Kesinlikle aynı durumdayım. Her emzirmeye kalkışım gerilim filmi. Acaba emecek mi ne kadar emecek endişesi yaşıyorum sürekli. Ama anladığım kadarıyla herkes aynı durumdaBizimkide arada güzel emiyor diğer zamanlar hep ağlıyor diyorum her bebek mi böyle niye böyle yapıyor bu çocuk ama bizim başından beri böyle. Emerken rahat rahat ememiyoruz
Benimde sivilce tarzı çıkmıştı. Bebeğimde süt alerjisi çıkınca çok fazla Akdeniz usulü beslendim çok fazla kalmadı. Benim kırmızı ben değil de sivilce tarzındaydi. Hatta koluma dokunmak istemiyordum.Kızlar kollarımda kırmızı yeni benler çıktığını gördüm bu sizde de oldu mu chatgpt doğumdan sonra hormonal degisiklerden dolayı olabildiğini söylüyor
Evet bizde en başından beri öyle ama bu aralar iyixe coştu.Bizimkide arada güzel emiyor diğer zamanlar hep ağlıyor diyorum her bebek mi böyle niye böyle yapıyor bu çocuk ama bizim başından beri böyle. Emerken rahat rahat ememiyoruz
Bİz 500 almışız hep en düşük gramdan gidiyoruz doktorumuz zayıf bi bebek olacak dedi.Birde o kadar şey yiyip içiyorum güzel besleniyorum ama nafile çocuğun genetği böyle bence.Aynı şekilde.bugün doktor kontrolüm vardı 600 gr almış doktor çok iyi dedi. Bu kadar az emmeye bu kadar kiloyu nasıl aldı şaşkınım. Demekki kuvvetli çekiyor gerçekten ve doyuyor
Evet benimkinin de boyu uzuyor ama kilo az aldığından iyice zayıfladı yok emmiyor ne yapsamda. İnşallah bir an önce geçer bu durum. Çok üzülüyorum süt var şu an ama emmiyor. Böyle giderse mama da vermek zorunda kalicamEvet bizde en başından beri öyle ama bu aralar iyixe coştu.
Bİz 500 almışız hep en düşük gramdan gidiyoruz doktorumuz zayıf bi bebek olacak dedi.Birde o kadar şey yiyip içiyorum güzel besleniyorum ama nafile çocuğun genetği böyle bence.
Canım anlattıklarının birebir aynısını yasıyorum ne eksik ne fazla ve gercekten çok yıpratıcı, umarım en kısa surede normale dönerlerKizlar 1 haftaligina ise basladim tekrar toplu sut iznine ayrildim. Cok giremiyorum cocuktan dolayi. Suan 3 ay 12 gunluk. 3-4 gundur fena durumdayiz. Ciglik atarak aglamalar, istahsizlik, uykuya direnme. Gece uykusu cok sukur var ama gunduz uyutmak icin kirk takla atiyorum. Gozleri kapaniyor tam dalacak hemen aciyor yine. Surekli kucakta olmak istiyor. Fibromiyalji olmusum ilac kullaniyorum. 6.100 kg suanda. Mamayi kucakta vermek zorundayim aksi halde resmen ac geziyor. Cisli bez sayisi degismesi aslinda ama normal rutininden cikti mama olcusu. Oturdum agladim gecen gun ac uyudu diye. Simdi burada sizleri de gorunce benzer seyleri yasiyormusuz, icim rahatladi. Umarim cok uzun surmez bu durum.
Ay gerçekten bende bugün uyutmak için o kadar uğraştım ki yine ne yaparsam yapayım uyumuyor uykusu olduğu halde en son yanına yattım pis pis yaptım öyle uyudu. Tek başına bakanlar olarak çok zor gerçekten. Hadi ağlamasını uyumasını geçtim emseler içimiz rahat edecek ama yok. Uykudan uyandı emzireyim dedim azıcık emdi sonra başladı ağlamaya emmicekmis ben anlamıyorum noluyor bu çocuklaraBizim gündüz uykuları zaten kötüydü iyice berbat oldu. Öğlen iki üç saat lik bi beşikte uykusu vardı oda yalan oldu. Hep kucakta. Hamak aldık onda da kısa kısa hemen uyanıyor. Max 45-50 dk uyudu. Bazen 15-20 dk. Ve uyutmak için çok yoruluyorum. Kucakta salla gezdir hoplat emzik ver salla meme ver salla.
Çok yorgunum. Tek başınayım. Eşim gelsin diye saatte hep gözüm. Kendim için hiç bişey yapamıyorum. Dün gece uyuttuktan sonra salona geldim oturdum ağladım. Saat olmuş 22:30-23:00 ne yapcam bu saatten sonra. Sabah 7 de güne başlıyoruz. Gece uykusuna yatırmak en az 1 saat sürüyor. 21:30-22:30 arası uyuyor. Daha erken uyutsakta çok denedik uyanıyor.gün içinde hep ağlıyor. Uykusuzluk başına vuruyor ama uyumaya direniyor. Çok zor çok.
Nasıl gidiyor ölçümleri bizim doktor pek beğenmedi.Ama anne sütü ile devam dediEvet benimkinin de boyu uzuyor ama kilo az aldığından iyice zayıfladı yok emmiyor ne yapsamda. İnşallah bir an önce geçer bu durum. Çok üzülüyorum süt var şu an ama emmiyor. Böyle giderse mama da vermek zorunda kalicam
Doğum kilonuz ne kadar? Kilonuz iyi duruyor benimki 4 aylık 6300 doktorum pek beğenmedi ama yinede normal dedi.doğum kilomuzda 3450 bizim ona göre az gidiyoruzKizlar 1 haftaligina ise basladim tekrar toplu sut iznine ayrildim. Cok giremiyorum cocuktan dolayi. Suan 3 ay 12 gunluk. 3-4 gundur fena durumdayiz. Ciglik atarak aglamalar, istahsizlik, uykuya direnme. Gece uykusu cok sukur var ama gunduz uyutmak icin kirk takla atiyorum. Gozleri kapaniyor tam dalacak hemen aciyor yine. Surekli kucakta olmak istiyor. Fibromiyalji olmusum ilac kullaniyorum. 6.100 kg suanda. Mamayi kucakta vermek zorundayim aksi halde resmen ac geziyor. Cisli bez sayisi degismesi aslinda ama normal rutininden cikti mama olcusu. Oturdum agladim gecen gun ac uyudu diye. Simdi burada sizleri de gorunce benzer seyleri yasiyormusuz, icim rahatladi. Umarim cok uzun surmez bu durum.
Bizim 3520 dogdu. Ilk 2 ay 1 er kilo alarak gidiyordu. 3.ay dustu. Suan 3 ay 12 gunluk 6100 gr. Boy 63 cm. Mama ile besleniyor tamamen.Nasıl gidiyor ölçümleri bizim doktor pek beğenmedi.Ama anne sütü ile devam dedi
Doğum kilonuz ne kadar? Kilonuz iyi duruyor benimki 4 aylık 6300 doktorum pek beğenmedi ama yinede normal dedi.doğum kilomuzda 3450 bizim ona göre az gidiyoruz
Bayramdan sonra gidicez sağlık ocağında 5700 cikmisti hala da aynı kilolarda emmedigi için kiloda almıyor. Bakalım bayramdan sonra da almamış olursa doktor mamaya başla derse başlarız. Bizde ayın 12sinde 4 aylık olucazNasıl gidiyor ölçümleri bizim doktor pek beğenmedi.Ama anne sütü ile devam dedi
Doğum kilonuz ne kadar? Kilonuz iyi duruyor benimki 4 aylık 6300 doktorum pek beğenmedi ama yinede normal dedi.doğum kilomuzda 3450 bizim ona göre az gidiyoruz
Çok haklısınız ya, ben de nazar olayına, kötü enerji olayına inanıyorum. En ufak huzursuzluk yaşadığında eşim ya da ben dua okuyoruz. Evde bazen dua açıyorum kendimiz okuyamadigimiz zamanlarda. Huzur buluyoruz resmen. İnsan her şeyden korkuyor kucuk bir çocuğu olunca. Allah hepsini korusun kötü gözlerdenkızlar çocuklara nazar da değer bol bol okuyun bebişleri.
biz zaten hep düşük yani alt sınıra yakın gidiyorduk ondan belkide doktor sıkıntı etmedi.Belki mamayı değiştirir doktorunuzBizim 3520 dogdu. Ilk 2 ay 1 er kilo alarak gidiyordu. 3.ay dustu. Suan 3 ay 12 gunluk 6100 gr. Boy 63 cm. Mama ile besleniyor tamamen.
Ay bizimkide iyice emmemeye başladı bizde kalıcaz heralde bu kilolarda.Mamaya başlarsanız bari inşallah ona iştahı olurda içer.Bayramdan sonra gidicez sağlık ocağında 5700 cikmisti hala da aynı kilolarda emmedigi için kiloda almıyor. Bakalım bayramdan sonra da almamış olursa doktor mamaya başla derse başlarız. Bizde ayın 12sinde 4 aylık olucaz
İkinci aydan, sonra benim bebeğimde gündüz uykusu çok bariz azaldı uykuya dalma şekli sürekli değişti önceleri kucakta beşikte pışpışlayarak uyurken sonraları hep memede uyudu evimiz iki katlı yatak odası yukarda hem yukarda hem aşağıda beşiğimiz var gündüz iki üç saat uyuduğu da öpüp başımın üstüne koyuyorum ama maalesef çoğu gün emme sonrası kucağımda geçirdiği parça parça uykularla günü kapatıyor. Akşam ise gün batarken uyuyor gün doğana kadar iki kez uyanıp karnını doyuruyor.Kızlar gündüz kaç uyku yaptırabiliyorsunuz bu aralar. Benim kız 3 saat falan uyanık kalıp 50 dk falan uyuyor3 uyku ancak yapıyor ama gece uykularımız çok iyi.. uyku gerilemesi gündüz uykularını da etkiliyo mu acaba?
Ben doğduğundan beri yatiriken ,emzirirken hep içimden 'Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyul azim' geçiriyorum. Abdest olmadan da oluyor. Çok alıştım artık okumaya. Oğlumla ilgilenirken kendim için dua okumayı ibadet yapmayı bile unuttum. Belki namaz dengemi korumamma yardımcı olur. Başlasam keskekızlar çocuklara nazar da değer bol bol okuyun bebişleri. uyku öncesi sakinleştirecek bişeyler faydalı olur belki ben yatağa uzanıyorum yanına, bi süre konuşuyorum sonra bi kitap bakıyoruz beraber. okuyorum ben ona. böyle daha kolay dalıyo yani oyundan, mıncıklamadan direk uykuya getirince biraz algıları açık durumda oluyo direnebiliyo.
yanına uzanıp bazen pış pış yapıyorum bazen sadece elini tutup yüzünü seviyorum sakinleşiyo. bazen kaş ortasında parmağımı hafifçe gezdiriyorum mayışıyo.
bizim yöntemler bunlar şimdilik böyle yetiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?