• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kızlar uçuk çıktı ya:( başıma ilk kez geliyor ve çok korkuyorum
Öpmeylen ve temasla bulaşıyor. Maske ile bulaşmaz korkma canım. Eczaneden oklovir al hemen kuruyor ama tabi emzirirken kullanılır mı bilmiyorum. Sıcak tahta kaşık basmak da kurutuyor.

Kızlar benim doğum iznim yarın bitiyor bebeği bırakabileceğim biri de yok rapor almak istiyorum 10 gün kadar, nasıl ve nereden alabilirim sizce?

Kızlar bugünlerde yavruların gündüz uykuları nasıl? Benimkinin gündüz uykuları artmaya başladı, acaba diyorum farklı bir şey mi var, uyandıktan sonra 1-1.5 saat sonra tekrar mama yiyince hoopp bayılıyor gözler.. sanki bu aralar kendilerini daha mı toprladılar nedir? Sizde durumlar nasıl?
Dorduncu ay atagindan bildiriyorum, keyfini cikartin. Max 40 dakika uyuyor gunduz, delirmek uzereyim. Aksam sekizde rutinleri yapip yatiriyorum, ya da yapamadan kendisi bagirip uyut beni diyor, ve hoppp 40 dakika sonra uyaniyor. Nap saniyor sekizi ve 11 civari (+-30 dakika) asil uykusuna yatiyor ama uzun uyumuyor maalesef. Mahvoldum ya. İlk cocugu olmayan anneler nasil yaptiniz uyku egitimini bi akil verin

Bir de emerek uyutuyorum ben. Uykuya dalamadikca o kadar sinirleniyor ki hincini memeden cikartiyor, cigniyor resmen meme ucumu, arada sıkıstiriyor falan. Uyku egitimi alan var mi aranizda, onerebilecegi birisi olan ?

Kış daha bitmedi diyebilirim daha elektrikli yanıyor gece gündüz gerçekten bu taraflar baya soğuk, üç beş ev var komşularım la dillerimiz farklı türkçe pek bilmiyorlar bilen iki üç kişi,
kimseye minnet te etme huyum yok pek kültürlerimiz falanda bambaşka bide benim kiler küçük olduğu için hep sütün az bunlar gelişmemiş küçücük kalmışlar bakamamışsın diyorlar
Ayyy canım Allah yardımcın olsun, seni çok iyi anlıyorum.. ben de ilk atandığımda Türkçe bilmeyenle nasıl iletişim kuracağım diye çok korkuyordum hatta öğretmenler odasında bazı hocalar bana demişti Türkçe bilmeyen veliler olabilir, bi görüşelim onlarla diye.. kaç yıl daha burda olacaksınız ?
Ben evdeydim, ana kucağını wc'nin önüne koydum durmuyordu o anda, benim bağırsaklar da error veriyordu. Anam ne sefillik yaşadım 😅
Aboooo 🥹🥹🥹
Kızlar bugün eşimin ailesinin yanına uğradık. Ailesi babannesi ve babası, kv rahmetli. Dün de uğramıştık zaten bizim ailelee aynı mahallede yaşıyor. Dün babannesi bebeğimin elini tuttu mıncırdı ben de dedim ki, babaanne elini ağzına sokuyor ellememeye çalışıyorus elini. Ayy bugün bi tirpler, benim elimde bk mu var demeler. Ya zaten sorunlu değişik bir kadın terör estiriyor herkese. Millet kv'den çeker ben babanneden 😂 kp geldi o an. Diyor ki aman oğlum elleme bizden mikrop bulaşırmış. 😅en sonunda ayar oldum, herkese söylüyoruz kimse alınmıyor, babam da zaten biliyor ellemiyor, bizimkiler de dikkat ediyor, kusıra bakma çocuğumun sağlığı önemli dedim. Yemin ederim kadından tiksinti geldi. Eşimin babanneai diye saygı duyuyoeum ama hakikat şu ki, kimse sırd yaşı büyük diye saygıyı hak etmez. Saygı kazanılır.
Kız bırak elleme hepsi ishal olsun 😂😂😂
Bende yıkadım bebıtoyu saat 6 gıbı ve uyudu😄gece naneyı yedım ben artık 1 de falan uyandıgında bıdahada yatmaz😄ya kızlar ben banyoda ısıtıcı acıyordum hala bugun cok terledı bebek banyodan sonra,heralde artık acmama zamanı gelmıs.evın ıcı sıcak ama banyo bı tık serın oluyo dıye acıyım dedım,sıcak su sıcsk ortam buram buram terledı cocouk uzerını degıstıkten sonra
Biz suyun ayarını 37’de sabitledik, duşa önceden birimiz girip banyoyu ısıtıyor, çıkarken tabureye oturup kucakta 5 dk yıkıyoruz. Odayı 10 dk önceden elektrikli ısıtıcıyla ısıtıp giyindikten sonra kapatıyoruz.. kız Allah’ın doğusu bile bayağı ısındı, yüksek rakımlı yerler olmasına rağmen batı sıcaklığı var artık.. ben zaten uzun zamandır tek kat giydiriyorum, çünkü onların kalp atımı dk’da 120-160 ve kalp çok hızlı kan pompalıyor bu yüzden de vücut ısıları çabuk yükseliyor. Sırtına bakıyorum sürekli, terlememesi benim için kafi 🥰
Kızlar benim doğum iznim yarın bitiyor bebeği bırakabileceğim biri de yok rapor almak istiyorum 10 gün kadar, nasıl ve nereden alabilirim sizce?
Devletten pek vermiyor canım dr’lar benim bildiğim ama tanıdık bir Dr varsa yardımcı olabilir belki, ya da doğum sonrası olduğu için belki kolaylık sağlayabilirler ondan da emin değilim 🤨 ben de onu düşünüyorum bir hafta sonra da benimki bitecek 🥹🥹🥹

Bende de cikmisti, cocuk uyurken ilac suruyordum, uyanikken de hep maskeyleydim. Cok gecmis olsun
Ben de günde 5 kere krem sürüyorum kabuğumsu görünüm olmuş o minik keseler düzleşmiş. Ben de doktorla görüştüm emzirirken bakımlarını yaparken maske takarsın dedi. Öpmezsin, elini sık yıkarsın dedi. Elim su da hep vallah. Sağol canımmm
Öpmeylen ve temasla bulaşıyor. Maske ile bulaşmaz korkma canım. Eczaneden oklovir al hemen kuruyor ama tabi emzirirken kullanılır mı bilmiyorum. Sıcak tahta kaşık basmak da kurutuyor.
Sürüyorum krem sağol canımm

Uykudan uyandığı ve mutlu olduğu tek saat 😂😂 o kadar sevimli olmasına ne gerek var bu saatte yaa 🥹🥹 bunu gün içinde yapsa yer bitiririm herhalde, şu an uyku sersemiyim ona rağmen oynuyorum 😂😂😂
Oyy yerim onu 😍 evet ya uyku sersemi ayrı bir tatlı oluyolar benimde yiyesim geliyor gerçekten. Gece konusmayın, göz teması kurmayın diyorlar ama çok zor 😄

Kızlar sizin bebelerde 4 6 arası yatağında kickbox yapıyor mu 😄😄😄 6 da zaten bir açıyor gözlerini çipil çipil sevimli sevimli deliriyorum 🥰🌺
Aynısı benimde 4-6 aradı sabaşıyor yatakta artık 6 da uyanıyoruz biz de şuan hala yatmadı mızırdanıyor uykusu var yatmıyor deliriyorum 😢

Kızlar sizin bebelerde 4 6 arası yatağında kickbox yapıyor mu 😄😄😄 6 da zaten bir açıyor gözlerini çipil çipil sevimli sevimli deliriyorum 🥰🌺
Normalde öyle ama fonları cektim ortaya bugün öyle olmadı ndndjss ama 4.30 gibi uyutuyordum geri emzirip yatağa bırakınca bi 5-10 dk tepindi elini emcukleyip bir şeyler konuşuyordu ben de o sıra uyumuşum o da uyumuş sjdbsjhdjdj işe yaradi gibi duruyor bakalım gorcem hep mi böyle denk mi geldi diye

Aile hekimine bir sor , benim doktorum 10 gün , 10 gün veririm demişti, benimde 16 haziranda bitiyor iznim seminere gitsem mi yoksa rapor mu alsam bilemedim , ben eylülde de kalan raporlarımı 10 gün 10 gün almak istiyorum , bir ay bile alabilsem kar , sonrasında 2. Döneme kadar ücretsiz izn almak istiyorum , maddi olarak çok zorlanıncaz ama en azından yaşına yaklaşsın bakan kişiye de daha kolay olur diye düşünüyorum ,bakalım zman ne gçatwrevek

Kizlar gunaydin. Oglumun parmaginin ucu bu sekilde kizarmis ve şişmiş. Tirnagina törpü yapiorum tirnak makasi kullanmiyorum. Neden oldu boyle acaba😒 bide ne sürsem gecerki bilen varmi kizlar

Eklentiler

• 1000032151.webp
    1000032151.webp
    17 KB · Görüntüleme: 30

Aynısı benimde 4-6 aradı sabaşıyor yatakta artık 6 da uyanıyoruz biz de şuan hala yatmadı mızırdanıyor uykusu var yatmıyor deliriyorum 😢
Demek ki bu sıpaların hepsi aynı 😂😂

Aile hekimine bir sor , benim doktorum 10 gün , 10 gün veririm demişti, benimde 16 haziranda bitiyor iznim seminere gitsem mi yoksa rapor mu alsam bilemedim , ben eylülde de kalan raporlarımı 10 gün 10 gün almak istiyorum , bir ay bile alabilsem kar , sonrasında 2. Döneme kadar ücretsiz izn almak istiyorum , maddi olarak çok zorlanıncaz ama en azından yaşına yaklaşsın bakan kişiye de daha kolay olur diye düşünüyorum ,bakalım zman ne gçatwrevek
Kalan rapor dediğin nedir canım? Benim de gönlüm hiç elvermiyor okula başlamaya, daha çok küçükler yaa

Kizlar gunaydin. Oglumun parmaginin ucu bu sekilde kizarmis ve şişmiş. Tirnagina törpü yapiorum tirnak makasi kullanmiyorum. Neden oldu boyle acaba😒 bide ne sürsem gecerki bilen varmi kizlar
ayy canım geçmiş olsun, hiçbir şey sürülmez de şimdi elleri hep ağızlarında 🥹🥹🥹 benimkinin tırnaklarını babası kesiyor, iki elinde de başparmağının etini kesmiş, nasıl kanadı 🥹🥹 sonra baktım eme eme geçirmiş. Yarayı 😂😂

Back
X