- 28 Kasım 2024
- 615
- 861
- 18
- 32
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #28.181
Gözünüz aydın canım sağlıkla büyüsünCanım dün akşam sezeryanla doğum yaptım. Bebişte ben de çok iyiyiz şükür ama ağrım var
Bir çırpıda sağlıkla kavuşun canımKizlar sabah 4.30da suyum geldi, hastaneye geldik hemen 1 cm açılmam varmış, öğleye kadar bekleyeceğiz açılma olursa diye. Çok değişik duygular içerisindeyim kendimi olabildiğince rahatlatmaya çalışıyorumdualarınıza talibim
Ah canım en korktugum şeyler güzel bir şekilde uyar kayınvalideni benim niyetim öylr asla çekeme onun ögütleriniKızlar eşimi boğmak istiyorum bazen sizde de oluyor mu?
Her şeyden herkesten geçtim ama onun hareketleri beni daha çok rahatsız ediyor. Bu süreçte en önemlisi eş desteğiymiş meğer benim ki uyuyor, ağlama sesine bile uyanmıyor. Tek anladığı bebeği sevmek ve insani saatlerde gazını çıkarmak. Gece rutininde hep yalnızım.
Oturuyor öylece kızımızı izliyor, sevmek istiyor. Bu gece seslendim uyanmadı ama annem en uçtaki odadan kostu geldi. İkincisinde yastık fırlattım öyle uyandı sağ olsun. Emzirme yastığını istedim verdi ve gidip uyumaya devam etti. Uykusuz olmaması için ona gerekli alanı tanıyorum işte de yorulmaması için ama adamda hiç çaba yok sanki sinirime dokunuyor. Herkes kucağına alıyor bana gelince kayınvalodem alıştırma kucağına diyor. O konuda bana fırsat kalmıyor diyorum anlıyor demek istediğimi sesi çıkmıyor ama yapmaya da devam ediyor. Sütün var mı, emiyor mu, sararmış sanki, üşür öyle, emzirdin mi.. Tahammül edemediğim öyle çok şey var ki şu an ne yapacağım bilmiyorum.
İnşallah evde çekeriz de hastanede direk doğuma alırlarEvet canım anlıyorsun su geldigini normal otururken veya yatarken değil ayağa kalktigin an geliyor su. Birde tutmaya çalışsanda tutamıyorsun zaten akmaya devam ediyor. Ben sabah 5 de uyandım WC ihtiyacım vardı suyum mu geldi altıma mi kaçırdım anlayamadım aradan çok geçmedi ıslanmaya devam ettim i zaman anladım su oldugunu. Duş aldım evden çıktık hastaneye gittik saat 8 oldu ultrasona girdiğimde suyum hala bitmemişti bebek kuruda değil dedi doktorum. Sızıntı olarak gelmiş ama anladım ben su olduğunu. Bende 35. Haftadan itibaren hep düzensiz sancılarım vardı sende takip et
Ay şu kucağına alıştırma diyenlere acayip sinit oluyorum boğuverecen. Şimdi almıcan da ne zaman alcan ya. Onun anne sıcaklığına ihtiyacı var. Alışsa nolcak sanki yaka düğmesi gibi kucağında gezer oh mis. Sonra ztn öptürmüyolar bile kucakta geiçtim.Bu dönemlerde herkesin her dediği batıyo herkes herşeyi biliyo ztn. Ben sinirilerimi çok zıplatmamak için o tarz durumlarda şöyle bişey geliştirdim. Mesela üşür böyle diyoya prof kaynana ondan önce inadına böyle üşür mü ev soğuk mu falan filan önünden geliyorum pek müdahele kalmıyo o zamanKızlar eşimi boğmak istiyorum bazen sizde de oluyor mu?
Her şeyden herkesten geçtim ama onun hareketleri beni daha çok rahatsız ediyor. Bu süreçte en önemlisi eş desteğiymiş meğer benim ki uyuyor, ağlama sesine bile uyanmıyor. Tek anladığı bebeği sevmek ve insani saatlerde gazını çıkarmak. Gece rutininde hep yalnızım.
Oturuyor öylece kızımızı izliyor, sevmek istiyor. Bu gece seslendim uyanmadı ama annem en uçtaki odadan kostu geldi. İkincisinde yastık fırlattım öyle uyandı sağ olsun. Emzirme yastığını istedim verdi ve gidip uyumaya devam etti. Uykusuz olmaması için ona gerekli alanı tanıyorum işte de yorulmaması için ama adamda hiç çaba yok sanki sinirime dokunuyor. Herkes kucağına alıyor bana gelince kayınvalodem alıştırma kucağına diyor. O konuda bana fırsat kalmıyor diyorum anlıyor demek istediğimi sesi çıkmıyor ama yapmaya da devam ediyor. Sütün var mı, emiyor mu, sararmış sanki, üşür öyle, emzirdin mi.. Tahammül edemediğim öyle çok şey var ki şu an ne yapacağım bilmiyorum.
Ayyy hayirli olsun kuzucum saglikla buyutCanım dün akşam sezeryanla doğum yaptım. Bebişte ben de çok iyiyiz şükür ama ağrım var
Evet kuzum sancıyı biliyorum regl sancısı gibi hissettim nst de de sancım çıktı açılmam da tıpkı senin gibi 1 cm idiAçılmam 1 cmymiş, sancım çok değildi 10 üzerinden 2 falandı regl sancısı gibi hissediliyor aynı. Ama farkı anlıyorsun
benimde bugün son günüm. sancaktepeden sarıyere gidip geldim 37 hafta :/Doğum yapmayan arkadaşlarım aranızda hâlâ çalışan var mı??? Benim yarın son günüm artık, remote çalışıyorum ama bıktım valla, son haftada bile sen artık git çalışma diyen olmadı. Özel sektör işte
Biz seninle günümüzü dolduracağız gibi dün yürümekte zorluk çekiyordum bugün hiç bişey yokKızlar dün iki km yürüdüm bacaklarım sabah kalktığımda bile ağrıyordu ama sancı ağrı hiç bişey yokbaskı da hissetmiyorum kızlar ya daha
Gününü bile geçirenlerde benBiz seninle günümüzü dolduracağız gibi dün yürümekte zorluk çekiyordum bugün hiç bişey yok
38 veya 39.haftada yapılıyor.Kizlar planlı sezaryen kaçıncı haftada oluyor genelde?Bu arada doğum yapacak olanlar saglikla kulaklarına alir bebeklerini
2 gün var diyor ama 40 ın bitmesini mi bekleyeceklerGününü bile geçirenlerde ben
Yine iyi idare ediyorum gibi ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Her şeyi rahatsız ediyor tuhaf bir şekilde. Çocuğa da yanaşması beni rahatsız ediyor ama sonra böyle hissettiğim için kendimi çok kötü hissedip üzülüyorum torunu sonucta. Bu zamana kadar olan şeyleri de unutamayınca her sey yüklendi birden.Ah canım en korktugum şeyler güzel bir şekilde uyar kayınvalideni benim niyetim öylr asla çekeme onun ögütlerini
Evet daha bebek inmedi bile2 gün var diyor ama 40 ın bitmesini mi bekleyecekler
Ayyy aramızda 1 gün var sata göre ben böyle yakın tarihler doğuma gittikçe panik oluyorum nedense :) Öğlene kadar açılma olmazsa sezeryan mı tercih edeceksin yoksa bekleyecek misin canımAçılmam 1 cmymiş, sancım çok değildi 10 üzerinden 2 falandı regl sancısı gibi hissediliyor aynı. Ama farkı anlıyorsun
Ya inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.Ay şu kucağına alıştırma diyenlere acayip sinit oluyorum boğuverecen. Şimdi almıcan da ne zaman alcan ya. Onun anne sıcaklığına ihtiyacı var. Alışsa nolcak sanki yaka düğmesi gibi kucağında gezer oh mis. Sonra ztn öptürmüyolar bile kucakta geiçtim.Bu dönemlerde herkesin her dediği batıyo herkes herşeyi biliyo ztn. Ben sinirilerimi çok zıplatmamak için o tarz durumlarda şöyle bişey geliştirdim. Mesela üşür böyle diyoya prof kaynana ondan önce inadına böyle üşür mü ev soğuk mu falan filan önünden geliyorum pek müdahele kalmıyo o zaman
Bizde yarın kontrole gideceğiz bizimki de inmedi daha oğlumda inmemişti doğum da bile yukardaydıEvet daha bebek inmedi bilepazartesi ya da salı alıcaklar artık (suni sancı ya da sezaryen) yarın son doktor kontrolüm var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?