- 7 Ocak 2024
- 1.813
- 861
- 43
- 27
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.621
Bakalım yarın ölçelim de kilo alımı iyiyse veya azsa ona göre yol izlerim şuan en önceliğim memeye tekrar alışması… 2 temmuzda 3840mış yarın günde 20 gramdan en az 4100 falan olması falan geriyor sanırımSen yine sağ tabi tutmuyorsa aç kalmasın çocuk. Emmedikçe azalır tabi makineler bebek kadar güçlü çekemiyor. Sen sütünü artırmak için çay hoşaf takviye vs yap. Ama mama miktarı bana az geldi istersen yine bir Dr a danış. Belki artırır miktarını. Çünkü senin bebişin doyup bir de ekstra kilo alması lazım. Silikon uç biberon ucu gibi olduğundan daha kolay alıştırırsın. Bence bir dene
Ben chatcpt ye matematiksel olarak hesaplattım ve bana tutarlı geldi. Günde 11 kez emiyor yaklaşık. Ama ben bu 11 ana Öğün dışında uykusu geldiğinde dalması için veya karnı ağrıdığı zaman da meme veriyorum.Ya bana var mı dedi sağdım günün ilk saatleri 90-60 ml geliyordu sonra 30-35 ml arası tel göğüs için bu rakam diğerinden 5-10 ml anca… kilo almayınca ben emzirmeyi bırakıp full sağıp verdim şimdi de memeyi unuttu emmedikçe süt azalıyor şimdi tekrar memeye alıştırmaya çalışıyorum kaşıkla vermeye başladım keşke baştan doktorda bana öyle deseydi.. ne zor süreç şu beslenmeyi halletsem bir oh çekicem yani
Ortalama 20-30 gr alması lazım. Memen yara olursa bıraktırma. Başta tutunca çok acıyor evet ama emdikçe azalıyor ağrısı.Bakalım yarın ölçelim de kilo alımı iyiyse veya azsa ona göre yol izlerim şuan en önceliğim memeye tekrar alışması… 2 temmuzda 3840mış yarın günde 20 gramdan en az 4100 falan olması falan geriyor sanırım
Ben de emzirmeyle ilgili çok sorun yaşadım. Emzirmek genel olarak çok kolay bir iş değil. Önceleri tutamıyordu. Şimdi de sinirleniyor, kafasını geri atıyor. Beyaz gürültü açıyorum tekrar teklif ediyorum vs. Hala memeyi ağzından kaçırıyor iki elim bağlı biri bebişte biri memeyi sabitliyor başında bekliyorum. Büyüdükçe rahatlarız diye umuyorumNe varsa eskilerde var,
şuan mama veriyorum zaten… Doğru canım emdiği göğüsümle emmediği arasında baya fark var zaten ama insan yoruluyor cidden herkes şapır şapır emziriyor benim bir az geldi bir reddetti tam sit gelmeye başladı yara oldu diye ben bıraktırdım falan gerçekten çok acemilik çektim ilk bebişte
Bende 50 günlükken götürdüm 5725 gr 59 cm geldi canım seninki de gayet normal 3650 gr 52 cm doğmuştu1 ayda degil canim 2. ayı olacak neredeyse bir hafta sonra
Boyunu kilosunu kontrol edince doktora yönlendiriyorlar ya onun için demiştir canım tedirgin olmana gerek yok gayet iyi kilon1 hafta sonra 2. ay kontrolü olacak kendi doktoru izinde oldugu icin bekleyecegim zaten mecbur ama hemsire biraz tedirgin etti , sağolun yorumunuz icin icim rahat ediyor sizlerden duyunca niye bilmiyorum..
Benimki de şırıngadan sonra öyle olmuştu günlerce uğraşıp memeyi sevdirdim memeye değdiği an susuyordu , ben unutacağını sanmazdım 1 haftada unutmuş şimdi pozisyona geçtiğim an anlayıp ağlıyorBen de emzirmeyle ilgili çok sorun yaşadım. Emzirmek genel olarak çok kolay bir iş değil. Önceleri tutamıyordu. Şimdi de sinirleniyor, kafasını geri atıyor. Beyaz gürültü açıyorum tekrar teklif ediyorum vs. Hala memeyi ağzından kaçırıyor iki elim bağlı biri bebişte biri memeyi sabitliyor başında bekliyorum. Büyüdükçe rahatlarız diye umuyorum
İşte yara iyileşsin vs diye 1 hafta biberon verince unutmuş memeyi… Umarım alışır tekrardanOrtalama 20-30 gr alması lazım. Memen yara olursa bıraktırma. Başta tutunca çok acıyor evet ama emdikçe azalıyor ağrısı.
tesekkur ederim umarim oyledir her sey bebeklerimiz iyi olsun diyeBoyunu kilosunu kontrol edince doktora yönlendiriyorlar ya onun için demiştir canım tedirgin olmana gerek yok gayet iyi kilon
Alışır sen istikrarlı ol yeter kiİşte yara iyileşsin vs diye 1 hafta biberon verince unutmuş memeyi… Umarım alışır tekrardan
İnşallah canım ilk bebiş yanımda destekte yok ben baya acemilik çektim birde çok titizimdir ev mi temizliğim bebeğe mi bakayım ikileminde kaldım hepAlışır sen istikrarlı ol yeter ki
Yok artık , bebekten önce ben de çok titizdim yani takıntılı derecede . Bebeğimden sonra bebeğime mikrop bulaştırmayacak şekilde temizliğimi yapıp gerisini salladım eşimi ikna ettim o yardım ediyor etmese de umrumda değil bence bebeğe yeteri kadar sevgi beslemiyorsun sen yazıyorsun ben sinir oluyorum ev temizliği ve bebeği aynı kulvara koyman bunu gösteriyorİnşallah canım ilk bebiş yanımda destekte yok ben baya acemilik çektim birde çok titizimdir ev mi temizliğim bebeğe mi bakayım ikileminde kaldım hep
Bebeğe sevgi beslemiyor muyum :) Bebeğimi bırakıp temizlik yapmıyorum zaten 3 gün oldu evi süpürmeyeli sırf bir taraftan sağıyorum bir taraftan mama bir taraftan emzirecem diye… Söylediğim şey bebekle temizlik yapamadığım için aklımı taktığımYok artık , bebekten önce ben de çok titizdim yani takıntılı derecede . Bebeğimden sonra bebeğime mikrop bulaştırmayacak şekilde temizliğimi yapıp gerisini salladım eşimi ikna ettim o yardım ediyor etmese de umrumda değil bence bebeğe yeteri kadar sevgi beslemiyorsun sen yazıyorsun ben sinir oluyorum ev temizliği ve bebeği aynı kulvara koyman bunu gösteriyor
Afedersiniz de o nasıl kelime ya evet ilk başta benimde tuhafıma gitti temizlik mi bebek mi seçimi ama kadın illa emzireceğim diye tutturuyor nasıl sevmiyor olacak bebeğini niye kalp kırıyorsunuz kadın ikilemde kaldım demiş bebeği bıraktım temizlik yapıyorum diye niye algılıyorsunuz hemenYok artık , bebekten önce ben de çok titizdim yani takıntılı derecede . Bebeğimden sonra bebeğime mikrop bulaştırmayacak şekilde temizliğimi yapıp gerisini salladım eşimi ikna ettim o yardım ediyor etmese de umrumda değil bence bebeğe yeteri kadar sevgi beslemiyorsun sen yazıyorsun ben sinir oluyorum ev temizliği ve bebeği aynı kulvara koyman bunu gösteriyor
Bu benim fikrim ama sadece bu yorumla oluşmadı kelimelerimi sorgulamak da size kalmadıAfedersiniz de o nasıl kelime ya evet ilk başta benimde tuhafıma gitti temizlik mi bebek mi seçimi ama kadın illa emzireceğim diye tutturuyor nasıl sevmiyor olacak bebeğini niye kalp kırıyorsunuz kadın ikilemde kaldım demiş bebeği bıraktım temizlik yapıyorum diye niye algılıyorsunuz hemen
Valla isteyen isteyenin yorumunu yargılıyor da destekliyor da bende kendi düşüncemi söyledim nedense kimini destekliyorsunuz hiç olmaması gereken bişey söylediğinde kimini de yargılıyorsunuz sadece sizin için demiyorum kalp kırmadan konuşsanız olmuyor sanki kadının hatası emzirmeye odaklandığı için beslenmesini az yapıyor olması belki sütü yaramıyor belki mama fayda etmiyor belki de çocuk da kilo almamak için Bi sıkıntı da olabilir doktorun dediğini yap besle diyorsunuz öyle olması lazım ama sevgisiz diyemezsinizBu benim fikrim ama sadece bu yorumla oluşmadı kelimelerimi sorgulamak da size kalmadı
Bu yorumla kendini biraz daha aklamaya çalışmışsın ama yok. A annelikyolunda4 evet emzirmeyi bırakması vs doğru değil ama muhtemelen tecrübesiz bir şeyler deniyor Dr a götürüyor. Sen defalarca kez saçma sapan şeyler yaptın 2. Çocuğun bir de. Hala ya evet çocuğumu ihmal ettim diyip kabullenip düzeltmek yerine ajitasyon yapıyorsun.Valla isteyen isteyenin yorumunu yargılıyor da destekliyor da bende kendi düşüncemi söyledim nedense kimini destekliyorsunuz hiç olmaması gereken bişey söylediğinde kimini de yargılıyorsunuz sadece sizin için demiyorum kalp kırmadan konuşsanız olmuyor sanki kadının hatası emzirmeye odaklandığı için beslenmesini az yapıyor olması belki sütü yaramıyor belki mama fayda etmiyor belki de çocuk da kilo almamak için Bi sıkıntı da olabilir doktorun dediğini yap besle diyorsunuz öyle olması lazım ama sevgisiz diyemezsiniz
Yara iyileşsin diye bekleme, direkt emzir . Çok acıyor ama geçiyor o memeye alıştıkça. Benim kanayıp kabuk oldu öyle emzirdim yine . İlk biraz acır sonra alışırsınİşte yara iyileşsin vs diye 1 hafta biberon verince unutmuş memeyi… Umarım alışır tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?