- 24 Eylül 2024
- 738
- 1.018
- 28
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #28.201
Benim açıklık da 0’dı pazartesi. Doktor dedi kendi kendine doğacını hiç zannetmiyorum, doğarsa ne âlâ tabii ki. O yüzden tarih belirledik.Bizde yarın kontrole gideceğiz bizimki de inmedi daha oğlumda inmemişti doğum da bile yukardaydı
O nasıl saçma Bi yorum benim hiç sancım olmamıştı kaç kez yazdım buraya 7 buçuk gibi hafif sancım vardı ama doğum olacağını anlamıştım duş aldım 9 buçuk gibi hastanedeydim 12 buçuk gibi doğurdum hastaneye gittiğimde 5 cm açıklık vardı ki öncesinde hiç kontrol etmemişlerdi suni sancı verdiler oldu bu doktorlar bazen çok saçma konuşuyorlarBenim açıklık da 0’dı pazartesi. Doktor dedi kendi kendine doğacını hiç zannetmiyorum, doğarsa ne âlâ tabii ki. O yüzden tarih belirledik.
Ara sıra sancılar geliyor ama sürekliliği yok.
Bence eşinle konuş güzel bir dille yollasın böyle geçmez kayınpederin ne halt ediyor yeni doğum yapmış kadının yanında babam gelse kabul etmem uygun bir dille gönlünü alır yollarım. Esin sana ay karım ne iyi anne babamı idare etti demeyecek o yüzden ağırlığını koy bence canım.Ya inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Ay çok doldum kusura bakma
Senin taktiği de deneyeyim ama benimki yine bir sey bulur
Yani aslında çok farklı bi şe söylemedi. Bana da rahim ağzı olgunlaştırıcı ve suni sancı verecekler. Suni sancı tarihini anlaştık diyeyim. Artık öyle de olmazsa sezaryen son seçenek zaten.O nasıl saçma Bi yorum benim hiç sancım olmamıştı kaç kez yazdım buraya 7 buçuk gibi hafif sancım vardı ama doğum olacağını anlamıştım duş aldım 9 buçuk gibi hastanedeydim 12 buçuk gibi doğurdum hastaneye gittiğimde 5 cm açıklık vardı ki öncesinde hiç kontrol etmemişlerdi suni sancı verdiler oldu bu doktorlar bazen çok saçma konuşuyorlar
Çok uzun bir sürecin ardından yepyeni uzun bir süreç başladı, böyle hissetmeniz çok normal. Yalnız değilsiniz bu duygularınızda, bunu düşünmek iyi gelecektirKızlar eşimi boğmak istiyorum bazen sizde de oluyor mu?
Her şeyden herkesten geçtim ama onun hareketleri beni daha çok rahatsız ediyor. Bu süreçte en önemlisi eş desteğiymiş meğer benim ki uyuyor, ağlama sesine bile uyanmıyor. Tek anladığı bebeği sevmek ve insani saatlerde gazını çıkarmak. Gece rutininde hep yalnızım.
Oturuyor öylece kızımızı izliyor, sevmek istiyor. Bu gece seslendim uyanmadı ama annem en uçtaki odadan kostu geldi. İkincisinde yastık fırlattım öyle uyandı sağ olsun. Emzirme yastığını istedim verdi ve gidip uyumaya devam etti. Uykusuz olmaması için ona gerekli alanı tanıyorum işte de yorulmaması için ama adamda hiç çaba yok sanki sinirime dokunuyor. Herkes kucağına alıyor bana gelince kayınvalodem alıştırma kucağına diyor. O konuda bana fırsat kalmıyor diyorum anlıyor demek istediğimi sesi çıkmıyor ama yapmaya da devam ediyor. Sütün var mı, emiyor mu, sararmış sanki, üşür öyle, emzirdin mi.. Tahammül edemediğim öyle çok şey var ki şu an ne yapacağım bilmiyorum.
Yani her şeyi kullanırlar olmazsa son seçenek sezeryan olur hepimiz öyleyiz önceden vajinal doğum yaptım ama kanala girmezse ya da farklı bir durum olursa sezeryana döner aşağıda iğne batması gibi hissediyorum ama idrarı yaptığımız yerde oluyor bu batma aslında rahim ağzında olmalı baskı falan ama hiç bişey yok dediğim gibi dün zor yürüyordum gece doğuma giderim diye bekledim şuan hiç bişey yokYani aslında çok farklı bi şe söylemedi. Bana da rahim ağzı olgunlaştırıcı ve suni sancı verecekler. Suni sancı tarihini anlaştık diyeyim. Artık öyle de olmazsa sezaryen son seçenek zaten.
Açılmam aynıydı canım 2 cmdi (üç gündür iki cm açığım vardı) sonra suni sancı aldım ama açılmam artmadı sezeryana döndükGözün aydın canım, sağlıkla büyütaçılman ne durumdaydı hastaneye gittiğinde sancın falan
Ya inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Sen alınca kucağa alıştırma kendileri de indirmezler kucaktan. Senin çocuğunu senden kıskanacak kıvamda bazı babanneler. Bi de bu dönemde insan extra her lafa takılıyo zamanla düzelecek inşallahYa inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Canım içinde birikiminlerin lohusalıkta daha da çok gün yüzüne çıkıyor, seni anlıyorum çünkü bende bebeğim daha yanımda olmasa da kimse ona dokunsun istemiyorum ki zaten çıkınca kimse dokunamayacak enfeksiyon vs. Den dolayı. Bence sende içinden nasıl geliyorsa öyle davran, bebeğin daha çok küçük kucakta gezmesine gerek yok, büyüyünce sevilecek zaten. Kaynanan da herşeye karışmasın hiç sevmem öylelerini eşin veya sen uyar lafını esirgeme çok. Eşine gelecek olursak bencede sinir bozucu bişey ama erkekler genellikle sevmeyi biliyor, düşüncelerini sakin bir şekilde dile getirip konuş, bu çocuk sadece senin değil sonuçta ve herkesden çok onların desteğine ihtiyacımız varYine iyi idare ediyorum gibi ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Her şeyi rahatsız ediyor tuhaf bir şekilde. Çocuğa da yanaşması beni rahatsız ediyor ama sonra böyle hissettiğim için kendimi çok kötü hissedip üzülüyorum torunu sonucta. Bu zamana kadar olan şeyleri de unutamayınca her sey yüklendi birden.
Sadece sen degilsin böyle canım çoğu kişi aynı durumda ben yaşayacaklarımı düşündükçe deliriyorumYine iyi idare ediyorum gibi ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Her şeyi rahatsız ediyor tuhaf bir şekilde. Çocuğa da yanaşması beni rahatsız ediyor ama sonra böyle hissettiğim için kendimi çok kötü hissedip üzülüyorum torunu sonucta. Bu zamana kadar olan şeyleri de unutamayınca her sey yüklendi birden.
Ay canım senin yazdıklarını okuyunca ben burda cinnet geçirdim, bu nasıl anlayışsızlıktır, çok sessiz kalmışın canım böyle devam ederse herşeye karşırlar lütfen kendini belli et. İstemediğin hiçbir şey olmak zorunda değil. Benim normal Bir doğum hikayem olsaydı yanımda sadece annemi istiyordum bunuda herkes biliyordu, bebeğin ve sen önemlisin bunu unutma hiçYa inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Ben ilkinde 41. Haftada doghm yapmıştım daha gecmis sayılmaz. Bunda da 25. Haftadan beri tetikteyiz.Gününü bile geçirenlerde ben
Ben ilk bebeğimde aynı sizin durumunuzdaydim psikolojim bozulmuştu hiç unutamıyorum o günleri yaşım 21 gençlik cahillik ses etmedim ilk bebegimi hiç istediğim gibi buyutemedim sevemedim bence sessiz kalmayın sonra çok pişman olunuyo çünkü bu kızımda gerçekten anne olduğumu anladım ilk kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum şimdi sürekli kucağımda bol bol sarılıyorum çünkü bu günler geri gelmiyo 8 günlük olduk saka gibi geliyo zaman okadar hizliki ilk kızım beni annesi gibi bile görmezdi bende durmazdi babaannesi sanki annesi olmuştu çok zoruma gidiyodu çünkü bana hiç fırsat vermediler şimdi 16 yaşında tam bı anneci oldu o ayri tabikiYa inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
Bana 38+1 e gün verdi canım.Kizlar planlı sezaryen kaçıncı haftada oluyor genelde?Bu arada doğum yapacak olanlar saglikla kulaklarına alir bebeklerini
38 lerde doğurmak istiyordum hâlbukiBiz seninle günümüzü dolduracağız gibi dün yürümekte zorluk çekiyordum bugün hiç bişey yok
Kendisini severim iyidir ama biraz mantıksız hareket ediyor bu konularda. Heves etmelerini de anlıyorum. Ben kendi içimde onlari haklı çıkaracak bir seyler bulmaya çalışıyorum biraz da kavga etmemek icin sanırım ama hiç özverili değiller. Dediğin gibi yaptığın iyi şeyler hiç görülmez zaten, bu hep böyle.Bence eşinle konuş güzel bir dille yollasın böyle geçmez kayınpederin ne halt ediyor yeni doğum yapmış kadının yanında babam gelse kabul etmem uygun bir dille gönlünü alır yollarım. Esin sana ay karım ne iyi anne babamı idare etti demeyecek o yüzden ağırlığını koy bence canım.
Okumaya darlandim yeni doğum yapmış kadinin yanında koskoca herifin ne işi var yaYa inanır mısın çocuğu emziriyorum uyuyor odaya bir geliyorum birinin kucağında, bırakın uyusun yani. Emziriyorum Kayınbabam zahmet edip odadan çıkmıyor. Evin icerisinde onlukle boğuluyorum. Zaten sıcak basiyor atletle gezmek istiyorum. Eşim baba cık demese popisini dönüp koltukta yatıyor bakmamak için. Yatağım yuksek oldugu icin odamda uyuyamıyorum dikis sebebi ile ve salonun sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum bebiş icin o sebeple salonda kalmak zorundayım ama asla empati yok. Gazını çıkarıyorum elimden alıyorlar ben yaparım diye. Hiçbir şey yapmama fırsat vermiyorlar. Bir de doğumdan sonra bizde kalırsın diyordu en başta kalamam ben sizin ev büyük gelen giden bitmez ugrasamam dedim. Kimse kalmasın istiyordum yanımda ama simdi dua ediyorum annem 40 dolana kadar gitmesin de yanıma başkası yatıya gelmesin diye.
O kadar güzel ifade etmişsiniz ki çok iyi geldi, çok teşekkür ederim.Çok uzun bir sürecin ardından yepyeni uzun bir süreç başladı, böyle hissetmeniz çok normal. Yalnız değilsiniz bu duygularınızda, bunu düşünmek iyi gelecektir
Kucağa alıştırma diyenlere kulak asmayın, hatta cevap verin mutlaka ki içiniz soğusun, zaten yeterince yangın yerine döndük hepimiz. Erica Komisar adında bir psikanalist var, belki biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız da hem kendi Insta hesabından takip edebilirsiniz, hem de birçok Türk psikolog ve pediatristin sayfalarında konuşmalarından alıntılara rastlayabilirsiniz. Kucağa alıştırmayın, her ağladığında koşmayın, kendi halinde bırakın gibi tavsiyelerin batıda süregelen sorunlu bir bakış açısı olduğunu savunuyor. Bebeğinizin 3 yaşına kadar sizinle sarılmaya, size temas etmeye, ağladığında sizin tarafınızdan hızlıca fiziksel ilgi görmeye ihtiyacı var, sakın bu ihtiyacı görmezden gelmeyin diyor. Hatta çocuğun 3 yaşına kadar ailesi dışında bir sosyalleşme ortamına da ihtiyacı yok, o yüzden kreşe vermek zorunda da hissetmeyin diyor (Tabii dünyanın her yerinde ve Türkiye'de de anne çalışıyorsa çocuk mecburen erken dönemde kreşe başlıyor. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Burada ekonomik koşullar söz konusu olduğu için maalesef bazen yapacak bir şey olmuyor...)
Neyse, demek istediğim şu ki çocuğunuzu herkesten çok siz kucaklayın. Sizin bedeniniz onun için en güvenli alan çünkü o zaten sizin içinizde büyüdü ve sizden başkasının vücut kimyasallarının kokusu, sıcaklığı, hatta deri dokusu onun kendini güvende ve huzurlu hissetmek için aradığı ortamı sağlayamaz. Baba diğer insanlara göre birkaç tık daha yakın olmalı. En nihayetinde çocuğun onunla da birinci elden biyolojik bağı var. Ve hamilelik boyunca babanın sesine, nefesine, kısacası varlığına alıştı. O küçük can, annesinin yanıbaşında yatan adamı tanıyorOnunla da bağ kurdu, sizinle olduğu kadar güçlü olmasa da. Belki eşinize bunu bu şekilde tatlış bir yerden anlatıp bebeğin sizden sonra en çok ona ihtiyaç duyduğunu, onu şimdiden koşulsuz şartsız sevdiğini, dolayısıyla gece gündüz onunla temas etmek istediğini söyleyebilirsiniz. Tabii bilmiyorum eşinizde bu sözlerin karşılığı olur mu, mizacı nasıldır, ama bir denemekte fayda var. Haziran annelerinden geliyorum aslında ama mesajınızı görünce bir dokunmak istedim Allah zorunuzu kolaylaştırsın
Canım güzel bir şekilde kayinvalidenden uyarmasını rica et yada eşine söyle bir berjer yada tekli koltuğu yer varsa yatak odana alsın gir kapını kitle emzir sev öyle çık. Saygizlik edip kalp kırmayı bende hiç sevmem özelikle yaşlıların ama buda mahremiyete giriyo.Kendisini severim iyidir ama biraz mantıksız hareket ediyor bu konularda. Heves etmelerini de anlıyorum. Ben kendi içimde onlari haklı çıkaracak bir seyler bulmaya çalışıyorum biraz da kavga etmemek icin sanırım ama hiç özverili değiller. Dediğin gibi yaptığın iyi şeyler hiç görülmez zaten, bu hep böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?