2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bende doğumdan değil de sonraki süreçte endişeleniyorum abi ile nasıl olacak 20 aylık o da bebek daha ben kendim nasıl olacağım fiziksel ve psikolojik olarak ilk dönemleri kolay geçirebilecek miyim gibi bir sürü soru var aklımda 🥲

Ya ne bu don muhabbeti allah aşkına don pijama takımı mı külot mu😀
Külotsa herkes lohusa külodu mu aldı ben normal giydiğim külotları koydum 🙈
Bende geniş almıştım oğlumda onları doğumdan sonra yıkayıp kaldirmistim, onları çıkardım yeni almadım, carsaf gibi külotlari normalde giyemem zaten ikisini anca giydim.hastanede gerisi kullanilmamisti, toplam beş tane almışım çok bile yani..

Eşimden başka desteğim yok, burada akrabam yok, arkadaşlarım çalışıyor kime kaç gün minnet edilir, asla kimseye de yük olmayı istemem kendim hallederim herşeyimi, zor olur yorulurum bı süre ama yapabildiğim kadarını yaparım, çok düşünme ilk bikac ay gece yorucu gecer sonrasında bı düzen kurarız, herşeyi vakti gelince düşünürüz, yaşar görürüz ❣️

Kuzucum yaaa sen miydin göğüsleri çok büyüyüp kaşınan ? Benim göğüsler çok büyüdü ve kaşınıyorlar deli gibi. E bebekten aldığım emzirme sütyenleri ekstra kaşındırıyor sanki. 3 tane almıştım hiç birini doğru düzgün kullanamadım. Belki diğer alan arkadaşlar kaşıntı sorunları yoksa memnun kalmışlardır ama bilemedim.
Canım ben 75B giyiyordum 95C oldu şimdi evet çok büyüdü. 😰 Kaşınmadı ama çatladı aman çatlak kremini ihmal etme canım. Kimse e-bebekten memnun kalmamış neredeyse ya, ben LCW'den almıştım iki tane ama sıcakta sütlü mütlü yetmez gibi geldi

Bacikolar, hastane çantasına bebek için iki hastane çıkışı yeterli mi ? Bunların ikisini birlikte koyup hemşireye vermeyi düşündüm. Bu konuda çok cahilim. Bir tane yeter mi hemşireye vermek için yoksa ikisini de mi vereyim? Bir de ekstra zıbın tulum almak gerekir mi çantaya kaç tane almalıyım

Eklentiler

• IMG_5312.webp
    IMG_5312.webp
    57,5 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_5309.webp
    IMG_5309.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 59
Canım ben 75B giyiyordum 95C oldu şimdi evet çok büyüdü. 😰 Kaşınmadı ama çatladı aman çatlak kremini ihmal etme canım. Kimse e-bebekten memnun kalmamış neredeyse ya, ben LCW'den almıştım iki tane ama sıcakta sütlü mütlü yetmez gibi geldi
Kremi jeli deli gibi sürüyorum ama o kadar bütüdüler ki bana mısın demiyor. Hatta gariban belim koca göbüşümü taşıyor da, sırtım memelerimde zorlanıyor 🤣🤣🤣

Aynen e bebeği kimse sevmemiş. Sanırım iyi bi markadan almamız gerek

Bacikolar, hastane çantasına bebek için iki hastane çıkışı yeterli mi ? Bunların ikisini birlikte koyup hemşireye vermeyi düşündüm. Bu konuda çok cahilim. Bir tane yeter mi hemşireye vermek için yoksa ikisini de mi vereyim? Bir de ekstra zıbın tulum almak gerekir mi çantaya kaç tane almalıyım
Bir tanesini seç ver hemşireye giydirecek bebisi, ikisiini ne yapsın kadın, sonra kirlenince kendin degistirirsin canim

Ben beşli bı takım hazırladım vermek için, atlet alt ust pijama ince battaniye eldiveni var, yedek yine beşli bı takım koydum ekstra da boydan bir tane zıbın yine içine bı atlet bir de muslin örtü koydum, gerekli olursa ev yakın eşim getirir

Göğüs doktoruna gittim ama o da bir şey yapamıyor ki. "Normalde şunları yaparız ama hamile olduğun için şu an yapamayız maalesef" diyor haklı olarak. Belki birkaç grip ilacı ve bitki çayları içebilsem hastalığı hemen atardım vücuttan. Çaresizlik çok zor gerçekten.
Kızlar nolur sıcak havalara aldanıp da kendinizi klima karşısında vs üşütmeyin. İnsan içine de maskesiz girmemeye çalışın kendinize dikkat edin🌸
Soguk su dondurma vs klima uzak dur canım beni soguk su mahvediyor içim yanıyor normal su kesmiyor😂

Allahım şu kafa rahatlığından biraz nolur yaaaa 🤣🤣🤣

Benim de hastane çantası hazır da bebeğin eşyaları cumartesi gelecek. Bugün kv geldi kıyafetleri yıkadık şimdi ütüleyecek. Katlayacağız. Eşyalar gelince de direkt yerleştiririz dedik🤣 hepsini geniş geniş yaparım diyordum ama kanama olunca panik oldum her şeyi bi günde halledicez galiba 🤣🤣
Canım ben deliye vuruyorum kendimi çok takmak bana iyi gelmiyor 😀
Artık gönül rahatlığıyla doğurabiliriz arkadaşlar :-)
ahahahhahaa evettt doğuralım ❤️ ama zamanında ❤️
rdrsn rdrsn
halkı korku ve paniğe sevk ettin, gördün mü ?:KK45::-)
ahahahhahaha benim işim siyaset konuşup bi şey yapmadan paniğe sürüklemek 😀😀😀

Ben her akşam et tavuk balık yiyorum her gün 2 yumurta, avokado, ceviz, kaşar yiyorum kuscam yakında. Sonuç 4-5 gün geride bu aşamaya anca geldik ama kilosu 2650 (35+4 ölçümü)
dndnjdd ben de yiyorum hepsini ama çok geç kahvaltı yapıyorum kızlar. alışkanlığım yok 9 gibi uyanıp 12 gibi kahvaltı yapıyorum, belki de o yüzden kilo alamadı bebiş. sorunumuz yemek olsun ya yarınlar yokmuşcasına yeriz :D
Kızlar ben hastaneden çıktım şükürler olsun ama kendimi aşırı derece de uykulu ve yorgun hissediyorum
bir an önce toparlan inş canım 🙏🏼
dnfndnd çok şükür. hepimiz rahat bir nefes aldık 🫶🏼
Benim ilk oğlum 4 hafta geriden doğdu Perinatolojiye hiç yönlendirmedi doktorum çünkü detaylı vs hep normaldi kendi kontrolleri de normal çıktı.
Son iki hafta da doktor değiştirmek zorunda kaldım o da 4 haftaya kadar olan gerilikler normal dedi hep .
Velhasıl kelam 40+0da 36 hafta ile uyumlu minik bir oğlan doğurdum ama sağlığı neşesi yerindeydi.
hiç kötüyü düşünüp kendinizi üzmeyin çoğu doktor 4 haftaya kadar olan geriliği normal kabul ediyor
dimi? benim için de çok sıkıntı değil açıkçası daha önce de 1 hafta geriden geliyor demişti toparlanmıştı sonrasında velev ki ben de karın çevresi geniş bir insan değilim belki yapısal olarak bana çekti. yine de yarın devlette perinatolog buldum bir görüneceğim gibi, teşekkürler beybi 🙏🏼

Aşk olsun tabiki de değil 😀
Kız valla yeter heeee artık kontrollerden eve dönemeyecegimiz evrelerdeyiz. Dün 37 haftalık hamiş kontrol e gelmiş hastaneye acil doguma alındı . Dedim eşyaların hazır mı hazırdı tek valize koyamadım dedi sürekli eşini aradı hadi hadi diye panik olmuştu beklemiyordum filan dedi dedi endişe etti doğal olarak hazır et dursun kenarda kuzum

Kartal Lütfi Kırdar şehir hastanesi büyük hayal kırıklığı.

Dev binalar. Kompleks hastane güya. Sadece 2 tane gebe polikliniği var. 1 tane Perinatoloji. :olamaz:

1 tane nst var, düşünebiliyor musunuz ?
İsmini yazıdırıp sıra bekliyorsun. :KK57:

Kan idrar talep ettim. En azından onları verebildim. Devit, b12 istedim.
Devit yazdı. B12 gerek yok dedi.
Göztepe nin gözünü seveyim :KK12:

dndnjdd ben de yiyorum hepsini ama çok geç kahvaltı yapıyorum kızlar. alışkanlığım yok 9 gibi uyanıp 12 gibi kahvaltı yapıyorum, belki de o yüzden kilo alamadı bebiş. sorunumuz yemek olsun ya yarınlar yokmuşcasına yeriz :D
uyaninca hemen bır iki dilim kaşar bir iki parça ceviz ye kahvaltini gene istediğin saatte yaparsın o kadar aç durma, aç hissetmesen de açsın yani, ben de bu ara sıcaktan aç hiç hissetmiyorum meyveye abandım ama peynir falan aksatmiyorum

rdrsn rdrsn
halkı korku ve paniğe sevk ettin, gördün mü ?:KK45::-)
Ahaha panik değil de merak diyelim diğer doğumda da lohusa kilosu almadım bunda da almam sanırım😀
Bende geniş almıştım oğlumda onları doğumdan sonra yıkayıp kaldirmistim, onları çıkardım yeni almadım, carsaf gibi külotlari normalde giyemem zaten ikisini anca giydim.hastanede gerisi kullanilmamisti, toplam beş tane almışım çok bile yani..

Eşimden başka desteğim yok, burada akrabam yok, arkadaşlarım çalışıyor kime kaç gün minnet edilir, asla kimseye de yük olmayı istemem kendim hallederim herşeyimi, zor olur yorulurum bı süre ama yapabildiğim kadarını yaparım, çok düşünme ilk bikac ay gece yorucu gecer sonrasında bı düzen kurarız, herşeyi vakti gelince düşünürüz, yaşar görürüz ❣️
Ben doğumda lohusa külodu almadım normal külotlar iş gördü hatta külot bez de almamıştım hastanede veriyorlar diye orda iki kere taktım sonra hep gece pedi taktım bakalım kontrole gidince ebeye sorarım yine hasta bezi veriliyor mu veriliyorsa yine almam sanırım bez de

Ne kadar güçlüsün canım maşallah benim desteğim var çok şükür kv yanımızda o destek olur ama işte insan kaygılanıyor yine de benim ilk oğlum küçük olunca vicdan yüküm çok o da bana muhtaç şimdi onun hakkına girersem diye çok endişeleniyorum 🥹
dimi? benim için de çok sıkıntı değil açıkçası daha önce de 1 hafta geriden geliyor demişti toparlanmıştı sonrasında velev ki ben de karın çevresi geniş bir insan değilim belki yapısal olarak bana çekti. yine de yarın devlette perinatolog buldum bir görüneceğim gibi, teşekkürler beybi 🙏🏼
Rica ederim bi git bakalım perinatolog ne diyecek.
Bana hep sen gibi minyon olacak dediler öyle de oldu 🤭
çok şükür şimdi boyu kilosu ortalama ama o zamanlar insan kafasına takıp üzülüyor tabi.
Şimdi tek düşüncem sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.
Bu oğlum da bu hafta 4 gün kadar geri çıktı hiç düşünmedim kendimi germeye üzmeye gerek yok🫠

Allahım şu kafa rahatlığından biraz nolur yaaaa 🤣🤣🤣

Benim de hastane çantası hazır da bebeğin eşyaları cumartesi gelecek. Bugün kv geldi kıyafetleri yıkadık şimdi ütüleyecek. Katlayacağız. Eşyalar gelince de direkt yerleştiririz dedik🤣 hepsini geniş geniş yaparım diyordum ama kanama olunca panik oldum her şeyi bi günde halledicez galiba 🤣🤣
Benden rahatı yok sanıyordum siz benden betersiniz kız 😂 kuzum canım kaderdaşım hele senin herkesten önce hazır etmen lazım senin kanama riskin var

Kız saatle ilgisi olur mu 😁 ben de ilaç iç kahvaltı hazırla derken 10'u geçiyor. Kontrollere tok gidiyorum bir de o da etkiliyor olabilir. Az miktarda mı yiyorsun acaba ben 250 gram yiyorum tavuk vs. Çok zor sevmeyen biri için hem de her gün bunları yutmak... Gün sayıyorum 😮‍💨

Dev binalar. Kompleks hastane güya. Sadece 2 tane gebe polikliniği var. 1 tane Perinatoloji. :olamaz:

2 tane perinatolog vardı acaba izine mi çıktı biri. Ben Aylin hocaya gittim çok memnun kaldım , ilgili sıcak bir doktordu. Ama nst ve diğer kadın doğum işlerini bilmiyorum gitmedim.

Doğum yapacağın doktor ve hastaneye kadar verebildin mi?

külot bez de almamıştım hastanede veriyorlar diye orda iki kere taktım sonra hep gece pedi taktım bakalım kontrole gidince ebeye sorarım yine hasta bezi veriliyor mu veriliyorsa yine almam sanırım bez de

Ne kadar güçlüsün canım maşallah benim desteğim var çok şükür kv yanımızda o destek olur ama işte insan kaygılanıyor yine de benim ilk oğlum küçük olunca vicdan yüküm çok o da bana muhtaç şimdi onun hakkına girersem diye çok endişeleniyorum 🥹
Ben külot bezi doğum sonrasi için almadım, suyum gelirse diye aldım travma oldu bende su gelişi 😂😂 yolda hastaneye kadar aka aka gitti ped falan tutamadı da 😂😂

Alisacaklar birbirine, senin aralarında çok farkta olmayacak, birbirine destek arkadaş olacaklar, alışana kadar biraz sabredecegiz 😊

Yarın kontrol var. 1 ay oldu görmeyeli inş herşey yolundadır. Çalışabilir raporu alacağım.
Vajinada batma hissediyorum kafayı aşağı koydu galiba benim kız. Yatamıyorum, yattıysam kalkamıyorum. Ağırlaştık iyice :bicak:
Nasıl geçti kontrol?
Ay Allahıma şükürler olsun 🤲🏻 bugün yıka yarın ütüle çantayı kapat artık strese girdik erken doğurursak sana yazarız bak 🙊

Nasıl geçti peki muayene? Nst çekildi mi?

Back
X