- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #28.221
Dün biz bayağı gerildik. Aileme karşı çok kötü davranıyor bebeği kıskanıyor sanırım. Bizimkiler de aşırı korumacı bebeğe bir şey olacak diye sadece kendileri görsün kendileri sevsin istiyorlar. İkisine de bir şey diyemiyorum kendilerince haklılar, kime ne desem olmuyor. İlk torunları aşırı sahipleniyorlar eşim de haklı olarak geride kaldığını hissediyor güzelce idare etmeye çalışıyorum ama ben de tükendim artık. Annem sadece uyandığında gelip seviyor gidiyor, yanımda bile kalamıyor eşimin ters konuşmalarından. Sinirim aşırı bozuk ama kızımla kendimi sakinleştirmeye Çalışıyorum. Arada ağlama krizlerim oluyor hemen koşup kokluyorum sakinleşmek için.Kızlar eşimi boğmak istiyorum bazen sizde de oluyor mu?
Her şeyden herkesten geçtim ama onun hareketleri beni daha çok rahatsız ediyor. Bu süreçte en önemlisi eş desteğiymiş meğer benim ki uyuyor, ağlama sesine bile uyanmıyor. Tek anladığı bebeği sevmek ve insani saatlerde gazını çıkarmak. Gece rutininde hep yalnızım.
Oturuyor öylece kızımızı izliyor, sevmek istiyor. Bu gece seslendim uyanmadı ama annem en uçtaki odadan kostu geldi. İkincisinde yastık fırlattım öyle uyandı sağ olsun. Emzirme yastığını istedim verdi ve gidip uyumaya devam etti. Uykusuz olmaması için ona gerekli alanı tanıyorum işte de yorulmaması için ama adamda hiç çaba yok sanki sinirime dokunuyor. Herkes kucağına alıyor bana gelince kayınvalodem alıştırma kucağına diyor. O konuda bana fırsat kalmıyor diyorum anlıyor demek istediğimi sesi çıkmıyor ama yapmaya da devam ediyor. Sütün var mı, emiyor mu, sararmış sanki, üşür öyle, emzirdin mi.. Tahammül edemediğim öyle çok şey var ki şu an ne yapacağım bilmiyorum.
Ya sen yazdin ben burda gerildim dogurcam smdi sinirdennkusura bakmada boyle gerizekali davranislari anlayisla karsilayamiyorum tolerwde edemiyorum heleki emzirme heleki bebehi anneden alma anneye sormadam dokunma aptallarYa inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Ay çok doldum kusura bakma
Senin taktiği de deneyeyim ama benimki yine bir sey bulur
Bak isteee bir postada buna gerildimDün biz bayağı gerildik. Aileme karşı çok kötü davranıyor bebeği kıskanıyor sanırım. Bizimkiler de aşırı korumacı bebeğe bir şey olacak diye sadece kendileri görsün kendileri sevsin istiyorlar. İkisine de bir şey diyemiyorum kendilerince haklılar, kime ne desem olmuyor. İlk torunları aşırı sahipleniyorlar eşim de haklı olarak geride kaldığını hissediyor güzelce idare etmeye çalışıyorum ama ben de tükendim artık. Annem sadece uyandığında gelip seviyor gidiyor, yanımda bile kalamıyor eşimin ters konuşmalarından. Sinirim aşırı bozuk ama kızımla kendimi sakinleştirmeye Çalışıyorum. Arada ağlama krizlerim oluyor hemen koşup kokluyorum sakinleşmek için.
Gece emzirmek için uyandım, dikişlerim çok acıyordu doğrulamadım defalarca kez seslendim kalksın diye ıh mıh dedi döndü götünü.
Bazen aşırı yalnız hissediyorum.
Bak isteee bir postada buna gerildim
Aynen öyle. İnşallah ya, kimse can sıkıcı seyler yaşamasa herkes sorunsuz geçirse ne güzel olur her şey.Sen alınca kucağa alıştırma kendileri de indirmezler kucaktan. Senin çocuğunu senden kıskanacak kıvamda bazı babanneler. Bi de bu dönemde insan extra her lafa takılıyo zamanla düzelecek inşallah
Ya arkadasim buda gecixek eminim gecicek ama.iste iliskilerde hasarlar birakicakbenim dışımda herkes lohusa bizde.
Evet fark ettim, iyice uzaklaşıyorum yaptıkları her şey tuhaf geliyor.Canım içinde birikiminlerin lohusalıkta daha da çok gün yüzüne çıkıyor, seni anlıyorum çünkü bende bebeğim daha yanımda olmasa da kimse ona dokunsun istemiyorum ki zaten çıkınca kimse dokunamayacak enfeksiyon vs. Den dolayı. Bence sende içinden nasıl geliyorsa öyle davran, bebeğin daha çok küçük kucakta gezmesine gerek yok, büyüyünce sevilecek zaten. Kaynanan da herşeye karışmasın hiç sevmem öylelerini eşin veya sen uyar lafını esirgeme çok. Eşine gelecek olursak bencede sinir bozucu bişey ama erkekler genellikle sevmeyi biliyor, düşüncelerini sakin bir şekilde dile getirip konuş, bu çocuk sadece senin değil sonuçta ve herkesden çok onların desteğine ihtiyacımız var
Kesinlikle öyle beni de üzen bu. Eskisi gibi bir aile ortamımız olmaz bundan sonra o bağlar bir kere koptu eşimle ailem arasında. Yapacak bir şey yok belki zamanla unutulur diye umut etmekten başka.Ya arkadasim buda gecixek eminim gecicek ama.iste iliskilerde hasarlar birakicak
Ama bu bahsettigin birebir bizdede olucak adim kadar eminim bu olay yasanicak o.yuzden annemi dofmdan 3 gun sonra gonderiyorum kayin validem.kalicak bak ben neler yapicam anlaticam sizede beni nasil cildrtcaklarDün biz bayağı gerildik. Aileme karşı çok kötü davranıyor bebeği kıskanıyor sanırım. Bizimkiler de aşırı korumacı bebeğe bir şey olacak diye sadece kendileri görsün kendileri sevsin istiyorlar. İkisine de bir şey diyemiyorum kendilerince haklılar, kime ne desem olmuyor. İlk torunları aşırı sahipleniyorlar eşim de haklı olarak geride kaldığını hissediyor güzelce idare etmeye çalışıyorum ama ben de tükendim artık. Annem sadece uyandığında gelip seviyor gidiyor, yanımda bile kalamıyor eşimin ters konuşmalarından. Sinirim aşırı bozuk ama kızımla kendimi sakinleştirmeye Çalışıyorum. Arada ağlama krizlerim oluyor hemen koşup kokluyorum sakinleşmek için.
Gece emzirmek için uyandım, dikişlerim çok acıyordu doğrulamadım defalarca kez seslendim kalksın diye ıh mıh dedi döndü götünü.
Bir daha geri gelmeyecek zamanlar, zorluklar da olsa o zorluğu bile tekrar yaşamayacağız belki. Her anı çok kıymetli. Sen değil onlar yapmış haksızlığı ikinize birden. Zor zamanları kolaylaştırsınlar boyle yapacaklarına ama galiba o şans herkese denk gelmiyorBen ilk bebeğimde aynı sizin durumunuzdaydim psikolojim bozulmuştu hiç unutamıyorum o günleri yaşım 21 gençlik cahillik ses etmedim ilk bebegimi hiç istediğim gibi buyutemedim sevemedim bence sessiz kalmayın sonra çok pişman olunuyo çünkü bu kızımda gerçekten anne olduğumu anladım ilk kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum şimdi sürekli kucağımda bol bol sarılıyorum çünkü bu günler geri gelmiyo 8 günlük olduk saka gibi geliyo zaman okadar hizliki ilk kızım beni annesi gibi bile görmezdi bende durmazdi babaannesi sanki annesi olmuştu çok zoruma gidiyodu çünkü bana hiç fırsat vermediler şimdi 16 yaşında tam bı anneci oldu o ayri tabiki
Anlam veremiyorumOkumaya darlandim yeni doğum yapmış kadinin yanında koskoca herifin ne işi var ya
Bende sadece benim eşim mi böyle diyordum bende aileme karşı nasıl olucak merak ediyorum çünkü hastaneden sonra bir iki gün annemin kalmasını istiyorum yanımda...biz bu kadar herşeyi idare ederken bu erkekler neden böyle??Dün biz bayağı gerildik. Aileme karşı çok kötü davranıyor bebeği kıskanıyor sanırım. Bizimkiler de aşırı korumacı bebeğe bir şey olacak diye sadece kendileri görsün kendileri sevsin istiyorlar. İkisine de bir şey diyemiyorum kendilerince haklılar, kime ne desem olmuyor. İlk torunları aşırı sahipleniyorlar eşim de haklı olarak geride kaldığını hissediyor güzelce idare etmeye çalışıyorum ama ben de tükendim artık. Annem sadece uyandığında gelip seviyor gidiyor, yanımda bile kalamıyor eşimin ters konuşmalarından. Sinirim aşırı bozuk ama kızımla kendimi sakinleştirmeye Çalışıyorum. Arada ağlama krizlerim oluyor hemen koşup kokluyorum sakinleşmek için.
Ben annemi istiyorum yanımda şuan en çok ona ihtiyacım var ama yanaşamıyor işte eşimle konuşmuyorlar. Karışma diyorum anne müdahale etme babası sonuçta o da. Yok illa bir şey diyor, kötü niyetli değilsin ama sonuçta elin oğlu senin niyetini düşünmez ki. Aman ya valla burnumdan geldi. Kimseye bir şey anlatılmıyorAma bu bahsettigin birebir bizdede olucak adim kadar eminim bu olay yasanicak o.yuzden annemi dofmdan 3 gun sonra gonderiyorum kayin validem.kalicak bak ben neler yapicam anlaticam sizede beni nasil cildrtcaklar
Canım kayınvalidenle nasıl kalıcaksın???aslaa katlanamam normal zamanda tahammülüm yok lohusalıkta aslaaa istememAma bu bahsettigin birebir bizdede olucak adim kadar eminim bu olay yasanicak o.yuzden annemi dofmdan 3 gun sonra gonderiyorum kayin validem.kalicak bak ben neler yapicam anlaticam sizede beni nasil cildrtcaklar
Gerçekten bilmiyorum sanki onlar lohusa gibilerBende sadece benim eşim mi böyle diyordum bende aileme karşı nasıl olucak merak ediyorum çünkü hastaneden sonra bir iki gün annemin kalmasını istiyorum yanımda...biz bu kadar herşeyi idare ederken bu erkekler neden böyle??
Ben en başta konuşmayı denicem bikere yanımda sadece annem olursa problem yokta kayınvalidem gelirse problem olur çünkü ona hiç tahammülüm yokGerçekten bilmiyorum sanki onlar lohusa gibiler
Böyle yapacağını bilemedim ki . Konuşulmuyor da , bir şey diyince bana burda surat yapıyorsun onlara bir şey demiyorsun diyorBen en başta konuşmayı denicem bikere yanımda sadece annem olursa problem yokta kayınvalidem gelirse problem olur çünkü ona hiç tahammülüm yok
23 unde dofm askm bayrama kdr durabilirsn sonra gidiyorsunuz ben kocamla seviscem dedim bu ahlaksizligi ciddiyim yaptm biliyirmusun resmen terbiyewizlik yaptm ama hak etti 40 g7n yanls kalmazmis bende yok ole birsey istemiyirum dedim gidicek bayram cikisi annem zaten kalamaz birtanem zorlayamam onu babam amputasyon hastasi diz ustunden bacagi alindi kalamaz tek basinaCanım kayınvalidenle nasıl kalıcaksın???aslaa katlanamam normal zamanda tahammülüm yok lohusalıkta aslaaa istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?