- 25 Ekim 2022
- 1.061
- 899
- 53
- 30
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #28.581
Atoniden korktum kadar basurdamda korkmaliymisimGözün aydın canım güle güle büyütünah basur bendede var en korktugum dogumdan sonrasi nasıl olucaklar
Sağıp azıcık azıcık çay kaşığıyla versen sütü tadınca açıyordu benim kız ağzını , Dr biberon verme dediği için ben aç kalmasın diye mecburen o şekilde yapmıştım. Dil bağından dolayı ememiyordu o zaman.Ah kuzum ona da uyanmıyor ya tam bi uykucu
Kiloya göre çıkarmıyorlarmış canım, ciğer gelişimine göreymiş ama bebek gayet iyi görünüyor niye bukadar çok kaldı anlamadım ben ve halada kalacak 2 haftası kesin varTahmin edebiliyorum ama çok çok az kalmış 2800 falan çıksın artık verirler bence, bu seferde uykusuz kaldım diye söylenirsin bebişee
Biz ciğer geliştirici vurduk ama benimkiler daha 1500 bile anca olmuştur ya bir 10 gün daha gitsek keşke1750 kg doğdu canım, 30 haftalık erken doğdu ve ciğer gelişimini tamamlamadığı için bukadar kaldı hala da kalıyor, bir sıkıntı yok hamd olsun ama doktor kaldırıyor, umarım sen beklersin doğarlarsa da korkma hiç bişey olmuyor Allahın izniyle
Kaç tane ciğer geliştirici vuruldu canım sana? Bana doğumdan 1 gün önce 1 kere vurdular. Sana daha fazla vurdularsa faydası daha çok olmuştur. Dua edecem sizin için, zamanında sağlıkla gelsinlerBiz ciğer geliştirici vurduk ama benimkiler daha 1500 bile anca olmuştur ya bir 10 gün daha gitsek keşke
28. haftada 4 doz vuruldu. bu hafta pazartesi günü tekrarlayalım dedim doktora gerek yok dedi, inşallah gerek yokturKaç tane ciğer geliştirici vuruldu canım sana? Bana doğumdan 1 gün önce 1 kere vurdular. Sana daha fazla vurdularsa faydası daha çok olmuştur. Dua edecem sizin için, zamanında sağlıkla gelsinler
En baslarda memeye alissin diye meme verirken agzinin kenarindan inusilin siringasiyla mama siktim yavas yavas. Sonra o da alisti emmeye. Ama ben de uyandirmakta zorluk cekiyorum. Sarilik uyku yapiyorKızlar selammm. Uzun zamandır bakamıyorum buraya. Doğum yapan arkadaslarımı tebrik ederim, sağlıkla büyüsünlerbizim full time uykusuz geceli mesailerimiz başladı. Bugün doğum yapalı 4 gün oldu oğlusum sarılık olmus bilirubun test sonucumuz 14.67 cıktı oglusu uyandırmak o kadar zor ki sütüm var ama ne yapsam uyanmıyor. Mama bile yemiyor ağız kilit acmıyor cok üzülüyorum. Bu süreci yaşayanlar cözüm öneriniz var mı?
Benim lazerli olmasına rağmen gebelikte epey tüylendim. Ağdacıya yaptırdım en son. Her zamanki acımasızlıkları olmuyor, korkmayın. Halinizi görüyorlar. Masaya çıkmakta bile zorlanıyoruz. O yüzden usul usul yapıyorlar. Kendiniz zaten nasıl görüp yapacaksınız. Ben artık önümü göremiyorumGebeliğimin 2. Ayından beri jilet kullanıyorum aslında ağda yapmaya çok kez niyetlendim ama canım aşırı acıdı bıraktım, önereceğiniz marka vs varsa denemek isterim. Kuaföre hiç gitmek istemiyorum onlar daha acımasız çünkü
4 doz çok iyi canım ben o konuda ihmale geldim, doğumdan 1 gün önce vuruldu oda işe yaramamıştır bile belki28. haftada 4 doz vuruldu. bu hafta pazartesi günü tekrarlayalım dedim doktora gerek yok dedi, inşallah gerek yokturduaya çok ihtiyacım var gerçekten çok teşekkür ederim
Stres yok, panik yok. Benim halı hazırda doğum kilosunu bile yakalamadı, maşallah Allah nazarlardan korusun evladınızı. Pazar günü yine haberinizi bekliyorum, dualarım sizinleMesajiniz icin cok tesekkur ederim. Cok naziksiniz6 gunumuzde yani bugun 0.6 artmis, 14.2 olmus az arttigi ve dogum sonrasi kaybettigi kiloyu geri aldigi icin risk sinirini 18’e cikardilar. Ama takip etmek icin yine de pazar gunu yine kan verecegiz
Alt açmayı arkadaşlar da söylemiş, onun disinda temizleme pamuğunu sıcak su ile ıslatıp silebilirsiniz bacaklarını falan ama odanın ısısına muhakkak dikkat edin üşüyüp hasta olmasın sonrasında da. Bir de eldiven geçirip elinize damagini uyararak şırınga ile beslemeyi deneyin isterseniz, internette şırınga ile bebek besleme diye aratirsaniz videoları göreceksiniz, hem yorulmamis olur daha kolay beklersiniz, hem de memeyi bırakmaz.Kızlar selammm. Uzun zamandır bakamıyorum buraya. Doğum yapan arkadaslarımı tebrik ederim, sağlıkla büyüsünlerbizim full time uykusuz geceli mesailerimiz başladı. Bugün doğum yapalı 4 gün oldu oğlusum sarılık olmus bilirubun test sonucumuz 14.67 cıktı oglusu uyandırmak o kadar zor ki sütüm var ama ne yapsam uyanmıyor. Mama bile yemiyor ağız kilit acmıyor cok üzülüyorum. Bu süreci yaşayanlar cözüm öneriniz var mı?
Amin hepimizinkini insallahStres yok, panik yok. Benim halı hazırda doğum kilosunu bile yakalamadı, maşallah Allah nazarlardan korusun evladınızı. Pazar günü yine haberinizi bekliyorum, dualarım sizinle.
Ben 5 gün ışık altında yatırdım bence faydası var.ve sık sık emzirin saate bir iyileşir merak etmeyin. Tecrübeli anneler 20 günden sonra bebek toparlar dedi bizde öyle oldu. Emiyorsa. KorkmayınKızlar buraya yazmayı özledim benim bebeğimde sarılık oldu 9 seviyesinde 4 günlük çok beslenememiş üzülüyorum tecrübesizlik işte . sütümü artırmaya çalışıyorum mama takviyesi veriyorum bana tavsiye verecek olan var mı ışık altında uyutmak işe yarar mı
Altını açın ıslak pamukla elini ve ayaklarını silin, sırtını gıdıklayın,burnunu sıkıp bırakın, bunlarda ısrarcı olun emdikçe iyileşecek unutmayınKızlar selammm. Uzun zamandır bakamıyorum buraya. Doğum yapan arkadaslarımı tebrik ederim, sağlıkla büyüsünlerbizim full time uykusuz geceli mesailerimiz başladı. Bugün doğum yapalı 4 gün oldu oğlusum sarılık olmus bilirubun test sonucumuz 14.67 cıktı oglusu uyandırmak o kadar zor ki sütüm var ama ne yapsam uyanmıyor. Mama bile yemiyor ağız kilit acmıyor cok üzülüyorum. Bu süreci yaşayanlar cözüm öneriniz var mı?
Allah bütün evlatlarımızı bağışlasın sağ salim evimize getirelim inşallah4 doz çok iyi canım ben o konuda ihmale geldim, doğumdan 1 gün önce vuruldu oda işe yaramamıştır bile belkisenin bebisler doğsa bile benimki kadar kalmazlar büyük ihtimalle, içini ferah tut, en doğru zamanda sağlıkla gelsinler dua edecem bol bol
Bu basuru çok kişiden duydum canım inşallah en kısa zamanda geçerAtoniden korktum kadar basurdamda korkmaliymisim
İnşallahBen 5 gün ışık altında yatırdım bence faydası var.ve sık sık emzirin saate bir iyileşir merak etmeyin. Tecrübeli anneler 20 günden sonra bebek toparlar dedi bizde öyle oldu. Emiyorsa. Korkmayın
Yorumunuz için teşekkür ederiim.Gaz değil de kabızlık olabilir mi acaba? Cunku gaz çıkışı olmadan sizi hastaneden cikartmamalari lazim diye biliyorum. ilk sezaryen ameliyatında benzer bir şey yaşamıştım ama kabızlikti, hiçbir şey yiyemiyordum aşırı kilo vermistim hatta kontrolde doktor diyet yapmıyorsun di mi falan demişti. Ben gliserin kansuk mu nedir bebekler için fitil onu kullanıp rahatlamistim. İsterseniz doktorunuza danışın deneyin. Dupholac mı ne onu önermişti basta doktorum, ama o daha kötü gaz yapmisti.
Sütüm de 3. Gun gelmisti etraftan laf edenlere aldırmayın, stres yapmayın. Emzirdiniz iyi annesinin, emziremediniz kötü annesiniz diye bir şey yok, bir hastalığınız da olabilirdi, mesela benim göğsümde iyi huylu kitleler var, hiç de gelmese veya doktor emzirme dese sağlığım için onu da yapardım. Gelmeyecek değil gelir, evlat edinip bebeği emziren kişiler var bununla ilgili çalışmalar var, annelik hormonu sağ olsun, o nedenle stres olmayın. Bebeğe muhakkak süt gelmese de emzirin, bol bol ten tene temas edin. Sağım cihazınız varsa onunla göguslerinizi uyarın, cok abartılı olmadan ki yara olmasin. Bestlak gibi damlalar var onlardan kullanın. Bol bol yeşillik tuketin. Yulaf, hurma, tahin de sütü arttırıyor. Ben 3 hurmayi suda bekletip kucuk kucuk kesip yulaf, iki tatlı kaşığı tahin sütte bekletip yiyordum bir öğün. Her gün ılık duş yapıp goğuslerinize masaj yapın. Süt arttırıcı dari arpa suları var e bebek te satılıyor ben hiç kullanmadım ama onları da deneyebilirsiniz. Rezene çayı içiyordum ben, bir de süt arttici çaylar da satılıyor ebebek migrosta falan gördüm. Aklıma gelenler bu sekilde. Bir kısmını yine yapiyorum, bence işe yarıyor. İnşallah en kısa sürede sutunuz gelir.
Orijinal tahin olabilir aslında birçok şeyi aynı anda yaptığımız için belli olmuyoKızlar en iyi süt arttıran şey ne sizce 22. Gün oldu bugün sütüm istediğim gibi değil mama da veriyorum hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?