- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.641
Mama üreticileri her ne kadar steril olsada mama içinde bakteri olabileceğini ve bakterilerin 70 derece sıcaklıkta yok olduğunu söylüyormuş. O yüzden o sıcaklığı öneriyorlar ben de bunu yeni duydum. %100 doğruluğundan emin değilim instagramda denk geldiKızlarr mama hazırlama ,saklama(oda ısısında,buzdolabında) bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilirmii mesela hiç buzdolabında saklamadımm ,daha önce sorun yaşamıyordum hazırladığım an hepsini bitiriyordu,şuan biraz reddediyor. Birde hazırlarken ben hep içeçeği ısıda hazırlayıp veriyordum bi doktor dinledim 70 derecede hazırlayın soğutun diyor kafam karıştı.
Ben 1 saat süresi var siye biliyorum bitirmediyse 1 saat içinde benmari usulü ısıtıyorum içmezse döküyorum 45 derece su mama ısısı için uygun ama bana biraz sıcak geliyor daha çok 30-35 derecede veriyorumKızlarr mama hazırlama ,saklama(oda ısısında,buzdolabında) bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilirmii mesela hiç buzdolabında saklamadımm ,daha önce sorun yaşamıyordum hazırladığım an hepsini bitiriyordu,şuan biraz reddediyor. Birde hazırlarken ben hep içeçeği ısıda hazırlayıp veriyordum bi doktor dinledim 70 derecede hazırlayın soğutun diyor kafam karıştı.
Bize hastanedeyken mama oda sıcaklığında 1 saat durur demişlerdi. 1 saat içinde tüketmediğini döküyorlardı. Ama her mama aynı mı bilmiyorum.Kızlarr mama hazırlama ,saklama(oda ısısında,buzdolabında) bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilirmii mesela hiç buzdolabında saklamadımm ,daha önce sorun yaşamıyordum hazırladığım an hepsini bitiriyordu,şuan biraz reddediyor. Birde hazırlarken ben hep içeçeği ısıda hazırlayıp veriyordum bi doktor dinledim 70 derecede hazırlayın soğutun diyor kafam karıştı.
Küme sağımı nasıl yapıyorsunuz sabah ve akşam 9 saatlerinde daha etkili diye duydum doğru muSen ciddi misin bebek aç resmen . Sütüne göre endeksleme bir bebek sınırsız anne sütü içebilir zararı olmaz yani sen bence ona göre ölçme . Mesela diyelim 60 cc anne sütü içti 60 cc mama ver ayına göre normal, 30 cc ben yeni doğduğunda veriyordum beni sakın yanlış anlama ama bebekte değil sorunu kendinde ara senin anne sütü inadın çocuğunu gelişim gerisi yapıyor bazı şeyleri kabullenmek lazım ben doğduğunda beri anne sütü + mama takviyeli veriyorum sütümü artırmak için geceleri küme sağım yapıp uykusuz kalıyorum ama bunun yanında çocuğumu aç bırakmıyorum mama iyi ki varmış diyorum onun o çığlık çığlığa açlık ağlamalarını görünce . Senin ki artık açlıktan ağlamaz olmuş kabullenmiş az beslenmeyi .Mamaya soğuk durdukca üzgünüm ama bebeğin gelişmeyecek . Lütfen sen de benim gibi çoğu zaman sütünün doyurmadığını kabul et
saat 2-5 arası çok daha etkili ama devam gerekiyor çünkü düzensiz olunca artma da azalıyor nankör maalesefKüme sağımı nasıl yapıyorsunuz sabah ve akşam 9 saatlerinde daha etkili diye duydum doğru mu
A öyleyse daha iyi çünkü gündüz biri uyusa biri uyanık düzenli yapamiyorum. Kaç gün yapıp ara veriyorsunuz?saat 2-5 arası çok daha etkili ama devam gerekiyor çünkü düzensiz olunca artma da azalıyor nankör maalesef
Nasıl gidiyor canım bebişlerle , biz biriyle zor başa çıkıyoruz sende 3 tane var Allah yardımcın olsunA öyleyse daha iyi çünkü gündüz biri uyusa biri uyanık düzenli yapamiyorum. Kaç gün yapıp ara veriyorsunuz?
Mesela 1 hafta düzenli yapmaya çalışıyorum 2 gün ara veriyorum gerçekten çok etkili . Günde 2 defa olsa daha iyi ama malum bebekten fırsat bulamıyorum. Onun dışında 3,4 saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum emzirip süt bitse bile üretim olsun diye. Zor ama günden güne arttığını görüyorum ama boşlasam tam tersi oluyorA öyleyse daha iyi çünkü gündüz biri uyusa biri uyanık düzenli yapamiyorum. Kaç gün yapıp ara veriyorsunuz?
Evet aynıı videoya denk geldik sanırım bende yeni öğrendimMama üreticileri her ne kadar steril olsada mama içinde bakteri olabileceğini ve bakterilerin 70 derece sıcaklıkta yok olduğunu söylüyormuş. O yüzden o sıcaklığı öneriyorlar ben de bunu yeni duydum. %100 doğruluğundan emin değilim instagramda denk geldi
Çok şükür sağlıklarında bir şey yok geri kalan yorgunluk geçiyor. Her gün hayret edip şükrediyoruz dehşet bir şeyNasıl gidiyor canım bebişlerle , biz biriyle zor başa çıkıyoruz sende 3 tane var Allah yardımcın olsun
Ben 1 kere mama verdim. Onda da kaynatıp ılıklaştıktsn sonra vermiştim arkasında öyle yazıyordu ama şimdi instagramdan baktım kaynamış suyla karıştırıp soğutun diyor, üreticiler öyle öneriyormuşEvet aynıı videoya denk geldik sanırım bende yeni öğrendim
ben küvez zamanı iki saatte bir sağım yapıyordum çok güzel sütüm vardı şimdi yarısı bile yok hem yorgunluk hem düzensiz sağımMesela 1 hafta düzenli yapmaya çalışıyorum 2 gün ara veriyorum gerçekten çok etkili . Günde 2 defa olsa daha iyi ama malum bebekten fırsat bulamıyorum. Onun dışında 3,4 saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum emzirip süt bitse bile üretim olsun diye. Zor ama günden güne arttığını görüyorum ama boşlasam tam tersi oluyor
Aa süper desteksiz imkansız zaten, çok sevindim iyi olmalarına sağlıkla büyüsünlerÇok şükür sağlıklarında bir şey yok geri kalan yorgunluk geçiyor. Her gün hayret edip şükrediyoruz dehşet bir şeykayınvalidem çok güzel bakıyor giderse napıcam bilmiyorum
Amin teşekkür ederiz hepimiz bebişleri inşallahAa süper desteksiz imkansız zaten, çok sevindim iyi olmalarına sağlıkla büyüsünler
Evet sağımı duzene oturtunca faydası oluyor bir de küme sağım hem artırıyor hem de daha çok süt çıkarıyor . Hepimizin sütü şelale olsun inşallahben küvez zamanı iki saatte bir sağım yapıyordum çok güzel sütüm vardı şimdi yarısı bile yok hem yorgunluk hem düzensiz sağımgeceleri küme sağım yapacağım ben de artık
Ben 1 saat süresi var siye biliyorum bitirmediyse 1 saat içinde benmari usulü ısıtıyorum içmezse döküyorum 45 derece su mama ısısı için uygun ama bana biraz sıcak geliyor daha çok 30-35 derecede veriyorum
Bende 1 saat ve 2 saat diye farklı farklı duydum ,hastanedede yenidoğan yoğunbakım anneuyumda hazırlayıp getiriyorlardı 3 saatte bir .3 saat içerisinde bitirin diyorlardıı.Bize hastanedeyken mama oda sıcaklığında 1 saat durur demişlerdi. 1 saat içinde tüketmediğini döküyorlardı. Ama her mama aynı mı bilmiyorum.
Yapıyor canım. Ama anne sütüyle beslenen bebeklerin 10gün yapmaması normalmiş. Burada bazı bebekler haftada bir yapıyor demişti anneleri ama doktorları normal demiş. Mama da veriyorsan süre daha kısa olabilir, onu bilmiyorum.Kızlar sizinkiler hergün kaka yapıyorlar mı??
Amin amin bütün bebişler bol bol anne sütü içebilsinEvet sağımı duzene oturtunca faydası oluyor bir de küme sağım hem artırıyor hem de daha çok süt çıkarıyor . Hepimizin sütü şelale olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?