- 3 Haziran 2022
- 4.105
- 8.524
- 108
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #20.401
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canımO iyiliklerin karşılığını, hem bu dünyada hem ahirette alacak. Bunca emeği Allah zayi etmez
Bizim bi komşumuz vardı. Boy boy 4 çocuklu . Kv si gelirdi. Öyle memnun olurdu ki.. Çünkü kadın elinden geldiğince yardım ederdi, çocuk eylerdi. Yemek yapardı. Hoş sohbetti, manevi destek olurdu. Kv günler kalsın hiç sorun olmazdı.
Ama annesi bi oturmaya gelsin hemen anlardık. Bi tartışma koyverirlerdiTeyze kızını eleştirirdi, iş yapmasını eşleştirdi. Damada laf sokardı. Evin düzenini değiştirmeye çalışırdı, çocuklarla tartışırdı falan.
Yani halden anlamak, yardımcı olmak kanla açıklanamaz. Rabbim evlatlarımızı da iyilerle, halden anlayanlarla karşılaştırsın.Çocuk sahibi olduktan sonra duam hep bu.
Maddi olarak benim kvde de çok bir şey yapamadı çünkü kadına da kalan bir şey olmamış mesela biz evlenirken eşimle bana takılacak takıları bile birlikte aldık.Benim kv Alanya’da yazlıkta 1 aydır. Daha da dönmeyecekmiş. Görümcem geçen ay zaten kayınvalidenin kalmasını istemezsin heralde diye yolunu da yaptı annesinin. Dün annemler geldi, babam bebişkonun kıyafetlerini ütüledi, annem odasını temizledi sağolsunlar. Kayınvalidelerinizin kıymetini bilin valla benimki ev görmeye bile pastırma getirmişti eşimin de benim de yemediğimizi bile bile. Şimdi de tatilde. Anne yanı ve bebek arabası alınırken bebek arabasını-pusetini benim ailem, anne yanı yatağı da eşimin arayıp emrivaki yapmasıyla kv ler aldı. Sonra da bir çöp dahi almamışlardır, eksiğin var mı diye sormamışlardır. Evime bir kere gelmemiştir yardıma hamileliğim boyunca.
Kuzum araba süremezsen ambulans çağırırsan sağlıkla doğuracağız inşallah hiç stres yapmaGece uyumadan önce bi kadının doğum hikayesini izlemiştim 2.doğumunda çok aşırı ağrısı olmamıs hastaneye gittiğinde 9 cm olmus acıklığı doktor zor yetişmiş hemencecik doğuruvermiş fln aslında güzel bısey de ben heralde stres oldum . Mesela eşim işteyken sancım gelse iş yeri ve hastane uzak kendim o halde araba da süremem gibi gibi düşünüyordum ondan oldu sanırım
Ay evet oğlumda da olurdu nasıl doğum olucak kaygısı
Bende bugün 35+0ım kocam ders çalışmaya gitti çocuğu uyutunca yavaştan yatak odası dolabına girişicem uyanınca kv bakarsa çocuğa bugün bitiririm inşallah.Bize Cumartesi abla gelecek, bugün dolap içlerine girdim ve inanılmaz bitik durumdayım çok zorlanıyorum artık (35+3), yapabildiğiniz kadar erkenden yapın işleri benim dermanım kalmadı yav
Ben kvden maddi bir destek görmedim.Ben de ailemden görmediğim desteği maddi ve manevi olarak kp ve kv den gördüm ve görmeye devam ediyorum. Tamam maddi olarak onların gücü daha elverişli ama ya diğer türlü?
Bekarken ailemi hep yanımda hissederdim o yüzden sanki evlenince de destek olurlar sanırdım. Bebek müjdesini verdiğimde annem ‘yapacak bişey yok’ dedi bana düşün :) Hayat şaşırtmaya devam ediyor sayın seyirciler
Ben bugün 35+0ım 55 ile başladım 64 ile devam ediyorum inşallah 65 ile kapatırım bu 3 haftayı da doğuma öyle giderimKilolar noldu bu arada ben 58 ile başladığım yolculuğuma 73 görerek devam ediyorum. Bugün tam 32+0 oldu. Nasıl bir anda böyle oldu anlamadım daha geçen gün 71 çıkmıştım. İnanılmaz. Ha 58 görmeden bir ay önce de 55’tim orayı hesaba bile katmıyorum +’yı düşünürken. Her yerim tombikleşti bi çöktüm anne görüntüsü yüklendi
Bu olay yavaşlayacak mı artık bi yerde duracak mı ne biliyim önde olanlar biraz aydınlatabilir mi
Ay gerçekten ben de öyleyim, dün yine evi sil süpür balkon yıka ütü yapEvet evet, bu his çok sinir bozucu. Ben Seyit onbaşı gibi her işi kendim yapmaya alışmışım, yapamayınca sinirlerim bozuluyor. Bugün yere oturdum alt çekmeceleri düzenledim. İşim bitti ama ayağa kalkamıyorum, eşim dışarıya çıktı çöp dökmek için. Ona muhtacım yerden kalkmak için çok zoruma gitti yere uzanıp ağladım
54le başladığım bu yolda 71 kg ile 35+5ten selam olsunKilolar noldu bu arada ben 58 ile başladığım yolculuğuma 73 görerek devam ediyorum. Bugün tam 32+0 oldu. Nasıl bir anda böyle oldu anlamadım daha geçen gün 71 çıkmıştım. İnanılmaz. Ha 58 görmeden bir ay önce de 55’tim orayı hesaba bile katmıyorum +’yı düşünürken. Her yerim tombikleşti bi çöktüm anne görüntüsü yüklendi
Bu olay yavaşlayacak mı artık bi yerde duracak mı ne biliyim önde olanlar biraz aydınlatabilir mi
Benim de çok acıyordu yürüyemiyordum bile sızlamasından baskı hissinden eski sezeryan yerim içten incelmişti hiç kas dokusu kalmamıştı bu yüzden bebeğin ağırlığı oraya zarar veriyordu doktor yırtılma riski olduğu için hiçbir şey yapma dinlen demişti. O yüzden mutlaka bir kontrol ettirmende yarar var inceldiyse ona göre ilerlenirSezeryan yerim acıyor benim bu aralar. Böyle bi durum yaşayan varmı? Tırsıyorum biraz incelme falanmı vardır acaba diyerekten.
Devamlı bi acı mı ? Devamlı ve artıyor mu bu önemli.
Eğer ara ara hissediyorsan sonra geçiyorsa bebeğin yaptığı basıdır. Hayır, az-çok hep varsa yara yeri incelmiş olabilir. Ciddiye alınmalı. Allah korusun.
Belki bi acile gidip görünebilirsin.
Sağolun kızlar teşekkür ederim. Bi dahaki kontrolüm haftaya aslında. Arayıp bilgilendirsemmi yarın? Devamlı bi acı değil ama ara ara oluyor içten bi sızı hissediyorum. Ayy 36 yı bi geçseydikBenim de çok acıyordu yürüyemiyordum bile sızlamasından baskı hissinden eski sezeryan yerim içten incelmişti hiç kas dokusu kalmamıştı bu yüzden bebeğin ağırlığı oraya zarar veriyordu doktor yırtılma riski olduğu için hiçbir şey yapma dinlen demişti. O yüzden mutlaka bir kontrol ettirmende yarar var inceldiyse ona göre ilerlenir
Valla al benden de o kadar ikinci oğluşa gebeyim ikisinde de karnım öne doğru sivrildi sanki öne doğru büyüyüp giden bir top varSağolun kızlar teşekkür ederim. Bi dahaki kontrolüm haftaya aslında. Arayıp bilgilendirsemmi yarın? Devamlı bi acı değil ama ara ara oluyor içten bi sızı hissediyorum. Ayy 36 yı bi geçseydikstres oluyorum böyle. Karnımda çok büyük ve sivri bu arada. Dışarda görenler arkamdan kesin erkek bebek diye konuşuyorlar. Tesettürlü ve bol giyimli olmama rağmen baya net belli ediyor oğluşum kendini. İç karın meselesi ne derece doğru bilmiyorum ama bende hiç yok bence. Tamamen dışarda bebek sanki
Bende en son +6 ama şimdi ne oldum bilmiyorum ellerim ayaklarım ödemBen zaten kilolu başladığım ve şeker diyeti yaptıgım için +6 kilodayım
Benim kocam da camların dışının silinmesini gereksiz buluyor zaten dısarda yine yağmur yagacak yine kirlenicek niye siliniyor gibi bir mantığı var anlatamadım bi türlü öyle temizlik mi olur diyeSildikçe çıkanları gösteriyorum eşim kişisine diyo ki çok takıntılısınyaşadığımız yeri temiz tutmayacak mıyız yahu
54le başladığım bu yolda 71 kg ile 35+5ten selam olsun
Yanlış ölçmüştür diye düşünüyorum. Bana 32 haftada bebek 2.200 dediler 33 haftada 2056 gr dediler. Doğrusu 2056 öncekini yüksek ölçtüklerini anlamıştım. Perinatolog ikisi de doğru sonucu vermiyor aslında dedi. Önceki de doğru değil bu da tam doğru değil demişti.Geceden beri ağrılar geçmeyince doktora gittik. Nst ye bağladılar. Bir kaç tane kasılma çıktı ama yalancı kasılma dedi asistan. Ultrasonla bebişe baktı kalp atışları suyu vs yerinde ama kafası iki haftaya yakın küçük çıktı. Takipli olduğum perinatoloğu arayıp sordu. Tekrar bakın dedi. Yine baktı yine küçük çıktı. Daha evvelde böyle çıkmıştı özeldeki doktorumuza gitmiştik o her şey normal demişti. Perinatologla cuma randevumuz var. Cumaya kadar doğurmasın demiş asistana. Daha 32. Haftadayım zaten inşallah doğurmamplesenta yükselmemiş. En son 8-9 mm idi 10 mm olmuş bi değişiklik yok yani kafasının küçük çıkmasına canım sıkıldı.
ben 63’le başladım, 83.5 oldum 34. HaftaGrupta en çok ve en hızlı kilo alan benim diye biliyorum. İlk aydan 6.aya kadar çk hızlı kilo aldım 7-8.aylarda yavaşladı hatta durdu ama o dönem bebekte pek kilo almadı şimdi artık son aydayım kilo artışlarım hızla devam81.30 dum en son 2 gün önce. 63 le başladım gebeliğe. 35+0 ız bugün.
Yanlış ölçmüştür diye düşünüyorum. Bana 32 haftada bebek 2.200 dediler 33 haftada 2056 gr dediler. Doğrusu 2056 öncekini yüksek ölçtüklerini anlamıştım. Perinatolog ikisi de doğru sonucu vermiyor aslında dedi. Önceki de doğru değil bu da tam doğru değil demişti.
Arkadaşıma çok kilo almış bebek 4 kilo üzeri doğacak dediler bebek 3 kilo zar zor doğmuş doğum sonraki günde 2800 e düşmüş.
Diyeceğim o ki moralini bozma. Doğrusunu perinatolog ölçer.
Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedikÖzeldeki doktorun da doğrusunu ölçer cihazları daha moderndir. Devlet hastanesi şehir hastanesi fakültedeki cihazlar hem eski hem de düzenli bakımları yapılmıyor. Şehir hastanesindeki NST cihazının son bakım tarihine baktım 2021 imiş.
Kuzum cihaz farkı da olabilir cuma ya kadar çok stres olursunuz hem sen hem eşin bence bi gidin derim içiniz rahat etsin ki bebişte iyi olsunÖzeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Bence de özele bir git bakalım ne diyecek.Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Canım ölçüm hem cihaz kalitesi ile hem de ölçen doktor ile alakalı olarak değişiyor.Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?