- 18 Mart 2023
- 1.332
- 932
- 53
- 36
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #27.961
Evet beşikte uyumak istemiyolar kızımda besige bıraktığım an basliyo aglamaya ama korkuyorum ben çok küçüklerİlk günler bende minderde koltukta beraber uyuyorduk sonra yatak odasına geçince bazı geceler yanımda uyudu beşikte sanki uyumak istemiyor geceleri inşallah alışır bazen bende korkuyorum boğulacak diye
Sarılık en son yüzden gider vücudunda yoksa endişe etme ama tabiki kontrole cagirildiysa yine bı kan bakarlar belki uzamış sarilik kalabiliyor bazen sorun teşkil etmeyenTecrübeli anneler bir sorum var. Biliyorsunuz sarılığımız var geçtiğimiz hafta değer düşmeye başlamıştı 17 den 15 e düşmüştü. Günde 2 kere mama takviyeli gidiyoruz memeyi de uzun süre emiyor ama yüzü hala sarıacaba değer düşmüyor mu diye endişe ediyorum değer düşse de sarılığın geçmesi zaman mı alıyor acaba?
Geçmiş olsunDoğum yapan tüm arkadaşları tebrik ederimsağlıkla büyütün inşallah.
Bugün bizim kontrolümüz vardı maalesef doğum kilomuzdan 300 gr kadar gitmiş bu da en üst sınıra yakın, sarılık sınırda. Kızımın dilbağı varmış bu yüzden emmede sorun yaşıyormuşuz.
Doktorumuz alınmasını önerdi, yarın genel anestezi ile dil bağı operasyonu geçirecek. Çok üzgünüm. Dualarınızı iyi dileklerinizi bekliyorum
Bence bir başka doktora daha gitmelisiniz çünkü dilbagindan ötürü kg kaybeden ememedigi söylenen bebek hiç duymadım bu bı sorun teşkil sadece konuşmaya engel olursa ediyo 4 yıl çocuk Dr yanında sekreterlik yaptım her anne babaya aynı şeyi söyledi kimseye operasyon önermediBen de bilmiyorum, 1 dk bile sürmeyecek anestezi filan dediler ama gerildim yine de . 30-40 sn uyuyup uyanacak dediler. Tamamen hareketsiz kalması için mi diye düşündüm rahat işlem yapabilmek için hiç bilmiyorum. Sabah 10.30 gibi hastanede olcaz ama aşırı stresliyim.
Evet evet çocuklar ne kadar küçükse o kadar kolay adapte oluyorlar bence merak etmeyin. Hatta uyku süreleri bile artmıştı, oda degisikligi de benzer etki yapmisti benim cocugumda.Bizde gündüzleri beşikte daha rahat uyuyoruz bu aralar huysuz gibi gazdan dolayı sanırım geceleri beşiğinde yatmak istemiyor yanımda uyumak istiyor korkuyorum bende beşiğine alısamıcak diye
İlk çocuğunuzda beşiğe yatırmaya başladığınız zaman hemen alıştı mı peki
Çok sevindim canım gözün aydın belin nasıl o anlamda bı sıkıntı yaşadın mıHerkese iyi akşamlar. Doğumdan çıktım kızımda bende gayet sağlıklıyız. Spinal anestezi olduk, çok güzel geçti doktorlara muhabbet sohbet ede ede oluyor. Ama anestezinin etkisi geçmeye başladıkç malesef ağrılarım artıyor. 10 11 gibi yürüteceklermiş bakalım nasıl yüreyeceğim. Rabbim herkese bu güzel duygu vaktinde nasip etsin. Darısı sizlerin başına
Önemli birsey olmadıkça yanımda yatırmamaya calısıcam inşallah başarılı olur alışır beşiğine birde ben karanlıkta yatırmaya çalışıyorum belki daha iyi uyku geçerEvet evet çocuklar ne kadar küçükse o kadar kolay adapte oluyorlar bence merak etmeyin. Hatta uyku süreleri bile artmıştı, oda degisikligi de benzer etki yapmisti benim cocugumda.
Sadece tabii ki ekstrem zamanlarda zaten uzmanlar da değişiklik yapmayı önermiyor, işte hastalık, diş çıkarma, gaz dönemi, ekstra atak dönemleri, aşı olması gibi durumlar.
Bu arada gazlar icin de gaz damlası benim çok işime yaradı, ben şu anda bebeğim 10 gunluk olur olmaz başlayacağım.
Bizim değerimiz de 15 den 11 e düştü yavaş yavaş düşüş yapıyor bizde mama destekli gidiyoruz bizim de yüzümüzde hafif sarılık devam ediyor vücuttan çok geç atıyormuş sarılık hiç endişe etmeyin hala takip ediyoruz cuma günü doktora gideceğiz bakalımTecrübeli anneler bir sorum var. Biliyorsunuz sarılığımız var geçtiğimiz hafta değer düşmeye başlamıştı 17 den 15 e düşmüştü. Günde 2 kere mama takviyeli gidiyoruz memeyi de uzun süre emiyor ama yüzü hala sarıacaba değer düşmüyor mu diye endişe ediyorum değer düşse de sarılığın geçmesi zaman mı alıyor acaba?
İnşallah bizim de düşmüştür bakalım bizim de bu hafta randevumuz.Bizim değerimiz de 15 den 11 e düştü yavaş yavaş düşüş yapıyor bizde mama destekli gidiyoruz bizim de yüzümüzde hafif sarılık devam ediyor vücuttan çok geç atıyormuş sarılık hiç endişe etmeyin hala takip ediyoruz cuma günü doktora gideceğiz bakalım
Öyle böyle alısacaklar beşiğine koydugunuz zaman hemen yanından ayrılmasın temas edin yavaş yavaş çekilmeye başlayın ben öyle yapıyorum etkili oluyor sizde de işe yarar belkiEvet beşikte uyumak istemiyolar kızımda besige bıraktığım an basliyo aglamaya ama korkuyorum ben çok küçükler
İnşallah canımİnşallah bizim de düşmüştür bakalım bizim de bu hafta randevumuz.
İlk 2 gün zordu şimdi alıştı çok şükür beşikte yatırıyorum ben yanımda yatırmaya güvenemiyorum kendimeÖyle böyle alısacaklar beşiğine koydugunuz zaman hemen yanından ayrılmasın temas edin yavaş yavaş çekilmeye başlayın ben öyle yapıyorum etkili oluyor sizde de işe yarar belki
Ben emzirme yastığıyla emziriyorum canım çok şükür uzun emiyor ilk 3 gün tutamamıştı şimdi tutuyor neyse ki. Hipp organik combiotic kullanıyoruz siz ne kullanıyorsunuz?İnşallah canım
Benim bebekte memeyi uzun uzun ememiyor ben yatağa uzandırıyorum öyle emziriyorum uzun uzun emiyor sizde deneyin ama dikkat edin
bu arada hangi mamayı kullanıyorsunuz siz
Yaa emzirme yastığının faydası oluyor mu öyleBen emzirme yastığıyla emziriyorum canım çok şükür uzun emiyor ilk 3 gün tutamamıştı şimdi tutuyor neyse ki. Hipp organik combiotic kullanıyoruz siz ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz hipp veya aptamil önerdi ben hipp aldım canım memnunum şimdilik. Valla emzirme yastığından %100 verim alıyorumYaa emzirme yastığının faydası oluyor mu öyle
Biz ilk baş Aptamil kullandık kusma yaptı çok
Şimdi bebelac kullanıyoruz o da çok gaz yapıyor sanki bitince başka markaya geçmeyi düşünüyorum
Bence bu aylarda yanınıza yatırabilirsiniz yine siz bilirsiniz. cunku ilk 3 4 ay icin bebeklere eğitim veremezsiniz diyorlar. Yok kucağa alıştırma vs gibi yaklaşımlara da kulak asmayin diyorlar. Bebek anne kokusu ile büyür, sizin sütünüzü de arttırır aslında ten tene temas. Karanlık yerine loş ışık tercih edebilirsiniz bence, gece gündüz kavramını ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi diyorlar, ben de öyle yapmıştım, hala da ışıkları kısıyoruz geceleri belli bir saatten sonra. Onun için de ayarlanabilir led ampul kullanabilirsiniz avizeleriniz duylu modelse. Biz en kolay çözümü o sekilde bulduk.Önemli birsey olmadıkça yanımda yatırmamaya calısıcam inşallah başarılı olur alışır beşiğine birde ben karanlıkta yatırmaya çalışıyorum belki daha iyi uyku geçer
Çocuk doktoru bize de gaz damlası yazdı onu kullanmaya başladık mama destekli gittiğimiz için ister istemez gazı zor çıkıyor bazen
Kakasında öyle bir sorun yok. Alerjik bir durum görünmüyor şuan için ama takip ediyorum tabiiYaa doktorlar muhakkak bakmıştır ama düzenli kaka yapıyor dediğiniz için söylüyorum alerji vs gibi bir şey de olabilir mi acaba? Mukuslu veya kanlı kaka var mı diye de dikkat edin bence.
Mama icin kolik bebek maması olarak aratıp bulabilirsiniz, ben sma comfort kullanıyorum. Bunun dışında aptamil conformil, bebelac gold da sanirim kolik bebekler içinYaa emzirme yastığının faydası oluyor mu öyle
Biz ilk baş Aptamil kullandık kusma yaptı çok
Şimdi bebelac kullanıyoruz o da çok gaz yapıyor sanki bitince başka markaya geçmeyi düşünüyorum
Çok huysuzlandı zaten hastaneyi ayağa kaldırdı susturamadım oralarda. Eve gelince rahatladı çocuğum. Sanırım lohusa depresyonu yaşıyorumBiktm bu anlayissiz doktorlardan artik azicik empati ya azicik aglama arkadasim senlik birsey degil olabilir hepimiz yasayabiliriz ben cok yuksek kilo ile dogmusum ciddi sarilik ardinda isik tedavisi yetmemis kanimi degistirmisler ve hepatit b tasiyicisiyim ailemde kmsede yok ama bnde var oluyor sen elinden gelen herseyi yapiyorsun uzulme annesi uzulursen bebegin hisseder oda uzulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?