2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar selamlar herkese bebişlerini sağlıkla kucaklarınıza almanızı dilerim .
Ben 2025 Mayıs annesiyim. Buraya sizden detaylı ultrason hakkında bilgi edinmek için yazıyorum. 3 -4 hafta sonra detaylıya gireceğim istanbul avrupa yakası eşimle birlikte girebileceğim devlet hastanesi var mı ? Yada uygun fiyatlı detaylı ultrason yapan bir yer varmı memnun kaldığınız var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

Canım zaten dikkat ediyormuşsun. Diyetisyen ile beraber süreç daha da iyi olur diğer şeylere gerek kalmaz diye düşünüyorum. Sen moralini yüksek tut, her şey çok güzel olacak
Sağol bitanem benim inşallah bakalım. Doktora gidince haber veririm sanada

Canim detaylı ultrason için devletten randevu almak baya zor. Kadın doğumda yeşil alan açılıyor perinatoloji den randevu alıyorsun ama randevular da alırken açıklamalarda hep detaylı ultrason yapılmamaktadır ibaresi var. Neye bakıyorlar bilmiyorum. Ama maya91 var devletten alan o daha doğru bilgi verir. Ben özelde yaptırdım ama Anadoludayım

Ben üniversiteden öğretim görevlisinden randevu alıp yaptırmıştım 600 700 gibi bir şey vermiştin

Aynen benimki de gelirsin 50 likle bi bakarız dedi duruma göre belki onu da yapmaz görcez

ya ben de gece uyanıyorum bir kere çiş yapıp demir ilacı içip uyuyorum. gece magnezyumumu içip yatıyorum belki o rahatlatıyordur

Anladım teşekkür ederimm maya91 bilgin varsa iletirsen sevinirim
Merhaba, ben sadi konukta yaptırdım. Detaylıma perinatolog girdi ve çok memnun kalmıştım. Siyah beyaz bakıyor belki kimisine yeterli gelmeyebilir. Ortalama 15-20 dk gibi bişey baktı.

Çok geçmiş olsun canım, gün geçtikçe bölüm sonu canavarına yaklaşıyoruz tabi ağrılar da çoğalıyor

Ben iki yastığı dik koyup sırt üstü yarı oturur vaziyette uyuyorum gece krampları başlayınca

Kızlar bir şey soracağım yaa, doktorum bana şeker yüklemesi yapmadi direk kandan baktı ve gebelik şekerinin olduğunu söyledi, diyetisyene yönlendirdi yaklaşık 3 haftadır diyet ve yürüyüş yapıyorum her günde şeker ölçümü yapıyorum açlık tokluk. Açlık 95 lerde tokluk 150 lerde çıkıyor farklı bir doktora daha görünmeye karar verdim ona da randevum 3 gun sonra bugün ilk defa tokluk sekerim 200 çıktı çok korkuyorum yaa. Benim gibi olup düzelen var mı? Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum aşırı korku başladı ya bebeğe bir şey olursa diye. Lütfen yardım edinnn. 27+3 haftaligim.

Ben de şekeri bu kadar önemseyen ve test diyet vs yaptıran doktorların zıttı olan doktoruma şaşırıyorum. Hiç gerek yok ben anlarım olsa dedi, vücudun da sinyal verir dedi. Sağlıkocağında kan vericem haftaya, istediğiniz bir tahlil var mı dedim. Hayır dedi. Kan tahlili bile istemedi şeker için. Gebeliğin başından beri tuzu azalt, multivitamin kullanma diyor sadece. Samsun'da parmakla gösterilen nadir doktorlardan olmasa başka dr arardım sanırım. Yine de işte düşünmeden de edemiyorum. Bari kan tahlili isteseydi.

çam sakurada yaptırdım ben detaylıyı. raporunu istemeyi unutma enabıza düşmüyo kağıttan dolduruyolar bana vermeyi unuttular :-D

İlginçmiş yanii çünkü şeker de herhangi bir belirti olmuyor yani bende olmadı ki ben asla bende şeker çıkmaz diyordum çünkü şekerli gıdalardan hiç hoşlanmam fazla kilolu da değilim yani ama şekerim yüksek çıkıyor yani vücut yapısıyla alakalı tamamen. Ama bir bildiği vardır belki onun da bilemiyorum

Hangi üniversite hangi öğretim görevlisiydi nilgi verebilir misiniz arastırayım
Ben Balıkesirde ikamet ediyorum İstanbul için soruyorsunuz sanırım ama orada da vardır mutlaka böyle bir seçenek diye düşünüyorum devlette yapmanın iyi tarafı kayıt altına alınmış olunuyor sonuçlar diğer doktorlar görebiliyor her zaman Ünide yaptırdığımda kağıdı verdiler onu götürüyorum diğer doktorlara da

Son düzenleme:
Bende salı günü 18 hafta olucam çam sakurada rabdevum var perinatolojiye randevu almak için kayıt açtıracagım bir de eşinle birlikte girebilmişmiydin detaylıya

Kızlar ebeveynlikle ilgili kitap okumalımıyız sizce Yoksa içgüdüsel mi ilerlemeliyiz . Belki daha erken ama belki de fırsat bulamıycaz ve geç olucak . ilk çocukluk yılları yani 5yaşa kadar hep çok önemseniyor psikolojide Bugün bunu düşündüm ben nasıl bir anne olucam bunu yaşayarak mı görücem Annemlerden beğenip beğenmediklerimizi göre mi şekillenicek Varsa bu konuda düşünüp harekete geçen yada fikri olan yazarsa sevinirim

Kesinlikle okurum ben. Üni çocuk gelişimi kitaplarımı bile baba evinden aldım tekrar okuyorum, okurken bazı bilgilerin güncelliğini de kontrol ediyorum. Yalnız ilk aylar teorik bilgiden çok tecrübe konuşacak gibi. (Annem)

Kızlar ebeveynlikle ilgili kitap okumalımıyız sizce Yoksa içgüdüsel mi ilerlemeliyiz .
İnternette gördüğüm tavsiye üzerine :
-Bebeğinize Fransız Kalın
-Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler
-Mahallenin En Mutlu Bebeği
kitaplarını aldım. Ocaktan sonra okumayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…