- 10 Temmuz 2021
- 385
- 1.560
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #20.421
Aynen ya, benimki de öyle dedi ama insan onu da yapayım bari diyorBenim karnım en başından beri çok büyüktü şuan bağımsızlığını da ilan etti o yüzden ağlayarak kestim 2 gün önce eşim diyo ki niye söylemedin ben yapardımama rutin şeyleri de yapamayınca insan kendini iyice kötü hissediyo
Ben de 68 le başladım 72 ile devam şuan ama boyum kısa ve başlangıç kilom çok olduğu için anca oldu gibi. Doğuma kadar 75i geçmesem güzel olur ama çok önemli değil verilir ya her şey sağlıkla geçsin deeKilolar noldu bu arada ben 58 ile başladığım yolculuğuma 73 görerek devam ediyorum. Bugün tam 32+0 oldu. Nasıl bir anda böyle oldu anlamadım daha geçen gün 71 çıkmıştım. İnanılmaz. Ha 58 görmeden bir ay önce de 55’tim orayı hesaba bile katmıyorum +’yı düşünürken. Her yerim tombikleşti bi çöktüm anne görüntüsü yüklendi
Bu olay yavaşlayacak mı artık bi yerde duracak mı ne biliyim önde olanlar biraz aydınlatabilir mi
Kuzum cihaz farkı da olabilir cuma ya kadar çok stres olursunuz hem sen hem eşin bence bi gidin derim içiniz rahat etsin ki bebişte iyi olsun
Bence de özele bir git bakalım ne diyecek.
Benim de çarşamba özelde randevum var benim de gerçek sonuçlarımı o söyler.
Bende de hem kilo da hem boyda çam sakura da ve kendi Dr umda fark oluyor kendini rahatlatmak için ekstra bir yere git istersen yada önceki ölçümlere göre karşılaştır canım
Sağolsun kızlar teşekkür ederim yorumlarınız destekleriniz için.Canım ölçüm hem cihaz kalitesi ile hem de ölçen doktor ile alakalı olarak değişiyor.
Şu an senin doğumunu yapacak doktora gidip onun söylediklerini baz almam daha doğru olur diye düşünüyorum.
Tabi yine kendiniz bilirsiniz eşinin dediği gibi içimiz rahat etsin diye gidebilirsiniz de.
Ancak 2 haftaya olan gerilikleri de normal kabul ediyorlar hatta karın çevresinde bu durumu bazı doktorlar 4 hafta normal bile diyor.
Şimdi hiç canını sıkıp üzülme
Ben hastaneye yattığımda sabah poliklinikteki sonra perinatoloji ve en son yattığım kattaki doktor aynı gün içinde 3 ayrı yerde ultrasona girdim hepsi farklı ölçtüler canım haftası kilosu bambaşka çıktı yani doktordan doktora cihaza göre de çok farkedebiliyorÖzeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Evet evet ölçümlerde farklılık olabileceğini biliyorum aslında. Hatta burda bi çok kişi geride ileride falan yazınca ben de onlara destek oluyordum hemenBen hastaneye yattığımda sabah poliklinikteki sonra perinatoloji ve en son yattığım kattaki doktor aynı gün içinde 3 ayrı yerde ultrasona girdim hepsi farklı ölçtüler canım haftası kilosu bambaşka çıktı yani doktordan doktora cihaza göre de çok farkedebiliyor
20 gün önce ve bugun devlet hastanesi lü ölçüm yaptı kuzum 20 gün önce 1700 dedilerse sana önden gidiyor demesi lazımdı 20 gün önce hemen hemen 3 hafta önce desen 29 yada 32.hafta ya denk geliyorEvet evet ölçümlerde farklılık olabileceğini biliyorum aslında. Hatta burda bi çok kişi geride ileride falan yazınca ben de onlara destek oluyordum hemenama 2 hafta çok gibi geldi. Bi de 20 gün önce de kilosu için 1700-1800 civarı demişti. Bugün de 1800 dedi. Yani 20 günde hiç mi kilo almamış dedim. Ölçümlere göre 3 aşağı 5 yukarı değişebilir dedi. Hayır beslenmem de iyi. Neden böyle oldu anlamadım. Bir kaç kere taramaları yaptırdın mı diye sordu. Fetal dna ya kadar da her şeyi yaptırdım aslında. Tam alt sınırda kafa ölçüsü dedi. Öyle olunca korktuk biraz. Umarım yarın özeldeki doktorumuzdan iyi şeyler duyarız
Çok mes'ûdumM
ben 63’le başladım, 83.5 oldum 34. HaftaAllah yardımcım olsun diyorum
Evet o zaman da boyu 10 gün ilerde gidiyor kilosu o yüzden böyle demişlerdi. İkisi de hacettepede bakıldı kuzum. Ben anlamadım çocuğum bi haftasıyla uyumlu gidemedi hacettepede. Özeldeki doktorumda da hep uyumlu gitti. Nereye güveneceğimizi şaşırdık20 gün önce ve bugun devlet hastanesi lü ölçüm yaptı kuzum 20 gün önce 1700 dedilerse sana önden gidiyor demesi lazımdı 20 gün önce hemen hemen 3 hafta önce desen 29 yada 32.hafta ya denk geliyor
32.haftada cocunluk kızlar hep 1800 yazmıstı kilosuna
Kesinlikle özel hastane canım. Hic stres yapma yarın güzel şeyler duyacaksın canını sıkma endişe etme 20 gün önce 1700 demek ilerden gitmesi demek hemde 2 hafta önde gitmesi lazım. Özellerde cihazlar daha güvenliEvet o zaman da boyu 10 gün ilerde gidiyor kilosu o yüzden böyle demişlerdi. İkisi de hacettepede bakıldı kuzum. Ben anlamadım çocuğum bi haftasıyla uyumlu gidemedi hacettepede. Özeldeki doktorumda da hep uyumlu gitti. Nereye güveneceğimizi şaşırdık
Canım benim bebişinde kafası 2-3 hafta önde gidiyor. Doktorum perinatolog o demişti ki 2-3 haftalık gerilik veya önde olması önemli değil. Çok milimlik küçüklük veya büyüklük hafta olarak algılanıyormuş. Yani şu an baksak bebişlerde farklılık yoktur. Bi de aksi bi durum olsaydı mutlaka belli olur dedi.Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Kilo ölçümü de cihazda bas cevresi karın cevresi bacak boyu girince bir hesaplama yapıyor ve ortalama bir gram cıkarıyor yani haftalık ölçüm öyle cıkınca kilo o sebeple öyle cıkmıstır bence. En son ki ölçümde benim de sadece baş çevresi küçük çıkmıştı 35 haftadayken 10 gün geride çıkmıştı belki de merak etme yarın her sey yolunda diyecek doktor inşallahEvet evet ölçümlerde farklılık olabileceğini biliyorum aslında. Hatta burda bi çok kişi geride ileride falan yazınca ben de onlara destek oluyordum hemenama 2 hafta çok gibi geldi. Bi de 20 gün önce de kilosu için 1700-1800 civarı demişti. Bugün de 1800 dedi. Yani 20 günde hiç mi kilo almamış dedim. Ölçümlere göre 3 aşağı 5 yukarı değişebilir dedi. Hayır beslenmem de iyi. Neden böyle oldu anlamadım. Bir kaç kere taramaları yaptırdın mı diye sordu. Fetal dna ya kadar da her şeyi yaptırdım aslında. Tam alt sınırda kafa ölçüsü dedi. Öyle olunca korktuk biraz. Umarım yarın özeldeki doktorumuzdan iyi şeyler duyarız
Kesinlikle özel hastane canım. Hic stres yapma yarın güzel şeyler duyacaksın canını sıkma endişe etme 20 gün önce 1700 demek ilerden gitmesi demek hemde 2 hafta önde gitmesi lazım. Özellerde cihazlar daha güvenli
İnşallah kuzucum ya. Asistan çok korkutmadı aslında sadece sürekli bi şeyi yoktu dimi bu zamana kadar kimse kafası küçük demedi mi falan diyip durdu.Canım benim bebişinde kafası 2-3 hafta önde gidiyor. Doktorum perinatolog o demişti ki 2-3 haftalık gerilik veya önde olması önemli değil. Çok milimlik küçüklük veya büyüklük hafta olarak algılanıyormuş. Yani şu an baksak bebişlerde farklılık yoktur. Bi de aksi bi durum olsaydı mutlaka belli olur dedi.
Yani içini ferah tut büyük ihtimalle ölçüm yanlıştır ama değilse bile bir problem olduğunu düşünmüyorum
İnşallah kuzucuğumm. Bebişin duruş pozisyonundan da değişirmiş kafa ölçümü. Şimdi kafası aşağıda olduğu için iyice sıkıştı galiba altta ben de ona yordum kendimceKilo ölçümü de cihazda bas cevresi karın cevresi bacak boyu girince bir hesaplama yapıyor ve ortalama bir gram cıkarıyor yani haftalık ölçüm öyle cıkınca kilo o sebeple öyle cıkmıstır bence. En son ki ölçümde benim de sadece baş çevresi küçük çıkmıştı 35 haftadayken 10 gün geride çıkmıştı belki de merak etme yarın her sey yolunda diyecek doktor inşallah
Başın sağolsun arkadaşım Allah sabırlar versin mekanı cennet olsun babacığının. Vicdan rahatlığı önemli bence git mevlüde. Orda rica edersin birileri oyalar. 1-2 günden bişey olmaz diye düşünüyorum.Kızlar arife günü babamı kaybettim.
Ben bursa da yaşıyorum onlar izmirde izmire gittim stres ayakta durmak vs. derken ağrılarım çok arttı. Maalesef 2.günü eşim zorla burdaya geri getirdi.
Şimdi de çarşamba günü mevlüt olacak izmir de 11 aylık da kız var gideyim deseem kız durmuyor eziyer ediyor benim ağrılarım onu oyalarken daha çok artıyor. Gitmiyeyim evimde okuyayım desem sanki babama görevimi yapamıyorum gibi sanki beni görüyorda yazıklar olsun diyormuş gibi geliyor.
Ne yapıcam bilmiyorum
Ben 2 gündür dikkat ediyorum, babası kızımı dün resmen tüm gün sokakta oyaladı ben full yattım bütün şişlikler gitti tartıda 2 kilo gitti resmenSislige bir care bulamadim henuz.Ayaklari dikince belim ağrıyor, az hareket etsem ayaklar şişiyor alaca alaca... inip sismekten deri de bi tuhaf oldu..
Careyi ben Shea butter da buldum (daha iyi bir oneri gelene kadar.. ) bir de egzama çıktı şimdi kolumda (dirsekte nasır gibiydi başta, -yatan hamiş olduğumdan dirsek gitti dedim- ama şimdi elimde fln da çıkmış.. Sudo krem sürüyorum bklm)
Cnm bence yarın kontrolde her şey yolunda çıkacak. Bebeğin pozisyonu, asistanın tecrübesi, cihaz farkı. Sen içini ferah tut başka riskli birsey olsa görülürdü. Buyuyememesi için Bi sebep görmemiş sonuçta bence direk ölçüm hatası. Önceden yazacaktim ama kızımla parka çıkmıştık. Kafası küçük olması için de Bi sebep yok zaten fetal dna dahil yaptırdın Bi anda niye sadece başı geri kalsın. Hoca bile pek mantıklı bulmamış ki Bi daha ölç demiş. Ozeldeki doktoruna randevu alman iyi olmuş, en azından için rahat eder ama bence hersey normal gelecek♡Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Başınız sağolsun, allah rahmet eylesin..Kızlar arife günü babamı kaybettim.
Ben bursa da yaşıyorum onlar izmirde izmire gittim stres ayakta durmak vs. derken ağrılarım çok arttı. Maalesef 2.günü eşim zorla burdaya geri getirdi.
Şimdi de çarşamba günü mevlüt olacak izmir de 11 aylık da kız var gideyim deseem kız durmuyor eziyer ediyor benim ağrılarım onu oyalarken daha çok artıyor. Gitmiyeyim evimde okuyayım desem sanki babama görevimi yapamıyorum gibi sanki beni görüyorda yazıklar olsun diyormuş gibi geliyor.
Ne yapıcam bilmiyorum
Canımcımm inşallah öyledirrrBen 2 gündür dikkat ediyorum, babası kızımı dün resmen tüm gün sokakta oyaladı ben full yattım bütün şişlikler gitti tartıda 2 kilo gitti resmen
Cnm bence yarın kontrolde her şey yolunda çıkacak. Bebeğin pozisyonu, asistanın tecrübesi, cihaz farkı. Sen içini ferah tut başka riskli birsey olsa görülürdü. Buyuyememesi için Bi sebep görmemiş sonuçta bence direk ölçüm hatası. Önceden yazacaktim ama kızımla parka çıkmıştık. Kafası küçük olması için de Bi sebep yok zaten fetal dna dahil yaptırdın Bi anda niye sadece başı geri kalsın. Hoca bile pek mantıklı bulmamış ki Bi daha ölç demiş. Ozeldeki doktoruna randevu alman iyi olmuş, en azından için rahat eder ama bence hersey normal gelecek♡
Başınız sağolsun, allah rahmet eylesin..
Sağolsun kızlar teşekkür ederim yorumlarınız destekleriniz için.eşim çok kafaya taktı. Özeldeki doktorumuza mesaj attık. Yarın bir de ben bakayım dedi. 11 e randevu verdi. Bakalım inşallah pozitif şeyler duyarız
Başınız sağolsun canım Rabbim mekanını cennet eylesin inşallahKızlar arife günü babamı kaybettim.
Ne yapıcam bilmiyorum
Canim ben yerinde olsam giderdim sonra cok icime batar bi sekilde idare etmeye calisirdim basin saolsun mekani cennet olsun amcanin..Kızlar arife günü babamı kaybettim.
Ne yapıcam bilmiyorum
Başınız sağolsun canım Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah
Sizlere de bol sabırlar diliyorum
Tanıdık birileri vardır mutlaka kızınla uğraşsa yardım istesen senin için daha iyi olur çok fazla ayakta da kalmış olmazsın ağrıların da artmış olmaz
bu şekilde için de rahat etmiş olur
Canim ben yerinde olsam giderdim sonra cok icime batar bi sekilde idare etmeye calisirdim basin saolsun mekani cennet olsun amcanin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?