Ben de 2 martta yaptım canım, henüz ben de olmadım ama biz hiç ilişki yaşamadık, bence henüz erken ve normal
Geçen gün canım musakka çekti ayıptır söylemesi, sabah başladım akşam yemeğine ancak yetişti

O sırada mamayla beslenen bizim bebeler

Canım yazdım buraya defalarca, çok zorlandım ama vazgeçmedim, hortumla emziğin kıyısından ağzına mama veriyorum, o kadar sinirlerimi bozmuştu ki emziği bebeğimin annesi gibi görüyordum.. önceleri kızım hortumu ağzında hissettiğinde öğürüp tepki veriyordu ama şimdi ağlarken bile hortumu hissettiğinde pavlovun köpeği gibi biliyor ki mama gelecek hemen susuyor

bu bizim elimizde olan ve bizim istediğimiz bir şey değil, annelik bebeğe verdiğin sütle orantılı değil.. yine şükürler olsun ki az da olsa memeden gelen bir süt var, hiç gelmeyenleri düşününce buna da şükür diyorum. Memeden gelen son süt damlasına kadar devam edeceğim böyle, ne zaman kesildi o zaman biberona dönerim. Artı bebeğimin mamayla da olsa büyüdüğünü görüyorum, hacimsel olarak genişlediğini görüyorum, aç bırakacak değiliz ya, sana şu kadarını söyleyebilirim ki ben durumu kabullendikten sonra stresim azaldı ve sütüm yine gelmeye devam etti. Hayatı ne kendime ne bebeğime zehir etmeyeceğim, ne yapalım yavrularımızın anne sütünden yana nasipleri bu kadarmış.. biz onlar için en iyisini düşünürüz, ben 3 aylıkken bırakmışım memeyi, annemgil beni köyde inek sütüyle beslemişler

bak gelmişim bugünlere.. artık mamalar eskisi gibi değil, anne sütüne çok yakın ve besleyici.. sen de stresinden arınmaya çalış, bu bizim bebelere yaptığımız en büyük kötülük oluyor gerçekten.. kendinle dövüşme, yenemezsin