• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
O iyiliklerin karşılığını, hem bu dünyada hem ahirette alacak. Bunca emeği Allah zayi etmez :KK51:

Bizim bi komşumuz vardı. Boy boy 4 çocuklu . Kv si gelirdi. Öyle memnun olurdu ki.. Çünkü kadın elinden geldiğince yardım ederdi, çocuk eylerdi. Yemek yapardı. Hoş sohbetti, manevi destek olurdu. Kv günler kalsın hiç sorun olmazdı.

Ama annesi bi oturmaya gelsin hemen anlardık. Bi tartışma koyverirlerdi 😅 Teyze kızını eleştirirdi, iş yapmasını eşleştirdi. Damada laf sokardı. Evin düzenini değiştirmeye çalışırdı, çocuklarla tartışırdı falan.

Yani halden anlamak, yardımcı olmak kanla açıklanamaz. Rabbim evlatlarımızı da iyilerle, halden anlayanlarla karşılaştırsın. 🤲🏼 Çocuk sahibi olduktan sonra duam hep bu.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canım 🙏🏻
Eş çok önemli ailesi de çok önemli dediğin gibi çocuklarımız da hep iyi insanlar iyi karşılaşırlar inşallah 🙏🏻
Benim kv Alanya’da yazlıkta 1 aydır. Daha da dönmeyecekmiş. Görümcem geçen ay zaten kayınvalidenin kalmasını istemezsin heralde diye yolunu da yaptı annesinin. Dün annemler geldi, babam bebişkonun kıyafetlerini ütüledi, annem odasını temizledi sağolsunlar. Kayınvalidelerinizin kıymetini bilin valla benimki ev görmeye bile pastırma getirmişti eşimin de benim de yemediğimizi bile bile. Şimdi de tatilde. Anne yanı ve bebek arabası alınırken bebek arabasını-pusetini benim ailem, anne yanı yatağı da eşimin arayıp emrivaki yapmasıyla kv ler aldı. Sonra da bir çöp dahi almamışlardır, eksiğin var mı diye sormamışlardır. Evime bir kere gelmemiştir yardıma hamileliğim boyunca.
Maddi olarak benim kvde de çok bir şey yapamadı çünkü kadına da kalan bir şey olmamış mesela biz evlenirken eşimle bana takılacak takıları bile birlikte aldık.
Ama biliyorum ki onun bu desteği maddi yardımın da çok çok ötesinde o yüzden hiç takılmıyorum çocuğuma bir şey almış alamamış umurumda olmuyor açıkçası.
Fakat sende haklısın insan elinde varsa yapsın ister sevinir torunu oğlu sonuçta 🥲
Yoksa illaki hepimiz kendi kendimize bir şekilde alacağız büyüteceğiz ama insan bir destek görünce mutlu oluyor seviniyor.
Gece uyumadan önce bi kadının doğum hikayesini izlemiştim 2.doğumunda çok aşırı ağrısı olmamıs hastaneye gittiğinde 9 cm olmus acıklığı doktor zor yetişmiş hemencecik doğuruvermiş fln aslında güzel bısey de ben heralde stres oldum . Mesela eşim işteyken sancım gelse iş yeri ve hastane uzak kendim o halde araba da süremem gibi gibi düşünüyordum ondan oldu sanırım🤷🏼‍♀️

Ay evet oğlumda da olurdu nasıl doğum olucak kaygısı 🥹
Kuzum araba süremezsen ambulans çağırırsan sağlıkla doğuracağız inşallah hiç stres yapma
Bize Cumartesi abla gelecek, bugün dolap içlerine girdim ve inanılmaz bitik durumdayım çok zorlanıyorum artık (35+3), yapabildiğiniz kadar erkenden yapın işleri benim dermanım kalmadı yav :KK43:
Bende bugün 35+0ım kocam ders çalışmaya gitti çocuğu uyutunca yavaştan yatak odası dolabına girişicem uyanınca kv bakarsa çocuğa bugün bitiririm inşallah.
Valla haftalar ilerledikçe çok zor olmaya başladı iş yapmak

Ben de ailemden görmediğim desteği maddi ve manevi olarak kp ve kv den gördüm ve görmeye devam ediyorum. Tamam maddi olarak onların gücü daha elverişli ama ya diğer türlü?
Bekarken ailemi hep yanımda hissederdim o yüzden sanki evlenince de destek olurlar sanırdım. Bebek müjdesini verdiğimde annem ‘yapacak bişey yok’ dedi bana düşün :) Hayat şaşırtmaya devam ediyor sayın seyirciler 🙃
Ben kvden maddi bir destek görmedim.
Hatta biz eşimle ikimiz de iki taraftan maddi destek görmedik ama çok kv manevi olarak en büyük destekçim bu da en önemlisi zaten gerisi bir şekilde zor olsa da yapılıyor.
Ben şimdi ikinciye hamileyim gebeliğimi öğrendiğimde oğlum 14 aylıktı annemle babam resmen üzüldüler sürekli demoralize ettiler bizi işte diğeri çok küçük yazık yavrum şimdiden abi olacak gibi çok şey söylediler belki haklılardı ama zaten plansız sürpriz bir gebelik oldu bizde şaşırdık bebeği kabullenmeye çalıştık üstüne onların bu söylemleri benim çok moralimi bozdu.
İşte benimkiler de böyle dibe çekiyor
Kv hep sağlıkla gelsin zor olacak ama ikiz gibi büyüyecekler hiç ona istenmeden olduğunu hissettirmeyin kızım bebek de etkilenmesin dedi bize destek oldu anlayacağın.
Ama bazen şakasına şey diyor aman bundan sonra dikkat edin de yeni bir sürpriz olmasın🫢

Kilolar noldu bu arada ben 58 ile başladığım yolculuğuma 73 görerek devam ediyorum. Bugün tam 32+0 oldu. Nasıl bir anda böyle oldu anlamadım daha geçen gün 71 çıkmıştım. İnanılmaz. Ha 58 görmeden bir ay önce de 55’tim orayı hesaba bile katmıyorum +’yı düşünürken. Her yerim tombikleşti bi çöktüm anne görüntüsü yüklendi 😂

Bu olay yavaşlayacak mı artık bi yerde duracak mı ne biliyim önde olanlar biraz aydınlatabilir mi 🥹
Ben bugün 35+0ım 55 ile başladım 64 ile devam ediyorum inşallah 65 ile kapatırım bu 3 haftayı da doğuma öyle giderim🫠
Kb çok yiyince aşırı ödem olan o döneme girdik artık dikkat etmekte fayda var çok sağlıksız yemekten kaçınıp olabildiğince dengeli yemeye çalışalım 🥰

Evet evet, bu his çok sinir bozucu. Ben Seyit onbaşı gibi her işi kendim yapmaya alışmışım, yapamayınca sinirlerim bozuluyor. Bugün yere oturdum alt çekmeceleri düzenledim. İşim bitti ama ayağa kalkamıyorum, eşim dışarıya çıktı çöp dökmek için. Ona muhtacım yerden kalkmak için çok zoruma gitti yere uzanıp ağladım 😅
Ay gerçekten ben de öyleyim, dün yine evi sil süpür balkon yıka ütü yap

Sildikçe çıkanları gösteriyorum eşim kişisine diyo ki çok takıntılısın 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ yaşadığımız yeri temiz tutmayacak mıyız yahu😭😭😭
Kilolar noldu bu arada ben 58 ile başladığım yolculuğuma 73 görerek devam ediyorum. Bugün tam 32+0 oldu. Nasıl bir anda böyle oldu anlamadım daha geçen gün 71 çıkmıştım. İnanılmaz. Ha 58 görmeden bir ay önce de 55’tim orayı hesaba bile katmıyorum +’yı düşünürken. Her yerim tombikleşti bi çöktüm anne görüntüsü yüklendi 😂

Bu olay yavaşlayacak mı artık bi yerde duracak mı ne biliyim önde olanlar biraz aydınlatabilir mi 🥹
54le başladığım bu yolda 71 kg ile 35+5ten selam olsun 🥲🥲🥲😂😂😂

Sezeryan yerim acıyor benim bu aralar. Böyle bi durum yaşayan varmı? Tırsıyorum biraz incelme falanmı vardır acaba diyerekten.
Benim de çok acıyordu yürüyemiyordum bile sızlamasından baskı hissinden eski sezeryan yerim içten incelmişti hiç kas dokusu kalmamıştı bu yüzden bebeğin ağırlığı oraya zarar veriyordu doktor yırtılma riski olduğu için hiçbir şey yapma dinlen demişti. O yüzden mutlaka bir kontrol ettirmende yarar var inceldiyse ona göre ilerlenir

Devamlı bi acı mı ? Devamlı ve artıyor mu bu önemli.

Eğer ara ara hissediyorsan sonra geçiyorsa bebeğin yaptığı basıdır. Hayır, az-çok hep varsa yara yeri incelmiş olabilir. Ciddiye alınmalı. Allah korusun.

Belki bi acile gidip görünebilirsin.

Benim de çok acıyordu yürüyemiyordum bile sızlamasından baskı hissinden eski sezeryan yerim içten incelmişti hiç kas dokusu kalmamıştı bu yüzden bebeğin ağırlığı oraya zarar veriyordu doktor yırtılma riski olduğu için hiçbir şey yapma dinlen demişti. O yüzden mutlaka bir kontrol ettirmende yarar var inceldiyse ona göre ilerlenir
Sağolun kızlar teşekkür ederim. Bi dahaki kontrolüm haftaya aslında. Arayıp bilgilendirsemmi yarın? Devamlı bi acı değil ama ara ara oluyor içten bi sızı hissediyorum. Ayy 36 yı bi geçseydik 🙁 stres oluyorum böyle. Karnımda çok büyük ve sivri bu arada. Dışarda görenler arkamdan kesin erkek bebek diye konuşuyorlar. Tesettürlü ve bol giyimli olmama rağmen baya net belli ediyor oğluşum kendini. İç karın meselesi ne derece doğru bilmiyorum ama bende hiç yok bence. Tamamen dışarda bebek sanki 🙃

Sağolun kızlar teşekkür ederim. Bi dahaki kontrolüm haftaya aslında. Arayıp bilgilendirsemmi yarın? Devamlı bi acı değil ama ara ara oluyor içten bi sızı hissediyorum. Ayy 36 yı bi geçseydik 🙁 stres oluyorum böyle. Karnımda çok büyük ve sivri bu arada. Dışarda görenler arkamdan kesin erkek bebek diye konuşuyorlar. Tesettürlü ve bol giyimli olmama rağmen baya net belli ediyor oğluşum kendini. İç karın meselesi ne derece doğru bilmiyorum ama bende hiç yok bence. Tamamen dışarda bebek sanki 🙃
Valla al benden de o kadar ikinci oğluşa gebeyim ikisinde de karnım öne doğru sivrildi sanki öne doğru büyüyüp giden bir top var 😀

Sildikçe çıkanları gösteriyorum eşim kişisine diyo ki çok takıntılısın 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ yaşadığımız yeri temiz tutmayacak mıyız yahu😭😭😭

54le başladığım bu yolda 71 kg ile 35+5ten selam olsun 🥲🥲🥲😂😂😂
Benim kocam da camların dışının silinmesini gereksiz buluyor zaten dısarda yine yağmur yagacak yine kirlenicek niye siliniyor gibi bir mantığı var anlatamadım bi türlü öyle temizlik mi olur diye😅

Ay ben 11 12 kg aldım 36+4 üm böyle kalsın artmasın inşallah yaaa😒

Geceden beri ağrılar geçmeyince doktora gittik. Nst ye bağladılar. Bir kaç tane kasılma çıktı ama yalancı kasılma dedi asistan. Ultrasonla bebişe baktı kalp atışları suyu vs yerinde ama kafası iki haftaya yakın küçük çıktı. Takipli olduğum perinatoloğu arayıp sordu. Tekrar bakın dedi. Yine baktı yine küçük çıktı. Daha evvelde böyle çıkmıştı özeldeki doktorumuza gitmiştik o her şey normal demişti. Perinatologla cuma randevumuz var. Cumaya kadar doğurmasın demiş asistana. Daha 32. Haftadayım zaten inşallah doğurmam 😒 plesenta yükselmemiş. En son 8-9 mm idi 10 mm olmuş bi değişiklik yok yani :( kafasının küçük çıkmasına canım sıkıldı.

Geceden beri ağrılar geçmeyince doktora gittik. Nst ye bağladılar. Bir kaç tane kasılma çıktı ama yalancı kasılma dedi asistan. Ultrasonla bebişe baktı kalp atışları suyu vs yerinde ama kafası iki haftaya yakın küçük çıktı. Takipli olduğum perinatoloğu arayıp sordu. Tekrar bakın dedi. Yine baktı yine küçük çıktı. Daha evvelde böyle çıkmıştı özeldeki doktorumuza gitmiştik o her şey normal demişti. Perinatologla cuma randevumuz var. Cumaya kadar doğurmasın demiş asistana. Daha 32. Haftadayım zaten inşallah doğurmam 😒 plesenta yükselmemiş. En son 8-9 mm idi 10 mm olmuş bi değişiklik yok yani :( kafasının küçük çıkmasına canım sıkıldı.
Yanlış ölçmüştür diye düşünüyorum. Bana 32 haftada bebek 2.200 dediler 33 haftada 2056 gr dediler. Doğrusu 2056 öncekini yüksek ölçtüklerini anlamıştım. Perinatolog ikisi de doğru sonucu vermiyor aslında dedi. Önceki de doğru değil bu da tam doğru değil demişti.

Arkadaşıma çok kilo almış bebek 4 kilo üzeri doğacak dediler bebek 3 kilo zar zor doğmuş doğum sonraki günde 2800 e düşmüş.

Diyeceğim o ki moralini bozma. Doğrusunu perinatolog ölçer.

Özeldeki doktorun da doğrusunu ölçer cihazları daha moderndir. Devlet hastanesi şehir hastanesi fakültedeki cihazlar hem eski hem de düzenli bakımları yapılmıyor. Şehir hastanesindeki NST cihazının son bakım tarihine baktım 2021 imiş.

M
Grupta en çok ve en hızlı kilo alan benim diye biliyorum. İlk aydan 6.aya kadar çk hızlı kilo aldım 7-8.aylarda yavaşladı hatta durdu ama o dönem bebekte pek kilo almadı şimdi artık son aydayım kilo artışlarım hızla devam 😝 81.30 dum en son 2 gün önce. 63 le başladım gebeliğe. 35+0 ız bugün.
ben 63’le başladım, 83.5 oldum 34. Hafta 😂 Allah yardımcım olsun diyorum

Yanlış ölçmüştür diye düşünüyorum. Bana 32 haftada bebek 2.200 dediler 33 haftada 2056 gr dediler. Doğrusu 2056 öncekini yüksek ölçtüklerini anlamıştım. Perinatolog ikisi de doğru sonucu vermiyor aslında dedi. Önceki de doğru değil bu da tam doğru değil demişti.

Arkadaşıma çok kilo almış bebek 4 kilo üzeri doğacak dediler bebek 3 kilo zar zor doğmuş doğum sonraki günde 2800 e düşmüş.

Diyeceğim o ki moralini bozma. Doğrusunu perinatolog ölçer.

Özeldeki doktorun da doğrusunu ölçer cihazları daha moderndir. Devlet hastanesi şehir hastanesi fakültedeki cihazlar hem eski hem de düzenli bakımları yapılmıyor. Şehir hastanesindeki NST cihazının son bakım tarihine baktım 2021 imiş.
Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik

Özeldeki doktorumun cihazı çok çok iyiymiş. Kendisi de öyle söylemişti en iyi modelini aldım diye. Ama Hacettepe gibi bi yerin de cihazının çok kötü olduğunu sanmıyorum ya. Bugün doğumhanedeki ultrason cihazıyla baktılar. Ama perinatoloğun kendi odasında bir cihaz daha var. Yaklaşık 20 gün önce perinatolog kilosu için 1800 civarı bir şey söylemişti. Bugün asistan yine 1800 ölçtüm dedi. Karın çevresi bacak boyu vs iyi ama kafası bir hafta geride dedi. Sonra ekrana baktım kafası 30+6 yazıyor. Ben 32+6 dayım. Yani iki hafta nerdeyse. Ölçüm yanlış olabilir çünkü bu şartları altında bebek 20 günde hiç kilo almamış demektir. Ama zaten sonuçları perinatoloğa attı o da yanlışlık olacağını düşünmüş olacak ki tekrar bak dedi. Tekrar baktı yine aynı çıktı. Bi sorun mu bu dedim. Sanmıyorum eskiden de küçük çıkıyormış kafası dedi. Cuma günü perinatolog daha iyi değerlendirir dedi. Eşim de özeldeki doktorumuza da bir daha gidelim diyor napsak bilemedik
Kuzum cihaz farkı da olabilir cuma ya kadar çok stres olursunuz hem sen hem eşin bence bi gidin derim içiniz rahat etsin ki bebişte iyi olsun

Bence de özele bir git bakalım ne diyecek.
Benim de çarşamba özelde randevum var benim de gerçek sonuçlarımı o söyler.

Ben 59 ile başladım 3-4 gün önce 64.5 tü kilom bugün 67 😅😂 ama 2-3 gündür de ayaklarım tombik tombik ödem ayaklar bacaklar ondan bir anda çıktı sanirim
Benim de lady gibi şeker diyetinden çok artmadı kilom aklım hala yiyemediklerimde 😅 sağlıkla kolaylikla kucağımıza alalim da herşeyi hallederiz inşaallah amin

Canım ölçüm hem cihaz kalitesi ile hem de ölçen doktor ile alakalı olarak değişiyor.
Şu an senin doğumunu yapacak doktora gidip onun söylediklerini baz almam daha doğru olur diye düşünüyorum.
Tabi yine kendiniz bilirsiniz eşinin dediği gibi içimiz rahat etsin diye gidebilirsiniz de.
Ancak 2 haftaya olan gerilikleri de normal kabul ediyorlar hatta karın çevresinde bu durumu bazı doktorlar 4 hafta normal bile diyor.
Şimdi hiç canını sıkıp üzülme

Back
X