Gece ayrı tımarhane bizim ev. Bebeği uyutuyorum sonra abisini. Abisi uyanıp habire odaya geliyor tekrar yatağına götürüp uyutuyorum bu sefer tam uykuya dalarken bebek ağlıyor yine uyanıyorBenim de 5 yaş çocuk okula giderken ya annemi özlersem diye ağlıyor her gün ağlatarak gidiyor gitmek istemiyor gece üç dört kişi yatıyoruz cıldırmak üzereyim
Günde 3 saat mi uyuyorsun biraz daha artıramaz mısın uykuda sütü desteklerKızlar süt miktarım bebeğe yetmiyor. Günde en az 2 defa mama ile destekliyorum.
-bestlak damla günde 3 defa damlatıyorum suyuma
-incir uyutması yiyorum 1 kase
-3 Lt su içiyorum
-lacmix içiyorum 2 adet
- Gece 2-sabah 7 arası yaklaşık toplam 3 saat uyku.
Başka ne yapabilirim, cidden sorun olmaya başladı.
Daha 3 gün olmuş merak etme yavaş yavaş artar ilk birhafta hiç gelmeyen bile oluyor çok normal bir durum seninki zamanla artacak, rezene tavsiye edilmiyor diye biliyorum bebeğe yan etkileride varmışKızlar bugün sezeryan doğum yapalı 3 gün oldu. Sütüm sadece bir kaç damla geliyor. Mamayı şırınga ile göğsümden akıtarak veriyorum mememi çekiyor yani mamayı yerken ama hiç artış yok. Bir kaç damlada sıkınca geliyor yoksa oda yok. Dut çayı, su, rezene çayı yaptım. Boş göğsümü verdim biraz emdi. Sıcak komplek uyguladım. Başka yapabilecegim bir şey var mı ? Yoksa daha artmaz mi ? Şuan Aptamil verdim hastane de onu verdiler diye iki gündür kakasını da yapmıyor çişini yapıyor. Kafam allak bullak oldu.
Onu ben denemiştimSiz hiçbir iş yaptırmayın benim ihtiyacım yok siz oturun diyin en son fazlalık gibi hissedip giderler. Yani kendi kendinize yettiginizi anlarlaronlar bir şeyler yaptıkça yardımcı olduklarını düşünürler, ihtiyaç olduğunu o yüzden gitmezler
En son karbonatlı su yapıp gazlı beze batırıp beneğin ağzını bastırarak silin diyorlardı aynı şekilde biberon meme başıda temizlenmeli hala bu yöntem ile mi temizleniyor bilmiyorum beze hafif kan gelebilir korkma bebekte ağlar ama iyileşirBenim de bir sorum var bebeğimin dilinin üstü beyaz olmuş, sanırım pamukçuk ne yapmalıyım? Doktora mı götürmem gerekiyor
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
Bende hepsini denedim tüm tuşlara bastım dünden beri bestlak kullanıyorum henüz bir fark göremedim benim de sütüm az bence gerçi oğlum ds az emiyor üç beş dakika çekip bırakıyor mama yapıyorum her öğün sonrası yani doymadığına eminim çünkğ okadsrcık memede durmayla doyamaz. Sütüm mü az diye bende herşeyi denemeye başladım da sütüm artsa bile bilmiyorum acaba memede uzun duracak mı az diye mi yoksa biberonla alıştığı için mi çok durmuyor meme de onu çözemedim ben yaniKızlar süt miktarım bebeğe yetmiyor. Günde en az 2 defa mama ile destekliyorum.
-bestlak damla günde 3 defa damlatıyorum suyuma
-incir uyutması yiyorum 1 kase
-3 Lt su içiyorum
-lacmix içiyorum 2 adet
- Gece 2-sabah 7 arası yaklaşık toplam 3 saat uyku.
Başka ne yapabilirim, cidden sorun olmaya başladı.
Azlığı nasıl anlaşılıyor bilmiyorum tam olarak ama benimki çok az emiyor sonra kavga ediyor az mı geliyor ondan mı yoksa biberon dan mı bilmiyorum ama başta güzel tutuyor emiyor hiç emmese biberondns dolayı diycem de ben sütüm mü az diye tüm herşeyi kullanmaya başladık bakalım fark edecek mi birde benim mesela hiç göğsümde süt akmaz birini emzirirken diğeri akmaz o yüzden de az olduğunu düşünüyorum herhalde sütü çok olanların akıyormuş çünkğBende hepsini denedim tüm tuşlara bastım dünden beri bestlak kullanıyorum henüz bir fark göremedim benim de sütüm az bence gerçi oğlum ds az emiyor üç beş dakika çekip bırakıyor mama yapıyorum her öğün sonrası yani doymadığına eminim çünkğ okadsrcık memede durmayla doyamaz. Sütüm mü az diye bende herşeyi denemeye başladım da sütüm artsa bile bilmiyorum acaba memede uzun duracak mı az diye mi yoksa biberonla alıştığı için mi çok durmuyor meme de onu çözemedim ben yani
Çok zor bebegin ağzına elimi nasıl sokacağım bilemedimEn son karbonatlı su yapıp gazlı beze batırıp beneğin ağzını bastırarak silin diyorlardı aynı şekilde biberon meme başıda temizlenmeli hala bu yöntem ile mi temizleniyor bilmiyorum beze hafif kan gelebilir korkma bebekte ağlar ama iyileşir
Benimki şükür emiyor ama süt olmayınca meme ile savaşmaya çekiştirmeye başlıyor. Süt olduğunda emiyor doyuyor ve Orda uyuyakalıyor. Ben de bu sayede süt olmadığını anlıyorum. Üzerine mama yapıyorum ve onu da yiyor, sonra uyumuyor yine memeye alıyorum. Boş boş emzik niyetine emiyor ve uyuyacaksa uyuyor uyumayacak ise ne yaparsam yapayım o saatten sonra mizmizlik oluyor, sürekli kucağımda pis pis ile geceyi ya da günü geçiriyoruz. Benimkinin temel sorunu da derin uykuya geçmemesi. O yüzden sürekli kucağımda, bel kol kalmadıAzlığı nasıl anlaşılıyor bilmiyorum tam olarak ama benimki çok az emiyor sonra kavga ediyor az mı geliyor ondan mı yoksa biberon dan mı bilmiyorum ama başta güzel tutuyor emiyor hiç emmese biberondns dolayı diycem de ben sütüm mü az diye tüm herşeyi kullanmaya başladık bakalım fark edecek mi birde benim mesela hiç göğsümde süt akmaz birini emzirirken diğeri akmaz o yüzden de az olduğunu düşünüyorum herhalde sütü çok olanların akıyormuş çünkğ
Mukuslu galiba parlak sarı kaka yaniBizim hep sarı cıvık doktor da gördü bisi söylemedi ama mukus yok, sizinki mukuslu mu?
Öğlen kakası normale dönmüştü şimdi yine cıvık üşüttü mü acaba bilemedim kiAnne sütü alıyordu bebeğiniz, süt zaten cıvık yapıyor, tabii götürür seniz içiniz rahat eder. Olmazsa bezinin fotoğrafını çekin.
Genelde cıvık oluyor ama bizim kakalardaÖğlen kakası normale dönmüştü şimdi yine cıvık üşüttü mü acaba bilemedim ki
Parlak mı rengi jel gibiGenelde cıvık oluyor ama bizim kakalarda
Nadiren katı alıyorum bende
21-22 gün annem kaldı memleketine döndü. Kayınvalidemle aynı mahalledeyiz, sonrasındaki 1 hafta da o geldi kaldı. Sonraki bi hafta da ben ablama gelip kaldım ve bugün eve dönüyoruz tek devam edeceğiz sanırım, inşallah kolay ve güzel olur henüz deneyimlemedik gece tek kalmayı. Ama gece gerçekten birinin olması insanı çok dinlendiriyor tabiKızlar anne ya da kayınvalidelerinizi ne zaman gönderdiniz evine ? Bizim bu gün tam 21 gün oldu dönüşümlü olarak kalıyorlar ama çok sıkıldım artık sürekli evde birinin olmasından. Gece özellikle annemin yardımı çok oluyor bebek ağlayınca bana veriyor emzirip geri veriyorum o altını temizleyip yatırıyor ben de uyumuş oluyorum böyle olunca. Ama kv ye arkamı dönüp emanet edemiyorum çocuğu geceleri faydası olmuyor bu yüzden. Dikişler yüzünden korkuyordum eğilip kalkamam tek bakamam diye ama şimdi daha iyi hissediyorum kendimi gidin diyorum gitmiyorlar da ne yapcam bilmiyorum
Evetkaka yapmadığı gün bile oluyorKızlar günlük kaka sayısında bi azalma yaşadınız mı ? Bizim 1-2 gündür kaka sayısı baya azaldı .çişli bez de sorun yok 6-7 çiş rahat oluyor 24 saatte ama kaka azaldı baya 1 yada 2 bez oda belki 2 yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?