- 24 Nisan 2025
- 189
- 229
- 18
Aynen öyle yapayım sağ ol canımMerdiven in çık bugün ilişki deneyin ananas hurma ye tüm tuşlara bas![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle yapayım sağ ol canımMerdiven in çık bugün ilişki deneyin ananas hurma ye tüm tuşlara bas![]()
Yok gunduzde uyumuyor, mesela bgn 9 dan bu saate kadar 15 dk uyudu uyandı hep bu sirada 5 kere bezini degistirdim 4ükakalı, aksama kadar 10 ila 12 bez oluyor zatenCanım hamilelikteki uykular depolansa keşke bir şeyler yapardıkama bir şey diyeyim bana göre hamilelikteki uyku sorunları daha beterdi. Şimdi en azından her fırsatta uyuyorum tadıyla ama hamileyken engel yok ama gıcık bir uyuyamama vardı.
Ben gündüz uyandıramıyorum gece uyumuyor. Sende nasıl durumlar yani gündüz de mi uyumuyor?
Emzik yoğun bakımda istedikleri için götürdük başladı ama üç dk falan ancak oyalıyor. Evde de tuvalete vs gideceğim zaman başka kimsem yoksa emzik veriyorum ama garantisi yok her an atıp ağlayabilir.
Kızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Canım ben de kendim ilgileniyorum bebeğimle 20. günden beri, annem kanser hastası kayınvalidem çalışıyor, üstelik eşim de işe gidiyorKızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz benim de sütüm çok az bebeğim göğsümü tutamıyor, tutamadığı için ememiyor sütüm çoğalmadı bi türlü. Sarılık olduk iki gün hastanede yattık, süreç çok zorlu buna hazırlamamıştık kendimizi. Uyku falan yok zaten her şey Allah’a emanet. Ben de kendimi çok bitkin ve yorgun hissediyorum.Kızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Acaba sütünüz fazla, tazyikli gidiyor olabilir miYa kızlar ben size bişey sorucam başından beri emzirmede sıkıntı cekmiyodum çok rahattım son 3-4 seferdir boğazına kaçıyor öksürüyor bebeğim ödüm kopuyor resmen panik atak geçiriyorum Allah'tan şuan kayınvalidem bizde de ona koşuyorum hemen çünkü ben korkudan ağlıyorum bebek iyi ben kendime gelemiyorum resmen kayınvalidem korkma bişey olmaz sırtına vur bilmem ne diyoda gel bide bana sor emzirmek eziyet oldu resmen korka korka emziriyorum hatta sütü sagiyorum onla vermek istiyorum emzirmekten kaçıyorum resmen bugün sabah yine oldu bu sefer daha soğukkanlı davrandim kendim hallettim ama ter icinde kalıyorum resmen boğazına kaçar mı diye of hergun düşünüyorum kayınvalidem gidince nasıl yapicam diye esimde gece eve geliyor zaten
Çözümü olan var mı niye böyle oluyor ya
Rabbim yardimcin olsun canim benim oglumdada smdi kizimdada kimse gelmedi yanima hatta oglum 3 hafta hastahanede yatmisti cok bitkindim neredeyse yalvardim kendi ailem dahil yok duymadilar sesimi o zamanlar esimlede zor zamanlar yasadik, yemel yiyemezdim tum gun ama suyumu hep ictim, smdi cok sukur oglum 1.sinifta kizim 21 gunluk oldu yine yanlizim ama esim bu defa daha yardimci duyarli anlayisli, oglumlada ilgilenmek zorundayim ama biloyorum bu gunlerin gececegini, hep dua et saglik olsun gerisi kolaylikla olsun diye, o senin bebegin dunyaya yeni geldi, sen ona o sana alismaya calisiyor, cok zor yorgunluk, ev isleri ama su an birak daginik kalsin, sutunde cogalacaktir mesela bgn benim kiz 7 24 memede hic uyumadi sayilir, ama geciyor kabullenince halloluyor hersey bebegn 1 aya ddaha duracak merak etme dunyaya alisacak, wc konusunu hic sorma ben oglumda kac kere altima kacirdim oluyor bunlar, eskiden bebekler dururmus ama bu neslin bebeleri kıpırdak ana kuzusu masallahKızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Aynisi neredeyse hergun oksuriyor bnde bunu arastiriyordum burnuda tikali degil serum fizyolojik yapiyorum, sirtimi tam dayiyorum koltuga once kendim rahat ediyorum bebeiside yan yatiriyorum burnuna ozellikle dikkat ediyorum meme ile arasi acik olsun diye, bir de sanirim ilk cok acikinca hizli hizli emerken kaciyor birde uykuya daldiginda agzinda biriktiriyor sanirimYa kızlar ben size bişey sorucam başından beri emzirmede sıkıntı cekmiyodum çok rahattım son 3-4 seferdir boğazına kaçıyor öksürüyor bebeğim ödüm kopuyor resmen panik atak geçiriyorum Allah'tan şuan kayınvalidem bizde de ona koşuyorum hemen çünkü ben korkudan ağlıyorum bebek iyi ben kendime gelemiyorum resmen kayınvalidem korkma bişey olmaz sırtına vur bilmem ne diyoda gel bide bana sor emzirmek eziyet oldu resmen korka korka emziriyorum hatta sütü sagiyorum onla vermek istiyorum emzirmekten kaçıyorum resmen bugün sabah yine oldu bu sefer daha soğukkanlı davrandim kendim hallettim ama ter icinde kalıyorum resmen boğazına kaçar mı diye of hergun düşünüyorum kayınvalidem gidince nasıl yapicam diye esimde gece eve geliyor zaten
Peki sonradan düzene giriyor mu uykusu benim ilk bebe hala öğlen uykusunu bile 2 saat yapar uykudan yana çok rahattı ama bu dediğin gibi hacıyatmaz oldum bu nasıl yenidoğan anlamadımYok gunduzde uyumuyor, mesela bgn 9 dan bu saate kadar 15 dk uyudu uyandı hep bu sirada 5 kere bezini degistirdim 4ükakalı, aksama kadar 10 ila 12 bez oluyor zaten
Uzun uyku yok biraktigim an uyaniyorbu sirada ogluma ders yaptirmaya calisiyorum, gün bitiyor, geceleri desen yine 21. 00 de yatiriyorum dus sonrasi saat 4 e kadar hacıyatmaz uykusuz bnm bebeler hep
tabi bnde pert ev isi, kisisel bakim tabi hakgetire,
Emzik bgn baska denedim 4. Ü oluyor tutmadı yine pıtt birakiyor
21 gunluk oldu,
14 gunlukken tartilmisti 600 gr almis kilo alimida guzel dedi doktor, aclikta degil sadece uykusuzlukiste
Sen bnm yerimede uyu![]()
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Allah babana şifa versinKızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Ay kayınvalidem illahlah ettirdi o konuda en sonunda patladım o zamandan beri sütün olsun diyemiyor kimse gelenlere de dedirtmiyorlarUzaktan arayıp böyle beslenmene dikkat et ye sütün olsun diyorlar ya boğasım geliyor. Ben malım bilerek kendimi aç bırakıyorum sanki sizin de var mı boş konuşan akrabalarınız
Canım allahım babana şifa versin, bizim kız da çok zor uyanıyordu hala da biraz öyle ama zorla uyandırıp emzirmen iyi olur sarılık olmaması ya da şekerinin düşmemesi için ama herkes sağmakla bebeğin çekişi aynı değil sağarak sütüm az düşüncesine girmeyin diyorlarKızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim
Aynı sorunu bir süredir yaşıyoruz özellikle memem çok dolu olduğunda olduğunu fark ettim ne kadar dikkat etsem de genzine kaçırıyor sağlık ocağındaki ebe normalde makas tutuşunu önermiyorum ama çok tazyikli geliyorsa ondan olabilir makas tutuşu yap dedi bana biraz faydası oldu gibiYa kızlar ben size bişey sorucam başından beri emzirmede sıkıntı cekmiyodum çok rahattım son 3-4 seferdir boğazına kaçıyor öksürüyor bebeğim ödüm kopuyor resmen panik atak geçiriyorum Allah'tan şuan kayınvalidem bizde de ona koşuyorum hemen çünkü ben korkudan ağlıyorum bebek iyi ben kendime gelemiyorum resmen kayınvalidem korkma bişey olmaz sırtına vur bilmem ne diyoda gel bide bana sor emzirmek eziyet oldu resmen korka korka emziriyorum hatta sütü sagiyorum onla vermek istiyorum emzirmekten kaçıyorum resmen bugün sabah yine oldu bu sefer daha soğukkanlı davrandim kendim hallettim ama ter icinde kalıyorum resmen boğazına kaçar mı diye of hergun düşünüyorum kayınvalidem gidince nasıl yapicam diye esimde gece eve geliyor zaten
Cimdiklemeye kıyamıyordum ama dediğin gibi mecburen yapacam sanırım. Çok teşekkür ederimKuzum öncelikle sütünü sağarak anlayamazsın, bebek çok daha kuvvetli çekiyormuş. Ve şu zamana kadar da sütün iyi bence. Ama bebeği emzirmek için mutlaka uyandırman lazım ki hem o beslensin hem de sütün artsın. Uyandırmak için altını aç, boynunu gıdıkla. Olmadı yüzünü ıslak bezle bi sil. Sen o yolu bulursun zaten. İlk zamanlar ben emziriyordum eşim topuğunu ayaklarını çimiriyordu benim canım yanıyordu kızarmıştı yavrumun bacakları ama mecbur kaldık.
Ayrıca k. Valide konusuna gelince inan burda k. Validesi yanında olanlar gitsin diye dua etti canım. Üzme kendinibabacığınada geçmiş olsun
O kadar iyi anlıyorum ki bazen eşim evden gidiyor iş için yalnız kalınca tuvalete bile gidemiyorum korkumdan. Size de çok geçmiş olsun bu arada. Bir şekilde güçlü kalıp halledicez artıkCanım ben de kendim ilgileniyorum bebeğimle 20. günden beri, annem kanser hastası kayınvalidem çalışıyor, üstelik eşim de işe gidiyorevin hali darmadağın ama bebeğim iyi olsun yeter ki. Bazen bir şeyler yiyemediğim hatta tuvalete gidemediğim zamanlar oluyor. Ama inan bu durumlar bizi daha güçlü yapıyor. Zamanla rahatlayacağız Allahım kolaylaştırsın ağlama lütfen bebeğine sen lazımsın şu an sadece senin iyi olman gerek
Çok iyi anlıyorum. Mama desteği veriyor musun pekiCanım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz benim de sütüm çok az bebeğim göğsümü tutamıyor, tutamadığı için ememiyor sütüm çoğalmadı bi türlü. Sarılık olduk iki gün hastanede yattık, süreç çok zorlu buna hazırlamamıştık kendimizi. Uyku falan yok zaten her şey Allah’a emanet. Ben de kendimi çok bitkin ve yorgun hissediyorum.
Yazdıklarınızı okumak ilaç gibi geldiRabbim yardimcin olsun canim benim oglumdada smdi kizimdada kimse gelmedi yanima hatta oglum 3 hafta hastahanede yatmisti cok bitkindim neredeyse yalvardim kendi ailem dahil yok duymadilar sesimi o zamanlar esimlede zor zamanlar yasadik, yemel yiyemezdim tum gun ama suyumu hep ictim, smdi cok sukur oglum 1.sinifta kizim 21 gunluk oldu yine yanlizim ama esim bu defa daha yardimci duyarli anlayisli, oglumlada ilgilenmek zorundayim ama biloyorum bu gunlerin gececegini, hep dua et saglik olsun gerisi kolaylikla olsun diye, o senin bebegin dunyaya yeni geldi, sen ona o sana alismaya calisiyor, cok zor yorgunluk, ev isleri ama su an birak daginik kalsin, sutunde cogalacaktir mesela bgn benim kiz 7 24 memede hic uyumadi sayilir, ama geciyor kabullenince halloluyor hersey bebegn 1 aya ddaha duracak merak etme dunyaya alisacak, wc konusunu hic sorma ben oglumda kac kere altima kacirdim oluyor bunlar, eskiden bebekler dururmus ama bu neslin bebeleri kıpırdak ana kuzusu masallah
Benim kv de 4 gün bakmasına rağmen zorbaladı zaten. Şakayla karışık" Annenin sütü sana yetmiyor mu , süt anne bulalım sana " Diye seviyordu bebeğimi. Bi ara o kadar zorlandım ki ona rağmen keşke kalsaydı dedim. Ama kalsa daha çok da kafayı yiyebilirdim.. Bana doktor mama verme dedi. Keşke ver mi deseydi diyorum bazen. Tüm gün memem açık süt çıkarmaya çalışıyorum acısını falan geçtim artık... Bir yandan da sarılığı artacak tekrar alacaklar diye korkuyorumCanım öncelikle çok geçmiş olsun. Allah babana şifa versinBenim kayınvalidem yanımda 10 günden fazla kaldı. Gitmesi için her gün dua ettim. Lohusalığın dibini gördüm onun yüzünden. O gittikten sonra dinlenecek hiç fırsatım kalmadı ama kafam rahat etti. Eşim ile aram düzeldi. Eşim sorumluluk almaya başladı. Süt konusuna gelecek olursak benim de sütüm şu an yetmiyor. Bebeğim zaten ememiyor tam olarak. Mama veriyorum. Normalde kilo almazsa yine yoğun bakıma girer diyen doktorlar dün kilo almış diye mama ile şişmiş dediler. İlk başta üzüldüm ama şu an umursamıyorum. Sütüm yetmiyorsa bu benim suçum değil ki. Çocuğumu aç bırakacak da değilim. Mama da zehir değil diye bakıyorum olaya artık. Lütfen kendini üzme. Stres yapma. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Yalnız değilsin.
Olur valla canım
Olur valla canım