- 3 Haziran 2022
- 4.088
- 8.402
- 108
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #20.401
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canımO iyiliklerin karşılığını, hem bu dünyada hem ahirette alacak. Bunca emeği Allah zayi etmez
Bizim bi komşumuz vardı. Boy boy 4 çocuklu . Kv si gelirdi. Öyle memnun olurdu ki.. Çünkü kadın elinden geldiğince yardım ederdi, çocuk eylerdi. Yemek yapardı. Hoş sohbetti, manevi destek olurdu. Kv günler kalsın hiç sorun olmazdı.
Ama annesi bi oturmaya gelsin hemen anlardık. Bi tartışma koyverirlerdiTeyze kızını eleştirirdi, iş yapmasını eşleştirdi. Damada laf sokardı. Evin düzenini değiştirmeye çalışırdı, çocuklarla tartışırdı falan.
Yani halden anlamak, yardımcı olmak kanla açıklanamaz. Rabbim evlatlarımızı da iyilerle, halden anlayanlarla karşılaştırsın.Çocuk sahibi olduktan sonra duam hep bu.

Eş çok önemli ailesi de çok önemli dediğin gibi çocuklarımız da hep iyi insanlar iyi karşılaşırlar inşallah

Maddi olarak benim kvde de çok bir şey yapamadı çünkü kadına da kalan bir şey olmamış mesela biz evlenirken eşimle bana takılacak takıları bile birlikte aldık.Benim kv Alanya’da yazlıkta 1 aydır. Daha da dönmeyecekmiş. Görümcem geçen ay zaten kayınvalidenin kalmasını istemezsin heralde diye yolunu da yaptı annesinin. Dün annemler geldi, babam bebişkonun kıyafetlerini ütüledi, annem odasını temizledi sağolsunlar. Kayınvalidelerinizin kıymetini bilin valla benimki ev görmeye bile pastırma getirmişti eşimin de benim de yemediğimizi bile bile. Şimdi de tatilde. Anne yanı ve bebek arabası alınırken bebek arabasını-pusetini benim ailem, anne yanı yatağı da eşimin arayıp emrivaki yapmasıyla kv ler aldı. Sonra da bir çöp dahi almamışlardır, eksiğin var mı diye sormamışlardır. Evime bir kere gelmemiştir yardıma hamileliğim boyunca.
Ama biliyorum ki onun bu desteği maddi yardımın da çok çok ötesinde o yüzden hiç takılmıyorum çocuğuma bir şey almış alamamış umurumda olmuyor açıkçası.
Fakat sende haklısın insan elinde varsa yapsın ister sevinir torunu oğlu sonuçta

Yoksa illaki hepimiz kendi kendimize bir şekilde alacağız büyüteceğiz ama insan bir destek görünce mutlu oluyor seviniyor.
Kuzum araba süremezsen ambulans çağırırsan sağlıkla doğuracağız inşallah hiç stres yapmaGece uyumadan önce bi kadının doğum hikayesini izlemiştim 2.doğumunda çok aşırı ağrısı olmamıs hastaneye gittiğinde 9 cm olmus acıklığı doktor zor yetişmiş hemencecik doğuruvermiş fln aslında güzel bısey de ben heralde stres oldum . Mesela eşim işteyken sancım gelse iş yeri ve hastane uzak kendim o halde araba da süremem gibi gibi düşünüyordum ondan oldu sanırım
Ay evet oğlumda da olurdu nasıl doğum olucak kaygısı![]()
Bende bugün 35+0ım kocam ders çalışmaya gitti çocuğu uyutunca yavaştan yatak odası dolabına girişicem uyanınca kv bakarsa çocuğa bugün bitiririm inşallah.Bize Cumartesi abla gelecek, bugün dolap içlerine girdim ve inanılmaz bitik durumdayım çok zorlanıyorum artık (35+3), yapabildiğiniz kadar erkenden yapın işleri benim dermanım kalmadı yav![]()
Valla haftalar ilerledikçe çok zor olmaya başladı iş yapmak