• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kızlar size bir soru ben kayınvalidem ile altlı üstlü yaşıyorum bı gorumcem var bekar 32 yaşında teyzesinin kızı geldi genç bı kız 25 yaşında gezmeye gelmiş onlarda kalıyor iki gün aldı akşam Cat kapı aldı geldi bize ev karman corman 3 cocukli bir evi düşünün artık bende eşime kızdım bir msj yazmak zormuydu hoş o kadar surede biseyde yapamazdim zaten ben çok kızdım eşime bişey olmaz diyorda ayıp yani sizce fesatligindan mi yapmıştır sadece çaya geleceğiz dese o bile yeterliydi ben çok ayipladim
Fesatlığından yapmasa bile 32 yasında birinin bunu düşünebiliyor olması lazımdı. O yüzden siz kızmakta çok haklısınız

Üzüntünü çok iyi anlıyorum , aynı şeyleri yaşadım , olmadı , şuan bebeğime yeri geldiğinde mama veriyorum ve kendi kendime hep şunu söylüyorum , bebeğimi aç bırakmayacağım , ve mama verdikten sonra huzur bulan keyiflenen bebeğimi görünce vicdanımı susturuyorum ve şükrediyorum acıkrığında ek takviye yapabilecek imkanım var diye ... İnan 2 yıl sonra bunları hatırlamayacağız ve bu kadar üzüldüğümüz için pişman olacağız , önemli olan bebeğimizin mutluluğu
En azından memede sakinleşiyor diyorum kendime. Hiç emziremeyen anneler var diyorum. Yeterli gelemesem de bu duyguyu tattım diyorum, elimden geleni yaptım diyorum ama bence artık ego mu yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Farkında olmadan diğerleri nasıl yapabiliyor da bende niye az diye mi tribe giriyorum ki ? Çünkü dediğiniz gibi çok şükür her imkanımız var bebeklerimiz doyuyor... Neyin derdi bu ? Olan 2 damla sütü de düşüne düşüne keseceğim bu gidişle 🤦🏻‍♀️

Olsun ben anladim seni jshdjsbjdjd

Hadi gözün aydin gazan mübarek olsun bacım ağrı gelirse bilgilendir bizi skdndjdjjd

Valla sormasalar ben de unutmuştum gebelikle birlikte hepsini silmişim sanki hiç yasamamışım gibiydi skdbjsjdjdjd
1. Günden bildiriyorum aprı yok, yoğunlukta yok 🤣

Kızlar ya ben 19 martta doğum yaptım hâlâ adet olmadım normal mi acaba. İhtimal yok ama çok korkuyorum ya hamileysem diye 😂 çünkü kızım sürpriz olmuştu bize 😂
Ben de 2 martta yaptım canım, henüz ben de olmadım ama biz hiç ilişki yaşamadık, bence henüz erken ve normal
Çok zorluyor her on dklik uykuda bir ihtiyacımı görüyorum tuvalete gittim ilk on dk da ikincide yumurta hasladim Üçüncüde anca yedim sjsjsj durum vahim ins geçicidir 🤲
Geçen gün canım musakka çekti ayıptır söylemesi, sabah başladım akşam yemeğine ancak yetişti 😂😂😂
Elimde kullanmayacağım paketi açılmış 2 çeşit mama vardı. Uraza dokunduğu için bırakmıştım o markayı. Geçen annemlere giderken götürdüm. 3 aylık bir köpek sahiplenmişler, bahçede duruyor. Buna verdim anaa nasıl yedi bir görseniz 😂 şimdi annem her gün 3 ölçek veriyormuş tadımlık. Bugün diyor ki annem, bu iyice yaramaz oldu alıyor vitaminleri tabi 😅 bitince ne yapçak bakalım 😂😂
O sırada mamayla beslenen bizim bebeler 😂😂😂
Gerçekten canım çok sıkkın... Bebeğim çok iştahlı hiç memeden ayrılmıyor yavrum ilk günden beri.
Güya emzirdikçe süt artarmış. Bebeğim büyüdü süt falan artmadı, yetmiyor işte.
Emzirme danışmanlığı aldım. Bebeğimin memeyi tutmakla ilgili hiçbir sorunu yok . Sorun benim. Sütüm az. Tamam az ile idare etsin mama veririm. Öcü değil ya bu mama ?
Ama içim huzursuz. Yetememe duygusu mu bu , ego mu , benim derdim ne doyuyor işte . Hayır yok anne sütü . Çok da sevdim emzirmeyi. Bebeğimi güzel güzel izlemeyi, beslemeyi.
Ama yok işte. Ne tabletler ne takviyeler kullandım. Son çare motis e başladım. Evde 4 tane pompa var . Hamileyken arkadaşlarım söylemişti. Bir memeden emerken diğer memeden akanları toplarsın diye. 2 memeyi topla 40 50 CC ancak çıkıyor .
Bazen Quinnn Quinnn in yazdıklarına denk geliyorum. Ne kadar da ben diyorum. Çok üzgünüm.
Canım yazdım buraya defalarca, çok zorlandım ama vazgeçmedim, hortumla emziğin kıyısından ağzına mama veriyorum, o kadar sinirlerimi bozmuştu ki emziği bebeğimin annesi gibi görüyordum.. önceleri kızım hortumu ağzında hissettiğinde öğürüp tepki veriyordu ama şimdi ağlarken bile hortumu hissettiğinde pavlovun köpeği gibi biliyor ki mama gelecek hemen susuyor 😂😂😂 bu bizim elimizde olan ve bizim istediğimiz bir şey değil, annelik bebeğe verdiğin sütle orantılı değil.. yine şükürler olsun ki az da olsa memeden gelen bir süt var, hiç gelmeyenleri düşününce buna da şükür diyorum. Memeden gelen son süt damlasına kadar devam edeceğim böyle, ne zaman kesildi o zaman biberona dönerim. Artı bebeğimin mamayla da olsa büyüdüğünü görüyorum, hacimsel olarak genişlediğini görüyorum, aç bırakacak değiliz ya, sana şu kadarını söyleyebilirim ki ben durumu kabullendikten sonra stresim azaldı ve sütüm yine gelmeye devam etti. Hayatı ne kendime ne bebeğime zehir etmeyeceğim, ne yapalım yavrularımızın anne sütünden yana nasipleri bu kadarmış.. biz onlar için en iyisini düşünürüz, ben 3 aylıkken bırakmışım memeyi, annemgil beni köyde inek sütüyle beslemişler 😂😂😂 bak gelmişim bugünlere.. artık mamalar eskisi gibi değil, anne sütüne çok yakın ve besleyici.. sen de stresinden arınmaya çalış, bu bizim bebelere yaptığımız en büyük kötülük oluyor gerçekten.. kendinle dövüşme, yenemezsin 🥰🥰🥰
Benim bebiş uyumamaya ant içmiş :( asla uyumuyor konulup duruyor ayakta gezersem susuyor yoksa ağlıyor derdi ne çözemedim :(
Atak haftası olabilir mi canım

En azından memede sakinleşiyor diyorum kendime. Hiç emziremeyen anneler var diyorum. Yeterli gelemesem de bu duyguyu tattım diyorum, elimden geleni yaptım diyorum ama bence artık ego mu yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Farkında olmadan diğerleri nasıl yapabiliyor da bende niye az diye mi tribe giriyorum ki ? Çünkü dediğiniz gibi çok şükür her imkanımız var bebeklerimiz doyuyor... Neyin derdi bu ? Olan 2 damla sütü de düşüne düşüne keseceğim bu gidişle 🤦🏻‍♀️
Belki de sürekli bize bunun sanki bizim elimizde olan bişey olduğunu söyledikleri için içimizdeki sesler durmuyor ... Hani kafaya takma şunu ye bol bol emzir gibi,,, insan bilmeyince gerçekten öyle zannediyor ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadım 2 yıl emzirdim ve iki yıl boyunca da şakır şakırdı sütüm , o zman ben de kendimle ilgili sanıyordum bunu , ben sık emzirdim diye sütüm bol oldu sanıyordum ki ne damla ne vitamin hiçbişey kullanmadım , hatta mama verenler için yeterince uğraşıp çaba göstermemeişlerdir diye düşünüyordum , ki Allah ikinci çocuğumda gösterdi ki bu benim başarım değilmiş , bunda neler neler yaptım neler ama sadece anne sütüyle ilerleyecek kadar sütüm çoğalmadı demek ki benim elimde değilmiş bu olmayınca olmuyormuş , çıktım bütün emzirmeyle ilgili gruplardan , genelde akşama doğru sütüm azalıyor ve bende stres oluyordu bu emmeden sonra bebeğim ağlayacak mı yine mi mama vericem vermesem mi diye ,,,, dedim ki akşamları net mama verip yatırıcam ki bebeğim sakin uyusun , şimdi en azından akşam huzursuzlanınca tamam mama vermeliyim diyorum kabullendim ve daha huzurluyum ,

Günaydın bacılar 🌹🌹🌹
Yenilmesi yasak kara listenin 1. Sırasında taze soğan var 🥹🥹🥹 sabaha kadar uyumadı.. bu da bana ders olsun 🥹🥹🥹
Bir de süt yapar derler .Ay bilmiyorum gaz yapan şeyler yiyince uyuyor yemeyince uyumuyor bazen .Anlamadım ben de o yüzden gönlümden geçeni yiyorum,zaten hep yiyorum.Hamileyken zayıftım şimdi ohooo 🥹nasıl vereceğim bu kiloyu canım sıkılıyor
benimki akşam 8 - 9 gibi uyuyor, gece acıkınca 12.00 gibi uyanıyor, doyur yatır 2.30 tekrar, doyur yatır tekrar ve 5’ten sonra daha ayaktayız 🥹🥹🥹

5’te uyanmışım ,uyumak istiyorum 🥹🥲
Ben de 5 gibi uyandim geri uyudum bebiş beşikte takiliyordu sanırım uyumuş şimdi sesine uyandım gözler faltaşı gibi açık bir takim mıçma işlemleri xjxnndnjjd bu mıçma saatini (bunu yazarken saat 7ye geliyodu hala uyanık sagolsun djdbjdjd)

Günaydın bacılar 🌹🌹🌹
Yenilmesi yasak kara listenin 1. Sırasında taze soğan var 🥹🥹🥹 sabaha kadar uyumadı.. bu da bana ders olsun 🥹🥹🥹
Güno aaaa doğumdan sonra yemedim hiç niyetleniyodum hep kaldi öyle djjdjdjd deneyeyim bi ara

Bu arada benim bebe de onceden 12 de uyanmazdi artık akşama kadar uyumadığı zaman en son yatmadn önce emzirirken sütüm az kalıyor diye iki memeyi de veriyorum ona rağmen 12 ye acıkmış olarak uyanıyor.... Zaten 12 ye uyanmasa 3 gibi kalkıyordu sjjdjdnd üzücü bir durum benim için bozuldu sanki ama düzelir illa zaten 6 aya kadar bir düzen beklemiyordum sjbdjejdjee

Günaydın bacılar 🌹🌹🌹
Bende dun bol yesıllık ve bol eksıkı taze yaprak sarma yedım ve cacık,bebek tum gece kıvrana kıvrana agladı,hala öyle kucagımda,aman dıyım yemeyın cocugun karnı şiddetli agrıyor yazık

benimki akşam 8 - 9 gibi uyuyor, gece acıkınca 12.00 gibi uyanıyor, doyur yatır 2.30 tekrar, doyur yatır tekrar ve 5’ten sonra daha ayaktayız 🥹🥹🥹

Bizim de benzer durumumuz

Benimde akşam 8-9 gibi yatıyor aynısı gece sadece daha sık uyanıyor 1 buçuk 3 buçuk 5 buçuk sonra ayaktayız
Hemen hemen aynı herhalde bebeler. Benimki nadiren 4 saat uyur genelde hep bir beslenme molası veriyoruz. Sabah 5'ten sonra bebekleriniz hep mi uyanık? Gündüz uykularınız nasıl?

Ben de 2 martta yaptım canım, henüz ben de olmadım ama biz hiç ilişki yaşamadık, bence henüz erken ve normal

Geçen gün canım musakka çekti ayıptır söylemesi, sabah başladım akşam yemeğine ancak yetişti 😂😂😂

O sırada mamayla beslenen bizim bebeler 😂😂😂

Canım yazdım buraya defalarca, çok zorlandım ama vazgeçmedim, hortumla emziğin kıyısından ağzına mama veriyorum, o kadar sinirlerimi bozmuştu ki emziği bebeğimin annesi gibi görüyordum.. önceleri kızım hortumu ağzında hissettiğinde öğürüp tepki veriyordu ama şimdi ağlarken bile hortumu hissettiğinde pavlovun köpeği gibi biliyor ki mama gelecek hemen susuyor 😂😂😂 bu bizim elimizde olan ve bizim istediğimiz bir şey değil, annelik bebeğe verdiğin sütle orantılı değil.. yine şükürler olsun ki az da olsa memeden gelen bir süt var, hiç gelmeyenleri düşününce buna da şükür diyorum. Memeden gelen son süt damlasına kadar devam edeceğim böyle, ne zaman kesildi o zaman biberona dönerim. Artı bebeğimin mamayla da olsa büyüdüğünü görüyorum, hacimsel olarak genişlediğini görüyorum, aç bırakacak değiliz ya, sana şu kadarını söyleyebilirim ki ben durumu kabullendikten sonra stresim azaldı ve sütüm yine gelmeye devam etti. Hayatı ne kendime ne bebeğime zehir etmeyeceğim, ne yapalım yavrularımızın anne sütünden yana nasipleri bu kadarmış.. biz onlar için en iyisini düşünürüz, ben 3 aylıkken bırakmışım memeyi, annemgil beni köyde inek sütüyle beslemişler 😂😂😂 bak gelmişim bugünlere.. artık mamalar eskisi gibi değil, anne sütüne çok yakın ve besleyici.. sen de stresinden arınmaya çalış, bu bizim bebelere yaptığımız en büyük kötülük oluyor gerçekten.. kendinle dövüşme, yenemezsin 🥰🥰🥰
Benimki sondayı kabul etmedi, biberonla gidiyoruz bu da ayrı bir üzüntü konusu 🤦🏻‍♀️ doktorumuz hesaplıyor besinin yarısı anne sütü yarısı mamaymış. Oh buna da şükür diyorum. Bebeğim 1 saat memede kalmak isterse 1 saat tutuyorum. O kadar ki herkes bırak emzirme artık diyor. Emdikçe çoğalır belki diyorum. Sonuç değişmiyor.
Aslinda ilk 10 gün iyiydi hiç sarılık bile olmadı. Küçük doğdu 2660 gramdı.
Mamayı vermek değil de mama veriyorum diye memeyi bırakması ihtimalini kaldıramıyorum sanırım.

Belki de sürekli bize bunun sanki bizim elimizde olan bişey olduğunu söyledikleri için içimizdeki sesler durmuyor ... Hani kafaya takma şunu ye bol bol emzir gibi,,, insan bilmeyince gerçekten öyle zannediyor ilk oğlumda hiç sıkıntı yaşamadım 2 yıl emzirdim ve iki yıl boyunca da şakır şakırdı sütüm , o zman ben de kendimle ilgili sanıyordum bunu , ben sık emzirdim diye sütüm bol oldu sanıyordum ki ne damla ne vitamin hiçbişey kullanmadım , hatta mama verenler için yeterince uğraşıp çaba göstermemeişlerdir diye düşünüyordum , ki Allah ikinci çocuğumda gösterdi ki bu benim başarım değilmiş , bunda neler neler yaptım neler ama sadece anne sütüyle ilerleyecek kadar sütüm çoğalmadı demek ki benim elimde değilmiş bu olmayınca olmuyormuş , çıktım bütün emzirmeyle ilgili gruplardan , genelde akşama doğru sütüm azalıyor ve bende stres oluyordu bu emmeden sonra bebeğim ağlayacak mı yine mi mama vericem vermesem mi diye ,,,, dedim ki akşamları net mama verip yatırıcam ki bebeğim sakin uyusun , şimdi en azından akşam huzursuzlanınca tamam mama vermeliyim diyorum kabullendim ve daha huzurluyum ,
Anneme geçen gün ağlamaklı bir şekilde söyledim. Bebegim sütten kesilecek galiba, yetmiyor dedim. Bağırdı çağırdı. El kadar bebek nasıl sütten kesersin diyor.
Okumuş etmiş kadın bir de. Anlattım anlamadı. Ben kesmek istiyormuşum. Maddi manevi elimden ne geliyorsa yaptım sütüm artsın diye. Hatta hayatta hiçbir şeyi bu kadar istememiştim belki de . Taktım kafaya . Ama yok olmuyor . Bunun bebeğime bir faydası yok. Gerektiği kadar mamasını vermeliyim biliyorum, veriyorum ama verdikçe de üzülüyorum 🥹

Anneme geçen gün ağlamaklı bir şekilde söyledim. Bebegim sütten kesilecek galiba, yetmiyor dedim. Bağırdı çağırdı. El kadar bebek nasıl sütten kesersin diyor.
Okumuş etmiş kadın bir de. Anlattım anlamadı. Ben kesmek istiyormuşum. Maddi manevi elimden ne geliyorsa yaptım sütüm artsın diye. Hatta hayatta hiçbir şeyi bu kadar istememiştim belki de . Taktım kafaya . Ama yok olmuyor . Bunun bebeğime bir faydası yok. Gerektiği kadar mamasını vermeliyim biliyorum, veriyorum ama verdikçe de üzülüyorum 🥹
Bu emzirme mevzusunu nisan grubunda da konuştuk. Olmayınca olmuyor yani. Bizim de beslenmenin anca üçte birinde sütümü alıyor gerisi mama. Bir de büyüdükçe hiç yetmemeye başladı. 3 saatte bir 40 ml çıkıyor. Çocuk 2 saatte bir de 60 - 120 ml arası içiyor. Artmayan süt artmıyor yani. Anneler canlarımız ama her konuda da kale almamak lazım. Memelerim yara içinde kalıp emzirmeyi bıraktığımda da annem surat asmıştı bayağı. Keyfimizden yaptığımızı düşünüyorlar öyle ilginç bir özellikleri var😂 zamanla alışır, sen kafana takma konuşsun dursun. Hee hee deyip geç.

Back
X