• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
benim bebeğim de geceleri sürekli haykırarak ağlıyor ya emip sakinliyor ya da poposuna falan vurarak geri dalıyor. ben de açlıktan olabilir diye düşündüm 3 öğüne çıkarıcam ek gıdasını 7 aylık olmak üzere zaten akşam uykusundan sonra uyanınca bi tur da irmikli vs bi tok tutan mama tariflerinden deniycem bakalım ne olucak
Benim oglumda oyle. Geceleri cok uyanan bir bebekte dogdugundan beri. Şu son 1 aydir uyanmalari 2 katina cikti. Bagirarak uyaniyor sadece emzirirsem geri daliyor. Actir diye dusunduk gece mama verdik. Normalde gunduzleri veriodum mama. Ama gece vermeyide denedik ise yaramadi. Tamamen meme istedigi icin uyaniyor bizimki

Canım aynısı bizde de var. Şuan şeffaf burun akıntısı ve kuru öksürük kaldı inşallah tamamen geçecek. Yaptıklarımı yazıyorum aslında çok da yapılabilecek birşey yok ama yazayım hemen
Bolca emzir meme mama su her neyse sıvı alımı önemli
Burun hep açık olacak sık sık temizle uyumadan önce kesinlikle temizle
Emzik biberon başlıklarını sık sık kaynattım aynı mikrobu tekrar tekrar almasın diye düşünerek
Buhar makinesini çalıştırdım içine nane yağı koydum bi kaç damla
Klimayı hiç açmadım
Biz ek gıdaya tadımla değil direkt çorbalarla başlamıştık zaten o yüzden çorbalarına sarımsak soğan ekledim hep sarımsak doğal antibiyotikmiş ya faydası olur diye düşündüm
Bu şekilde kuzum. Ateş oldu mu?
Çok sağol canım ben de çorbasına sarımsak koyayım bari. Ateş yok şükür de öksürük burun akıntısı çok açıyoruz sürekli baya azaldı

Canım bizim de böyle başlamıştı acile gittik ilaç verdi. Sonra doktoruna gittik 3 gün sonra. hep ciğerleri dolmuş nebulizatör ile hava verdim ilaçlı. 15 günde anca toparladı. Başta serum fizyolojik hava versek ciğerleri dolmayacaktı.
Bizim doktor da şimdi boğazda ciğere inmesin diye ilaç veriyorum dedi o rahatlattı da çabuk geçsin istemiştim biraz sürecek Allah şifa versin bebeklerimize😇

Acliktan olduğunu düşünmüyorum ben ya tesadüf olamaz hepimizin bu ay bozuldu düzgün olan uykular ndndjdnd diş ve aşırı derecede cevreye bakıyorlar her şeyi görüyorlar ilgileri de arttı onlar da zorluyordur, dönüyorlar emeklemeye çalışıyorlar vs hepsi bir arada fazla geliyor bence. Ve değişik bir aglama ile uyanıyor mesela açlık ağlaması değil evet meme verince sakinlesio geri uyuyor ama mümkün değil açlıktan olması Ağrı yapıyor bence bebelere
Ben de öyle düşünüyorum , ama yine de acaba mı diyorum , nebilim sütüm azaldı , mamayı da kestim ek gıdayı da tadımlık veriyorum , henüz miktar olarak çok artırmadım .. İnşallah bu da geçici bir süreçtir

Ben de öyle düşünüyorum , ama yine de acaba mı diyorum , nebilim sütüm azaldı , mamayı da kestim ek gıdayı da tadımlık veriyorum , henüz miktar olarak çok artırmadım .. İnşallah bu da geçici bir süreçtir
İnşallah ya cidden sıkıntı bibde biz de uykuyu alamiyoruz yipraniyoruz gündüz bakma şeklim gece uykum güzelse daha güzel oluyor mesela daha şevkle eglenerek geciriyoruz günü ama ruh gibi olunca bebislere de bir şey yapamiyoruz fazla.. geçsin lütfen:((

Pankek nasıl verdiniz yiyebiliyor mu
Eline vermedim. Kuşa verir gibi parça parça verdim çok hoşuna gitti. Yutamaz sanıyordum ama yedi sorun olmadı. Hatta şeftali labne yumurta karıştırmıştım pankeki batırıp verdim öyle yemeyi sevdi.

Dene dene benimki epey sevdi artık haftada bir hamsi 😀
Oy maşallah siz pankek hamsi ne güzel ilerlemişsiniz. Benimki tadımlara başladığımdan beri bi ilerleme yok çok az cay kaşığının ucuyla bir kaç tane ya yer ya tükürüyor 😞 ne denediysem hemde patates, havuç, kabak yoğurt meyveleri bile. Anlamadım gitti. Doktor corbalara başla hatta 3-4 öğün ver dedi bizimki daha doğru dürüst bir oğünü bile yemiyor napicam hicbir fikrim yok🥺 düzene girer mi yer mi acaba ne dersiniz

Oy maşallah siz pankek hamsi ne güzel ilerlemişsiniz. Benimki tadımlara başladığımdan beri bi ilerleme yok çok az cay kaşığının ucuyla bir kaç tane ya yer ya tükürüyor 😞 ne denediysem hemde patates, havuç, kabak yoğurt meyveleri bile. Anlamadım gitti. Doktor corbalara başla hatta 3-4 öğün ver dedi bizimki daha doğru dürüst bir oğünü bile yemiyor napicam hicbir fikrim yok🥺 düzene girer mi yer mi acaba ne dersiniz
Girer hiç merak etme ben 5 ay bile dolmadan başladım tadımlara. İlk zamanlar öyleydi. Tükürürdü yemezdi boğuluyor gibi kusar gibi değişik hareketler yapardı. Sonra sürekli aynı anda biz yerken oturttum sofraya öyle öyle biraz daha istekli oldu. Son 3-4 güne kadar da aynıydı. Şimdi daha çok alıştı. Tabiki tam anlamıyla öğün gibi yemiyor üç beş kaşık ancak ama rn azından ona isteği var. Mesela pankek yedi ama bir pankekin yarısıydı ancak. Yada sbaah yumurtayı tam bitirmiyor. Bi hamsiyi sevdi bir de pirzola sevdi bu iksiinde artık en fazla olur diye vermedim yoksa daha yerdi ama o da bize özendiğinden. O yüzden yanı anda yemek yemek çol etkili oluyor bence. Bir de özel puzzle tabak fln almıştım kendine özel şeylerle yemek istemiyor. bizim gibi bizim yediğimizden istiyor. Ben artık cam içini görebileceği çerez tabağında veriyorum diyelim üç kaşık aldı artık istemiyor zorlamıyorum biraz tabaktan yalıyor biraz oynuyor sonra da kaldırıyorum

Girer hiç merak etme ben 5 ay bile dolmadan başladım tadımlara. İlk zamanlar öyleydi. Tükürürdü yemezdi boğuluyor gibi kusar gibi değişik hareketler yapardı. Sonra sürekli aynı anda biz yerken oturttum sofraya öyle öyle biraz daha istekli oldu. Son 3-4 güne kadar da aynıydı. Şimdi daha çok alıştı. Tabiki tam anlamıyla öğün gibi yemiyor üç beş kaşık ancak ama rn azından ona isteği var. Mesela pankek yedi ama bir pankekin yarısıydı ancak. Yada sbaah yumurtayı tam bitirmiyor. Bi hamsiyi sevdi bir de pirzola sevdi bu iksiinde artık en fazla olur diye vermedim yoksa daha yerdi ama o da bize özendiğinden. O yüzden yanı anda yemek yemek çol etkili oluyor bence. Bir de özel puzzle tabak fln almıştım kendine özel şeylerle yemek istemiyor. bizim gibi bizim yediğimizden istiyor. Ben artık cam içini görebileceği çerez tabağında veriyorum diyelim üç kaşık aldı artık istemiyor zorlamıyorum biraz tabaktan yalıyor biraz oynuyor sonra da kaldırıyorum
Pankeki nasıl veriyorsun canım ezerek mi minikmparöalar halinde mi ? Ben cesaret edemiyorum ya

Pankeki nasıl veriyorsun canım ezerek mi minikmparöalar halinde mi ? Ben cesaret edemiyorum ya
Ezmedim tırnağımın yarısı kadar parçalar halinde verdim. Bir defa da tırnağkm kadra verdim onu çıkardı mesela fazla geldi tükürdü. Ben de korkuyordum ama beni kendi yönlendirdi öyle istiyordu ki vermek zorunda kaldım. Ekmek içi de verdim aynı şekilde

Ay ben de ekmek içi verdim parça parça yedi ekmeği çok seviyor alıp kemirmek istiyor cncmdnsmms veriyorum eline kemiriyor biraz yutamadığını çıkarıyor zaten ama pankek falan denemediö hiç çok boşladım ek gıdayı ya gün içinde hiç vermiyorum bazen :(

Düzene girer tabi ki🌸 kesinlikle sizi yemek yerken izlemeli. Çiğneme hareketini abartılı bi şekilde yapın. Lokmayı ağzınıza götürüşünüzü görsün. Onun öğününde sizde birşeyler yiyin. Birlikte yemek gerçekten çok etkili. Dilinin altına koymayı deneyin ve asla zorlamayın. Ne kadarlık sizin bebiş

Ay ben de ekmek içi verdim parça parça yedi ekmeği çok seviyor alıp kemirmek istiyor cncmdnsmms veriyorum eline kemiriyor biraz yutamadığını çıkarıyor zaten ama pankek falan denemediö hiç çok boşladım ek gıdayı ya gün içinde hiç vermiyorum bazen :(
Ben de akşam öğününü vermedim ya geç kaldım birazdan uyur dedim 2,5 saat sonra uyudu yavrum evladım 🤣

Evet bebişler genel olarak ekmeği çok seviyor sanırım ben de ekmek içini yumurtaya batırıp yediriyorum kaşıktan yemektense daha çok hoşuna gidiyor 😊

Back
X