- Konu Sahibi elektroforez
-
- #49.741
Evet onuda denedim salladım pış pışladım yalancı emzik yok asla susmuyo ağlaması bile değişiyoHer uyandığında da meme vermeyin diyorlar bilmiyorum ne kadar doğru. Bu sefer emzik gibi kullanıp alışkanlıktan uyanıyorlarmış. Uyumayan çocuk zor. Diş ağrısı baya bölüyor uykuları. İnşallah çabuk düzene girer de bari gece dinlenirsin
Bu arada canım yazdıklarında sonuna kadar haklısın ama ben de diyorum ki keşke annemin sağlığı yerinde olsaydı gezip tozsaydı da beni tek bıraksadıhayatınızı normal şekilde yaşayabilmeye ne zaman başladınız kızlar?
ben hala banyo yapmaya evi temizlemeye falan vakit bulamıyorum. 10 günden fazladır banyo yapmadım koltukaltlarımda yaralar oluştu banyoda küf oluşmuş onarılması gereken kırık dökük yerler birikti mutfakta kelebek çıktı kuru gıdaların sığdırabildiğim bi kısmını buzdolabına koydum ama hepsini koyamadım ve kelebeklenen yerleri temizleyemedim.
tüm günüm emzir bez değiştir- giydir- soydur- mama hazırla- oyna- yedir- bebeği temizle- üstünü temizle- burnunu temizle- giydir- bulaşığını yıka- mamaya batmış çamaşırını yıka- yemek pişir- bebek salla sonsuz döngüsünde geçiyor. 3 öğüne geçtiğimden beri bebeği dışarı çıkaramıyorum çünkü o işe harcadığım vakti de yemek yapmaya harcamam gerekiyor. bütün bunları yaparken bebeği ya park yatağa ya yürütece hapsediyorum. yerde bırakırsam 2 dk sonra düşüp pat diye kafasını vurup ağlamaya başlıyo. o acı çekiyo sıkılıyo yalnız kalıyo ben de ne kadar iğrenç ve beceriksiz bir anneyim diye vicdan azabı çekiyorum. anneme de aşşşşırı kızıyorum gelip yardım etmediği için. doğurduktan sonra 2 hafta yanımda full durdu sonra kademeli olarak yardımını sonlandırdı. ona hiçbi zaman ev işi ya da bebeğin işlerini yaptırmadım sadece ben işlere koşarken bebeği kucağında gezdirip bıdı bıdı konuştu. o 2 haftanın sonunda eve dönmeden önce ben uzun süredir hiç böyle dinlenmemiştim demişti. kim bilir aklından neler geçiriyo da artık gelmiyo. kendini tamamen önemsiz gereksiz işlere vermiş durumda. tüm gün tv karşısında yatardı şimdi sürekli bozuk kırık bişeyleri onarıp aktarmaya kendisini verdi. işim var falan diye kendi vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyo anlamıyorum. her gün istisnasız onu watsaptan arayıp torununu gösteriyorum ve her gün yaşadığım zorlukları anlatıyorum. çok zorlanıyorum işim bitik diyorum enerjisiz durduğum için "yorgun görünüyosun zaten diyo". çok işim var diyince bana "kolay gelsin" diyor. bi defa yardıma ihtiyacın var mı geleyim mi demiyor. aylarca şehir dışına çıkıp boş işlerle uğraştı ve yanıma gelmedi. döndüğünden beri yanıma bikaç haftada bir 2-3 saatliğine geliyor ama asla tek gelmiyor yanında benden hizmet bekleyen bi misafirle geliyo. acayip sinirliyim ona ve aklından ne geçiyo da bana yardım etmiyo anlamıyorum. belki o da benim gibi yetersiz bi anne olduğunu kabullendi.
Normal şekilde yaşamıyorum xnxnndd olduğu yerde devam ediyor kısır döngü.. düzenli yaptığım tek şey çamaşır yıkanıyor ve banyo temizleniyor o da İpek için bi de ipeğin odası temizleniyor. Bulaşık dağ oluyor 3 gün böyle 4. Gün temizliyorum 5. Gün başlıyor yine dağ olmaya falan. Kendim duşa eşim gelince giriyorum gece genelde veya evdeyse ipeği ona bırakıp giriyorum tekken zor. Evin dağınıklığı bir türlü bitmiyor ki zaman ayirıp kendime bakayım... Zor yani desteksiz olmaktan hep malesef.. annen için bir şey diyemiyorum benim annem şehir dışında zaten işe gidiyor falan doğumdan sonra iki günlüğüne geldi 2 hafta sonrasi yani, kv zaten boş vakti de olsa kendine gezmeye harcıyorhayatınızı normal şekilde yaşayabilmeye ne zaman başladınız kızlar?
ben hala banyo yapmaya evi temizlemeye falan vakit bulamıyorum. 10 günden fazladır banyo yapmadım koltukaltlarımda yaralar oluştu banyoda küf oluşmuş onarılması gereken kırık dökük yerler birikti mutfakta kelebek çıktı kuru gıdaların sığdırabildiğim bi kısmını buzdolabına koydum ama hepsini koyamadım ve kelebeklenen yerleri temizleyemedim.
tüm günüm emzir bez değiştir- giydir- soydur- mama hazırla- oyna- yedir- bebeği temizle- üstünü temizle- burnunu temizle- giydir- bulaşığını yıka- mamaya batmış çamaşırını yıka- yemek pişir- bebek salla sonsuz döngüsünde geçiyor. 3 öğüne geçtiğimden beri bebeği dışarı çıkaramıyorum çünkü o işe harcadığım vakti de yemek yapmaya harcamam gerekiyor. bütün bunları yaparken bebeği ya park yatağa ya yürütece hapsediyorum. yerde bırakırsam 2 dk sonra düşüp pat diye kafasını vurup ağlamaya başlıyo. o acı çekiyo sıkılıyo yalnız kalıyo ben de ne kadar iğrenç ve beceriksiz bir anneyim diye vicdan azabı çekiyorum. anneme de aşşşşırı kızıyorum gelip yardım etmediği için. doğurduktan sonra 2 hafta yanımda full durdu sonra kademeli olarak yardımını sonlandırdı. ona hiçbi zaman ev işi ya da bebeğin işlerini yaptırmadım sadece ben işlere koşarken bebeği kucağında gezdirip bıdı bıdı konuştu. o 2 haftanın sonunda eve dönmeden önce ben uzun süredir hiç böyle dinlenmemiştim demişti. kim bilir aklından neler geçiriyo da artık gelmiyo. kendini tamamen önemsiz gereksiz işlere vermiş durumda. tüm gün tv karşısında yatardı şimdi sürekli bozuk kırık bişeyleri onarıp aktarmaya kendisini verdi. işim var falan diye kendi vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyo anlamıyorum. her gün istisnasız onu watsaptan arayıp torununu gösteriyorum ve her gün yaşadığım zorlukları anlatıyorum. çok zorlanıyorum işim bitik diyorum enerjisiz durduğum için "yorgun görünüyosun zaten diyo". çok işim var diyince bana "kolay gelsin" diyor. bi defa yardıma ihtiyacın var mı geleyim mi demiyor. aylarca şehir dışına çıkıp boş işlerle uğraştı ve yanıma gelmedi. döndüğünden beri yanıma bikaç haftada bir 2-3 saatliğine geliyor ama asla tek gelmiyor yanında benden hizmet bekleyen bi misafirle geliyo. acayip sinirliyim ona ve aklından ne geçiyo da bana yardım etmiyo anlamıyorum. belki o da benim gibi yetersiz bi anne olduğunu kabullendi.
Patavatsiz nerde ne söyleyeceğini bilmeyen insanlara gıcık oluyorum. Takılma o şuan isteyerek veya istemeyerek kınamış ve başına gelmeden de ölüp gitmez. Bakalım o zaman napacak... Rezil dusuncesiz insanlar yaAynısıni yazdım ve benim 3 çocuk var babaanne bizim üst katimizda en büyük olan 5 yaşında anasinifina gidiyor onu bırakıp gelene kadar tüm günüm bitiyor o arada çocukları üst kata birakiyorum ama bende senin gibi belki 15 gün oldu banyo yapmadım çocukların ucunu dün yıkadım ama bütün gün benimde koşuşturma şeklinde krizler şeklinde geçiyor ve dün duyduğum lafa ayrı ayar oldum bekar görümcem sen yokken ben çocukların peşinde her düştüğünü yediğini temizliyorum he yani ben mi pisim dedim çocuksuz biri düşün bunu diyor yok yani ben öyleyim çok titizim diyor iki oda kutu gibi evde 5, 3 ve 7 aylık bebek var düşünün artık gerisini Allah akıl fikir versin
Tencereye biraz su koyarak buğulama mi oluyo öyle başladım bi ara evde değildik kvlerde yedik o çoktan pisirmişti ayirmamis ama aşırı az yağla balik tavasiyla yaptığı için o zaman da vermiştim ama kendim yaparken falan haşlama gibi yapıyorumKızlar bebeklerinize hamsi nasıl pişirdiniz tadımlık vermek istiyorum tamda mevsimi
Benim doktor 7. Ayla birlikte balık verebilirsin demişti. O zamandan beri aklıma geldikçe veriyorun her hafta vermedik tabi ama max 2 haftada bir gibi oldu. Aşırı sakıncası yok bence her doktorun farklı düşünceleri var ben artık insta doktorlarını vs çok dinlemiyorum o yüzdenKızlar ya bi şey soracağım size. Ben bebeğime kendimiz yerken 1-2 sefer hamsi yedirdim. 3-4 kez de buharda pişirip somon yedirdim. Şimdi takip ettiğim bi doktor hesabı 9. Aydan itibaren balık verebilirsiniz yazmış acaba bi sakıncası olur mu? Benim gibi veren var mı ya da zararlı mı bilgisi olan var mı? Şimdi gördüm yazılanı bi korktum
Var ki yiyorum pis fakirler de saçını savur ve ortamdan ayrıl shbdhsbdjdndbd zorbalayan herkes zorbaladigi şeyi yaşasın başka diyecek bir şeyim yok pisliklerAyy gerçekten bayılıyolar zorbalamaya ama çok yiyiyorum ve kendimi durduramıyorum
Rutinlere karşı gelmeye doğmuş bence bizimkiler snxbbdxbbdbd diş işi düzelirse belki o zaman biraz daha normale dönerler ama kendimi o umuda sokup hüsran yasamak da istemiyorum wjdbhwbjdnSubat grubunun uyku gerilemesi bitmis, gece az uyanilmaya ve gunduz de 2 nape dusulmus, dusununce ben de subat anasiyim neden benim bebem 2 nap yaparken 3 nape cikartti uykusunu merak icindeyim
Disin duzelmesi demek 20 disin tamaminin cikmasi di mi djdjdjdj bir kac yilimiz var gbi onun icin. Bi arkadasimin bebelerin3 yasinda, hala gece uyaniyorlar yataga geliyorlar dediRutinlere karşı gelmeye doğmuş bence bizimkiler snxbbdxbbdbd diş işi düzelirse belki o zaman biraz daha normale dönerler ama kendimi o umuda sokup hüsran yasamak da istemiyorum wjdbhwbjdn
Canım benim. Ben de kocaman sarılıyorum sana. Zorlanan her bir anneye. Ve dediğin öyle doğru ki. Benim annem de senin annen de inşallah sağlıklı mutlu olurlar yine. Neden olmasın. Annem ameliyat olacak benim. Senin anneciğine de şifa diliyorum. Bizim apartmanda biri 4. Evre kanseri yendi. Doktorlar umut etmeyin demişti kızı perişan oldu midesi delindi sıkıntıdan. Ama atlattı annesi sağlığına kavuştu. Güzel haberi aldılar. Anneler babalar iyi olsun bizler de evlatlarımız da hep iyi sağlıklı olalımBu arada canım yazdıklarında sonuna kadar haklısın ama ben de diyorum ki keşke annemin sağlığı yerinde olsaydı gezip tozsaydı da beni tek bıraksadıo yüzden kendin içinde kızıp üzülüp stres yapma. Kendini üzme bak kaç ay geçti bile hepsi hallolacak azıcık zaman sadece
İnşallah, Allah hepsine sağlık versin. Benim rahmetli kayınvalidemin bir lafı vardı çok severim, herkes yerinde sağolsunCanım benim. Ben de kocaman sarılıyorum sana. Zorlanan her bir anneye. Ve dediğin öyle doğru ki. Benim annem de senin annen de inşallah sağlıklı mutlu olurlar yine. Neden olmasın. Annem ameliyat olacak benim. Senin anneciğine de şifa diliyorum. Bizim apartmanda biri 4. Evre kanseri yendi. Doktorlar umut etmeyin demişti kızı perişan oldu midesi delindi sıkıntıdan. Ama atlattı annesi sağlığına kavuştu. Güzel haberi aldılar. Anneler babalar iyi olsun bizler de evlatlarımız da hep iyi sağlıklı olalım
Biz buna uyku ilerlemesi diyoruz canımSubat grubunun uyku gerilemesi bitmis, gece az uyanilmaya ve gunduz de 2 nape dusulmus, dusununce ben de subat anasiyim neden benim bebem 2 nap yaparken 3 nape cikartti uykusunu merak icindeyim
Omuzundaki kıkırdak erimiş kemikler birbirine sürttüğü için ağrı yapıyor. Omuz protezi takılacak. Bi sürü profesöre gittik. Hepsi ameliyat kolay diyor. Zor olan ameliyat sonrası süreç fizik tedavi vs. Annem de korkuyor ameliyattan. Ben de ısrar edemiyorum. Kendini hazır hissettiğinde yaptırırız. Gerçi ne kadar erken o kadar iyi. Ben kendim korkmam çoktan ameliyat olurdum. Anneme diyorum sen de sezeryan doğurdun kız ne korkuyorsunİnşallah, Allah hepsine sağlık versin. Benim rahmetli kayınvalidemin bir lafı vardı çok severim, herkes yerinde sağolsunçok geçmiş olsun sana da ne ameliyatı canım ciddi bir durum yoktur inşallah
En zor azı dişi diyorlar.Disin duzelmesi demek 20 disin tamaminin cikmasi di mi djdjdjdj bir kac yilimiz var gbi onun icin. Bi arkadasimin bebelerin3 yasinda, hala gece uyaniyorlar yataga geliyorlar dedi
Benim oğlumun ilk dişi nasıl çıktı anlamadım. Yavrum mıgır mıgırdı ama kucakta olmadığında hep mıgır mıgır olduğundan anlamadımRutinlere karşı gelmeye doğmuş bence bizimkiler snxbbdxbbdbd diş işi düzelirse belki o zaman biraz daha normale dönerler ama kendimi o umuda sokup hüsran yasamak da istemiyorum wjdbhwbjdn
Ben var ya kınadığım ne varsa yaşadım bu doğum sonrası süreçte. Allah beni ibreti alemlik etti. Daha da kimseyi kınamam. Pat pat söylerim gerekirse hatta gerekmesin mümkünse. Öyle çok korkuyorum kınamaktan…Patavatsiz nerde ne söyleyeceğini bilmeyen insanlara gıcık oluyorum. Takılma o şuan isteyerek veya istemeyerek kınamış ve başına gelmeden de ölüp gitmez. Bakalım o zaman napacak... Rezil dusuncesiz insanlar ya
Çok geçmiş olsunOmuzundaki kıkırdak erimiş kemikler birbirine sürttüğü için ağrı yapıyor. Omuz protezi takılacak. Bi sürü profesöre gittik. Hepsi ameliyat kolay diyor. Zor olan ameliyat sonrası süreç fizik tedavi vs. Annem de korkuyor ameliyattan. Ben de ısrar edemiyorum. Kendini hazır hissettiğinde yaptırırız. Gerçi ne kadar erken o kadar iyi. Ben kendim korkmam çoktan ameliyat olurdum. Anneme diyorum sen de sezeryan doğurdun kız ne korkuyorsunhaklısın dio
Sezeryan en zor ve en çok kan kaybı yaşanan ameliyatlardan biriymiş. Zaten şekli ne olursa olsun doğum yapan bi kadının halledemeyeceği bişe yok Allah’ın izniyle bence yaÇok geçmiş olsunben de asıl sezaryenden sonra korkarım ameliyattan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?