim yoktu tuvaletin gelmiyor aslında o an. Tuvaletin veya gazın varmış gibi bi his oluyor.
Anladım 🙏🏻 Benim ara ara aşırı bir ağrım oluyor. Afedersiniz bir bakıyorum tuvaletim varmış 😳 İlk başta ilk gelmeye başlayan doğum sancısı mı ki diye düşünmüştüm

Doğumdan sonra 1 ay kalacak annem, sonrasında bi süre gelir misin yanıma dedm kayınvalideme, en başlarda tabi ki ben her zaman yanındayım vs diyodu, şimdi izin alamam vs diyo o kdr kırıldım ağladım ki anlatamam
Kız sen deli misin, bırak rahat rahat ne güzel büyüt çocuğunu işte. 1 ay annen üstüne bir de kayınvalide çekilir mi .. bence hayırlısı olmuş , Allah seni seviyor , koruyor, ilerde anlarsın 😁

Ya ben de kimsenin kucağına veremem gibi geliyor. Gıcık bir anne olacağım🤣
Ya ben şöyle düşündüm. Bizimkiler 5 gün doğum öncesi (nedenini bilmiyorum) , 10 gün doğum sonrası kalacaklar. Ayrı bir ev tuttuk tabi ama gelip gidecekler çok yakın bebeği görmek için, aşırı heyecanlı ve telaşlılar çünkü ailedeki en küçük çocuk eşim yani 😂😂 neyse. Ben anneme söyledim, bebek ile beraber ben yatak odamda yatacağım, sen siper olacaksın, bebek ne zaman uyanırsa tekerlekli anne yanı beşiği ile şöyle bir turlarız 10 dakika herkes görür hevesini alır sonra ben yine yatak odama emzirme , dinlenme vs vakit geçiririm, çok fazla müdahil olmam dedim.. annem sen o işi bana bırak dedi.. ve ne yalan söyliyim şimdiden bi lohusa kadın ifadesi takınacağım … hani aman bana bir şey demeyin sakın gibi djjd

Ben bşy yapmadım canım ya. Aslında iyi olurdu ama o modda değilim hiç. Varsın bu senede buzlukta bşy olmasın
Boşver o zaman sadece bebişi düşün. Canım yurtdışında olduğum için yeni de taşındık içime sinmiyor dışardan yemek yemek. El mahkum benim yapmam gerekiyor ya.

İnşallah benim de gelir sezaryende olsa normalde olsa. Gerçekten daha doğmadan insanın aklına sokuyorlar stres oluyorsun.
Hiç olumsuz düşünme benim de hemen geldi sütüm ilk 3 gün emdi sonra red yaptı biberon falan da vermedim üstelik. Ne yaptıysam emziremedim. Hastanede emzirmeyle ilgili bir hemşire yardımcı oldu hiç bir sorun yok ama oyun oynuyo emmmiyo eşşek 😂 10 gün sağarak içirdim ama tabi sağarak da bebek emmeyince sütüm çok azaldı, sanırım bi kaç güne kesilecek. Yapacak birşey yok mama veriyorum şu an kilo alımı da çok sağlıklı ilerliyor çok şükür. Yani şirin olsa da emziremeye biliyorsun 🥲 anne sütü elbette çok kıymetli ama biyolojik bir şey yapacak bişey yok ben de hiç emmemişim hasta olduğumu bilmem 🥰

Kız sen deli misin, bırak rahat rahat ne güzel büyüt çocuğunu işte. 1 ay annen üstüne bir de kayınvalide çekilir mi .. bence hayırlısı olmuş , Allah seni seviyor , koruyor, ilerde anlarsın 😁
Hahaha kız zaten artık hiç istemiyorum, o ara yardıma ihtiyacım olur diye düşünmüştümde artık tamamen vazgeçtim 😃

Hahaha kız zaten artık hiç istemiyorum, o ara yardıma ihtiyacım olur diye düşünmüştümde artık tamamen vazgeçtim 😃
Ayyyy bosver vallahi, mis gibi evinde kendi düzenini kur 1 ay annen yardım eder zaten, toparlarsın merak etme , hem de mentalin sağlam kalır 😂😂

Canım ben börek yapıp atmıştım. Sadece onlar var şuan. Ama kendimi oyalamak için doğuma kadar kek kurabiye poğaça yapıp atmak istiyorum. Tabi ne kadarını yaparım orası ayrı yaparken eşim yardım eder zaten. Hem onlara da kolaylık olur doğumdan sonra diye düşündüm. Bide Almanya’da yaşıyorum hastanelerin yemekler Allah affetsin çok kötü. Planlı sezeryan olacağı için bi kaç gün önceden sulu yemek çorba yapıp kavanozlara vakumlayıp buzdolabına koymak istiyorum eşim getirsin hastaneye diye hem kızımla ikisi de yerler aklım kalmaz. Tek başına yapamam tabi eşimle beraber yapıcaz.
Sizde bi kaç bişey atabilirsiniz köfte vs
evet bi de hastane ayağı var. Yarından itibaren bi şeyler hazırlamaya koyulayım.
Evet iyi bir fikir, annelik gerçekten fedakarlık, doğuma gidiyorsun ama aklın geride kalan diğer evladında aynı zamanda. Bende anne olacağım ilk evladım olacağı için sadece ona odaklıyım. ikinci üçüncü kez anne olacaklara duam, Allah işinizi kolaylaştırsın 🙏

En sevmediğim olay. Kayınbaba, kayın, görümce ne gerek var herkes bir evin içinde. Senin dinlenmen lazım iyileşmek için, üstüne bebeğin sürekli memede olacak ilk zamanlar. Bir kişi kalsa yeter o da kayınvalide olur. Hiç düşünmüyorlar mı acaba biz ne yapıyoruz diye ya çok sinir bozucu. Benim erkek kardeşimin iki yıl önce çocuğu doğdu biz görmeye bile çok gitmedik hastalık falan kapar diye. Sadece kendi annesi kaldı yanında gelinin annesiyle rahat eder en iyi dedik.
Valla sadece kayınvalide de yük olıyor bi süre sonra. İlk hafta benim tarafım ziyaret etti diye gelmediler sonra geldi bi hafta kalcam diye diğer oğluyla emziremeye süt sağmaya sürekli yatak odasına taşındım. 10. Günümde ev süpürürken buldum kendimi 😂 sağolsun o da kalabalık yapmak istemedi heralde bi yerlere gitti geldi 😂 bana kalmadan eşim kavga etti sonunda pazar gideceklerdi bugün aldı çantasını gitti 😂

Bizde sadece annem beşiğimi aldı. Benim koca da hediye alacakmış falan bi şeyler anlatıyordu. Geçenlerde kayınvalide evini sattı başka yerden az daha ucuza alıyor. Artan parayı bize yollamış ben şok (çünkü düğünü bile kendimiz yaptık eşimle). Stratejik düşünseydi de o parayı altın olarak doğumumda taksaydı keşke şimdi geldi aklıma🤣 Çünkü böyle manasız bi para aktarımı oldu neyse kendileri düşünseymiş😂
Belki sana da bi takı yapar ya ama takmasada para vermesi de bişey. Şuan benim kayınvalidenin doğum parasını vermesi bile yetti bana. 😂

Doğumdan sonra 1 ay kalacak annem, sonrasında bi süre gelir misin yanıma dedm kayınvalideme, en başlarda tabi ki ben her zaman yanındayım vs diyodu, şimdi izin alamam vs diyo o kdr kırıldım ağladım ki anlatamam
Boş yere söz verip insanın umudunu kırmak çok kolay. Annen yeter sana, bi ayda toparlanır bebeğinle ilgilenirsin. Minnet öyle bi duygu ki bazen altında ezilip kalırsın. şu an seni üzen şey belki gelecekte iyi ki dedirtecek.

Ay bende dün gece gaz sancısından uyuyamadım karnımda indi aşağı msjını okuyunca yusufladım🤣 neyseki yarın kontrolüm var ama çatı muayenesi yapmaz ya ultrasonda gözükür mü açıklık olsa 🥸
Belkide sadece gaz sancısı değildi. Ben yine uyarayım da çünkü o da kontrole gittiğinde şok olmuş,planlı sezaryen olacakmış ama plansız sezaryen olmuş 😂

Ya bende de var o yalancı sancıdan. Adet sancısı gibi aynı.

Evet bugün kaytardım yarın gitmem lazım yoksa kontrol aralığını kaçırıyorum. İçimden gelmiyor bu kez gitmek nedense😆 Oradan doğumhaneye gideceğim korkusu geldi😂
Aynen adet sancısı gibi oluyor geçiyor düzensiz. Yatın muayenen nasıl geçecek bakalım, çatı muayenesi falan yaparsa yaz merak ediyorum haftaya da bana vajinal muayenen var dedi.

Anladım 🙏🏻 Benim ara ara aşırı bir ağrım oluyor. Afedersiniz bir bakıyorum tuvaletim varmış 😳 İlk başta ilk gelmeye başlayan doğum sancısı mı ki diye düşünmüştüm
Ay bende de oluyor bu. Tuvalete gidince ağrım geçiyor falan

• Beğen
Reactions: Uva
Allah askına kimsede mantık kalmamış. Kanser önlüyor ne demek ya. Benim annem ikiz abilerimi beni normal doğumla doğurmuş o zamanlar zaten sezaryen yaygın değil. Kansere yakalandı 3 kez, halam da aynı şekilde. Cahiliyet beni çıldırtıyor ya
Çok geçmiş olsun ömürleri sağlıkla geçsin ikisininde.
Canım ısrarla öyle bi inanıyorlar ki dediklerine, tartışmak sadece beni yıpratıyor. Ama bıktım ya normal doğum güzellemesi duymaktan herkesten. Neden bu kadar merak ediyorlar doğum şeklini Ve neden hemen üstüne yorum yapma gereği duyuyorlar bilmiyorum. Ben bgne kadar Allah şahidim bi kula sormadım nasıl doğuracaksın sütün var mu diye. Neden bu kadar meraklı herkes bilmiyorum.

Ay ben kurabiye poğaça börek falan yapıp attım ama ben yapmayı seviyorum özellikle buzluğa atayım diye yapmadım
Ellerine sağlık canım 🌸 ben dayanamıyorum artık ya bi de buzlukta bi şeyler olsa, gece acıkmaları başladı ciddi ciddi, midemde kurt var sanki sürekli yemek istiyorum

Bana da sürekli normal doğum içini temizliyor kanseri önlüyor diyorlar. Ok ben normal doğum istiyorum ama sanane sizene ya, benim rahmimden. Normal doğumda yapsan sezeryanda illa bi yorum yaparlar.
Yani bu konuyla bu kadar ilgilenilmesi itici geliyor bana da. Ben hayatım boyunca hep hamile kadınlara hassasiyet hürmet gösterdim kimseye de doğum şeklini ya da sütünü sormadım. Bana da yapılmaz zannediyordum ama yapıyolarmış. İlginç şekilde densiz oluyor bazı kadınlar

Hiç olumsuz düşünme benim de hemen geldi sütüm ilk 3 gün emdi sonra red yaptı biberon falan da vermedim üstelik. Ne yaptıysam emziremedim. Hastanede emzirmeyle ilgili bir hemşire yardımcı oldu hiç bir sorun yok ama oyun oynuyo emmmiyo eşşek 😂 10 gün sağarak içirdim ama tabi sağarak da bebek emmeyince sütüm çok azaldı, sanırım bi kaç güne kesilecek. Yapacak birşey yok mama veriyorum şu an kilo alımı da çok sağlıklı ilerliyor çok şükür. Yani şirin olsa da emziremeye biliyorsun 🥲 anne sütü elbette çok kıymetli ama biyolojik bir şey yapacak bişey yok ben de hiç emmemişim hasta olduğumu bilmem 🥰
Aynen öyle kuşum emmiyorsa napacaksın yani kendini mi paralaman lazım. Emmiyorsa mama var bi sekilde hepimiz büyüdük çok şükür bizim çocuklarımız da büyüyecek. Bunlar hiç sorun edilecek seyler değil allah can sağlığı versin yeter ki😍

Belki sana da bi takı yapar ya ama takmasada para vermesi de bişey. Şuan benim kayınvalidenin doğum parasını vermesi bile yetti bana. 😂
Ay ne güzel ya, doğum parası verenler , yardım edenler . Biz var ya 5 tl almadık, şükür diyelim hani ihtiyaç olmadı ama buraya gelirken uçak biletleri + vizeleri + kalacak yerlerini de biz ödedik 😂😂 4 aylık hamileyken gelmişlerdi en son, hastane çıkışı seti falan almış, üç beş parça kıyafet o kadar 😂 hastaneye X ödediysek , uçak bileti , vize , kalacak yer falan 2X ödedik bide 😂 valla umarım bir şeyler yaparlar ama o kadar sanmıyorum ki, yine kıyafet falan getirir kesin, buraya gelince de elini cebine ASLA atmaz kimse 😂

Back
X