2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Ben babyjörn kullaniyorum aşırı memnunum. Evet fiyatı pahalı ancak sirt drstegi vs. Olması nedeniyle aşırı rahatım. Hemen her gün kullaniyorum ve ona rağmen sirt serisi olmadı. Araba kullanmıyoruz bir süredir hep kangurudayiz.
Bunların öne çevirdiğin zaman katlanması lazım on kısmı. En azından benimki katlanıyor dolayisiyla yüzüne değmiyor.

Hepsini aldım bizde yapıyoruz ama en fazla 2 şer dk memnun kalıyor hepsinde Kesinlikle öpüp oynadığımda çok vakit geçirmeyi seviyor bende bayılıyorum en sevdiğim etkinlik
Babyjörne bakayım bi.Malesef katlanmjyor ya da çıkmıyor ben elimle tutuyorum ama artık kullanmıyorum bile.

Benim kizin da reflusu devam ediyor hâlâ geçmedi. Biraz azalma oldu diyorum bir iki güne tekrar siddetleniyor. Ek gıda zamanı gecer dedi doktorumuz, hayırlısı.

Acaba huzursuz olmasının bir nedeni mi var yoksa atak doneminde misiniz. Mesela bizim kız sıcak olduğunda zor uyuyor ve aciktiginda sık uyanıyor. Bizimki de bu aralar gezmeye çok alıştı evde durmak istemiyor sıkılıyor. Her gün çıkarmaya çalışıyoruz artık. Dışarı çıkardığımızda hem yoruluyor ugrastirmadan çabucak uyuyor. Bazen de dönemsel olabiliyor tabi uyumamalari. İnşallah bir an önce normal rutininize dönersiniz.

Bizimde doktor kontrolümüz vardı. Gelişim maşallah iyi dedi doktor tadımlara başlıyoruz. Yoğurt sebzeler yumurta sarısı sonra meyveler olarak herşeyden tattır dedi. Çilek kivi patlıcan bakla hariç. Sadece ağzına parmağınla ver dedi kaşık bile değil. Maksat tadım yapmak.
Mesela kendinize yaptığınız yemekten patatesi al minik parmağınla ez ağzına sür dedi. Mesela bi tane bezelye aynı şekilde evde yaptığın yemekten al parmağınla ez ver sebzesinden dedi. Ama yemek suyundan değil.
Yoğurt mayaladım şimdi ilk yoğurt denicem avokado yumurta sarısı tatlı patates havuç sırayla gidicem bakalım çok heyecanlı

aynı dertten muzdaripim. neyle oyalayacağım bilmiyorum.
bi süre oyun halısında kendisi oynuyor bi süre ben uzanıyorum yanına birlikte oynuyoruz.
bazen anakucağına alıyorum eline oyuncak veriyorum kısa bi süre oynuyo.
basen yatakta uzanıyoruz kitap bakıyoruz ben okuyorum resimleri anlatıyorum
bazen tamamen materyalsiz kucakta hoplamaca zıplamaca mıncık zamanı yapıyorum bu benim en sevdiğim ama kollarım belim kopuyor.
iki ay sonra işe başlıcam çok korkuyorum
bir sıkıntısı olabilir mi mesela benim bebeğim küçükken gaz sorunumuz yoktu şimdi gaz sorunu başladı kıvranıyo resmen. özellikle uyurken.
üşüyorsa sıcaktan bunalıyorsa da rahat edemez.
beyaz gürültü deneyebilirsiniz. uyku öncesi banyo masaj ve kitap rutini olabilir bilemedim

ek gıda çok keyifli size yoğurt yeme videosu yükleyeyim çok keyif alıyorum o yerken becerebilirsem yüklemeyi bakayım

Hoff sormayın benimde bel fena.Ama sol tarafım neden sadece sol onu da anlamadım.
bizimde gaz sorunumuz çoook

Hoff sormayın benimde bel fena.Ama sol tarafım neden sadece sol onu da anlamadım.
bizimde gaz sorunumuz çoook
spinal anestezi mi olmuştu sizin de? bende spinel sonrasında ağrı sol omzuma vurmuştu mesela. kalp kriizi geçiriyorum sandık öyle şiddetliydi. ama şuan heryerim ağrıyor
Şuan ne miktarda yiyor acaba
bazı günler hiç vermiyorum. verdiğim zamanlarda şu an tek çeşit. 4/5 tatlı kaşığını geçmiyor.
sadece geçen hipp mor erik püresini 125 ml hepsini bitirdi ama rahatsız oldu. tadına dayanamadı vermeyim dedikçe ağladı kaşık gelmediği için dayanamadık verdiim ama yeşil kaka yaptı sindirmekte zorlandı.
bazı sabahlar bi çay kaşığı labne peynir içine çok minik bir yumurta sarısı ekledim verdim alerjik reaksiyon yapmadı. beş ay bitiminde ıslatılmış bebek ekmeği, labne, yumurta sarısı kahvaltısına başlıcam önce bir hafta çeyrek ekmek, sonra yarım ekmek dilimi üç hafta sonunda bir ekmek dilimine geçeriz

Ekmek labne lor bunları kendinizmi yapacaksınız?
Piyasadaki güvenilir ürün bulmak çok zor ama ben de çalışmaya başladıktan sonra bu tip şeyleri sürekli yapacak vakit bulabilir miyim emin değilim ama en azından bir yaşına kadar da çok dikkat etmek istiyorum verdiğim besinlere bakalım nasıl olacak herkes yaptığı ek gıda menülerini ara ara paylaşırsa fikir olur hem nasıl hazırladığı hem nasıl Miktarlarda menüleri yaptığını paylaşırsak çok güzel olur
Mesela bebe bisküvisi tarifi buldum çok güzel onu evde kendimiz yapabiliriz hazır paketli bisküviler verilmesi çok zararlıymış.

Evet spinal oldu aynı şekilde sol omuza vurdu ölüyorum sandım ameliyat masasında beni bayıltın diye yalvardım.Biri bana masaj yapsın nolur dedim.Doktoruma lütfen hocam bayıltın ben dayanamıyorum dedim.Bebeği gör bayıltıcsm dedi.O an nasıl bir acı çekiyorsam hayır görmeyi bekleyemicem nolur bayıltın demiştim ama bayıltmamışlardı Bebişimi görür görmez gitmişim Hastaneden eve gelene kadar acı çektim iğne vuruldum ekstra istedim.Eve geldim bi süre daha devam etti ama hastanedeki gibi şiddetli değildi.Sonra omuz bitti şimdi bel başladı

Merhaba sizin babyjörn hangi model ? Bi de dışarıya mı bakıyor bebiş ? Bende düşünüyorum ama bana dogru dönük pek uzun durmuyor, dışarı baksın isterim erken mi daha öyle kullanım acaba

Biz hala hemen hemen her beslenme sonrası yapıyoruz ama çok değişken olabilir. 10 güne kadar yapmaması normal diyorlar mama yoksa tabi
Bizim de 6 ay kontrolümüz çarşamba. Biz de sanırım başlayacağız tadınlara. Ben de çok heyecanlıyım ilk çocuğummuş gibi mama sandalyesi aldım dün çünkü biz yemek yerken çıldırıyor ana kucağındayken. alıp kucağıma masaya geçince susuyor ve bizi izliyor aslında erken diyordum düzeltilmiş 4 ay olarak bakarsak ama bak sizin doktor da başlatmış

Paylaşalım tabii. Kimse profesyonel değil zaten göre göre fikirler olur.

Merhaba sizin babyjörn hangi model ? Bi de dışarıya mı bakıyor bebiş ? Bende düşünüyorum ama bana dogru dönük pek uzun durmuyor, dışarı baksın isterim erken mi daha öyle kullanım acaba
Tercih sizin tabi ki ama bebekler dısarı bakacak şekilde pek onerilmiyor omurga sağlıgı açısından isterseniz bu konu ile ilgili detaylı açıklama yapan bi çok uzman var arastırabilirsiniz dısa dönük olsun isterseniz bebek arabası tercih edin diyorlar ☺

ben kızımda da hiç kendim yapmamıştım şimdi hiç vaktim olmayacak hem ilgilenmem gereken okullu bir çocuk hem iş hem ev. çok zor. etinin bebek ekmeğini kullanmıştık pınarın da tek porsiyonluk labnelerini. çınara da onları kullanacağız. ilk etapta püre yemesi için dört ay olan hipp kavanozlarından aldım. sonra yoğurt, labne yumurta verdim. patates havuç verdim. bisküvi asla kullanmadık cici bebe düşmanıyım ilerleyen zamanda atıştırmalık olması için hipp bisküvi ve pirinç patlağı almıştım kızımda. yine onları kullanırım sanırım.
sadece yoğurt hiç hazır vermedim hep mayaladım yine mayalıyorum şimdi
ben bu ağrıların geçeceğini hiç sanmıyorum sezeryan kesisi bile vücudun ağırlık dengesibi bozuyormuş bir de sarkan göbek var bende üzerine. belime ekstra yük biniyor böyle haliyle. fizik tedavi gerekli belki fe

Benimde göbüş var artık Hiç kilo veremedim bencede fizik tedavi gerek

Canım hangi ayda ve ayın kacında dogmustu bebegin gercekten cok heyecanlı bi durum

Bizim günde iki üç defa yapıyordu yaklaşık iki haftadır düzeni bozuldu ve gün aşırı iki günde bir ya da günde bir ya da iki defa yapmaya başladı. On güne kadar sıkıntı yok bir de yeni demir takviyelerine başlandı sıcaklar da etkiler zaten bağırsak düzeni de tam yok bence sizinki de normaldir. Ben karnına yağ ile masaj yapıyorum ılık duş aldırıyorum bir de arada poposuna zeytinyağı sürüyorum ve bunları yaptığımda kakasını daha rahat yapıyor. Beş altı günü geçerse ve karnında sertlik hissederseniz eczanelerde bebekler için özel zeytinyağı satılıyormuş onu bir çay kaşığı içirmek de fayda sağlıyormuş deneyenler vardı ama ben henüz gerek olmadığı için uygulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…