2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Valla bilmiyorum normalde emdirip arada mama veriyordum 10 gündür sağıp veriyorum 60 ml üstünde gelirse mama vermiyorum altında gwlirse mama veriyorum 30 ml… Ama böyle de emdirmeye emdirmeye meme reddi oluşmuş
28 günlükken kilo alımı yeterli olmadığı için benden emzirme dışında sağıp 90cc vermemi istedi Dr. Ek öğün veriyordum ben öyle kilosu arttı. 28 günlükken bile 90 cc fazladan içebiliyordu, her bebek farklı tabi ama Dr ile görüşğrsen belki danışırsın bunu da. Umarım kısa sürede toparlarsınız

Canım 2 saatte bir. Sütümü sağıyorum 60 ml altındaysa 30 ml mama veriyorum üstündeyse sadece sütümü veriyorum
Sen ciddi misin bebek aç resmen . Sütüne göre endeksleme bir bebek sınırsız anne sütü içebilir zararı olmaz yani sen bence ona göre ölçme . Mesela diyelim 60 cc anne sütü içti 60 cc mama ver ayına göre normal, 30 cc ben yeni doğduğunda veriyordum beni sakın yanlış anlama ama bebekte değil sorunu kendinde ara senin anne sütü inadın çocuğunu gelişim gerisi yapıyor bazı şeyleri kabullenmek lazım ben doğduğunda beri anne sütü + mama takviyeli veriyorum sütümü artırmak için geceleri küme sağım yapıp uykusuz kalıyorum ama bunun yanında çocuğumu aç bırakmıyorum mama iyi ki varmış diyorum onun o çığlık çığlığa açlık ağlamalarını görünce . Senin ki artık açlıktan ağlamaz olmuş kabullenmiş az beslenmeyi .Mamaya soğuk durdukca üzgünüm ama bebeğin gelişmeyecek . Lütfen sen de benim gibi çoğu zaman sütünün doyurmadığını kabul et

Ya benim için mama vermek sorun değil sütüm başa göre arttı ama doktor öyle dedi 70 ml yemesi gerekiyor bu ay ölç ver demişti bende hep ona endeksledim internette de 90-180 arası falan yer diyor 90 anne sütü geliyor mesela veriyorum 80den sonra içmiyor gibi uykuya dalıyor bilemedim valla yarın tartıya götürücem, az öncede önce kendim çıktım sonra bebekle çıktım tartıya kıyafet falan çıkarınca artık var ama bakalım

Ne dedi doktor merak ettim bugün nasıl bebiş
Bugün işi çıkmış yarına randevu verdi.. Ya biz 2 haftalıkken gittik kilo alımı çok iyi dedi 3. Hafta 1 gr dahi almamıştı doktor hemen panikletti bizi bir sürü testler falan yaptı 13-14 gün kabızlığıda vardı ben ondandır diye düşündüm neyse tüm tahliller temiz çıktı günlük kilo kontrolü yaptırdı mama verdirdi 3 günde 100 gr aldı diye haftaya gel dedi, 8 gün sonra gittim 60 gram almış yani 1ayda 100 gram almış doğum kilosu 3740dı bende panikledim 30 ml verdiğim mamadan bu hafta 69 falan verdim 1 er ögğm atlayarak ama p zaman da aşırı kusması falan oldu, zaten sütümü arttırmakla uğraşıyorum birde böyle olunca moral yerlerde

Emziriyordun ekstra mu 90 verdin.. Doktor 70 dediği için onu endeks aldım, valal bende emziriyordum sırf kilo almamış diye sağıp vermeye başladım hiçte emzirmedim şimdi memeyi istemiyor memeye alıştırmaya çalışıyorum seninki mantıklı önce emzirip kalanı sağıp üstüne vermek daha mantıklı

Dr um emdiği için direkt mama demedi . Sütümü sordu var mı diye var diyince sağıp ek öğün olarak ver dedi. Bebeğin hemen üstüne içmiyorsa biraz bekleyip vermeyi dene istersen. Bir de arada gaz çıkarırsan midede boşluk oluşur. Eğer kendi sütün fazla çıkarsa depola fırsat buldukça ver. Ben öyle saati filan beklemiyordum saat başı yarım saatte bir ne denk gelirse

Son düzenleme:
Biberona alıştıysa silikon uç denemediysen onu deneyebilirsin. Genelde biberondan dolayı meme reddi yapan bebekler silikon uçla emiyorlsrmış

Ya bana var mı dedi sağdım günün ilk saatleri 90-60 ml geliyordu sonra 30-35 ml arası tel göğüs için bu rakam diğerinden 5-10 ml anca… kilo almayınca ben emzirmeyi bırakıp full sağıp verdim şimdi de memeyi unuttu emmedikçe süt azalıyor şimdi tekrar memeye alıştırmaya çalışıyorum kaşıkla vermeye başladım keşke baştan doktorda bana öyle deseydi.. ne zor süreç şu beslenmeyi halletsem bir oh çekicem yani

Biberona alıştıysa silikon uç denemediysen onu deneyebilirsin. Genelde biberondan dolayı meme reddi yapan bebekler silikon uçla emiyorlsrmış
Ben daha önce sarılıktan sonra yine yaşadım bu denli değildi ama 3-4 gün uğraşıp alıştırdım bakalım yine öyle denicem artık almazsa mecbur silikon uç denerim

Ben daha önce sarılıktan sonra yine yaşadım bu denli değildi ama 3-4 gün uğraşıp alıştırdım bakalım yine öyle denicem artık almazsa mecbur silikon uç denerim
Bol su için ve düzenli sağımı bırakmayın. Ben sütünüzün artacağına kalpten inanıyorum. Bu ay da kilo alımı azsa mama başlarsınız. Sütünüz arttıkça mamayı azaltır memeden devam edersiniz. Böyle çok şey okudum. Hatta emzirmeye 6 ay ara verip sonra başlayan anneler varmış. İnanmak çok önemli

Kızlar hepinize selam,ilk ultrason fotoğrafıma cinsiyet tahmini yapar mısınız keseye göre şekline göreaşırı heyecanlıyım

Eklentiler

• IMG_3171.webp
    55 KB · Görüntüleme: 10
Sen yine sağ tabi tutmuyorsa aç kalmasın çocuk. Emmedikçe azalır tabi makineler bebek kadar güçlü çekemiyor. Sen sütünü artırmak için çay hoşaf takviye vs yap. Ama mama miktarı bana az geldi istersen yine bir Dr a danış. Belki artırır miktarını. Çünkü senin bebişin doyup bir de ekstra kilo alması lazım. Silikon uç biberon ucu gibi olduğundan daha kolay alıştırırsın. Bence bir dene

Ne varsa eskilerde var,
şuan mama veriyorum zaten… Doğru canım emdiği göğüsümle emmediği arasında baya fark var zaten ama insan yoruluyor cidden herkes şapır şapır emziriyor benim bir az geldi bir reddetti tam sit gelmeye başladı yara oldu diye ben bıraktırdım falan gerçekten çok acemilik çektim ilk bebişte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…