2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar evet sezeryandan sonra tabiri caizse su niyetine kahve içmemiz lazımmış bilginiz olsun benim gibi tecrübesiz annikolar . Bir de ilk yürümeden sonra kendimizi salmazsak bebişle iyi kötü ilk gece ilgileniriz diye düşünüyorum tamamen karşı tarafa bırakmayız bilmiyorum acı eşiğimiz o derece de düşük değildir sonuçta bu doğum şekli bol hareketle iyileşiyor sonradan .
Ben damacanayla icerim valla bide sigara olsa of off ama olmiycak sadece kahve 🤭🤭🤭

Onu sorcam bı de sana ikinci gece eve geldik saat başı emzirmeye kalkmak gerekiyor nasıl yaptın yataktan dogrulmak beşikten bebeği almak emzirio geri yatırmak . Yatakta mi emzirdin emzirme koltuğunda mi ? . Beşiği yatağa sıfır olarak dayayıp alıp kucağına emzirip geri mi yatırdn yoksa bunların hepsi için bir kişinin yardımı mi gerekli ?
Şöyle oldu eve ilk geldiğimiz gün çok huzursuzdu resmen uyumadık desem yeridir. Saat başı kalktım o gece salonda yattık benim yatağım çok yüksek çünkü rahat kalkıp yatamazdım. Eşimle beraber kalktık, kalkamadığım an beni kolumdan tutup kaldırdı belli bir saatten sonra onu kaldırmadım çünkü sadece emmek istiyordu. Ben tek başıma kalkıp yattım. Çok hareket ettim. Annem bizde hiçbir iş yapmıyorum sadece bebekle ilgileniyorum ama bebekle ilgili her işi yapıyorum. O nedenle çok çabuk toparladım 4. 5. gün hiç ağrım kalmamıştı.

Ya sorma sorma ben dofmdan snra icmem diyirdum bu kdr zmaan ara verdim saraba rakiya sigaraya bu son zamanlarsa bastiriyor istek
Ben hiç bı zaman içmem demedim çünkü kendi isteğimle birakmadim bir arada olduğum herkes içiyor ailede emzirme bittiği gibi başlıyorum net 🤣

Şöyle oldu eve ilk geldiğimiz gün çok huzursuzdu resmen uyumadık desem yeridir. Saat başı kalktım o gece salonda yattık benim yatağım çok yüksek çünkü rahat kalkıp yatamazdım. Eşimle beraber kalktık, kalkamadığım an beni kolumdan tutup kaldırdı belli bir saatten sonra onu kaldırmadım çünkü sadece emmek istiyordu. Ben tek başıma kalkıp yattım. Çok hareket ettim. Annem bizde hiçbir iş yapmıyorum sadece bebekle ilgileniyorum ama bebekle ilgili her işi yapıyorum. O nedenle çok çabuk toparladım 4. 5. gün hiç ağrım kalmamıştı.
O zaman hareket etmek o bölgeyi agritmiyor aksine bizim için avantaj olarak anlıyorum

Sezaryen olan arkadaşlara sormak istiyorum doğum olduğu gece yanımızda illaki bir anneye gerek var mı eşim kalsa yeterli olur mu ben bebeğimin altını değiştirmek gibi basit işlerini yapabiliyor muyum doğrulup

İlk bir kaç saat anestezi etkisi geçene kadar anneyi hiç kaldırmıyorlar ama sonra yürüdüğümü görünce kucağıma alıp emzirdim ben. Sabaha doğru da kendim bakımını yapabilir haldeydim. Ama oturup kalkmak eğilmek filan çok zor. Eşin yardımcı olursa yapabilirsin zaten tecrübelisin de .

Ben kahve götürdüm ama içmeyi unuttum :D onun dışında bol su içtim çok şükür hiç baş ağrım olmadı ama siz riske atmayın tabi. Kesinlikle hareket çok önemli bol su içtiğim için tuvalete taşındım tüm gece o bile çok etki etti. İkinci gun eve geldiğimde gece kalkıp bebeğimle ilgilenebilmiştim en önemlisi kesinlikle hareket etmek. Acısa da, sızlasa da hareket etmek gerek.
Haklısın canım zorla da olsa kendimizi ite kaka hareket etmeye çalışacağız o zaman 🙏

Kızlar sütünüzün gelmesi için komposto vb birşey kullanıyor musunuz
Bebeğim küvezde süt sağmam gerekiyor da çok az geliyor artırmak için bol su içiyorum siz neler yapıyorsunuz

Off valla benim de en çok özlediğim şey kahve sigara.🥹 emzirirken de içmeyeceğim. Hamileyken arada aklıma gelirdi şimdi bebeğimi kucağıma aldığımdan beri hiç gelmiyor 🥰 daha sonra başlar mıyım bilmiyorum çünkü cidden keyif aldığım bir şeydi ya da bu kadar içmedim deyip başlamam 🫨

Umarım faydasını görüyorsundur🙏🏻
Komposton birden fazla meyve mi içeriyor yoksa kayısı vs mi
Bestlak ve rezene çayı çok duydum kullandın mı
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuru dut, 1 elma ve 1 çubuk tarçın ekliyorum içine ekstra şeker koymuyorum canım. Dediklerini duydum özellikle bestlak damla baya işe yarıyormuş sanırım ama ben kullanmadım.

Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuru dut, 1 elma ve 1 çubuk tarçın ekliyorum içine ekstra şeker koymuyorum canım. Dediklerini duydum özellikle bestlak damla baya işe yarıyormuş sanırım ama ben kullanmadım.
Gaz sancın oldu mu ya ? Hastanede hiç gazım yoktu karnım yumuşaktı ama eve gelince ufak ufak başladı. Henüz ben tam olarak iyi yürüyemiyorum ama kalkıp hareket etmeye çalışıyorum. Kesi yeri bayağı sızlıyor ama zorluyorum kendimi. Bu gaz için ne yapabilirim acaba önerin var mı ?

Back
X