• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Yarim iciyorum zaten cok etki ediceni sanmiyorum agri kesici kremler ilaclar vs herşeyi hamilelikli biraktik ama vücut istiyo bence 🤷 parol hic etki etmiyo ondan 2 3 tane iciceme yarim digerinden icerim diyorum bende
Ne yapalım, her şeyi çok yönlü düşünüyoruz. Allah hastalık vermesin.

Merhaba bizim bebeğimizde de makatta perianal apse var çözmeye çalışıyoruz sizde durum nedir acaba devam ediyor mu sorun bizim 1 aylıktan beri var 3,5 aylık olduk sorun devam ediyor tekrarlıyor maalesef
Çok geçmiş olsun özelden yazar mısınız bana? Burada akışı meşgul etmeyelim Biz de uğraştık uzun bi zaman Allah kimsenin başına vermesin

Anneler merhaba

Emzirirken diş doktoruna giden oldu mu? Diş dolgum düştü ve yakınlarda apse yaptı diş eti. Ne yapacağım bilmiyorum.

Selam cümleten dün yumurtlamadan sonra 13 . Günümdü silince kahve leke geldi bir daha sildiğimde birşey gelmedi. Sabahta baktım herangi bir leke yok normalde bugün adet olmam lazım sizce gebelik varmıdır? Birkaç gündür ateş ile takip ediyorum sırasıyla 36.8,36.7,36.7,36.5(lekegeldi) 36.7 progestronumda 18 çıkmıştı. Başına gelen bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz🙏🏻

Selam cümleten dün yumurtlamadan sonra 13 . Günümdü silince kahve leke geldi bir daha sildiğimde birşey gelmedi. Sabahta baktım herangi bir leke yok normalde bugün adet olmam lazım sizce gebelik varmıdır? Birkaç gündür ateş ile takip ediyorum sırasıyla 36.8,36.7,36.7,36.5(lekegeldi) 36.7 progestronumda 18 çıkmıştı. Başına gelen bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz🙏🏻
Adet günü geçtikten sonra gebelik testlerinde görülebiliyor sonuç. Bence bir test yapın, inşallah hamilesinizdir🥰🙏

Kızlar bebeğinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki kucak hariç uyumuyor ve hep ayakta gezdirmemi istiyor oturduğumda kıyamet kopuyor. Gerçekten çok yoruldum bu gün sürekli ağlıyor bi de en sonunda bağırdım bende sonra vicdan azabı çekip ağladım 😥 yok mu gündüz uyutmanın kolay bi yolu ? Ayakta sallamayı bile denedim sevmedi ağladı. Emzirince de uyumuyor

Kızlar bebeğinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki kucak hariç uyumuyor ve hep ayakta gezdirmemi istiyor oturduğumda kıyamet kopuyor. Gerçekten çok yoruldum bu gün sürekli ağlıyor bi de en sonunda bağırdım bende sonra vicdan azabı çekip ağladım 😥 yok mu gündüz uyutmanın kolay bi yolu ? Ayakta sallamayı bile denedim sevmedi ağladı. Emzirince de uyumuyor
Öncelikle uyku işi zor kabul ediyorum. Her çocuk da aynı değil. Ben gezdiriyorum, beşikte sallıyorum veya uyku saatlerinde dışarda bebek arabasıyla gezdiriyorum, bu iyi bir fikir olabilir hem sen hem bebek için. İlk çocuğumda da üstünü sıkı giydirip karlı hava, da dahil dışarda uyutuyordum.
Bağırma konusunda üzülmeni anlıyorum, ancak anneler kendi sıkıntılarını çocuklarına yansıtıyorlar. Ben böyleyim kendimden örnek verirsem. Çocukla inatlaşınca kaybeden hep anne oluyor. Kendimize duygusal yatırım yapmamız lazım. Konu bugün uyku olur yarın ortalığı dağıttı olur, sinirimizi bozacak herbir şey oluyor ve olacak her gün. Ben de senin gibiyim çok üzülüyorum çocuklara kızarsam, benim bir de kötü huyum var ki öyle durumlarda kendimi sakinleştiremiyorum uzun süre. Ama bir süredir düşünüyorum, bunların hep alt yapısı var çoğu da çocukluktan kalan şeyler. O yüzden artık kendime de benden öncekilere de kızmıyorum, sadece düşünce kalıplarımı değiştirmeye çalışıyorum. Kısacası çocuk yetiştirirken çocuk için değil ama kendimiz için psikolojik yardım alabiliriz. Biz düzelince bakış açımız da düzeliyor, çocuk da ( inşallah)

Merhaba güzel anneler. 19 mayısta tam 1 aylık olduk. İlk 10 gün rüya gibi geçti ne gaz ne ağlama :) 10 günden sonra her bebekte olduğu gibi bizde de gaz başladı. 15 gün sonra ağlama krizleri gaz sancıları uyumama sabahlama vs vs gerçek annelik yüklendi 🫠
Bebeğim bu 1 ayda 1 kilo aldı. 3850 doğmuştu ilk 3 günde 3,500 a düşmüştü meme reddi ve sarılıktan . Çok şükür güzel toparlamışız. Colinox diye damla kullanıyoruz çok iyi geldi bize belki size de fikir olur . Onun dışında doktor anason çayı iç ve bebeğe de günde 2 çk kaşığı ver dedi öyle yapıyorum.
Damla biraz da uyku yapıyor akşama doğru bir duş da aldırdım mı 4,5 saat uyuyor çok güzel. Doktor gündüz 3 gece de 4 saatte bir emzirebilirsin dedi. Ben gündüz ne zaman istese veriyordum gece de 2 saate bir uyandırdım hep 1 ay boyunca sarılık için . Doktor çok az kalmış dedi o yüzden bu aralıklarla besleyebilirsin artık dedi.
Bebegım çok meme istiyor dedim bazen 40 dk emiyor 20 dk sonra tekrar istiyor doktor sancıdan dedi memede rahatlıyormuş bebekler. Ama bu durumun olumsuz yönü şu. Bebek sürekli emdiği için kaliteli süt olayı olmuyormuş sütün yağlanmasına izin vermediği için. O yüzden yapabildiğin kadar 2,3 saate bir emzir dedi
Merhaba mesajınızın üstüne çok geçmiş ama sormak istedim anasonu bebeğinize günde kaç kere kaç kaşık verdiniz birde herhangi bir zararı oldu mu

Tamamen aynı. Uyuyana kadar memede ayakta gezdirilerek uyuyor, uyuduğunda oturuyorum ve full kucakta duruyor, yatağa koyduğum an uyanıyor ya da max 10 dk sürüyor uykusu. Doğduğundan beri böyle cok da denedim artık denemiyorum bile böyle seviyor belli ki zaten bir süre sonra kendi istemeyecektir. Ama cok zor gittikce agırlasıyorlar tasımak daha da zorlasıyor aksam olunca her yerim agrıyor resmen. Bu arada benimki temas seviyor yani kolumu oksuyor hep dokunmak istiyor uyku arkadası alsam belki o ise yarar..

Gündüz uyutma vakti gelince ağlayasım gelıyor gerçekten, bende artık tükendim bağırıyorum soylenıyorum.. Birine daha hiç bırakmadım bıraksam nasıl uyutuyosun diye sorsalar diyecek bişey bulamam hepsini denıyorum sıradan kucakta, ayakta, salıncakta, arabada..

Kuzu ben çözemedim benimki martta dogdu (erken) 4.ay atagı bitti sükür dedim 5ayda atak olmamasına rağmen uyku olayı tamamen gitti hani öyle bi gitti ki 4.ayda daha cok uyuyodu ben gündüzleri memeye alıp zıplıyorum sakinlestirip ayagıma koyuyorum uyuyınca salanan ana kucagında sallanıyo orda ne kadar uyursa 10dk 30dk arası kaç gecedir uykusuzluktan öleceğim asssla uyumuyor 1-2saat en fazla sonra uyanıyor kendini geriye atıyo kalkıyorum tekrar uyutmaya calısıyorum inan geceleri çıldırmak üzereyim ben de bi kere kızdım sonra vicdan yaptım senin gibi aynı kızan bi anne olmak istemiyorum ama uykusuzluk anneyi en çok yıpratan faktör ne olacak nasıl düzelecek bilmiyorum 5.ay beni çok yordu uyku konusunda

Emzirirken kullanabileceğim enerji verecek supradyn gibi takviye arıyorum kızlar böyle olmayacak ölü gelin gibi geziyorum etrafta bilen varsa yazbailir mi adını falan

Kizlar nasilsiniz ben kucagimdaki bebeye bakmadan tatile gittim ben haric herkes tatil yapti 😂😂😂 vallahi perisan oldum 😂 en son ben nerden geldim buraya nerdeeeegggnn diye bagircaktim 😂
He iyi o zaman benim ilk 😂
Pazar günü tatilden dondum. 8 saatlik yolu 12 saatte donduk. Giderken sabah 5 de yola çıkmıştık, kız uyurken daha rahat idi, dönerken sabah 8 de yola çıktık ve yolda sinir krizi geçiriyordum en son 😅 yokun 11. Saati ve sürekli kucakta idi, sebepsiz ağlıyor, arabayı durduruyoruz kapıyı açıyoruz susuyor 😂
Eşim için tatil muhteşem geçti, kitabını okudu, dinlendi. Benim için tek avantajı yemeklerin hazır olması, temizlik yapmamam, 10-15 dk suya girebilmek 😅 yine de tatilin kötüsü olmaz 🤩
Ay bizim durum öyle iki haftadır. Eliyle ittirip meme ucunu cimcikleme peşinde üstüne sırıtıyor öyle yaptıkça 😅 her an emzirmeye çalıştım iki gündür pes ettim sadece uyuklarken doyacak kadar emip kafasını çeviriyor. Sütüm hep ziyan oldu inş azalmaz diye dua ediyorum sağmakta manasız sağdıklarımı içmiyor ama azalmaması için sağsam iyi olacak gibi. Ve çok uykusuzum bu sabah eşime ağladım aldı gitti diğer odaya uyuyayım diye. Gündüz bir saat uyuyor toplamda 🥲 gece de bir buçuk saatte bi ayakta sabah 5 buçukta saatlerce uyumuş gibi enerjik uyandı🫠
Gündüz 10-15 dk max uykusu, gece 11 hala eller havaya modunda. Bu çocuklar ne zaman uyuyup buyuyecek?
Uyumuyor 😅

Emzirirken kullanabileceğim enerji verecek supradyn gibi takviye arıyorum kızlar böyle olmayacak ölü gelin gibi geziyorum etrafta bilen varsa yazbailir mi adını falan
Multivitamin kullanıyor musun? Bana doktor elenatal 3 ya da lacmix birini seç kullan demişti. Lacmix kullanıyorum.

Multivitamin kullanıyor musun? Bana doktor elenatal 3 ya da lacmix birini seç kullan demişti. Lacmix kullanıyorum.
Evet ama gram enerji vermiyor imom kullanıyorum lacmixi doğumdan sonra kullamıştım zararlı olmasa uyanıp enerji içeceği içicem yani 😅 öyle bisey bide uykusuzluğa dayanamıyorum

Back
X