- 19 Eylül 2024
- 1.492
- 1.806
- 48
- 32
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #27.921
Evet bnde boyle arastrdim beslenmek degilmis olay sk idrar yapip vucuttan atmasi her bebek sarilik dogar diyor doktor anne karnindaki bilirubin dis ortama adapte olurken bu olur cok normal diyor beslemenin olayi cok yesin cok cis yapsin sanirimKızlar hemen hemen her bebek yenidoğan sarılığı oluyor diye biliyorum ac kalmaylada ilgisi olmuyor sadece nekadar sık idrara çıkarsa okadar çabuk atıyor vücut sık beslemede ki amaç bu. Bebek ac kaldı diye üzmeyin kendinizi mama takviyeside olsa süt bol bol da olsa oluyor. Önemli olan bol çiş ozaman çabuk atlatır risk oluşmaz. Yani besleyemedik oldu diye birşey yok besleme konusu hızlı atlatması değer yükselmemesi için.
Evet aslında doktorlarda düzgün izah etse anneler bukadar panik olmayacak. Korkuyoruz süt mü yetmedi aç mi kaldı diye. Çünkü kimi görsem sütüm yetmedi sarılık oldu diyor 1. Bebekte sütüm çoktu ama yine oldu 10 gün sürdü.Evet bnde boyle arastrdim beslenmek degilmis olay sk idrar yapip vucuttan atmasi her bebek sarilik dogar diyor doktor anne karnindaki bilirubin dis ortama adapte olurken bu olur cok normal diyor beslemenin olayi cok yesin cok cis yapsin sanirim
Bilmiyorum canım valla o telaşla da soramadım oradan oraya gönderdiler. Teşekkür ederimCok gecmis olsun sıkma canını toparlar hızlıca lokal anesteziyle neden yapmıyorlar çok kolay bir operasyon benim bebeğimin kendinin yırtıldı hatta.
Okadar sünnet gibi işlemi bile lokale yapıyorlar dil bağı çok basit bir operasyon hakikatenEvet canm.kuzenime lokal bile uygulamadilar bebekti 4 gunluk actilar hemen gozumuzun onunde benim yasim ilerlemisti tukruk bezleri gelismisti o yuzden operasyon yapmak.zorunda kaldi hatta acamadi tamamini gosterirdm ama belki hamislern midesi vs bulanir die atmadm yarida kaldi mesela beninki ama genel aneataziye cok cok sasrdim
Ben de bilmiyorum, 1 dk bile sürmeyecek anestezi filan dediler ama gerildim yine de . 30-40 sn uyuyup uyanacak dediler. Tamamen hareketsiz kalması için mi diye düşündüm rahat işlem yapabilmek için hiç bilmiyorum. Sabah 10.30 gibi hastanede olcaz ama aşırı stresliyim.Arkadasm cok gecmis olsun da benim anlamadifim birsey var ben 33 yasindayim 26 yasinda dil bagi ameliyati oldum ve halaa tamamini acabilmis degiller bebekken acabiliriz ama konusmasina bakalim pelteklik var ise o zaman acalim demisler konusmada bir sknti olmayinca almamislar dilime pirsing yaptirmaya karar verdim 26 yasimda ameliyat oldum ama o zaman bile lokalle yaptilar genel aneatezi neden hic anlamadm
Stres yapma arkadasm sedasyon verecekler genel anestezi dehil saniyelik bilinci kapansin hareketsiz kalsn die muhtemel korkulcak bisi degil hic endise etme doga kusum hizlica gircek cikcak bebekken faek edilip acilmasida guzel ilerde cok zor oluyor korkma icini ferah tur cok cok minimal bir operasyonBen de bilmiyorum, 1 dk bile sürmeyecek anestezi filan dediler ama gerildim yine de . 30-40 sn uyuyup uyanacak dediler. Tamamen hareketsiz kalması için mi diye düşündüm rahat işlem yapabilmek için hiç bilmiyorum. Sabah 10.30 gibi hastanede olcaz ama aşırı stresliyim.
Çok teşekkür ederiz canım inşallahCanım çok geçmiş olsun dualarımız sizinleDoğa kuş bunu da atlatır
Muhtemel sedasyon arkadasta yazms 30 40 sn lik bisi olcak demisler hareketsiz kalmasi icin sanirimOkadar sünnet gibi işlemi bile lokale yapıyorlar dil bağı çok basit bir operasyon hakikaten
Çok sağ olStres yapma arkadasm sedasyon verecekler genel anestezi dehil saniyelik bilinci kapansin hareketsiz kalsn die muhtemel korkulcak bisi degil hic endise etme doga kusum hizlica gircek cikcak bebekken faek edilip acilmasida guzel ilerde cok zor oluyor korkma icini ferah tur cok cok minimal bir operasyon
En buyuk derdimiz bu degil mi zaten bize aktarilmayan bilgiler sunu guzelce izah etseler ne olur sanki evham yaptiriyorlar sutum yetmiyirmu yok ac mi kaliyor sariligi articak vs vs zaten lohusa gergin hormonlar dengesiz biseylern sorumlulugunu aliyor omuzlarina snra toparla toparlayabilirsenEvet aslında doktorlarda düzgün izah etse anneler bukadar panik olmayacak. Korkuyoruz süt mü yetmedi aç mi kaldı diye. Çünkü kimi görsem sütüm yetmedi sarılık oldu diyor 1. Bebekte sütüm çoktu ama yine oldu 10 gün sürdü.
Teşekkür ederim kilo aldığını hissediyorum aslında sarılık gitmeyince korktum yarın sağlık ocağından çağırdılar kilo kontrolü için bakalım bu hafta da doktor kontrolümüz varBizim de 17 lere yükselmişti sonrası 15 e düşmüştü bir kere inişe basladi mi değer sonra yükselmiyormus zaten öyle dediler sanirim o nedenle tekrar kontrol etmemişlerdir. İçinize sinmiyorsa bir gün gidip tekrar tarttırıp kan aldırın isterseniz. Evdeki tartıda da önce tek çıkıp sonra çocuklar tekrar çıkıp aradaki farka bakmayi deneyebilirsiniz ama çok ufak değişimler varsa yanıltıcı olabilir.
Ya orada doktor direkt gördü, sarılık var oranına bakalım yatış gerekebilir tahlile göre dedi, üstüne kilo kaybı sınırda max verebileceğini vermiş dedi, yetmedi bir de dil bağı var bunu aldıralım dedi. Ben başladım ağlamaya adam çat çat saydı üst üste zaten lohusalık berbat bir şey yetemiyorum hissi var , bütün gün yollarda ağladımEn buyuk derdimiz bu degil mi zaten bize aktarilmayan bilgiler sunu guzelce izah etseler ne olur sanki evham yaptiriyorlar sutum yetmiyirmu yok ac mi kaliyor sariligi articak vs vs zaten lohusa gergin hormonlar dengesiz biseylern sorumlulugunu aliyor omuzlarina snra toparla toparlayabilirsen
Kesinlikle güler yüz beklemem doktorlardan ama sebep süreç açıklaması gerçekten çok önemli hele de bebeklerimiz söz konusuyken.En buyuk derdimiz bu degil mi zaten bize aktarilmayan bilgiler sunu guzelce izah etseler ne olur sanki evham yaptiriyorlar sutum yetmiyirmu yok ac mi kaliyor sariligi articak vs vs zaten lohusa gergin hormonlar dengesiz biseylern sorumlulugunu aliyor omuzlarina snra toparla toparlayabilirsen
Evet benim ilk kızımda sarılık oldu bir ayda anca geçmişti ama yine dr sorunTecrübeli anneler bir sorum var. Biliyorsunuz sarılığımız var geçtiğimiz hafta değer düşmeye başlamıştı 17 den 15 e düşmüştü. Günde 2 kere mama takviyeli gidiyoruz memeyi de uzun süre emiyor ama yüzü hala sarıacaba değer düşmüyor mu diye endişe ediyorum değer düşse de sarılığın geçmesi zaman mı alıyor acaba?
Gecmis olsun canım inşallah kolaylıkla olup biter heralde daha önce anlaşılmadıDoğum yapan tüm arkadaşları tebrik ederimsağlıkla büyütün inşallah.
Bugün bizim kontrolümüz vardı maalesef doğum kilomuzdan 300 gr kadar gitmiş bu da en üst sınıra yakın, sarılık sınırda. Kızımın dilbağı varmış bu yüzden emmede sorun yaşıyormuşuz.
Doktorumuz alınmasını önerdi, yarın genel anestezi ile dil bağı operasyonu geçirecek. Çok üzgünüm. Dualarınızı iyi dileklerinizi bekliyorum
Canım bizim düştüğünde hemen arkasından hafif sarı akıntı oldu diğer gün normal görünüyordu. Akıntı vs var mı?Merhaba 5. Günde göbeği düştü kızımın ben öbürlerini hatırlamıyorum sizinkiler de böyle mi oldu düşünce
Sağ ol canım, hastaneden çıkmadan önce bakıldı ama emip düzenli kaka yaptığı için farkedilmedi.Gecmis olsun canım inşallah kolaylıkla olup biter heralde daha önce anlaşılmadı
Yok akıntı ama çok hafif kanamisCanım bizim düştüğünde hemen arkasından hafif sarı akıntı oldu diğer gün normal görünüyordu. Akıntı vs var mı?
Bizimki de bugün düştü 5. Gün. Hafif bir akıntı ve kırmızılık var Dr normal dedi.Merhaba 5. Günde göbeği düştü kızımın ben öbürlerini hatırlamıyorum sizinkiler de böyle mi oldu düşünce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?