2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlarr mama hazırlama ,saklama(oda ısısında,buzdolabında) bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilirmii mesela hiç buzdolabında saklamadımm ,daha önce sorun yaşamıyordum hazırladığım an hepsini bitiriyordu,şuan biraz reddediyor. Birde hazırlarken ben hep içeçeği ısıda hazırlayıp veriyordum bi doktor dinledim 70 derecede hazırlayın soğutun diyor kafam karıştı.

Mama üreticileri her ne kadar steril olsada mama içinde bakteri olabileceğini ve bakterilerin 70 derece sıcaklıkta yok olduğunu söylüyormuş. O yüzden o sıcaklığı öneriyorlar ben de bunu yeni duydum. %100 doğruluğundan emin değilim instagramda denk geldi

Ben 1 saat süresi var siye biliyorum bitirmediyse 1 saat içinde benmari usulü ısıtıyorum içmezse döküyorum 45 derece su mama ısısı için uygun ama bana biraz sıcak geliyor daha çok 30-35 derecede veriyorum

Bize hastanedeyken mama oda sıcaklığında 1 saat durur demişlerdi. 1 saat içinde tüketmediğini döküyorlardı. Ama her mama aynı mı bilmiyorum.

Küme sağımı nasıl yapıyorsunuz sabah ve akşam 9 saatlerinde daha etkili diye duydum doğru mu

A öyleyse daha iyi çünkü gündüz biri uyusa biri uyanık düzenli yapamiyorum. Kaç gün yapıp ara veriyorsunuz?
Mesela 1 hafta düzenli yapmaya çalışıyorum 2 gün ara veriyorum gerçekten çok etkili . Günde 2 defa olsa daha iyi ama malum bebekten fırsat bulamıyorum. Onun dışında 3,4 saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum emzirip süt bitse bile üretim olsun diye. Zor ama günden güne arttığını görüyorum ama boşlasam tam tersi oluyor

Evet aynıı videoya denk geldik sanırım bende yeni öğrendim

Nasıl gidiyor canım bebişlerle , biz biriyle zor başa çıkıyoruz sende 3 tane var Allah yardımcın olsun
Çok şükür sağlıklarında bir şey yok geri kalan yorgunluk geçiyor. Her gün hayret edip şükrediyoruz dehşet bir şey kayınvalidem çok güzel bakıyor giderse napıcam bilmiyorum

ben küvez zamanı iki saatte bir sağım yapıyordum çok güzel sütüm vardı şimdi yarısı bile yok hem yorgunluk hem düzensiz sağım geceleri küme sağım yapacağım ben de artık

ben küvez zamanı iki saatte bir sağım yapıyordum çok güzel sütüm vardı şimdi yarısı bile yok hem yorgunluk hem düzensiz sağım geceleri küme sağım yapacağım ben de artık
Evet sağımı duzene oturtunca faydası oluyor bir de küme sağım hem artırıyor hem de daha çok süt çıkarıyor . Hepimizin sütü şelale olsun inşallah

Ben 1 saat süresi var siye biliyorum bitirmediyse 1 saat içinde benmari usulü ısıtıyorum içmezse döküyorum 45 derece su mama ısısı için uygun ama bana biraz sıcak geliyor daha çok 30-35 derecede veriyorum

Bize hastanedeyken mama oda sıcaklığında 1 saat durur demişlerdi. 1 saat içinde tüketmediğini döküyorlardı. Ama her mama aynı mı bilmiyorum.
Bende 1 saat ve 2 saat diye farklı farklı duydum ,hastanedede yenidoğan yoğunbakım anneuyumda hazırlayıp getiriyorlardı 3 saatte bir .3 saat içerisinde bitirin diyorlardıı.

Kızlar sizinkiler hergün kaka yapıyorlar mı??
Yapıyor canım. Ama anne sütüyle beslenen bebeklerin 10gün yapmaması normalmiş. Burada bazı bebekler haftada bir yapıyor demişti anneleri ama doktorları normal demiş. Mama da veriyorsan süre daha kısa olabilir, onu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…