2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben dogum kismini asamadim henuz, onunla ilgili okuyorum. Biraz ebeveynlikle ilgili kitaplar topladim, bir arkadasim kendi sevdigi kitaplari yollayacak cocuk gelisimine dair , bir de youtubedan Dogan Cuceloglu izliyorum arada. Su an dogum ve ilk zamanlardaki motor gelisimi- baglanma olayina odaklandim, sonrasini emzirirken sesli kitaplarla hallederim belki diyorum ama dogum oncesi bir iki tane montessoriye dair kitap okuyacagim

Chatgbt ye de sormuştum

Yakında ilk kez anne olacağınız için tebrikler! Bu hem çok heyecanlı hem de biraz endişe verici bir süreç olabilir, ancak bu tamamen normal. Anne-babalık, hem içgüdüsel hem de öğrenilebilir bir deneyimdir. İşte bu konuda denge kurmanıza yardımcı olabilecek birkaç fikir:
1. İçgüdülere Güvenin
• Anneliğin büyük bir kısmı içgüdülerden gelir. Bebeğinizi tanıdıkça neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlarsınız. Sevgi, ilgi ve şefkat, bebeğinizin ilk yıllarında en çok ihtiyaç duyduğu şeylerdir.
• Kendi çocukluk deneyimlerinizi düşünün. Neyi sevdiğiniz veya neyin eksik olduğunu hissettiğiniz üzerinden de bir yol çizebilirsiniz.
2. Bilgilenmek Faydalıdır
• Kitaplar, makaleler ve podcast’ler anne-babalık konusunda daha bilinçli olmanıza yardımcı olabilir. Özellikle ilk aylarda emzirme, uyku düzeni, bebek bakımı gibi pratik konular hakkında bilgi sahibi olmak işinizi kolaylaştırır.
• Ancak her okuduğunuzu birebir uygulamak zorunda olmadığınızı unutmayın. Her bebeğin ve her ailenin dinamiği farklıdır.
Önerilen Kitaplar:
• Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler (Heidi Murkoff)
• Duyarlı Ebeveynlik (Dr. William Sears & Martha Sears)
• Rahat Anne Mutlu Bebek (Tracy Hogg)
3. Destek Almayı Unutmayın
• İlk kez ebeveyn olmak, yalnızca kitaplardan öğrenilecek bir şey değildir. Aile büyükleri, arkadaşlarınız veya uzmanlar da size rehberlik edebilir. Ancak her zaman kendi değerlerinize uygun gelen önerileri benimsemeye özen gösterin.
• Anne gruplarına katılmak veya diğer yeni annelerle sohbet etmek de size pratik ipuçları ve moral verebilir.
4. Kendi Yolunuzu Bulun
• Anne-babalıkta tek bir doğru yol yoktur. Kendi ailenize ve bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun bir yol izlemek en doğrusudur. Kendi yöntemlerinizi geliştirdikçe özgüveniniz de artacaktır.
5. Kendi Sağlığınıza ve Ruh Halinize Dikkat Edin
• Unutmayın, sizin fiziksel ve duygusal olarak iyi olmanız bebeğinizin mutluluğu için çok önemlidir. Kendinizi ihmal etmemeye çalışın, dinlenin ve gerekirse yardım istemekten çekinmeyin.
6. Sabırlı Olun
Her şey bir anda mükemmel olmayabilir. Anne-baba olmak bir öğrenme sürecidir. Hatalar yapmanız çok doğal ve bu, gelişimin bir parçasıdır. Kendinize karşı nazik olun.

Kitaplar ve içgüdüler bir arada harika bir rehber olabilir. Önemli olan, bebeğinizle güçlü bir bağ kurmanız ve bu yolculuğun tadını çıkarabilmeniz.

Kizlar bi sey sorucam diyelim ki (insallah) sütümüz bolca var, saglikliyiz ve evdeyiz, bebeklerimizi 6 ay sadece anne sütüyle beslememiz gerekiyor sütümüz de yeterliyse neden biberon alıyoruz yani hic kullanılmaması mümkün mü? Yedekte dursun diye mi aldık ilk 6 ay icin? Emzik ve biberondam dolayı meme reddi diye bişi öğrendim haberim yoktu ve gerildim. Meme emmemesi bizim için de onun için de üzücü olur. Yani ilk 6 ayı hiç biberonsuz geçiren var mıydı acaba? Anlamadım ya kdjkfd

Bebeginizin ilk yılında sizi neler bekleri satın aldım arada okuyorum güzel bi kitap. Büyük bi bölümü beni ilgilendirmiyor örneğin 2. Bebekle 1. Cocugun anlaşması vsvs o nedenle kitap kısaldı aslında kocaman olduguna bakmayın alın bence

Hic kullanilmamasi mumkun diyorlar. Benim hayalim sutumu arada sagip depo yapmak, gun icinde bir kac ogunu babasinin biberonla vermesi, onlarin da baginin guclenmesi icin. Tabi umarim meme reddi olmaz bu surecte. Simdilik bir iki biberon bulundurucam evde, surece gore de daha fazlasini alirim, gerekirse de biberon sterilizasyonu vs alirim diyorum.

Bunları bende merak ediyorum içimdekilere tercüman olmuş

Bir de bazen ilk uc gun sut gelmeyebiliyormus, ya da emzirmede sorun yasanabiliyormus vs. Acil durumlar icin evde mama bulundurulmasi iyi olabilir diyorlar. Bu sureci yasayan bir arkadasim meme reddini yasadi, gecis icin silikon meme uclarindan kullandi emzirirken, sonra bebis memeye geri dondu. Ama diger arkadasimda donemedi mesela, surekli olarak sagip biberonla verdi.

Biberondan ssarıl sarıl geldigi icin meme sıkıcı geliyormus. Hafif hafif az akıslı biberon bakmamız lazım ama insallah gerek kalmaz da sadece memeden veririz

Biberondan ssarıl sarıl geldigi icin meme sıkıcı geliyormus. Hafif hafif az akıslı biberon bakmamız lazım ama insallah gerek kalmaz da sadece memeden veririz
Bende biberon almasam mi simdilik diye dusunuyorum ama arkadaslar hakli sut gelmeme durumunda mama vermek icin biberon lazm olabilir. Emzik icinde kararsizim. Mesela benim yegenlerim asla emzik kabul etmediler. Emzigi verdigimiz an diliyle atiyordu disari. Ama insan hevesleniyor tabi

Hafif ve döndürmesi kolay diye avantajlı bulduk inş pişman olmayız çocuğu pek kavramıyor gibi

Benim doktorum da adım kadar eminim şekerin yok ama yaptır dedi. Sanırım bebeğin kilosu, suyu vs buralardan anlıyorlar bilemiyorum tabi. Ama hiç tahlil yaptırmamak da bilemedim güvenli mi

Benim kızlarım ne emzik ne biberonla birşey emdi ama eğer çalışan anneyssn mesela sütünü sagarsin bebeğe verirler ya da mesela bazıları sağıp gece biberona koyup aile bireylerinden biri yardımci olması adına anne uyurken mesela biberondan sütünü veriyor ama almayan çocuk biberondan da emmiyor ya da dışarı çıkınca da sagdigin sütu verebilirsin dışarıda ama bence süt sağma isi zahmetli çünkü zaten emziriyorsan tekrar sagmaya sütun kalmyabilir 3 ve 4. Ayda baya artıyor belki o zamanlar sagilabilir benim biberonlaar hep ek gıda döneminde su icmeye meyve suyu vermeye filan yaradı o kadar o yuzdne pahali almadım hiç.

Ben okudum biraz bişeyler çünkü hiçbir fikrim yok. Bence araştırma yapmak gerekiyor ilk defa anneysek çünkü çok çelişkili bilgiler var. Mesela anneme güvensem bebeğe su falan içirirdim o öyle biliyomuş, bunu da içgüdüsel olarak nasıl çözümleyelim örneğin xD.
Youtube'da osman gönülal reis var çocuk doktoru, o bi videosunda şey demişti çok mantıklı gelmişti: Çocuk bakımına dair bilgileri anne hamileyken öğrenmesi daha iyi çünkü çocuk doğduktan sonra lohusalık dönemi zorlu bi dönem ve burada yeni bilgi almaya müsait durumda olunmuyo o yüzden önceden öğrenilecekleri öğrenmeleri kolaylık sağlar tarzı bişeyler.
Ben bu annelik konusunda çok streslendiğimi farkettim çünkü en önemli ve üstad level ebeveynlik bence çocuğuna en güzel örneği teşkil etmek şeklinde. Ben evladıma nası şimdi ekran göstermiycem nası harika biri gibi davranıp ona güzel örnek olucam falan acayip imkansız geliyor bana. Bu konuda stres yapıyorum. Bunlara da bakmak kendine bi yol haritası çizmek lazım bodoslama gitmektense. Ama 5 yaşa daha çook var ilk bakılacak şey direkt yenidoğan bakımı ve ilk yıl yapılacak şeyler.
Okuyup beğendiğim bazı şeyler: Geliştiren anne baba olmak, 30 million words, whole-brain child, no drama discipline, on becoming baby wise, secrets of the baby whisperer (bunu hiç beğenmedim bikaç sayfa okuyup bıraktım)

Ben biberon almadım. Kişinin durumuna göre bu mevzu. İlk 6 ay anne sütü şart hiç erkenden ek gıdaya geçmek için acele etmeye gerek yok. Anne sütü illaki gelir gelmez olayı bilgisizlikten ve psikolojik diye düşünüyorum çünkü önceden bu muhabbet yokmuş. Bence şimdiden emzirme elle sağım vs videolardan öğrenmek gerek. Yine de sorun yaşanırsa doğru emzirme danışmanına gitmeli mama emzirmekten daha zor. Bebekle yanyana olunacaksa pompa işlerine girmeye hiç gerek yok bence çünkü biberon gibi o da külfet. Bebeğe illa mama verilecekse ilk etapta kaşık biberon önerildiğini görmüştüm bi de memenin üstünden ince tüplerle damlatmalı bi şey varmış adını bilmiyorum o daha mantıklı gibi emmeyi sağlamak içün.
Emzik zorunlu değil ben başlamıycam müptelası oluyomuş falan bi de yüzü pişik olan bi bebek görmüştüm o emziğin olduğu yerlerde. Ama çok ağlayıp sızlandığı ileriki aylarda da sakinleşmesini sağlıyo kolaylık vs diye önerenler de gördüm ama ben vermiycem yine de o da diş yapısını vs bozabiliyomuş çünkü.

Biberonla illa mama verilecek diye bir şey yok ki. Anne sütünü de sağıp vermek için kullanilabilir. Meme reddine sebep olur mu onu bilmiyorum ama bir tanıdığımıza gitmiştik bebek yaklaşık 3 aylikti mesela kız biz gelmeden sutunu sağmis biberona koymuş biz rahat rahat otururken babası da biberonla bebeği beslemisti anne de hiç bebek emzirmem Lazım felan diye strese girmemişti. Bu durum çok hoşuma gitmişti açıkçası. Belki ilk aylar biberon Lazım olmasa bile sonraki aylar anne için kolaylık olabilir kalabalık ortamlarda vs.

Bende bıberon alanlardanım,bazen sütümü sağıp biberonla veririm bazen sütün yetmedıgı durumlarda mama+süt seklınde gıderım vs vs dıye.bazen gece esime bebısı verebılmek içinde tabiki.sütü sagar koyarım oda içirir.meme reddı olmaması için özel bıberon baslıkları var,onlarda alabılırsınız mınıkkende anne sütü kaşığı var onu alabılırsınız.emzıkte aldım ki umarım emer,huzurluca uyur,onuda agız yapısına uygun şekilde seçtim,artık yol ne gösterirse o şekilde devam

kendisini ailecek takip ederiz ve çok severdik. yeğenim yoğun bakıma alınınca hemen online randevu oluşturduk. Kısa ama içi rahatlatan konuşma yaptı. Çözüm tedavi önerisi vs yapmadı. Sonra 1 hafta mı 10 gün mü ne içinde wp üzerinden soru sorma hakkımız vardı istediğimiz gibi. Çocuğun değerler düştü antibiyotik başlandı vs yazdık dönmedi görüp. Ertesi gün yine yazdık yine dönmedi. Eee ne de olsa 2500 tl yi 20 dklık görüşme öncesi almıştı. Hayal kırıklığı kendisi. Adını görünce tüylerim diken diken oldu yine.

osman mı bu? kötü insanlara prim vermeyelim söylediğin için sağol

Ben işe dönünce evde süt bırakmak için biberon almak istemiştim Bir de kızlar sütlerimiz belki o kadar bol gelicek ki Fazlasını sağmak onu da saklamak istiyicez gibi düşünelim Manifest budur. Hani mastit falan olmamak için sanırım sağıyorlar O durumda da çıkan sütleri biberonla vermek gerekmiyecek mi Ben hiç mamayı düşünmemiştim aslında alırken Ama gerekirse o amaçl da kullanılır artık Olmadı ileride su içmesi için kullanırım dedim İndirimde diye aldım zaten çünkü eşimi biliyorum acil lazım olduğunda gidip o alır ve kim bilir ne alır ne kadara alır ona bırakmak istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…