• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Belki de sürekli bize bunun sanki bizim elimizde olan bişey olduğunu söyledikleri için içimizdeki sesler durmuyor ... Hani kafaya takma şunu ye bol bol emzir gibi,,, insan bilmeyince gerçekten öyle zannediyor ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadım 2 yıl emzirdim ve iki yıl boyunca da şakır şakırdı sütüm , o zman ben de kendimle ilgili sanıyordum bunu , ben sık emzirdim diye sütüm bol oldu sanıyordum ki ne damla ne vitamin hiçbişey kullanmadım , hatta mama verenler için yeterince uğraşıp çaba göstermemeişlerdir diye düşünüyordum , ki Allah ikinci çocuğumda gösterdi ki bu benim başarım değilmiş , bunda neler neler yaptım neler ama sadece anne sütüyle ilerleyecek kadar sütüm çoğalmadı demek ki benim elimde değilmiş bu olmayınca olmuyormuş , çıktım bütün emzirmeyle ilgili gruplardan , genelde akşama doğru sütüm azalıyor ve bende stres oluyordu bu emmeden sonra bebeğim ağlayacak mı yine mi mama vericem vermesem mi diye ,,,, dedim ki akşamları net mama verip yatırıcam ki bebeğim sakin uyusun , şimdi en azından akşam huzursuzlanınca tamam mama vermeliyim diyorum kabullendim ve daha huzurluyum ,
Olsun canım benim, anne sütü de alıyor işte daha ne yapalım ki, benim uğraşlarımı normal bir insan yapsaydı anne değilken memeden süt gelir, anneyken süt fışkırırdı herhalde 😂😂😂 ama gel gör ki bende normal sütün üstüne 10 ml koy 🥹🥹eşim diyor ki alması gerektiğinin üstüne hiç çıkmıyor, 60 vereceksen 65 asla olmuyor. Azalıyor mu artık sağmadığım için de bilmiyorum, sertlik ve yumru hissetttiğim zaman ova ova sağıyorum, çıkan da tek öğün oluyor genelde, artık memeden alsın istiyorum çünkü, o da olmazsa sanki hiçbir bağım olmayacak gibi hissediyorum 🥹🥹
Ben de 5 gibi uyandim geri uyudum bebiş beşikte takiliyordu sanırım uyumuş şimdi sesine uyandım gözler faltaşı gibi açık bir takim mıçma işlemleri xjxnndnjjd bu mıçma saatini (bunu yazarken saat 7ye geliyodu hala uyanık sagolsun djdbjdjd)

Güno aaaa doğumdan sonra yemedim hiç niyetleniyodum hep kaldi öyle djjdjdjd deneyeyim bi ara

Bu arada benim bebe de onceden 12 de uyanmazdi artık akşama kadar uyumadığı zaman en son yatmadn önce emzirirken sütüm az kalıyor diye iki memeyi de veriyorum ona rağmen 12 ye acıkmış olarak uyanıyor.... Zaten 12 ye uyanmasa 3 gibi kalkıyordu sjjdjdnd üzücü bir durum benim için bozuldu sanki ama düzelir illa zaten 6 aya kadar bir düzen beklemiyordum sjbdjejdjee
Canım gün gün midelerinin kapasiteleri de arttığı için daha fazla acıkıyorlar, ben 90 ml veriyordum baktım sanki doymuyor 120 yaptım iki gündür. Uyanmaları da o yüzden aslında 🌹
Bende dun bol yesıllık ve bol eksıkı taze yaprak sarma yedım ve cacık,bebek tum gece kıvrana kıvrana agladı,hala öyle kucagımda,aman dıyım yemeyın cocugun karnı şiddetli agrıyor yazık
Ekşi asitli olduğu evet rahatsız eder, sarmayı da ben normal zamanda abarttığım zaman bile ishal olurum, onun da rahatsızlanması çok normal. Kakası da yeşilse tamam işte doğrudan yenilenlerle ilgili 🥹
Benimki sondayı kabul etmedi, biberonla gidiyoruz bu da ayrı bir üzüntü konusu 🤦🏻‍♀️ doktorumuz hesaplıyor besinin yarısı anne sütü yarısı mamaymış. Oh buna da şükür diyorum. Bebeğim 1 saat memede kalmak isterse 1 saat tutuyorum. O kadar ki herkes bırak emzirme artık diyor. Emdikçe çoğalır belki diyorum. Sonuç değişmiyor.
Aslinda ilk 10 gün iyiydi hiç sarılık bile olmadı. Küçük doğdu 2660 gramdı.
Mamayı vermek değil de mama veriyorum diye memeyi bırakması ihtimalini kaldıramıyorum sanırım.
Sen nasıl istersen öyle devam et, çevrendekilere de kulak asma hiç, çok biliyorlar çocuk profesörleri 😂😂😂 benim yarı yarıyı geçtim üçte biri bile değildir herhalde sütüm 🥹 psikolojimi bozmamak için sağmıyorum artık, zaten sağınca süt bitiyor, bu sefer de memeden süt gelmediği için bağırıyor ve memeyi reddediyor, o zaman da kendi topuğuma sıkmış gibi hissediyorum meme reddi konusunda 🥹🥹🥹
Anneme geçen gün ağlamaklı bir şekilde söyledim. Bebegim sütten kesilecek galiba, yetmiyor dedim. Bağırdı çağırdı. El kadar bebek nasıl sütten kesersin diyor.
Okumuş etmiş kadın bir de. Anlattım anlamadı. Ben kesmek istiyormuşum. Maddi manevi elimden ne geliyorsa yaptım sütüm artsın diye. Hatta hayatta hiçbir şeyi bu kadar istememiştim belki de . Taktım kafaya . Ama yok olmuyor . Bunun bebeğime bir faydası yok. Gerektiği kadar mamasını vermeliyim biliyorum, veriyorum ama verdikçe de üzülüyorum 🥹
İnsanın anası bile bazen uzak kalıyor gerçekten, o zaman da diyorum ki beni annem anlamıyor ki elalem anlasın 🥹🥹🥹 emzir kızım emzir diyip duruyor 😂😂😂

Kızlar geçen yazdım ya bu bıngıldakla ilgili konuyu, takıntı oldu bende dayanamadım dün gittim sağlık ocağına dr’a sordum, normal hiçbir şey yok dedi, bıngıldağı da açık dedi, çok güzel anlattı. Bıngıldağın erken kapanması bazen fazla d vitamini ya da güneş almasıyla ilgili dedi. İçim rahatladı. Yavruma üzülüyorum minik keltoşum benim gibi takıntılı bir anaya sahip 🥹🥹🥹

Biz bugün iki günlüğüne bir şehir dışı yapmayı düşünüyoruz bakalım, oto koltuğu aldım internetten, gideceğimiz yol ortalama 4-5 saat kadar, bakalım bize yol nasıl geçecek? Çünkü bir de yazın tatil düşünüyoruz Antalya’ya, şimdilik onun provası olacak.. koltukta minicik kaldı minik keltoşummm 😂😂😂

Kızlar böyle bir şeye denk geldim ne kadar doğru bilmiyorum tabi

Eklentiler

• IMG_2540.webp
    IMG_2540.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 16
Hemen hemen aynı herhalde bebeler. Benimki nadiren 4 saat uyur genelde hep bir beslenme molası veriyoruz. Sabah 5'ten sonra bebekleriniz hep mi uyanık? Gündüz uykularınız nasıl?
Gündüz hiç belli olmuyor uzun süredir mesela sabah 5-6 dan sonra uyanır yatmazdı 9-10 gibi uyurdu bu sabah mamayı fazla içti ondan mı acaba 8 de uyudu 10 da uyandı bende şaşırdım genelde öğleden sonra uyurdu saat başı uyanırdı ama akşam a kadar uyur uyanıktı bugün değişik gidiyoruz bakalım

Gündüz hiç belli olmuyor uzun süredir mesela sabah 5-6 dan sonra uyanır yatmazdı 9-10 gibi uyurdu bu sabah mamayı fazla içti ondan mı acaba 8 de uyudu 10 da uyandı bende şaşırdım genelde öğleden sonra uyurdu saat başı uyanırdı ama akşam a kadar uyur uyanıktı bugün değişik gidiyoruz bakalım
Aynı demek ki ya gündüz de öyle uzun uzun uykusu yok bizimkinin de. Kısa aralıklı hep.

Bir de emerek uyutuyorum ben. Uykuya dalamadikca o kadar sinirleniyor ki hincini memeden cikartiyor, cigniyor resmen meme ucumu, arada sıkıstiriyor falan. Uyku egitimi alan var mi aranizda, onerebilecegi birisi olan ?
Uyku eğitimi tartışmalı bir konu araştırdın mı canım?

Biz bugün iki günlüğüne bir şehir dışı yapmayı düşünüyoruz bakalım, oto koltuğu aldım internetten, gideceğimiz yol ortalama 4-5 saat kadar, bakalım bize yol nasıl geçecek? Çünkü bir de yazın tatil düşünüyoruz Antalya’ya, şimdilik onun provası olacak.. koltukta minicik kaldı minik keltoşummm 😂😂😂
Nasıl oto koltuk rahat mı? Biz de Ağustos'ta gideceğiz 10 saatlik yol Ankara-muğla. Puset mi mantıklı oto koltuk mu acaba o zamana 5-6 aylık oluyor

KIzlar sizin bebeklerde siz yanindan kalkip gidince agliyormu? Benimki bir suredir boyle. Odaya dönünce aglamasi bitiyor. Ya bunun icin erken degilmi daha 3 aylik degil. Odadan ciktigim an direk agliyor😭

Nasıl oto koltuk rahat mı? Biz de Ağustos'ta gideceğiz 10 saatlik yol Ankara-muğla. Puset mi mantıklı oto koltuk mu acaba o zamana 5-6 aylık oluyor
Bence oto koltuğu çünkü daha yüksek çocuk daha yukarda olduğu için etrafı görüp oyalanabilir , tabi en önemlisi yolculuğu sevmesi , ilk oğlum araba yolculuğunu severdi , arabaya binince uyurdu hep, 2 aylıktan itibaren uzun yollara çıktık hep .. Ama şuanki şimdilik sevmiyor gibi araba da kucakta olmak istiyor .. İnşallah alışır bayramda bizde yakın şehirlere gidelim diyoruz bakalım başımıza neler gelecek🫣

Back
X