• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Evet benimki özel hastane. Verdiği şey ilaç değil aslında ocean ın takviyesi. Ben dün kullanmayı unuttum gaz sancısındsn kıvrandı yavrum. Gece damlattım ağzına 2-3 saat sonra püskürterek büyük tuvaletini yaptı. Damla sayesinde olduğunu düşündüm açıkçası. Bu tarz sorunlar yaşıyorsan doktoruna danışarak kullanmanı mutlaka tavsiye ederim 🙏🏻
Canım biz devlet hastanesine gidiyoruz. Üst gazı güzel çıkıyor ama alt gazı onu perişan ediyor diyoruz. Takviye, ilaç işe yaramaz. Gerekirse saatlerce uğraşın o gazını çıkarır diyorlar. Galiba en iyisi bir özel hastaneye gitmek.

Kızlar biberon olarak ne marka önerirsiniz ne almak lazım gaz yapmayan yavaş akışlı anne memesine yakın

Kızlar benimde kızım dün küvezden çıktı emzirme savaşları veriyoruz resmen uyuyor hep uyandırmak emzirmek çok zor sağ göğsümü tutmuyor napcam bilmiyorum sütüm de var boşaltamıyor

Canım gözünüz aydın😊 Islak pamukla silsen vücudunu? Ayaklara fiske atıyordu hemşireler. Birkaç zaman ben de öyle yaptım. Altını da değiştirdim bazen işe yaradı. İlk zamanlar sağıp biberonla versen olur mu acaba aç kalmasın sarılık olmasın diye.
Memeni c tekniği ile tutup ağzına dayamayı dene.

Kızlar ben mersin'de yaşıyorum
Burada öğlen hava güzel. Ama bana çıkma bebek hasta olur, lohusa çıkmaz vs diyorlar. Bugün 2 haftalık olduk. Sahilde hava alsak bir şey olur mu sizce. Sizler çıktınjz mı?

Biz dün hastane için çıkınca çok iyi geldi. Bugün de öğlen çıkmak istiyorum. O kadar sıcak da değil burası. Boşver bence lohusa çıkmaz diyenleri. Sadece sahil eserse üşütebilir belki daha sakin bir yer ya da çok iyi giydirmek lazım

Kızlar benim bebeğim de yoğun bakımda antibiyotik tedavisi gördü. Bağırsaklarında sorun vardı. Ama probiyotikli damla verilmedi. Devlet hastanesi zaten her şeye karşı. Ne söylesek ilaç veremeyiz, uğraşarak halledin diyorlar. Siz özel hastaneye mi gidiyorsunuz?

Evet canım özele gidiyorum ben de. Daha doğrusu doğum sonrası orada muayene olduğu için kontrole çağırdılar gittik. Muhtemelen devam ederiz. Benimki mirabalance antibiyotik damla diye geçiyor.

Biz dün hastane için çıkınca çok iyi geldi. Bugün de öğlen çıkmak istiyorum. O kadar sıcak da değil burası. Boşver bence lohusa çıkmaz diyenleri. Sadece sahil eserse üşütebilir belki daha sakin bir yer ya da çok iyi giydirmek lazım
Park gibi bir yere götüreyim o zaman🙏🏻

Kızlar biberon olarak ne marka önerirsiniz ne almak lazım gaz yapmayan yavaş akışlı anne memesine yakın

Canım benimki comotomo ama bir ebe önerdi diye almıştım. Ben önerecek kadar yetkin değilim. Meme reddi yaptırmıyor demişti. Gaz meselesi çok canımızı yakmıyor şu aşamada. Ama benim bebik de biberondansa emmeyi tercih ediyor az kullanıyorum. Meme reddi olmadı. uzmanebe.ayse insta sayfası ben genelde bu kadının tavsiyelerini takip ediyorum sen de bir bak o daha iyi anlatmıştır öne çıkanlara koymuştur

Kızlar bebeğimi saat 9’da besledim. Gazını çıkardıktan bir süre sonra yatağına yatırdım. Doktorun dediği gibi sırt üstü yatırıp başını sağa sola döndürüyorum hep. Ben de aynı odada süt sağıyordum. Bir ara baktım başını düz çevirmişti. Öyle rahat ediyor diye düşündüm. 5 dakika sonra inanılmaz bir ağlamayla bir baktım ki kusmuş. Aynı odada olmasaydım ne olurdu, bilmiyorum. Çok korktum 😭 Siz nasıl yatırıyorsunuz bebeklerinizi? Ben nasıl bir dakika bile gözümü ondan ayıracağım, bilmiyorum. Çok yoruldum. Korku hiç bitmiyor. Şimdi tam yan yatırdım. Başında bekliyorum..

Ben Philips Avent kullanıyorum. Gaz yapmaması için kenarında bir delik varmış ama kapatırken hiç denk getiremiyorum 🤷🏻‍♀️
Canım bende denk getiremiyordum sonra fark ettim emzik kısmını yanlış yerleştiriyormuşum. 2kat lastik kısmı var üst kattaki lastik biberon üstüne gelecek şekilde emziği çekmen gerek. Değilse biberonu kapatırken delik kayıyor

Kızlar bugün benim muayenem vardı. 40 ım yakın olunca 40 muayenesi gibi oldu . Smear testi aldılar. Sizde hazırlıklı olun genelde alınıyormuş 40 muayenesinde. İç dikişlerim daha iyleşmemiş. Ondan spiral takamayız zarar verir dedi. Prezervatif veya progestan içermeyen bir dkh önerdi. Korunma için de.

Canım gözünüz aydın😊 Islak pamukla silsen vücudunu? Ayaklara fiske atıyordu hemşireler. Birkaç zaman ben de öyle yaptım. Altını da değiştirdim bazen işe yaradı. İlk zamanlar sağıp biberonla versen olur mu acaba aç kalmasın sarılık olmasın diye.
Memeni c tekniği ile tutup ağzına dayamayı dene.
Sağol canım☺️ göğüslerim çok ağrıdı sağıp verdim biraz da yarın kontrole gideceğiz kilosuna bakılacak o yüzden biberonla takviye edeceğiz c tekniği ile de deniyorum nedense sağ göğsümü almak istemiyor onda da süt dolu halbuki

Kızlar bugün benim muayenem vardı. 40 ım yakın olunca 40 muayenesi gibi oldu . Smear testi aldılar. Sizde hazırlıklı olun genelde alınıyormuş 40 muayenesinde. İç dikişlerim daha iyleşmemiş. Ondan spiral takamayız zarar verir dedi. Prezervatif veya progestan içermeyen bir dkh önerdi. Korunma için de.
smear testi acıtıyo mu nasıl oluyo

Korkutmayım seni ama oglum 3yasina girdigi gun ilk defa sabaha kadar uyudu, gunduzleri uyumasi hic yoktu bu bebemde oyle 😅sonra oyle devam etti, ama zaten o zamana kadar oyuncakla vs vs oyalandigi icin bu kadar yorgunluk olmuyor,
Diyorum ya iate sizinkiler nasil uyuyor diye be yiyorsunu, iciyorsunuz benimde sutume gecsin🤣
Ay gözüm korktu şimdi benim bebede uyumuyor şu an hiç gündüz uykuları 15 20 dk max gece bile gözleri fal taşı gibi açık etrafı izliyor 😂

Ya kızlar ben size bişey sorucam başından beri emzirmede sıkıntı cekmiyodum çok rahattım son 3-4 seferdir boğazına kaçıyor öksürüyor bebeğim ödüm kopuyor resmen panik atak geçiriyorum Allah'tan şuan kayınvalidem bizde de ona koşuyorum hemen çünkü ben korkudan ağlıyorum bebek iyi ben kendime gelemiyorum resmen kayınvalidem korkma bişey olmaz sırtına vur bilmem ne diyoda gel bide bana sor emzirmek eziyet oldu resmen korka korka emziriyorum hatta sütü sagiyorum onla vermek istiyorum emzirmekten kaçıyorum resmen bugün sabah yine oldu bu sefer daha soğukkanlı davrandim kendim hallettim ama ter icinde kalıyorum resmen boğazına kaçar mı diye of hergun düşünüyorum kayınvalidem gidince nasıl yapicam diye esimde gece eve geliyor zaten
Çözümü olan var mı niye böyle oluyor ya
Canım bende de oldu süt tazyikli geliyor yutmaya yetişemediğinden boğuluyor, çözümü 2-3 saat sadece bir memeyi emzirerek (üretim biraz azalsın diye), emzirmeden önce elle biraz sağıp akışı azaltarak ve tazyikli geldiği anda memeden çıkararak biraz akmasını sağlayarak buldum ben.
boğulduğundan memeye küsmüştü bir ara hatta. koala pozisyonunda yani bebek dik şekilde ve azcık gövdemi geri yaslayarak emzirdim o zaman akış azalıyormuş.

Kızlar ya kızımın burnunun üzerinde göze yakın yerde beyaz minik sivilceler çıktı altıda kırmızı internette yeni doğan aknesi diyor ama yaşayan oldu mu ? Nasıl geçer bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Kızlar ya kızımın burnunun üzerinde göze yakın yerde beyaz minik sivilceler çıktı altıda kırmızı internette yeni doğan aknesi diyor ama yaşayan oldu mu ? Nasıl geçer bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Ben araştırdım onlar sebum dengesiz oturmadığından vs oluyormuş. Tedavisi yok gerek de yok kendi kendine geçiyor

Back
X