- 18 Temmuz 2023
- 1.205
- 2.998
- 63
- 37
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #25.641
Cm olarak ısrarla söylemedi canım, yeterince uzun dedi ama daha önceki ölçümlerde 30-33 olduğunu hatırlıyorumServikal ızunluğun kaç cm çıktı
Çok üzüldüm. İsteyerek olan gebeliklerde bile insanın canına tak ettiği nokta oluyor ki, hazır değilken hiç düşünmezken bedenen yaşanan zorluğun yanında psikolojik olarak da eklenen zorluk çok yıpratıcı.İsteyerek olmadı bu gebeliğim zaten o yüzden onun depresyonu da üzerime sinmiş durumda . Böyle kendimin bişrylere ihtiyacı varken birininde bana ihtiyacı olduğunu hissetmek çok ruhumu daraltıyor psikolojik destek almak istiyorum artık gerçekten
35 +5 canımkaçıncı haftadaydınız acaba
Sabahtan akşama kadar sadece kaç tane depend kullanırız hatırlayabiliyor musun ilkinden ben kaç tane kullandım hafırlayamadım üç tane koydum çokmu az oldu acaba ilkinde yatmadım hastanede ikindin çıkmıştıkKendime göre hazırlamıştım bir liste. Fikir olur size de
Doğum çantasına bebek için konulacaklar:
• 3 adet alt-üst takım
• 3 adet zıbın
• 3 çift çorap
• 2 adet yelek (örgü ve penye)
• 3 adet şapka,
• 3 çift eldiven
• 2 adet battaniye (yün ve penye)
• Beşik içine sermek için örtü
• 3-4 adet yumuşak ağız mendili
• Yeni doğan bebek bezi (15 adet)
• Temizleme pamuğu ve su kabı ya da ıslak mendil
• Alt açma örtüsü
• Kirli torbası
• Ana kucağı (hastaneden çıkış için)
Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi:
• Gecelik ve pijama takımı
• Emzirme sütyeni
• Emzirme atleti
• 2-3 adet külot, depend, uzun ped
• 1 adet sabahlık ya da şal
• Meme ucu kremi
• Çorap
• Patik
• Terlik
• Emzirme örtüsü
• Yüz havlusu
• Şarj aleti
• Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, tarak, nemlendirici krem)
Anladım doğumu başlatan açıklıkmı servikal uzunlukmu anlayamadım ben bir türlüCm olarak ısrarla söylemedi canım, yeterince uzun dedi ama daha önceki ölçümlerde 30-33 olduğunu hatırlıyorum
Canım sancıların arttıkça servikal uzunluk azalıyor ve bebeğin yolu daralıyor, benim Dr servikal uzunluğu fazla bulduğu için doğuma daha var dedi, sancı olsa bu kadar rahat konuşamazdıAnladım doğumu başlatan açıklıkmı servikal uzunlukmu anlayamadım ben bir türlü
Benimkide çok uzundı ya ondan merak etmiştim
Ailecek mi ordasınızKızlar ben devlet hastanesinde düşündüğüm için doğumu bugün ebelerle konuştum, beni doğumhaneye götürdüler, sancı odasını falan da gezdirdiler. İçim kanaat etti gerçekten. Ben Bitlis’te yaşıyorum, buradaki hastane imkanları çok kısıtlı, ama güven vermesi benim için çok önemliydi. Maalesef odalar 2 kişilk, imkanları çok dar, hastaneye gittiğinizde kafanızdaki soru işaretlerini mutlaka sorun derim
Ben de onu hatırlayamadım. Zaten ilk doğumumda küçük almışım bilmeden, giyemediğim için yanlarından kesmiştik ped gibi kullanmıştım. 1 gece yatmıştım. Bunda paketi koydum valize, yer vardı. Ama uzun ped de aldım her ihtimale karşı. Sezeryan olacağım için belki karnımı rahatsız eder lastiği.Sabahtan akşama kadar sadece kaç tane depend kullanırız hatırlayabiliyor musun ilkinden ben kaç tane kullandım hafırlayamadım üç tane koydum çokmu az oldu acaba ilkinde yatmadım hastanede ikindin çıkmıştık
Günümüz sizinle aynı benim goguslerde hiçbir şey yok çok korkuyorum ya sütüm gelmezse diyeKızlar bu arada benim göğüslerim çok sızlıyor birkaç gündür. Dayanamadım biraz sıktım. Bir damla süt geldi.Doğumu tetiklemesin diye bıraktım hemen. Yavrumun sütü inmeye başlamış çok duygulandım.
Bende küçük bir şehirde oturuyorum sadece 2 özel hastane var burda ikisi de bana güven vermedi ve devlette doğum yapmaya karar verdim beni de gezdirdiler, odalar kişiye özel ve kaldığın odada doğum yapıyorsun hiç yer değiştirme durumu olmuyor bana ozellerden daha konforlu geldiKızlar ben devlet hastanesinde düşündüğüm için doğumu bugün ebelerle konuştum, beni doğumhaneye götürdüler, sancı odasını falan da gezdirdiler. İçim kanaat etti gerçekten. Ben Bitlis’te yaşıyorum, buradaki hastane imkanları çok kısıtlı, ama güven vermesi benim için çok önemliydi. Maalesef odalar 2 kişilk, imkanları çok dar, hastaneye gittiğinizde kafanızdaki soru işaretlerini mutlaka sorun derim
Ay nolur ben böyle yazdım diye kendinizi kötü hissetmeyin. İlk hamileliğimde hastanede doğumdan sonra bile azıcık geldi benim sütüm. O da kolostrum zaten. Sonra çocuk emdikçe geldi süt. Günden güne arttı sütüm. Hiç korkmayın, Allahın izniyle doğumla beraber gelecektir.Günümüz sizinle aynı benim goguslerde hiçbir şey yok çok korkuyorum ya sütüm gelmezse diye
Doğunca bir saatlik uykuyu da arayacağızGece mesaimiz başlasın. Bu vücut 4 saatlik uyku ile nasıl duruyor anlamıyorum ahahjsjsk
Canım ben ilk 500 mg Aksef kullandım sonra 1000 mg augemntin kullandım sonra hastaneye yatış yaptığımda damardan vurmuşlardı sabah akşam. Bol bol antibiyotik almak zorunda kaldım. Ama bir şey olmadı bence enfeksiyon daha riskli. Yine de doktoruna danış tabiSelam kızlar. Bu aylarda antibiyotik kullanan oldu mu? Bir haftadır diş ağrısıyla mücadele ediyorum ve 2 gündür apse yaptı malesef. Bugün diş doktoruma gittim tamamen gebelikle alakalı olduğunu söyledi ama ilaç yazmadı. Sabah kendi doktoruma danışcam. Antibiyotik yazılır mı merak ettim. Dayanılmaz olmaya başladı çünkü artık
Yok canım kimsemiz yok burda biz atamayla geldik, doğuma anneler gelecek öyle böyle idare edeceğiz mecburen. Yakın şehirlerdeki hastanelere baksanız nasıl olur?Ailecek mi ordasınız
Bizde siirtte yaşıyoruz ama ne devlet hastanesine ne özeline güvenemedim devleti üst üste insanlar dolu ailedenkimsede yok diye memlekete geldik
Batman en yakın var ama oda uzak kalıyor annemin yanına geldim bende burdaki doktorumla devam ediyorum memnunda kalmıştık hem ama hep evimde doğum yapmak istemişimdirYok canım kimsemiz yok burda biz atamayla geldik, doğuma anneler gelecek öyle böyle idare edeceğiz mecburen. Yakın şehirlerdeki hastanelere baksanız nasıl olur?
Yeaaa kıyamamDoğunca bir saatlik uykuyu da arayacağızilk oğlum hiç uyumazdı hiç sıfır ilk 6 ay falan hatırlıyorum sabah güneş doğardı 6 daha uyanık olurdu Allahım nolur 5 dakika uyusun ben de 5 dakika uyuyayım razıyım diye dua ederdim şimdi Allahım nolur şimdi ikinci uyusun o da öyle olmasın diye dua ediyorum bence Rabbim bizi hazırlıyor son aylar alıştırıyor
Biberonla ilgili bilgim yokEki Görüntüle 3540902 Kızlar hiç kullanmadım daha ama rengi böyle olmuş sorun olur mu ya. Birde hastane çantası için kaç tane depend koydunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?