- 29 Haziran 2015
- 1.266
- 1.522
- 333
Valla her anne bir tarafından bir atak geçiriyor, kimi bebekken, kimi büyüyünceEvet bun 4.ay benim miniğin içindeki canavar çıktı benim saçlar dik dik oldu resmen 5.ayı iple çekiyorum birden uslanır mı ondan da emin değilim çok cadılaştı bildiğiniz gibi değil ama bazılarında 4.ay atagı hafif geçiyormuş belki sizlerde olmaz olsada hafif atlatırsınız insallah biz dibini sıyırdık
Valla ben de sürekli veriyorum memeyi, bir de kusuyor ki, daha sindirilmeden çıkardıysa öyle üzülüyorum... Ah diyorum gitti sütler...Benimki de öyleydi memeyi bırakıp elini emiyordu şimdi komple meme reddi başladı sadece uyurken emiyor yoksa sağıp biberonla veriyorum
Benim oğlan 9 yaşında bezini değiştirmeye çalışıyorİlk oglumu hic yere birakmadim yasina yakin emeklemeye baslamisti bunu da hep yerlerde yuvarladim galiba erken emeklicekgelen giden cocugu yerde birakma abisi bisey yapar fln diyo ama bazen bakiyorum öyle güzel oynuyorlar ki onlar beraber yatarken bende yemegimi islerimi hallediyorum rabbim saglik versin evlatlarimiza birlikte anilari olsun büyük oglum 7 yaşında sorumluluk almak istiyo ama ben sanki ona is yikiyorum gibi vicdan azabi cekip yaptirmiyorum bu sefer de küsüyo gecen geldi anne ayagimda salliyaym mi uyusun diyo
Tam 3 aylıkken bizde öyledi kesinlikle inatlaşma biraz karnını sağıp doyur üzerine emzir geçiyor merak etme meme reddi çok normal ama emzirmekten asla vazgeçmeİyi geceler benim bebeğim tam 3 aylık oldu. Güzel emen bir kızdı ama son bir haftadır emmiyor sürekli memeyle oynuyor etrafı izliyor ve uyumuyorGündüz uykusu toplamda gün içinde 1 saattir anca. 5 6 dk uyuyor ve cin gibi uyanıyor Bugün de bexsero menenjit aşısı oldu takip ediyorum. Sürekli emzirmeye çalıştım ve zar zor biraz emdi. Meme reddi böyle bir şey mi? Çok korkuyorum ya sütüm de bol. Biberon asla tutmuyor emzik de tutmadı. Sağdığım sütler buzlukta kaldı sağmıyorum artık boşuna ziyan oluyor biberonla içmiyor sütü tükürüyor. Doktor uykuluyken emzir dedi ama benimki de uyuyacağı zaman emmiyor hiç. Kilosu şimdilik iyi ama böyle giderse ne olur bilmiyorum. Çişi kokuyor diye tahlil yaptırdık temiz çıktı. Terleme ve az emmesinden dolayı dedi doktorumuzda. Bana akıl verir misiniz ne yapmam lazım?
Ben sürekli babasına veriyorumAy biliyormusun ilk bebeğimde bende böyle düşünüyordum şimdi diyorum ki biri alsada bende rahatlasamhabire birilerine atıyorum çocuğu
Aynı şeyler biz meme reddini 3 aylıkken yaşadık atlattık şimdi ama nasıl atlattık tam bir psikolojik savaş yani süt mü gelmiyor yetmiyor mu çok zor şimdi oturmak istiyor sürekli uyku gerilemesi oldu bi anda ağlıyor sanki bir yeri açıyor gibi çığlık çığlığaBir 4. Ay atağı da bizden gelsin 3 -4 gündür emme de yok biberon almada.. El sürekli ağızda diş çıkarıyor mu acaba dedim kontrolde doktora ama hayır dedi diş çıkarmıyor. Gelişiyor keşfediyor dedi. Kilo alımı alt sınırda mamaya devam ama içmiyor ki onu da kaç gündür.
Oturmak istiyor bizim bebe aralıklarla günde 5-10 dk oturt dedi. Birde dik tutup ayakları üzerinde durmasını da sağla dedi. 4 buçuk ayda tadımlara başlayabiliriz biz.
Dün menenjit aşısı oldu gece ateşlendi . Bugün kucaktan inmek istedi. Aman Allah'ım gözünden yaş gelircesine ağladı içim gitti resmen. Ayy bir baktım abisi de ağlıyor odasında. Çok hassas kardeşine karşı.
Kıyamam ben abisine kuzum benim bende tek çocuk var şimdilik ama bi ikinci içinde aklım kaymıyor değilBir 4. Ay atağı da bizden gelsin 3 -4 gündür emme de yok biberon almada.. El sürekli ağızda diş çıkarıyor mu acaba dedim kontrolde doktora ama hayır dedi diş çıkarmıyor. Gelişiyor keşfediyor dedi. Kilo alımı alt sınırda mamaya devam ama içmiyor ki onu da kaç gündür.
Oturmak istiyor bizim bebe aralıklarla günde 5-10 dk oturt dedi. Birde dik tutup ayakları üzerinde durmasını da sağla dedi. 4 buçuk ayda tadımlara başlayabiliriz biz.
Dün menenjit aşısı oldu gece ateşlendi . Bugün kucaktan inmek istedi. Aman Allah'ım gözünden yaş gelircesine ağladı içim gitti resmen. Ayy bir baktım abisi de ağlıyor odasında. Çok hassas kardeşine karşı.
Sütteki su oranı az olunca bebeklerde kaka problemi oluyormuş bizde de vardı ben su olayını çözdüm geçti termos aldım her yere onunla gidiyorumHerkes derdini yazmış ben de yazayım bir türlü bu kaka olayı bitmediyok yapmayi öğrenemiyor ne rahat rahat kaka yapiyor ne gaz çıkarabiliyor. Yazık bebeğim tüm gün onunla uğraşıyor. 4 gündür kaka yapamadı bu gidişle yine 10 günü geçecek ve lavman yapılacak diye stres oldum. Bir ara ne güzel her gün yapıyordu. Rahatı yerinde olsa yapmamasını kafama takmayacağım ama yapamayınca çok huzursuz bir bebek oluyor
Her fırsaatta memeyi teklif et ama zorlamadan. Evde elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör yanında emzirmeye çalış. Hopla, zıpla, eğil, koş, plates topu,ten tene temas, birlikte duş alın. Uykulu halinde emzirmeye çalışİyi geceler benim bebeğim tam 3 aylık oldu. Güzel emen bir kızdı ama son bir haftadır emmiyor sürekli memeyle oynuyor etrafı izliyor ve uyumuyorGündüz uykusu toplamda gün içinde 1 saattir anca. 5 6 dk uyuyor ve cin gibi uyanıyor Bugün de bexsero menenjit aşısı oldu takip ediyorum. Sürekli emzirmeye çalıştım ve zar zor biraz emdi. Meme reddi böyle bir şey mi? Çok korkuyorum ya sütüm de bol. Biberon asla tutmuyor emzik de tutmadı. Sağdığım sütler buzlukta kaldı sağmıyorum artık boşuna ziyan oluyor biberonla içmiyor sütü tükürüyor. Doktor uykuluyken emzir dedi ama benimki de uyuyacağı zaman emmiyor hiç. Kilosu şimdilik iyi ama böyle giderse ne olur bilmiyorum. Çişi kokuyor diye tahlil yaptırdık temiz çıktı. Terleme ve az emmesinden dolayı dedi doktorumuzda. Bana akıl verir misiniz ne yapmam lazım?
Olabilir bazı zamanlar çok az su içiyorumSütteki su oranı az olunca bebeklerde kaka problemi oluyormuş bizde de vardı ben su olayını çözdüm geçti termos aldım her yere onunla gidiyorum
Ben suyu soğuk içerim yok süt üşür bebek gazlı olur dediler içemedim ılık su ondan bir ara bırakmıştım şimdi lıkır lıkır soğuk su içiyorum ne gaz yapıyor ne sütüm üşüdüOlabilir bazı zamanlar çok az su içiyorum
Bazen hala reddediyor inadı gelirse hala yapıyorum ne yollardan geçmişizHer fırsaatta memeyi teklif et ama zorlamadan. Evde elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör yanında emzirmeye çalış. Hopla, zıpla, eğil, koş, plates topu,ten tene temas, birlikte duş alın. Uykulu halinde emzirmeye çalışhepsini deneediğim için gülüyorum halime. Ama bu bir süreç ve geçecek annesi. İyi düşün iyi olsun.
Ben de oto koltuğu var evde, ona oturtuyordum, artık istemiyor, belini kaldırıp kalkmaya çalışıyor. Tabii kalkamadığı için aşağı kayıyor.Bir 4. Ay atağı da bizden gelsin 3 -4 gündür emme de yok biberon almada.. El sürekli ağızda diş çıkarıyor mu acaba dedim kontrolde doktora ama hayır dedi diş çıkarmıyor. Gelişiyor keşfediyor dedi. Kilo alımı alt sınırda mamaya devam ama içmiyor ki onu da kaç gündür.
Büyüdükçe bakması daha da zorlasıyorValla her anne bir tarafından bir atak geçiriyor, kimi bebekken, kimi büyüyünce
Tam 3 aylıkken bizde öyledi kesinlikle inatlaşma biraz karnını sağıp doyur üzerine emzir geçiyor merak etme meme reddi çok normal ama emzirmekten asla vazgeçme
Teşekkür ederim kızlar bugün deneyeceğim hepsiniHer fırsaatta memeyi teklif et ama zorlamadan. Evde elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör yanında emzirmeye çalış. Hopla, zıpla, eğil, koş, plates topu,ten tene temas, birlikte duş alın. Uykulu halinde emzirmeye çalışhepsini deneediğim için gülüyorum halime. Ama bu bir süreç ve geçecek annesi. İyi düşün iyi olsun.
Ay evet azıcık ses duysa durup dinliyor. Bir de emerken bir anda çıkartıp meme ucunu tırnağıyla sıkıştırmayı huy edindi. Anlayacağı şekilde tepki veriyorum devam ederse kapatıyorum memeyi anlasın diye.Ben de oto koltuğu var evde, ona oturtuyordum, artık istemiyor, belini kaldırıp kalkmaya çalışıyor. Tabii kalkamadığı için aşağı kayıyor.
Ben de oturtmaya başladım kucağıma, ayaklarını da hafif bastırıyorum. Bu meme reddi etrafı keşfettiğinden olurmuş evet. İlk üç ay hiç sesten de etkilenmiyorlar zaten, davul çalsan yanında devam ediyordu etmesine. Şimdi geliştikçe yavaş yavaş bireyselleşmeye başlıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?