2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Kızlar bebeğim 6 aylık kontrolünde sadece 270 gram almış.Artık kafayı yiyeceğm niye kilo almıyor bu çocuk?
buzluktan süt veriyorum yetmiyor mu diye az içiyor örnek 30 cc içip bırakıyor.Emmeye emiyor ama göğüslerim eskisi kadar dolgun değil.Azaldı mı bilmiyorum ondan buzluktan destek yapıyım diyorum(yeni sağımlar bu arada) ama bu şekilde.Bu arada çişli bez sayısı da 5-6 yani normal.doğum kilosu 3450 güncel 6 aylık 1 haftalık 7500 gram.Erkek bebek.Yani mama mı versem diyorum bilmiyorum.Çişli bez sayısı normal geliyor biberonla sağdığım sütü verdim 30 cc içti kustu.Bu çocuk böyle zayıf gidiyor normal alt sınırda diye kabullenmiştim ben ama doktor zayıf az almış vs dedi kafamı bulandırdı.

E benim oğlanda aynı doktoru gayet iyi dedi. Artık o kadr hızlı almaz. Boy baş çevresi önemli dedi. Malum hareketlendiler ve eritiolar. Kızdan hatırlıom bir yerden sonra boy uzuyordu ama kilo almıyordu.

20 gün var sanırım aramızda.Boy 70 kafa 43 doktor bide koca kafalı dedi Farklı doktor arayışındayken iyice bataklığa düşüyorum evwt aşırı hareketliliğine bağlıyorum bende.Görümceme de sağlık ocağı doktoru artık 300 gram alırlars demişti.Ay ne bileyim her doktor farklı birşey diyor.
E benim oğlanda aynı doktoru gayet iyi dedi. Artık o kadr hızlı almaz. Boy baş çevresi önemli dedi. Malum hareketlendiler ve eritiolar. Kızdan hatırlıom bir yerden sonra boy uzuyordu ama kilo almıyordu.

Ben de bugün aşıya gittik aşıyı yapan ebe hemşire neyse artık 300 gram aldığını görünce böyle olmaz emmiyo mu falan diye sordu baya gecen ay da 500 almıştı ama 300 çok az geldi bana dengeli beslenmedigim için oldu herhalde diye bu ay zorla da olsa yapip yicem sürekli belki fark eder

Oğlanın 4 ay kontrolde boyu 63 cm idi şimdi nasıldır bilmiyorum. Kiloyu evdeki tartıdan kontrol edebiliyorum. Bu arada bu çocuklar her ay 1 kilo almayacak ya büyüdüler canım yoksa obeze giderler. Daha zayıflayacaklar o bacak kol etleri gidecek. Isır şimdiden ısırabildiğin kadar ama doktorun içine sinmediyse kesinlikle değiştir. Ben bizimkini çok seviyorum. Bir güzel beni telkin ediyor bu küçük adamın bişeyi yok sağlıklı sabır annesi diyip rahatlatalım bağırsak floransasını düzenlemek için probiyotik kullanalım diyor ve yolluyor tatmin oluyorum çünkü haklı.

Bol tavuk et balık tüketin çok etkili. Bizim beslenme şeklimiz genelde bu şekil. Emmemesine rağmen güzel gidiyor kilosu. Buna bağlıyorum çünkü 2 gün yemim hemen göğüsler bezleşiyor yiyince sütün olduğunu anlıyorum. Yada içtiği süt daha çok yarıyor bilmiyorum.

Bende az alır diye biliyordum ve bekliyordum ama doktor öyle diyince işte şimdi kafamda bisürü sekme açtı Bizde geçen ay 500 aldık.Bende dengeli beslenemiyorum çok körü besleniyorum hep dışardan.Mecburum yumurta haşla ye bu yazda hergün yenilmiyor birtek yumurtayo suya koyabiliyorum gersine izib vermiyor zaten kendime bişeyler hazırlıyım yiyim yok yani.En başta çok çok dikkat ediyordum çaylar vitaminler yağlar damlalar et balık vs.Ama yok bizim ki almıyor saldım bende
Ay yok bizimki zaten doğduğundan beri hiç 1 kilo almadı Öyle boğumu falan da yok ama baba belli anne belli ikimizde çöp adam fibiymişiz bebekken çocukken gençken.Evlendik eşim aldı bende hamile kalınca aldım.Yani genetik bence.Doktorumu değiştirdim bugün ki yeni doktordu ama artık bu da eski oldu Valla doktorunuz anadolu yakasındaysa öneri alırım ya.Probiyotik ne verdi bize enterogermina verdi de almadım henüz.

Öyle yapcam ya yeşillikler twze fasulye vs yediğimde sütün miktarı aşırı artıyordu ama yaglanip kilo yapan o değil malesef o yüzden et tavuk balik ne varsa bu ay öyle beslenicem sürekli jbdhdn
Bana diyen doktor bile değil ama kafami karistirdi işte ben de ipek uyaninca uyanip ilk onu emzirip sonra enerjim kalirsa öğlene doğru yiyebiliyorum anca kahvaltıyı öğleden sonra vs buluyor hatta . Ama uyandığım gibi ilk yumurtayı koycam haslansin onu bile yesem kâr ya her bebis tombik olmak zorunda değil zaten bu onu sağlıklı veya sağlıksız yapmaz gerekeiz anlam yukluyoruzdur belki bu kilo işine çünkü kardeşim bebesini düzgün kontrole de götürmedi hangi ay ne kadar aldi fikri bile yoktur şuan maşallahı var yeni yeni boya gitti de boğumlari normallesti yoksa dolu dolu etti bebe bizi çok yoruyor bu datalar ona eminim artık

Valla ben hiç kahvaltı yapamıyorum. Ama bol su sıvı tüketiyorum sorun yok. Akşam baba çocuğa bakınca hemen yemek yapıyorum. Uyuduğu vakitlerde hazırlık yapıyorum zaten uyanıyor hemen

Malesef izmirdeyiz biz yoksa kesinlikle tavsiye ederdim kızçemin doktoruydu baya eski tanışıklığımız. İlkin forbiome minies vermişti. Ona alıştı değiltirdi şimdi symbio sys ve sedefer verdi sağlık ocağının verdiği kan ilacını kullanma bu kan ilacının yerine de geçiyor dedi. Buna da bağışıklık kazandı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…