• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Benim 14.gün geldi canım,ilk başlar emziremedim mamayla da düzgün besleyememişiz.Şükür sarılığı atlattık alıyoruz şimdi.Doktor cuma günü bakacak,11 günde 350 grm almıştı en son .
Bizde sarılıktan kurtulduk şükür hafif gözlerde kaldı. Eğer kiloyu yakalayamadıysak bende mama desteği için soracağım. Yurtdışında yaşadığım için ne sorsam ne desem herşeye normal diyorlar. Bu beni artık illallah ettirdi 😂

Emzirme düzeninden bahseder misin benim kafam çok karışık bu konuda kaç saatte bir saatli mi bebeğe göre mi kaç dakika her iki meme de mi düzeni oturtamadım
Ben saat tutmuyorum canım sarılık zamanı dikkat ettim sadece. Şuan sabah kakıyor mesela hemen altını değiştiriyorum önce sonra emziriyorum memede de bakıyorum başta hangisi daha doluysa yani şişse onu veriyorum önce. Sonra gazını çıkarıyorum yine aranıyorsa aynı memeden devam ediyorum ordan süt gelmeyene kadar. Sonra diğer memeye geçiyorum orda çok uzun emmiyor zaten bir daha ki emzirme döngüm de kaka yapıyor üstünden bazen yarım saat geçiyor bazen 1 saat yine memeyi teklif ettiğimde emiyorsa demek ki açmış diyorum. Birde en son hangi memeyi verdiysem ordan devam ediyorum. Bi doktor izlemiştim sürekli meme değiştirmek bebeğin sadece ön süt almasını sağlıyormuş. Son sütü alınca hem daha tok hemde daha fazla kilo aldırıyormuş bebeğe. Ve dakika tutmayın her bebek farklıdır her annenin sütü de farklıdır diyordu. Yani özetle altı temizse gazı yoksa uykusu da yoksa hala huzursuzsa hep emzirmeye çalışıyorum . Sütüm bazen çok bazen az oluyor ama önemli olan emmesi başta gelmese bile 1,2 dakika dan sonra süt gelmeye başlıyor

Valla benim de öyleydi, hadi dedim doğurunca tadını cıkarırım anneliğin. Ama gel gör ki ibretlik durumdayım saçıma başıma fare girse kaybolur hahahhahahahah
Sebepsiz ağlamalar beni günden güne eritiyor 😁😁😁
Ya geçmedi mi halen ağlamalar😭 bende aynı durumdayım ya gerçekten sürekli ağlıyorum. Ben doğum yapalı çok az oldu ama 12kg kaybettim normal mi acaba ya. 4-5kg sonra doğum kilomu yakalıycam ama hiç keyif almıyorum bu durumdan 🥹

kızlar bebeği kundak istemeyen var mı? Varsa çözüm bulan var mı? Elleri içinde hazır kundak siparişi verdim biraz önce. Benim bebeğimkesinlikle kundak istemiyor. Derin uykuda bile yapsam uyanıp çığlığı basıyor. Kundaksız uyuması sakıncalı mı Bu omurga gelişimini etkiler mi diye endişeliyim. Yarım kundak yapıyordum zaten kalça sağlığı için.

kızlar bebeği kundak istemeyen var mı? Varsa çözüm bulan var mı? Elleri içinde hazır kundak siparişi verdim biraz önce. Benim bebeğimkesinlikle kundak istemiyor. Derin uykuda bile yapsam uyanıp çığlığı basıyor. Kundaksız uyuması sakıncalı mı Bu omurga gelişimini etkiler mi diye endişeliyim. Yarım kundak yapıyordum zaten kalça sağlığı için.
Benimki de istemiyor ya ben de saldım valla yapmıyorum bi zararı yok diye biliyorum.

Ya geçmedi mi halen ağlamalar😭 bende aynı durumdayım ya gerçekten sürekli ağlıyorum. Ben doğum yapalı çok az oldu ama 12kg kaybettim normal mi acaba ya. 4-5kg sonra doğum kilomu yakalıycam ama hiç keyif almıyorum bu durumdan 🥹
Ben de öyle, 20. Günümde hamilelik öncesi kilomdaydım 🥹
Ağlamalae azaldı gibiydi ama bu akşam geri geldi. Perişanım karanlık odaya kapandım son çare 2bucuk saattir uyutmaya çabalıyorum.
Seninkide mi çok ağlıyor?

Kızlar benim bebeğim gündüz biraz rahat. Akşam 4’ten sonra ağlamalar, uykuya direnmeler başlıyor. Doktor kolik bebek, yapacak fazla bir şey yok diyor. Ne zaman düzeleceğiz, bilmiyorum. Telefonumu elime alıp saatin 23:30 olduğunu görünce şok oldum. Hayat akıyor ve asla yetişemiyorum 🥺

Dakika başı ağlamalarım azaldı ama arada bir patlamalar yaşıyorum ben

Bebeği 2500-3000 gram arası doğanlar, 1. Ayınızda bebişiniz kaç kiloydu acaba. Bizim 3 gün sonra 1. Ay kontrolü var kilo alımı iyi mi değil mi gerildim biraz
Bende cuma götüreceğim 1 aylık kontrole 2900 doğmuştu küveze girdi çıktı orda da 2700e düştü sonra 3 kilo ile çıktı bakalım 15 gün oldu küvezden çıkalı ne kadar kilo aldırabildim bende merak ediyorum

Ben de öyle, 20. Günümde hamilelik öncesi kilomdaydım 🥹
Ağlamalae azaldı gibiydi ama bu akşam geri geldi. Perişanım karanlık odaya kapandım son çare 2bucuk saattir uyutmaya çabalıyorum.
Seninkide mi çok ağlıyor?
Evet ya yarın ki kontrolü sabırsızlıkla bekliyorum. Tuvalete bile koşarak gidiyorum 😬

“Elveda meyhaneci artık kalamıyorum…”
dedi ve pazar günü gitmeye karar verdi annem.
Ama o demeseydi de ben “yar saçların lüle lüle annecim sana güle güle” diyecektim, eşimden rica etmiştim annemle konuş istediğin zaman (bu pazar) götürürüm evini özlediysen diye.

Deli ettik birbirimizi. Daha doğrusu o çok damarıma bastı. Ben de kuyruğuna kolay basılan kedi gibi biriyim Çok yardımı oldu ama yine nankörlük bende kalsın keşke gelmeseydi diyorum çünkü çok üzüldüm böyle ayrılmamıza.

Şimdi pazardan salıya kadar yalnızım dostlarım yalnızım yalnız. Bebik de ataklarda.

Ama o demeseydi de ben “yar saçların lüle lüle annecim sana güle güle” diyecektim, eşimden rica etmiştim annemle konuş istediğin zaman (bu pazar) götürürüm evini özlediysen diye.

Deli ettik birbirimizi. Daha doğrusu o çok damarıma bastı. Ben de kuyruğuna kolay basılan kedi gibi biriyim Çok yardımı oldu ama yine nankörlük bende kalsın keşke gelmeseydi diyorum çünkü çok üzüldüm böyle ayrılmamıza.

Şimdi pazardan salıya kadar yalnızım dostlarım yalnızım yalnız. Bebik de ataklarda.

Kırık kalpler durağında inecek var 🍷
Ne zaman istersen biz buradayız arkadaşım🥳 kan bağı değil can bağı var 😂
Ben bunları yazarken arka fonda bebeğim olabildiğince sesli bir şekilde bağırarak ağlıyor. Eşim kucağında bebekle yaklaşıyor “ biraz daha emzirsene doymadı galiba”

Canım böylesi daha iyi oldu eminim zaman geçince unutulur yaşadıklarınız da. Bizde annemle pek bir arada duramayız kendisi takıntılı panik ataklı biri. Telefondan bile yetiyor bazen. Öyle yapma böyle yapma kırkın daha çıkmadı şöyle böyle. Vallahi bir arada olsak birbirimizi yerdik kesinlikle. İlk kızımı Türkiye doğurdum orada yaşıyorduk o zaman. Sinir stres sahibi olmuştum. Annemin de elinde değil iyilik yapıyorum zannediyor ama çok müdahaleci biri. Şuan tekim çok zorlanıyorum ama en azından kafam rahat.

Kırık kalpler durağında inecek var 🍷
Ne zaman istersen biz buradayız arkadaşım🥳 kan bağı değil can bağı var 😂
Ben bunları yazarken arka fonda bebeğim olabildiğince sesli bir şekilde bağırarak ağlıyor. Eşim kucağında bebekle yaklaşıyor “ biraz daha emzirsene doymadı galiba”

Benimki de sakinleşsin diye emzirdiğim zamanlarda doydu bence gerek var mı deyip duruyor. Güya disiplinli baba😂😂😂

Back
X