2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben işe dönünce evde süt bırakmak için biberon almak istemiştim Bir de kızlar sütlerimiz belki o kadar bol gelicek ki Fazlasını sağmak onu da saklamak istiyicez gibi düşünelim 🤩 Manifest budur. Hani mastit falan olmamak için sanırım sağıyorlar O durumda da çıkan sütleri biberonla vermek gerekmiyecek mi Ben hiç mamayı düşünmemiştim aslında alırken Ama gerekirse o amaçl da kullanılır artık Olmadı ileride su içmesi için kullanırım dedim İndirimde diye aldım zaten çünkü eşimi biliyorum acil lazım olduğunda gidip o alır ve kim bilir ne alır ne kadara alır ona bırakmak istemedim 😄
Ben de drbrowns aldim indirimden ama insallah kullanmaya gerek kalmaz bol bol süt yapıcı şeyler yicem

Ben okudum biraz bişeyler çünkü hiçbir fikrim yok. Bence araştırma yapmak gerekiyor ilk defa anneysek çünkü çok çelişkili bilgiler var. Mesela anneme güvensem bebeğe su falan içirirdim o öyle biliyomuş, bunu da içgüdüsel olarak nasıl çözümleyelim örneğin xD.
Youtube'da osman gönülal reis var çocuk doktoru, o bi videosunda şey demişti çok mantıklı gelmişti: Çocuk bakımına dair bilgileri anne hamileyken öğrenmesi daha iyi çünkü çocuk doğduktan sonra lohusalık dönemi zorlu bi dönem ve burada yeni bilgi almaya müsait durumda olunmuyo o yüzden önceden öğrenilecekleri öğrenmeleri kolaylık sağlar tarzı bişeyler.
Ben bu annelik konusunda çok streslendiğimi farkettim çünkü en önemli ve üstad level ebeveynlik bence çocuğuna en güzel örneği teşkil etmek şeklinde. Ben evladıma nası şimdi ekran göstermiycem nası harika biri gibi davranıp ona güzel örnek olucam falan acayip imkansız geliyor bana. Bu konuda stres yapıyorum. Bunlara da bakmak kendine bi yol haritası çizmek lazım bodoslama gitmektense. Ama 5 yaşa daha çook var ilk bakılacak şey direkt yenidoğan bakımı ve ilk yıl yapılacak şeyler.
Okuyup beğendiğim bazı şeyler: Geliştiren anne baba olmak, 30 million words, whole-brain child, no drama discipline, on becoming baby wise, secrets of the baby whisperer (bunu hiç beğenmedim bikaç sayfa okuyup bıraktım)
Teşekkürler canım doğru diyorsun izleyip beğendiğin video kanal bir şey olursa yine paylaşır mısın ? Kitaplara da bakıcam şimdi onları araştırıyorum hemen

Ben işe dönünce evde süt bırakmak için biberon almak istemiştim Bir de kızlar sütlerimiz belki o kadar bol gelicek ki Fazlasını sağmak onu da saklamak istiyicez gibi düşünelim 🤩 Manifest budur. Hani mastit falan olmamak için sanırım sağıyorlar O durumda da çıkan sütleri biberonla vermek gerekmiyecek mi Ben hiç mamayı düşünmemiştim aslında alırken Ama gerekirse o amaçl da kullanılır artık Olmadı ileride su içmesi için kullanırım dedim İndirimde diye aldım zaten çünkü eşimi biliyorum acil lazım olduğunda gidip o alır ve kim bilir ne alır ne kadara alır ona bırakmak istemedim 😄
Ya ben de sağıp gece kocama kitlemeyi düşünüyorum 🤣🤣🤣 aynen ben de baya ucuza aldım. Eşim gidip kazıklanır kesin

Ya ben de sağıp gece kocama kitlemeyi düşünüyorum 🤣🤣🤣 aynen ben de baya ucuza aldım. Eşim gidip kazıklanır kesin
Evet gece de iteleyebiliriz doğru 😝Ben alt değiştirmeleri sen benden çok güzel yaparsın kesin diye şimdiden başladım çalışmalara 😝🤪

Tuvalet kapısının önüne yer yatağı sereceğim az kaldı.
Bu ne kardeşim😂
Zabahaaaaa kadar buradayız resmen zabahaaaa kadar😅😅😅
Ben alıştım artık gece en az 6 7 kez bazen bir saat içinde defalarca gittiğimi biliyorum birde benim için vahim olan kizlarla uyuyrum bensiz uyumuyorlar her kalktığımda gacur gucur yatak sesine uyaniyorlar zaten yuvarlanarak iniyorum daha kolay oluyor😀

Kizlar bi sey sorucam diyelim ki (insallah) sütümüz bolca var, saglikliyiz ve evdeyiz, bebeklerimizi 6 ay sadece anne sütüyle beslememiz gerekiyor sütümüz de yeterliyse neden biberon alıyoruz yani hic kullanılmaması mümkün mü? Yedekte dursun diye mi aldık ilk 6 ay icin? Emzik ve biberondam dolayı meme reddi diye bişi öğrendim haberim yoktu ve gerildim. Meme emmemesi bizim için de onun için de üzücü olur. Yani ilk 6 ayı hiç biberonsuz geçiren var mıydı acaba? Anlamadım ya kdjkfd
Ben hemen hemen biberon hiç kullanmadım kızımda ilk 6 ay. Ne olur ne olmaz diye alınıyor. Ama mesela bazen süt sağıp biberonla da başkası verebiliyor o açıdan gerekli bence.

Evet canım kendisi. Zaten muhtemelen yardımcısı bakıyordur iletiyordur mesajları. O da iletmemiş olabilir. Ama ondan deva beklerken çok hayal kırıklığı oldu
Kızlar bu bahsettiğiniz osman cocuk doktoru instagramda cok ünlü olan mı? Sivasta büyük bi yeri var benim yiğenim hastalanmıstı hastanede falan yatmıstı. Sonra bu doktor cok iyi randevu alalım dedik. Asistanı dolu yer yok dedi sonra aradı birisi iptal etti gelirseniz diye. Götürdüler cocuk nefes alamıyor ciğerleri dolu hırıltısı var. Cocuğun tüm vücudunu afedersiniz pipisine kadar kontrol etmis ve sonuc ne biliyor musunuz? Cocuğun canı antibiyotik cekiyor hicbir şeyi yok. Vücudu ilaca alısmıs o yüzden iğne antibiyotik istiyor bu duruma geliyor birşey kullanmasına gerek yok demis göndermis. Mecbur cocuk daha kötü olunca devlete götürdüler ilacı serumu yapıldıda düzeldi çok şükür

Günaydın kıslar 🌸 tuvalet seansları bitmiyor gerçekten 🤦🏻‍♀️

Biberon konusuna bende değineyim bir büyük bir küçük almıştım ne olur ne olmaz diye bir de sağma makinesinin vardı tabi ki önermiyorlar meme reddinden dolayı ama inanın hiç bir şey belli olmuyor mesel benim sütüm hemen gelmediği için apar topar eşimi eczaneye mama almaya gönderdiler ve doğum çantamızda biberon yanımızdaydı mama ve meme destekli gitmek zorunda kaldık süt gelmiştir diye mamayı bıraktık alışmasın biberona diye gelmiyormuş sarılık oldu yüksek derecede doktor yine mama başlattı mesela bunlar bizim öngöremediğimiz şeyler isterseniz o an da alınabilir tabi ama o an insanın elinin altında olması da rahatlık oluyor her şeyi geçtim 6 ay sadece meme de ben düşünemiyorum hiç mi nefes alamıcaz o dönem o kadar boğuluyorsunuz ki dışarı çıkıp market gezmek bir hava almak bile iyi geliyor şarıl şarıl akan uçlardan değil de yavaş akımlı uçlardan alıp arada bebeği birine vermek bizi de biraz olsun rahatlatır tabi bebeklerimiz her şeyden önemli ama biraz da kendimizi düşünelim motive olalım ki bebeğimize karşı daha ılımlı olabilelim bu süreçte destek almak önemli 🌸

Kızlar bebişin hareketlerini bazı günler çok net hissediyorum hatta dışardan bile görünecek şekilde, bazı günler ise daha derinden geliyor hareketleri; bu normal di mi?
Benimki dışardan hissedilen seviyede değil ama bende bazen zar zor hissediyorum bazen resmen pıt pıt diye hissediyorum pozisyonu ile alakalıdır bence. Bi de ben bazen karnıma doğru değil de arka tarafa doğru hissediyorum sizede de oluyo mu

Back
X