2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlaaar iyi akşamlar. 5 mayıs sabah erkenden sezeryan ameliyatım gerçekleşti. Ameliyyat odasına resmen titreyerek girmiştim ama o kadar rahat geçtiki. Öncelikle acı falan hiçbir şey yok, sadece bebeği çıkarırken biraz baskı uyguluyorlar karına. Çocuk çıkınca da resim çekinip uyutuldum. Uyanınca üzerimde bi sersemlik vardı, her kese yerli yersiz gülümsüyordum 4-5 saat sonra benim uyuşukluk geçmeye başladı fakat geçmek bilmeyen bi ağrıyla geldi. Rahim kasılarak küçüldüğü için ve benim de ağrı eşiğim zayıf olduğundan 3-4 saat beni baya zorladı. Ama akşama doğru hafifledi ve beni yürütdüler, o kısım çok başarılı geçti, hatta gaza gelip sonrasında yalnız çıktım meydanlara
Ve gelelim esas mesele, ben çocukla bağ kuramam diğe çok korkuyordum ama annelik işte gerçekten acaip bişey. İlk görüşte aşık oldum sanırım şuan ağrılarım olmasa kucağımdan yere koymak istemiyorum. Emzirmeye pek gönüllü olmasam da 2 kere emzirdim bugün. benim gibi diğer doğum yapanları tebrik ediyorum. Hala bekleyenler ise emin olun korkacak hiçbişey yok

Ama dil bağı öyle bişey zaten perde gibi oluyo dil altında fakat düşünsene memeyi tutması emmesi için sence dilin hareketine gerek var mı mesela pipetle bişey çekerken dilimizi hareket ettiriyomuyuz bence mutlaka başka bir hekimden de görüş alın fsrkli hastanede bir hekim olursa daha özgün bir fikir sunar çünkü aynı çatı altında çalışan hekimler birbirlerini koruyor arkadaş oldukları için o ne dediyse odur falan gibi

Canım demek ki dil bağı ucundan başlamış korkma kolay Bi işlem işlemden hemen sonra düzelir yaptırmasan emmekte konuşmakta zorlanıyorlar erken fark etmeniz iyi olmuş başka doktora da danışın ama yine aynı işlemi yapar

Ben bir video izlemiştim yani denk gelmiştim ama şu an bulamadığım için ekleyemedim buraya ama orada dil bağının bebeğin emmesini etkilediğinden bahsediyordu canım

Çok sevindim canım tebrik ederim, sağlıkla büyüsün

Her kafadan bir ses çıkıyor ya , ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Kendi annem bile şuan bana çok uzak yabancı geliyor. Tek başıma kalmış gibiyim
Suandan daha çok iyi anlıyorum seni sadece esin ve sen ol istiyorsun bir de bebeğin herseyine sen karar verebilmelisin istiyorsun ama nedense kimse susmuyor benim kv bugünden geldi Çarşamba doğum var diye demin isim koyma muhabbeti döndü ben hastanede koyulsun dedim evde koyulurmus ne alaka mesela hangi kanuna göre bu geçerli
Düz kafa yastığını besigine hazırladım ilk zamanlar onu kullanmicaz diyo tamam efendim ben dogurayim kör cahil olduğum için siz büyütün bı de kedimle aşırı bı alıp veremediği var zaten sürekli söyleniyor daha şimdiden geriliyorum

Ben bir video izlemiştim yani denk gelmiştim ama şu an bulamadığım için ekleyemedim buraya ama orada dil bağının bebeğin emmesini etkilediğinden bahsediyordu canım
Canım benim Allah yardımcıniz olsun

Bende erkek bebeği olanları şimdiden uyarayım kızlar şimdi belli olmaz ama ilerleyen aylarda bu aklınızda bulunsun çoğunuz özel hastaneye gidiyorsunuz mutlaka doktorunuz muayene eder ama bizim oğlanın yumurtalıkları aşağı inmemişti kaynanamın 5 annemin 2 oğlu olmasına rağmen böyle Bi bilgiye sahipde değillerdi ilgileri de yoktu komşum uyardı baktı kontrol edip bana söyledi inmemiş bu diye o zaman deprem olduğu için aklımızdan çıkmıştı arkadaşım eşimin kuzeniyle evli onların oğlunda aynı sorun olup ameliyat olunca bizimde aklımıza düşmüştü 2 yaşına kadar inmiş olması lazımmış bizde ameliyat ettirdik şükür düzeldi bu genetikte olabiliyormuş herkes de de görülebiliyormuş 4 aylıkken hastanede sünnet ettirdim doktor da uyarmamıştı komşum sayesinde fark edildi şimdiden aklınızda bulunsun takip edin derim

Evet tam ucundan başlıyor, muhtemelen bu kadar önde olmasa önermezlerdi işlemi. Yarın sabah bakıcaz artık duruma. Çocuk cerrahi de her yerde yok işte gün almak filan mesele yarın karar verip halletmemiz lazım

Tam bir drama queen oldum ya. Eşim de kimse müdahale etmesin istiyor bizimkiler aşırı sahiplenici sanki eşim yabancı biri de çocuk bana ait gibi davranıyorlar. Arada ben kaldım. Süper iyi bir aile ortamımız vardı resmen içine sıçıldı yani eşim şuan anneme babama surat yapıyor onlar eşime olan bana oldu.

Eşimin ablası geldi bir de üstüne gece kahve yapmış bulaşığını bırakmış lavaboda. Sabah kalktım açım uyuyor, annem de o var diye ben gelmim diyor. Kalktım bulaşık yıkadım kahvaltı hazırladım ağlaya ağlaya. Zaten yürümem bile zor, bebek gece zorluyor normalde hiç takmayacağım şeyler şuan acayip batıyor. Kimseden bir şey de beklemiyorum da sanırım bu dönemde biraz ilgi destek ihtiyacı artıyor. Hamilelikte böyle değildim hiç. Neyse hormonlar hep bunlar da geçecek herkes evine gidecek ve çekirdek aile olarak kalıcaz. Ama sanırım hiçbir şey de eskisi gibi olmayacak.

Hatta ekliyim şöyle :) buketarc
91nana91 sen de içini ferah tut kuzum kısavık bir işlem olacaktır, anne yüreği işte insan tırnağı taşa değmesin istiyor
Ya büyük bir şey değil tabii kısa bir işlem de insanın aklına bin türlü şey geliyor.

Bugün kan alınırken kıyamadım bari emzirmeye çalışayım dedim acısı azalsın diye. Karnımı sedyeye o kadar bastırmışım ki uzun süre dik yürüyemedim, anne olmak çok başka bir şeymiş.

Evet tam ucundan başlıyor, muhtemelen bu kadar önde olmasa önermezlerdi işlemi. Yarın sabah bakıcaz artık duruma. Çocuk cerrahi de her yerde yok işte gün almak filan mesele yarın karar verip halletmemiz lazım
Aynen canım öyle bebeğe de kendinize de eziyet olmadan bir an önce halelur İnş dil bağı çabuk yorar bebişleri komşumun kızında da vardı kadın emzirmek için neler çekti o dönemde

Sancım mı başlayacak acaba ya karnım sertleşiyor belime ağrı giriyor devamı gelir mi bilmiyorum ama normalde ağrı eşiğim yüksekti bu ara çır kırıldım oldum gibi karnımda hiç inmedi bugün daha da yukarı çıktı gibi

Canım canını sıkma bizde 3850 doğduk 4 gün sonra gittik doktora 3500 çıktı biizmde sarılık başlamıştı. Doktor çok hızlı vermiş yetersız beslenmeden dedi. Düzgün emmiyordu o zaman. Sonra eve geldim ısrarcı oldum emziği biberonu kestim emdi çok şükür 4 gün sonra gittiğimizde 200 gram almıştı . Emerek iyileşiyorlar. O operasyon hakkında bilgim yok ama bebek emmiyorsa mutlaka bi şekilde sık sık besle mama da olsa aç kalınca artıyor çünkü sarılık.
İnşallah başarılı geçer operasyonu

Çok çiş yapınca geçer beslenmeyla alakası yok demiş bazı kızlar. Ama beslenmese o çiş nerden gelecek. Bebek emecek yada mama alacak ki çiş yapsın. Çiş yapınca da sarılığı atsın. Doğru değil mi

Bende son haftada daha da yukarı çıkmış gibi hissediyordum . Aynada baya yukarda görünüyordu. İnşallah devamı gelir bi nefeste doğurursun

Ben yanıma alismasin diye değil canım kendime guvenemedigim için yaptırmıyor um sen güveneviliyosan yatsın
Aslında güveniyorum kendime hem ben de rahat uyuyorum az da olsa uykum biraz artmış olur
İlerki aylarda beşiğe alışır artık büyüdükçe görcez

Evet çok doğru benek çiş kaka yaptıkça vücut sarılığı atıyor bu yüzden düzgün beslenmiş olması gerekiyor

Gaz masajlarını deniyoruz evde
Kiraz çekirdeği kemerini bende duymuştum onu da denerim
Havalar sıcak diye hiç çorap giydirmedim hep patikli takımları var diye onu da deneyeyim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…