2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar bir aydır çok kötü bir durumun icindeyiz bir aydır mahvolmuş durumdayım hepinizden dua istiyorum yarın ogluma eeg çekilecek oğlumda doğuştan uyku myoklonusu vardı epilepsi ile bağlantısi olabilir dediler 45. Gün oğlum ard arda moro refleksi oldu ama kasılır gibiydi videoya aldim cocok nörolojiye gittik gösterdik nöbete benziyor dedi yarın eeg çekimi yapılacak ama bitmiş durumdayim üzüntüden sütüm azaldi inşallah sadece moro refleksidir çok korkuyorum 😔
Geçmiş olsun canım inş Bi sıkıntı yoktur içini ferah tut aslında benim oğlumda da var o refleks ama benim aklıma hiç kötü bir şey gelmedi doktora da sormadım uyurken birden Bi yerden düşmüş gibi oluyor ağlama tutturuyor sakinleşmesi uzun sürüyor arkasından gaz çıkartıyor diye hep sancı var diye düşündüm büyük oğlumda da vardı bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık

Serum fizyolojiği şırıngaya çekip burnuna biraz damlatıp otribebeyle çekiyorum. Bunu her sabah yapıyorum, sabahları burnu dolu uyanıyor
Birer damla damlatacaksın fazla damlatmaman lazım
Bugün denedim biraz rahatladı ama burnu çok dolu sanırım bir kaç saat sonra tekrar tıkandı akşam tekrar yapacağım sağolun çok ağladı ama normal dimi

Bugün denedim biraz rahatladı ama burnu çok dolu sanırım bir kaç saat sonra tekrar tıkandı akşam tekrar yapacağım sağolun çok ağladı ama normal dimi
Bize ebe şunu günlük kullanabilirsin demişti. Ben arada sıkıyorum. Çok pratik, deniz suyu aslında. Çekmem gerekmiyor bi şeyle. İki burun deliğinden de birer fıs yapıyorum, tabii rahatsızlık veriyor bi anlık bebeğe ama hemen akıp gidiyor.
Çok tıkalı olursa diğer arkadaşların dediği gibi fizyolojik serum sıkıp çekerek temizle dediler.

Eklentiler

• IMG_6825.webp
    IMG_6825.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 74
kızlar sütü içirdikten sonra tortu kalıyor kesildi demek mi bu? klasik suda ısıtıyorum ama bu biberonda ikinci kez görüyorum lansinohta denk gelmedim

Eklentiler

• IMG_20250721_164359.webp
    IMG_20250721_164359.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20250721_164330.webp
    IMG_20250721_164330.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 72
kızlar sütü içirdikten sonra tortu kalıyor kesildi demek mi bu? klasik suda ısıtıyorum ama bu biberonda ikinci kez görüyorum lansinohta denk gelmedim
Bu hemen içtikten sonra mı , yoksa bekliyor mu ? Bazen biraz bekleyince sütün yağı böyle tortu bırakıyor. Bu biberonu kullanıyorum ben hep biberonla ilgili değildir diye düşünüyorum.

Bu hemen içtikten sonra mı , yoksa bekliyor mu ? Bazen biraz bekleyince sütün yağı böyle tortu bırakıyor. Bu biberonu kullanıyorum ben hep biberonla ilgili değildir diye düşünüyorum.
Evet hemen sonrası hatta içirirken de fark ettim çekemedim ağzından

Normal canım zaten günlük 2 defa yapılması lazımdı sanki tam hatırlamıyorum ama

1 saattir oğlum sürekli hapşuruyor ya bu sıcakta soğuk mu aldı ne yaptıysa dün arabada esiyordu pencereleri kapattırdım hasta olmasın diye gece de sıcak olmasına rağmen pencereyi kapatıp yattım üzerinde sadece çıtçıtlı var diye hapşuruyor diye doktora götürmeye gerek var mı ki acaba

1 saattir oğlum sürekli hapşuruyor ya bu sıcakta soğuk mu aldı ne yaptıysa dün arabada esiyordu pencereleri kapattırdım hasta olmasın diye gece de sıcak olmasına rağmen pencereyi kapatıp yattım üzerinde sadece çıtçıtlı var diye hapşuruyor diye doktora götürmeye gerek var mı ki acaba
Burnu doluysa canım belki ondan hapşurur bu havada üşütürmü ki

Günaydın arkadaşlar. 2 ay aşısını yaptıramadık daha biz. Toplu açılıyomuş bilmemneymiş işte. Yarın 1 hafta olcak 2 ayı geçeli. Daha bu hafta da yok dediler haftays belki diyo. En geç ne zaman yapılıyo acaba. Ya da sağlık ocağı dışında nerde yapılır bi sorsam

Günaydın arkadaşlar. 2 ay aşısını yaptıramadık daha biz. Toplu açılıyomuş bilmemneymiş işte. Yarın 1 hafta olcak 2 ayı geçeli. Daha bu hafta da yok dediler haftays belki diyo. En geç ne zaman yapılıyo acaba. Ya da sağlık ocağı dışında nerde yapılır bi sorsam
Günaydın , geçen hafta aynı durum bize de oldu. Yarin icin haber bekliyoruz 2 ay 10 günlük olduk. Doktorumuza sormuştuk 3 aya kadar vakti var demişti.

Bizimki de bu ara az sıcak ya ter olarak da atıyorlar bence 2 kez bezinde kırmızı gibi leke de oluştu doktora soran oldu mu acaba bu durumu memeye gelince dalıp gidiyor öyle uzun uzun emmiyor çoğu zaman
Bizim de aynısı oldu canım şimdi drdan geldik ürat kristaliymiş bol emzir dedi sıvı kaybından oluyomuş.
Kızlar bebişlerde burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz çok hırıltısı var ve burnu dolu ses geliyor aspiratörle çektim ama gelmiyor çok geride demekki bugün buhar makinesini çalıştırdım hırıltısına iyi geldi ama burnunu çözemedim
Serum fizyolojik ile yan yatırıp bi taraftan sıkıyorum diğer taraftan çıkıyor ama aspiratör kullanmıyorum drum erken dedi onun için. Büyük oğlumda da 5 aylıkken falan kullanmaya başlamıştım.
Kızlar bir aydır çok kötü bir durumun icindeyiz bir aydır mahvolmuş durumdayım hepinizden dua istiyorum yarın ogluma eeg çekilecek oğlumda doğuştan uyku myoklonusu vardı epilepsi ile bağlantısi olabilir dediler 45. Gün oğlum ard arda moro refleksi oldu ama kasılır gibiydi videoya aldim cocok nörolojiye gittik gösterdik nöbete benziyor dedi yarın eeg çekimi yapılacak ama bitmiş durumdayim üzüntüden sütüm azaldi inşallah sadece moro refleksidir çok korkuyorum 😔
Çok geçmiş olsun canım

Bizde de aynı durum oldu. Sağlık ocağındaki hemşire hatta ben izne çıkacağım aşı sorumlusu benim gelse bile açmayabilirler aşıyı dedi. Özel hastaneye gidiyorsan eğer orada yaptırabilirsin ama ben öyle yaptırdım bizim olduğumuz hastane her cuma açıyormuş

Biz gittiğimiz özel hastanede yaptırdık. Özel hastanelere sorabilirsin

Back
X